DE BMW X4 M40i.

DE BMW X4 M40i.

ALLES IN EEN: ROCK AND SOUL.

DE BMW X4 M40i.

ALLES IN EEN: ROCK AND SOUL.

DE BMW X4 M40i.ALLES IN EEN: ROCK AND SOUL.

In de BMW X4 M40i gaan performance en veelzijdigheid een unieke verbinding aan. Een Sports Activity Coupé die door een 360 pk krachtige 6-cilinder wordt aangedreven en in elke opzicht meer vrijheid biedt. Zijn verfijnde design, perfecte aandrijving en gemaximaliseerde rijdynamiek onderstrepen de M genen. Zijn rijeigenschappen inspireren met pure dynamiek, veel comfort en uitgebreide praktische eigenschappen.

Design

HET M PERFORMANCE DESIGN VAN DE BMW X4 M40i.

Dankzij de M genen in het design straalt de BMW X4 M40i al bij de eerste aanblik pure dynamiek uit. Een reeks unieke en bijzonder exclusieve details zijn bepalend voor het sportieve totaalbeeld. Daarvoor zorgen de componenten van het standaard Model M Sport, waaronder specifieke aanpassingen aan de voor- en achterbumper. In het interieur creëren talloze uitrustingsdetails een sportieve ambiance. Hoogwaardige materialen en een specifieke M vormgeving met oog voor detail vergroten bovendien het rijplezier.

EXCLUSIEVE KENMERKEN VAN DE BMW X4 M40i.

Designelementen

Designelementen in accentkleur.

In de luchtinlaten van de brede voorbumper verlenen speciale elementen en de nierenspijlen in Ferricgrau de BMW X4 M40i een nog indrukwekkender uitstraling.
M wielen in dubbelspaak styling 436 M

20-inch M wielen in dubbelspaak styling 680 M.

De BMW X4 M40i is direct herkenbaar aan het exclusieve design van de optionele, tweekleurig uitgevoerde 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling. De wielen in 8,5 J x 20 inch (voor) en 10 J x 20 inch (achter) zijn voorzien van Ultra High Performance banden.
Buitenspiegelkappen

Buitenspiegelkappen in accentkleur.

De vloeiend gestileerde spiegelkappen zijn uitgevoerd in Ferricgrau. Hun aerodynamische design biedt nauwelijks weerstand aan de luchtstroom.
M logo

M logo in donker chroom.

Het M logo in donker chroom benadrukt op een stijlvolle manier dat de BMW X4 M40i behoort tot de M Performance modellen.
Sportuitlaatsysteem

Sportuitlaatsysteem in zwart chroom.

Het exclusieve uitlaatsysteem met intelligente klepregeling is herkenbaar aan de in zwart chroom uitgevoerde eindpijpen aan beide zijden.
Modelaanduiding in donker chroom

Modelaanduiding in donker chroom.

De specifieke modelaanduiding aan de achterzijde in accentkleur onderstreept de nauwe verbondenheid van de BMW X4 M40i met de modellen van BMW M.
Dorpellijsten

Dorpellijsten met modelaanduiding.

Het exclusieve aluminium inlegwerk met modelaanduiding vergroot bij bestuurder en voorpassagier de voorpret op de aanstaande rijbeleving.
Modelaanduiding in de cockpit

Modelaanduiding in de cockpit.

De digitale modelaanduiding onder de toerenteller vestigt een exclusief, sportief accent direct in het zicht van de bestuurder.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

Om te voldoen aan de hoge dynamische eisen die aan M Performance modellen worden gesteld, werd de 6-cilinder geoptimaliseerd met componenten van de high performance motor die in 2014 werd gepresenteerd in de BMW M3 en BMW M4. De krachtbron met gesmede stalen krukas ontwikkelt tussen 1.350 en 5.250/min het maximale koppel van 465 Nm. Zijn maximale vermogen van 265 kW (360 pk) genereert de 3,0 liter motor tussen 5.800 en 6.000/min. De acceleratie van 0 naar 100 km/h voltooit de BMW X4 M40i in slechts 4,9 seconden.

 • Meeslepende M Performance sound

  Het specifieke uitlaatsysteem van de BMW X4 M40i is herkenbaar aan de aan beide zijden geplaatste eindpijpen in zwart chroom. Naast een intelligente klepregeling omvatten de grondige wijzigingen een voor tegendruk geoptimaliseerd dual-flow uitlaatkanaal in de autobodem en een afstemming van de resonator die specifiek is voor M Performance modellen. Afhankelijk van rijprogramma en rijsituatie benadrukt de charismatische sound het karakter van het sportiefste BMW X4 model.

