De BMW X1. Rijdynamiek & efficiëncy.

DE BMW X1. RIJDYNAMIEK & EFFICIËNCY

DE KRACHT OM GRENZEN TE VERLEGGEN.

DE BMW X1. RIJDYNAMIEK & EFFICIËNCY

DE KRACHT OM GRENZEN TE VERLEGGEN.

De BMW X1 is overal in zijn element en overtuigt zowel on- als offroad met exacte handling. Dit is mogelijk dankzij een reeks perfect op elkaar afgestemde componenten. De basis hiervoor vormt de vrijwel optimale gewichtsverdeling van 57:43 (voor:achter) over beide assen. Het optioneel leverbare intelligente vierwielaandrijvingssysteem BMW xDrive levert de kracht van de BMW X1 nauwkeurig daar waar dat op dat moment nodig is – ongeacht op welke ondergrond u onderweg bent. Het onderstel, dat is ontworpen voor maximale dynamiek, voorziet u elk moment van nauwkeurige feedback. Daarbij verlaagt de BMW X1 dankzij het uitgebreide technologiepakket BMW EfficientDynamics ook nog eens het verbruik en de emissie. Voor u betekent dat meter na meter puur rijplezier.

DE BMW X1. RIJDYNAMIEK & EFFICIËNCYDE KRACHT OM GRENZEN TE VERLEGGEN.

De BMW X1 is overal in zijn element en overtuigt zowel on- als offroad met exacte handling. Dit is mogelijk dankzij een reeks perfect op elkaar afgestemde componenten. De basis hiervoor vormt de vrijwel optimale gewichtsverdeling van 57:43 (voor:achter) over beide assen. Het optioneel leverbare intelligente vierwielaandrijvingssysteem BMW xDrive levert de kracht van de BMW X1 nauwkeurig daar waar dat op dat moment nodig is – ongeacht op welke ondergrond u onderweg bent. Het onderstel, dat is ontworpen voor maximale dynamiek, voorziet u elk moment van nauwkeurige feedback. Daarbij verlaagt de BMW X1 dankzij het uitgebreide technologiepakket BMW EfficientDynamics ook nog eens het verbruik en de emissie. Voor u betekent dat meter na meter puur rijplezier.

Lees meer

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLOGIE.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLOGIE.

De combinatie van zuinige BMW TwinPower Turbo motoren, intelligente lichtgewicht constructie en uitgekiende aerodynamica vormt in de BMW X1 de basis voor nog meer rijplezier bij een lager verbruik. BMW EfficientDynamics technologieën zoals het standaard energiemanagement met Auto Start Stop functie en Brake Energy Regeneration maken deze aanpak compleet. Opties zoals de 8-traps Steptronic transmissie helpen om de efficiency en dynamiek van de BMW X1 verder te laten toenemen.

BMW X1 sDRIVE16d.

BMW X1 sDRIVE16d.

De BMW X1 sDrive16d met nieuwe BMW TwinPower Turbo 3-cilinder dieselmotor biedt dankzij innovatieve technologieën een hoog vermogen van 85 kW (116 pk) met bijzonder hoge efficiëntie. Samen met de dwarsgeplaatste motor vormt de voorwielaandrijving een ruimtebesparende oplossing voor een groot interieur bij gelijktijdig compacte buitenafmetingen.

BMW xDRIVE.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds optimale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) blijft de BMW stabiel in het spoor. Voor optimale grip en om een over- of ondersturen in bochten te voorkomen wordt, aangestuurd door de DSC sensoren, de aandrijfkracht razendsnel flexibel over voor- en achterwielen verdeeld. Bovendien is vlot en veilig wegrijden ook bij gladheid en op een steile weg gegarandeerd. Bij kritieke wegcondities hoeft de DSC zelf minder in te grijpen. Daarmee combineert BMW xDrive de voordelen van aandrijving op alle wielen – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de toonaangevende rijdynamiek van een BMW.

STEPTRONIC.

De Steptronic transmissie zet maatstaven qua comfort, dynamiek en efficiëntie. Hij vormt een centraal onderdeel van het technologiepakket BMW EfficientDynamics. De bijzonder fijne onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontwikkeling mogelijk bij alle snelheden. Dat zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u kunt genieten van nog meer sportiviteit en dynamiek.

 • 8-traps Steptronic transmissie

  De 8-traps Steptronic transmissie biedt duidelijk meer schakel- en rijcomfort door zeer fijn op elkaar afgestemde overbrengingsverhoudingen met geminimaliseerde toerentalsprongen. Zo wordt het hoogste comfort gecombineerd met indrukwekkende dynamiek en een gereduceerd brandstofverbruik.

 • 8-traps Steptronic Sport transmissie.

  De 8-traps Steptronic Sport transmissie past zich optimaal aan de individuele rijwensen aan. De bandbreedte varieert daarbij van comfortabel cruisen tot een zeer dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT is het schakelverloop afgestemd op maximale performance. Ook handmatig schakelen is mogelijk via de transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur.

 • Steptronic transmissie met dubbele koppeling

  De 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling verenigt uitmuntende efficiency met een bijzonder hoog schakel- en rijcomfort, dankzij zeer fijn op elkaar afgestemde overbrengingsverhoudingen met geminimaliseerde toerentalsprongen. Zo wordt aangenaam comfort gecombineerd met indrukwekkende dynamiek en een laag brandstofverbruik.

