DE BMW X1. ASSISTENTIESYSTEMEN.

DELEGEER AAN BETROUWBARE HELPERS.

Deze assistenten zijn profs: in de BMW X1 wordt u ondersteund door een scala aan bestuurdersassistentiesystemen. Deze dragen op elk moment zorg voor de grootst mogelijke veiligheid en optimaal comfort. Zo kunt u zich concentreren op de essentie – onbeperkt rijplezier.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PLUS.

BMW navigatiesysteem Plus inclusief BMW Head-Up Display verenigt veel nuttige functies in één apparaat: navigatiesysteem met vast 8,8-inch LCD-kleurendisplay, radio, MP3-speler, cd-speler, dubbele RDS-tuner en instrumentencombinatie met een hoge-resolutie 5,7-inch TFT-display. Routebegeleiding geschiedt aan de hand van pijlsymbolen of kaartweergave en gesproken aanwijzingen. Het navigatiesysteem wordt intuïtief bediend via de iDrive Touch Controller met Direct Access-toetsen en acht voorkeuzetoetsen, of, afhankelijk van de uitrusting, via spraaksturing. BMW navigatiesysteem Plus wijst eenvoudig en direct de weg door tal van Europese landen en deels ook daarbuiten. Het systeem herkent via TMC-technologie vroegtijdig verkeersbelemmeringen, waarop onmiddellijk een alternatieve route wordt berekend. Zo komt u altijd veilig en snel aan op uw bestemming.

 • iDrive Touch Controller

  Met de iDrive Touch Controller, onderdeel van het BMW navigatiesysteem Plus, is het Control Display comfortabel met één hand te bedienen. Dankzij het in de iDrive Touch Controller geïntegreerde touchpad kunt u bijvoorbeeld het adres van uw bestemming eenvoudig in uw eigen handschrift invoeren in het navigatiesysteem. Bovendien kunt u met het draaien of indrukken van de iDrive Touch Controller veel functies oproepen, instellen of door lijsten scrollen. De bediening gaat moeiteloos en intuïtief, met behulp van uw tastzin. En dat is belangrijk, omdat u zich zo volledig kunt blijven concentreren op de weg en het verkeer. Alle via de iDrive Touch Controller bediende functies worden overzichtelijk weergegeven in het Control Display.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo kunnen onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden en telefoon- en entertainmentlijsten worden weergegeven. De weergegeven informatie is afhankelijk van de gekozen uitrusting. Voor enkele weergaven is de aanschaf van andere extra-uitrustingen vereist, zoals de Speed Limit Info. De weergaven van het Head-Up Display zijn met een gepolariseerde zonnebril beperkt zichtbaar.

DRIVING ASSISTANT.

Het veiligheidspakket Driving Assistant vormt een combinatie van de met camera werkende systemen grootlichtassistent, Speed Limit Info en Lane Departure Warning, samen met de Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie.
De grootlichtassistent biedt aanzienlijk meer zicht in het donker door andere verkeersdeelnemers te herkennen en de grootlichtbundel automatisch optimaal aan elke situatie aan te passen. De intelligente Speed Limit Info herkent aan de hand van een camera en navigatiegegevens actueel geldende snelheidsbeperkingen, en evalueert ook gegevens van andere systemen zoals GPS of de regensensor om daarbij rekening te houden met beperkingen die gelden voor bepaalde tijdstippen of 'bij nat wegdek'. De Lane Departure Warning waarschuwt bij snelheden vanaf circa 70 km/h met een trilling in het stuur tegen ongewild verlaten van de rijbaan. In situaties waarin een aanrijding dreigt, omvat de Collision Warning twee trappen.
Bij Pedestrian Warning, dat is geactiveerd bij snelheden van 10 tot 60 km/h, wordt bij acuut gevaar een enkelvoudige waarschuwing gegeven. In zulke gevallen worden de remmen 'op scherp gezet' om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem in door automatisch te remmen en zo de botssnelheid aanzienlijk te verminderen. Remt een voorligger sterk af, dan volgen successievelijk krachtiger waarschuwingen en uiteindelijk een lichte remingreep.

PARKING ASSISTANT.

De Parking Assistant assisteert bij het inparkeren parallel aan de rijbaan. Het systeem meet onafhankelijk van de activering parkeerplekken op als u er met lage snelheid voorbij rijdt (minder dan 35 km/h) en op een zijdelingse afstand van maximaal 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen. Is een passende parkeerplek gevonden, dan activeert u de richtingaanwijzer en neemt de Parking Assistant het sturen van u over. U hoeft alleen nog maar te schakelen, gas te geven en te remmen. Daarbij geeft het systeem ondersteunende aanwijzingen in het Control Display en via geluidssignalen. Het resultaat: altijd ontspannen en extra veilig inparkeren.

ACHTERUITRIJCAMERA.

 ACHTERUITRIJCAMERA.

ACHTERUITRIJCAMERA.

De achteruitrijcamera maakt betere oriëntatie mogelijk bij het achteruitrijden in parkeersituaties en bij een snelheid van minder dan 15 km/h. Hiermee wordt het gebied achter de BMW overzichtelijk op het Control Display weergegeven voor de bestuurder. Interactieve koerslijnen voor afstand en draaicirkel ondersteunen de bestuurder bij het manoeuvreren, obstakels worden met gekleurde vlakken weergegeven.

PARK DISTANCE CONTROL.

Park Distance Control (PDC) aan voor- en achterzijde maakt inparkeren en manoeuvreren in kleine ruimtes gemakkelijker. Met akoestische signalen en visueel in het Control Display wordt aangegeven wanneer de BMW een obstakel nadert.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan per post.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

 • Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW X1 modellen met benzine- of dieselmotor:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 6,6 tot 3,9
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 152 tot 104

  Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW X1 xDrive25i:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 6,6 tot 6,4
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 152 tot 149

  Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW X1 xDrive18d:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 4,3 tot 4,1
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 114 tot 109

  Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW X1 xDrive20d:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 5,1 tot 4,8
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 134 tot 127

  Aangegeven zijn de waarden voor de uitvoering met standaardtransmissie, met tussen rechte haakjes de waarden voor de uitvoering met optioneel leverbare transmissie (indien beschikbaar).

 • Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

  De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.