DE M PERFORMANCE RIJDYNAMIEK VAN DE BMW X4 M40i.

Talloze aanpassingen betekenen dat de BMW X4 M40i inspireert met rijdynamiek zoals alleen een M Performance model die kan bieden. De uitgebreide fijnafstemming van het onderstel van deze exclusieve Sports Activity Coupé tilt zijn dynamische eigenschappen in zowel lengte- als dwarsrichting naar een nog hoger niveau. Veel systemen zijn aangepast om de rijdynamiek die zo kenmerkend is voor M Performance modellen te waarborgen: onder meer BMW xDrive met grotere nadruk op de achterwielen, het elektronisch geregelde dempersysteem en de Variable Sport Steering.

 • Meer dynamiek: het sportonderstel

  Het specifiek afgestemde sportonderstel van de nieuwe BMW X4 M40i belooft rijdynamiek van hoog niveau. Veren en stabilisatoren zijn versterkt en de wielvlucht aan de vooras is vergroot. De adaptieve dempers en de vierwielaandrijving zijn voorzien van dynamischere parameters, wat resulteert in een rijgevoel dat indrukwekkend dichtbij het gevoel van een sportcoupé komt. Het neutrale zelfsturende effect en de verminderde rolneigingen bieden maximaal rijplezier.

 • Meer wendbaarheid: de Variable Sport Steering

  Voor directe en wendbare rijeigenschappen reageert de Variable Sport Steering onafhankelijk van de actuele snelheid met een variabele stuuroverbrenging op de stuuruitslag. Een grote wielhoek vereist minder stuurbeweging en verbetert de handling in scherpe bochten, met name bij een sportieve rijstijl. Maar ook bij het inparkeren, afslaan en manoeuvreren zijn er belangrijke voordelen: bij kleinere stuurhoeken vertoont de BMW een bijna ongeëvenaarde rechtuitstabiliteit met hoge stuurprecisie.

 • Meer tractie: BMW xDrive

  De BMW X4 M40i is standaard uitgerust met de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive inclusief Performance Control. Dit systeem regelt de traploze verdeling van het aandrijfkoppel over voor- en achteras. Zo wordt een uniek niveau van dynamiek, wendbaarheid en tractie gerealiseerd. Onafhankelijk van het wegdek volgt de Sports Activity Coupé nauwkeurig elke koerswijziging, met merkbaar minder stuurcorrecties. Bovendien werd het systeem voor de voor M Performance kenmerkende rijdynamiek afgestemd met nadruk op de achterwielen.

 • Meer sport: de Ultra High Performance banden

  Een maatgevende bijdrage aan de sportieve rijeigenschappen leveren ook de banden. Optioneel zijn tweekleurig uitgevoerde 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 680 M met Michelin Pilot Super Sport banden verkrijgbaar. De Ultra High Performance bandencombinatie (voor 245/40 R 20, achter 275/35 R 20) biedt een merkbare verbetering van de rijdynamiek.

  Standaard omvat de uitrusting een 19-inch Michelin Primacy Runflat bandencombinatie. De lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 622 M (voor 245/45 R 19, achter 275/40 R 19) brengen het vermogen van de BMW X4 M40i vrijwel zonder verlies op de weg.

Steptronic

8-TRAPS STEPTRONIC SPORT TRANSMISSIE.

De standaard 8-traps Steptronic Sport transmissie met schakel-paddles aan het stuur maakt naar keuze comfortabel of zeer sportief schakelen mogelijk. De aandrijflijn is direct gekoppeld en maakt in combinatie met de eveneens standaard Launch Control razendsnelle starts mogelijk. Daar staat tegenover dat grotere remschijven op de vooras en geoptimaliseerde remblokken op alle wielen zelfs in de meest sportieve rijsituaties garant staan voor uitmuntende vertraging.

DE M PERFORMANCE MODELLEN.

Verfijnd design, perfecte aandrijving, maximale rijdynamiek. dat is de drie-eenheid die de M Performance modellen belichamen. Als exclusief aanbod van BMW M GmbH combineren ze het beste van de betreffende BMW serie met de dynamische genen van BMW M en creëren zo hun eigen klasse.

Nog intenser rijplezier.

Maak kennis met het portfolio van M Performance modellen.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW X4 nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

 • De waarden voor brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik zijn afhankelijk van de gekozen uitrusting, bijvoorbeeld bredere wielen/banden. Waarden op basis van de ECE-testcyclus.

  De actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, met name de persoonlijke rijstijl, routecondities, buitentemperatuur, gebruik van verwarming/airconditioning en preconditioning.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

 • Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

  De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.