DE BMW X1. ASSISTENTIESYSTEMEN.

BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentiesystemen.

Deze assistenten zijn profs: in de BMW X1 wordt u ondersteund door een scala aan bestuurdersassistentiesystemen. Deze dragen op elk moment zorg voor de grootst mogelijke veiligheid en optimaal comfort. Zo kunt u zich concentreren op de essentie – onbeperkt rijplezier.

Lees meer

BMW NAVIGATIESYSTEEM PLUS.

De uitrusting BMW navigatiesysteem Plus omvat veel nuttige componenten: navigatiesysteem met vast 8,8-inch LCD-kleurendisplay, radio, MP3-speler, CD-speler, dubbele RDS-tuner en instrumentencombinatie met een hoge-resolutie 5,7-inch TFT-display. Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert relevante informatie in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat deze zich nog beter kan concentreren op de weg en het verkeer. Routebegeleiding geschiedt aan de hand van pijlsymbolen of kaartweergave en gesproken aanwijzingen. Het navigatiesysteem wordt intuïtief bediend via de iDrive Touch Controller met Direct Access-toetsen en voorkeuzetoetsen, via spraakbediening of via het touchscreen met interactieve tegels die live content tonen. Bovendien is het systeem uitgerust met USB- en Bluetooth-connectiviteit en handsfree-functie.

Het BMW navigatiesysteem Plus wijst eenvoudig en zonder omwegen de weg door tal van Europese landen en deels ook daarbuiten. Het systeem herkent middels TMC-technologie vroegtijdig verkeersbelemmeringen, waarbij onmiddellijk een alternatieve route wordt berekend om de bestemming snel en zonder files te bereiken.

  • iDrive Touch Controller

    Met de iDrive Touch Controller, onderdeel van het BMW navigatiesysteem Plus, is het Control Display comfortabel met één hand te bedienen. Dankzij het in de iDrive Touch Controller geïntegreerde touchpad kunt u bijvoorbeeld het adres van uw bestemming eenvoudig in uw eigen handschrift invoeren in het navigatiesysteem. Bovendien kunt u met het draaien of indrukken van de iDrive Touch Controller veel functies oproepen, instellen of door lijsten scrollen. De bediening gaat moeiteloos en intuïtief, met behulp van uw tastzin. En dat is belangrijk, omdat u zich zo volledig kunt blijven concentreren op de weg en het verkeer. Alle via de iDrive Touch Controller bediende functies worden overzichtelijk weergegeven in het Control Display.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo kunnen onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden en telefoon- en entertainmentlijsten worden weergegeven. De weergegeven informatie is afhankelijk van de gekozen uitrusting. Voor enkele weergaven is de aanschaf van andere extra-uitrustingen vereist, zoals de Speed Limit Info. De weergaven van het Head-Up Display zijn met een gepolariseerde zonnebril beperkt zichtbaar.

DRIVING ASSISTANT.

Het veiligheidspakket Driving Assistant vormt een combinatie van de met camera werkende systemen grootlichtassistent, Speed Limit Info en Lane Departure Warning, samen met de Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie.
De grootlichtassistent biedt aanzienlijk meer zicht in het donker door andere verkeersdeelnemers te herkennen en de grootlichtbundel automatisch optimaal aan elke situatie aan te passen. De intelligente Speed Limit Info herkent aan de hand van een camera en navigatiegegevens actueel geldende snelheidsbeperkingen, en evalueert ook gegevens van andere systemen zoals GPS of de regensensor om daarbij rekening te houden met beperkingen die gelden voor bepaalde tijdstippen of 'bij nat wegdek'. De Lane Departure Warning waarschuwt bij snelheden vanaf circa 70 km/h met een trilling in het stuur tegen ongewild verlaten van de rijbaan. In situaties waarin een aanrijding dreigt, omvat de Collision Warning twee trappen.
Bij Pedestrian Warning, dat is geactiveerd bij snelheden van 10 tot 60 km/h, wordt bij acuut gevaar een enkelvoudige waarschuwing gegeven. In zulke gevallen worden de remmen 'op scherp gezet' om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem in door automatisch te remmen en zo de botssnelheid aanzienlijk te verminderen. Remt een voorligger sterk af, dan volgen successievelijk krachtiger waarschuwingen en uiteindelijk een lichte remingreep.

PARKING ASSISTANT.

De Parking Assistant assisteert bij het inparkeren parallel aan de rijbaan. Het systeem meet onafhankelijk van de activering parkeerplekken op als u er met lage snelheid voorbij rijdt (minder dan 35 km/h) en op een zijdelingse afstand van maximaal 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen. Is een passende parkeerplek gevonden, dan activeert u de richtingaanwijzer en neemt de Parking Assistant het sturen van u over. U hoeft alleen nog maar te schakelen, gas te geven en te remmen. Daarbij geeft het systeem ondersteunende aanwijzingen in het Control Display en via geluidssignalen. Het resultaat: altijd ontspannen en extra veilig inparkeren.

ACHTERUITRIJCAMERA.

 ACHTERUITRIJCAMERA.

ACHTERUITRIJCAMERA.

De achteruitrijcamera maakt betere oriëntatie mogelijk bij het achteruitrijden in parkeersituaties en bij een snelheid van minder dan 15 km/h. Hiermee wordt het gebied achter de BMW overzichtelijk op het Control Display weergegeven voor de bestuurder. Interactieve koerslijnen voor afstand en draaicirkel ondersteunen de bestuurder bij het manoeuvreren, obstakels worden met gekleurde vlakken weergegeven.

PARK DISTANCE CONTROL.

Park Distance Control (PDC) aan voor- en achterzijde maakt inparkeren en manoeuvreren in kleine ruimtes gemakkelijker. Met akoestische signalen en visueel in het Control Display wordt aangegeven wanneer de BMW een obstakel nadert.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X1 varieert tussen de 4,3 en 6,8 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 114 en 155 g/km. Data op basis van peildatum 01-02-2019.