 • Steptronic Sport transmissie met dubbele koppeling

  De automatische 7-traps Steptronic Sport transmissie met dubbele koppeling maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk. Naast automatisch schakelen heeft u ook de mogelijkheid om handmatig een andere versnelling te kiezen. Een schakelindicator geeft u schakeladviezen, waarvoor u gebruik kunt maken van de transmissiehendel en de schakel-paddles aan het met leder beklede sportstuur. In de automatische modus past de schakelkarakteristiek zich aan de individuele rijstijl aan. De bandbreedte varieert daarbij van comfortabel voortglijden tot een zeer dynamische rijstijl.

  In rijprogramma SPORT en met de transmissiehendel in de linker positie M/S is het schakelverloop afgestemd op maximale performance. De minimale toerentalsprongen tussen de versnellingen dragen bij aan de krachtige acceleratie. Bovendien blijft de motor zo altijd binnen een hoog toerentalbereik waarin veel vermogen beschikbaar is. De functie Launch Control regelt het ideale wegrijtoerental en maakt maximale acceleratie vanuit stilstand mogelijk. Bij hogere snelheden reduceert de zevende versnelling het toerental en daarmee het verbruik van de BMW. De zeer efficiënte 7-traps Steptronic Sport transmissie met dubbele koppeling levert in combinatie met de motor topprestaties wat betreft efficiency, krachtoverbrenging en schakelcomfort.

STAD OF LAND: RIJPLEZIER!

Ervaar de rijdynamiek van de BMW X1.

STAD OF LAND: RIJPLEZIER!

Ervaar de rijdynamiek van de BMW X1.

ECO PRO MODUS.

Rijprogramma ECO PRO Modus vermindert – afhankelijk van de individuele rijstijl – het brandstofverbruik met tot wel 20 procent, zoals is gebleken uit een interne BMW verbruiksstudie. De aanvullende functies Coasting, Anticipatie-assistent en ECO PRO Route maken een extra besparing van 5 % mogelijk. 

 • Coasting

  De functie Coasting (uitsluitend i.c.m. Steptronic transmissie) ontkoppelt de aandrijflijn van de motor, zodat de auto zonder weerstand van de motor doorrolt. Dit gebeurt zodra de bestuurder bij een snelheid tussen 50 en 160 km/h het gas loslaat en niet remt. De Anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Plus) kan deze functie zo nodig tijdelijk buiten werking stellen.

 • ECO PRO route

  De ECO PRO Route (uitsluitend i.c.m. een BMW navigatiesysteem) berekent de meest efficiënte route al naar gelang de plaatselijke verkeerssituatie, het rijgedrag en de routecondities. De boordcomputer geeft aan hoeveel procent brandstof u kunt besparen door de ECO PRO Route te volgen.

INTELLIGENT ENERGIEMANAGEMENT.

Net als elke BMW beschikt ook de BMW X1 standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en de elektrische stuurbekrachtiging. Als intelligent energiemanagement zorgt het samenspel van al deze technologieën op dit moment al voor duurzame mobiliteit.

 • Auto Start Stop functie

  De Auto Start Stop functie schakelt de motor van de BMW bij korte stops, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht of in de file, automatisch uit en voorkomt zo onnodig brandstofverbruik. Zodra u de koppeling weer intrapt (handgeschakelde versnellingsbak) of uw voet van het rempedaal neemt (Steptronic transmissie), wordt de motor in een fractie van een seconde automatisch weer gestart.

 • Brake Energy Regeneration

  De Brake Energy Regeneration laat de dynamo voornamelijk stroom genereren wanneer de bestuurder het gas loslaat of remt – tot voor kort ongebruikte kinetische energie wordt zo omgezet in elektrische energie en opgeslagen in de accu. De dynamo hoeft dus niet voortdurend te draaien, wat betekent dat het brandstofverbruik daalt en dat bij accelereren het volle vermogen van de motor beschikbaar is voor de aandrijving.

 • Elektrische stuurbekrachtiging

  De elektrisch bekrachtigde besturing wordt gekenmerkt door een nauwkeurig stuurgedrag bij elke snelheid. Bovendien reduceert de elektrische stuurbekrachtiging het brandstofverbruik, omdat in plaats van een hydraulische pomp een elektromotor wordt toegepast, die alleen energie verbruikt op het moment dat stuurbekrachtiging nodig is.

 • Schakelindicator

  Door bijtijds en optimaal schakelen kan vooral in stadsverkeer en op secundaire wegen veel brandstof worden bespaard. Optimaal schakelen, verbruik verlagen – al naar gelang de rijomstandigheden en het toerental berekent de motorelektronica constant de meest efficiënte versnelling. In het Info Display verschijnt een pijlsymbool als de BMW in een hogere of lagere versnelling zuiniger kan rijden. Daarbij herkent het systeem sterke acceleratie zodat dan pas bij hogere toerentallen schakeladviezen worden gegeven. Ook bij Steptronic transmissies – in de handgeschakelde modus – krijgt de bestuurder schakeladviezen. Bij interne vergelijktests van BMW is gebleken dat in auto's met schakelindicator ongeveer vier procent zuiniger wordt gereden.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X1 varieert tussen de 4,3 en 6,8 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 114 en 155 g/km. Data op basis van peildatum 01-02-2019.