DE BMW X4. ASSISTENTIESYSTEMEN.

DELEGEER AAN BETROUWBARE HELPERS.

Een zelfverzekerd optreden is nog eenvoudiger als u kunt rekenen op betrouwbare helpers. Bijvoorbeeld op de assistentiesystemen in de BMW X4, want die garanderen comfort en veiligheid van het hoogste niveau. Het beste voorbeeld is het full-colour BMW Head-Up Display: omdat hiermee alle belangrijke gegevens direct in uw gezichtsveld worden geprojecteerd, kunt u zich concentreren op de essentie – onbeperkt rijplezier.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

 BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier onder meer de actuele snelheid en – afhankelijk van de gekozen uitrusting – aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven. De op de voorruit van uw BMW geprojecteerde symbolen verschijnen in bijzonder heldere full-colour resolutie. Dankzij de optische beeldafstand van ca. 2,3 m voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen. De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden; daarnaast is er een nacht- en dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kunt u selecteren welke informatie u wilt zien naast de rijsnelheid en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen. De in het Head-Up Display weergegeven informatie is afhankelijk van de gekozen uitrusting. Voor enkele weergaven is de aanschaf van andere extra-uitrustingen vereist, zoals de Speed Limit Info. De weergaven van het Head-Up Display zijn met een gepolariseerde zonnebril beperkt zichtbaar.

DRIVING ASSISTANT.

De extra-uitrusting Driving Assistant combineert de met camera's werkende systemen Lane Departure Warning en Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie.

De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt met een trilling in het stuur als de bestuurder bij snelheden vanaf ca. 70 km/h de rijbaan ongewild dreigt te verlaten. Met geactiveerde richtingaanwijzer, dus bij het gewenst wisselen van rijbaan, blijft deze waarschuwing achterwege.


Terwijl de Collision Warning met City-remfunctie voertuigen herkent, reageert de Pedestrian Warning met City-remfunctie op voetgangers. In situaties waarin een aanrijding dreigt, waarschuwt de Collision Warning in twee stappen – eerst verschijnt een symbool in het Info Display, daarna volgt een geluidssignaal. Bij Pedestrian Warning, dat is geactiveerd bij snelheden van 10 tot 60 km/h, wordt bij acuut gevaar een enkelvoudige waarschuwing gegeven. Waarschuwt het systeem voor een dreigende aanrijding, dan worden op hetzelfde moment de remmen ‘op scherp gezet’ om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem in door automatisch te remmen. De werking van het systeem kan in het donker en bij mist beperkt zijn.

  • Driving Assistant Plus

    De uitrusting Driving Assistant Plus (uitsluitend met transmissie Steptronic) omvat naast de systemen Collision Warning en Lane Departure Warning bovendien Active Cruise Control met Stop & Go-functie. Deze combinatie ondersteunt bij ritten op de snelweg en in monotone verkeerssituaties. Voor Driving Assistant Plus is het BMW navigatiesysteem Business of Professional vereist.


    Collision Warning reageert trapsgewijs. Al naar gelang een voorligger sterk afremt of een stilstaand object wordt gedetecteerd, varieert de reactie van een visueel signaal tot actief afremmen van de auto, zelfs tot volledige stilstand. Dreigt de auto de rijstrook te verlaten, dan waarschuwt Lane Departure Warning bijtijds met trillen van het stuur.


    Het systeem Active Cruise Control houdt bij een snelheid van 30 tot 210 km/h de geselecteerde snelheid constant en past deze automatisch aan op de voorligger bij geactiveerde afstandsregeling. De Stop & Go-functie regelt de snelheid zelfs tot volledige stilstand en laat de auto na kort aanraken van het gaspedaal weer optrekken, bijvoorbeeld bij filerijden.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL MET IDRIVE TOUCH CONTROLLER.

Het BMW navigatiesysteem Professional overtuigt met zijn design en een functie-omvang van topniveau. Dit perfect in de BMW geïntegreerde navigatiesysteem is eenvoudig te bedienen dankzij het iDrive bedieningsconcept en de iDrive Touch Controller.


Het systeem omvat spraaksturing, de BMW radio Professional met DVD-speler en 20 GB geheugen voor audiobestanden. Bovendien is hiermee gebruik van de optionele Navigation Assistant mogelijk. Een ingebouwd LCD-kleurendisplay van 8,8 inch met splitscreenfunctie (hoofd- en assistentievenster) garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd.

BMW navigatiesysteem Professional.

  • iDrive Touch Controller

    De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, of via de Direct Access-toetsen, de voorkeuzetoetsen of de spraaksturing. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring. Kaarten-updates zijn drie jaar lang kosteloos verkrijgbaar via uw BMW dealer. Het navigatiesysteem actualiseert de eerste drie jaar gratis tot vier keer per jaar automatisch het kaartenmateriaal voor Nederland – een service van BMW ConnectedDrive.

INTELLIGENT VOICE ASSISTANT.

De Intelligent Voice Assistant met offboard spraakherkenning biedt spraaksturing van het hoogste niveau: naast korte commandozinnen herkent hij ook natuurlijke spraak. Daarbij maakt het niet uit wie de commando's uitspreekt en in welke situatie: De Intelligent Voice Assistant beheerst ook taalvarianten zoals dialecten en jargons. Daarmee worden ook de mogelijkheden bij het dicteren van teksten, zoals e-mails, aanzienlijk uitgebreid. De sterk uitgebreide functieomvang is onder meer mogelijk dankzij een server-gebaseerde offboard spraakherkenning, die beschikbaar is via ConnectedDrive en de basis vormt voor de Intelligent Voice Assistant. Via deze cloud-functie kunt u ook snel en aspecifiek via gesproken zoekopdrachten op internet zoeken naar speciale bestemmingen voor de navigatie, bijvoorbeeld met een vraag naar bepaalde restaurants in de buurt. Tegelijkertijd zorgt de verplaatsing naar de cloud voor snellere update-cycli, zodat verdere innovaties ook in de toekomst sneller beschikbaar zijn, of het nu om de software of om computerlinguïstiek gaat.

BMW SELECTIVE BEAM.

Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten nog aangenamer en veiliger.


Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden. BMW Selective Beam herkent andere verkeersdeelnemers en past de lichtbundel automatisch nauwkeurig op elke situatie aan. Een bereik van meer dan 400 m zorgt ervoor dat gevaren vroegtijdig kunnen worden opgemerkt en dat het verloop van de weg optimaal te volgen is.

SURROUND VIEW.

Het Surround View-systeem biedt een panoramabeeld van 360° rondom de auto met behulp van camera's in de buitenspiegels, een groothoekcamera aan de voorzijde en de achteruitrijcamera. Het ondersteunt de bestuurder bij inparkeren of manoeuvreren in krappe verkeerssituaties en bij het navigeren op onoverzichtelijke punten.


Surround View omvat de achteruitrijcamera, Top View en Side View. Top View brengt het portier en de zijkant van de auto in beeld voor comfortabel manoeuvreren. De groothoekcamera van Side View tussen de dubbele nieren van de grille aan de voorzijde genereert samen met de achteruitrijcamera een panoramabeeld van wat zich voor dan wel achter de auto afspeelt. Crossing Traffic Warning waarschuwt de bestuurder met behulp van gele balken aan de zijkant van het beeld en met een gele waarschuwingsdriehoek voor kruisend verkeer. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd. De bestuurder kan dan naar keuze de achteruitrijcamera, Top View of Panorama View activeren. Het systeem wordt ingeschakeld als de auto in de achteruitversnelling wordt gezet of bij een ander instelbaar activeringspunt. het beeld in het Control Display verschijnt.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan per post.