BMW EFFICIENTDYNAMICS IN DE BMW X4.

INGETOGENHEID. OPVALLEND VERPAKT.

Ingetogen is niet de juiste beschrijving van het karakter van de BMW X4 – met een cruciale uitzondering: het brandstofverbruik en de CO2-emissie. Daarbij zorgen de nieuwste BMW EfficientDynamics technologieën en aerodynamisch design voor lage waarden, zonder ook maar iets in te leveren aan vermogen en dynamiek.

AERODYNAMICA.

Het design van de BMW X4 volgt consequent de filosofie van BMW EfficientDynamics. Dankzij exact op elkaar afgestemde aerodynamicamaatregelen heeft deze auto een geoptimaliseerde luchtweerstandswaarde, met een positief effect op efficiency en verbruik.


Zo zorgt bijvoorbeeld de volledig vlakke bedekking van de onderzijde inclusief afscherming van de motorruimte en achteras voor betere aerodynamische eigenschappen. Niet alleen met het oog op de stroomlijn boeken deze nieuwe bekledingselementen aanzienlijke winst: betere geluidsdemping en effectievere corrosiebescherming zijn hun praktische meerwaarde. Andere positieve aspecten voor de stroomlijn omvatten de gedefinieerde achterspoilerlip of de aerodynamisch geoptimaliseerde buitenspiegels. Deze laatste verbeteren bovendien rijwindgeluiden en zorgen ervoor dat de zijruiten minder snel vuil worden.

INTELLIGENTE LICHTGEWICHT CONSTRUCTIE.

 INTELLIGENTE LICHTGEWICHT CONSTRUCTIE.

INTELLIGENTE LICHTGEWICHT CONSTRUCTIE.

In de constructie van de BMW X4 worden veel hightech materialen toegepast: lichte materialen zoals aluminium, zeer sterke staalsoorten, evenals de modernste kunststoffen en magnesium.

Deze intelligente lichtgewicht constructie reduceert het gewicht van componenten en resulteert in superieure carrosseriestijfheid en passieve veiligheid en verbetert bovendien de rijdynamische eigenschappen.

ECO PRO MODE.

Rijprogramma ECO PRO Modus vermindert – afhankelijk van de individuele rijstijl – het brandstofverbruik met tot wel 20 procent, zoals is gebleken uit een interne BMW verbruiksstudie. De functies Coasting (uitsluitend met 8-traps automatische transmissie Steptronic), Anticipatie-assistent en ECO PRO ROUTE (beide alleen in combinatie met BMW navigatiesysteem Professional) bieden extra besparingspotentieel.

 • Coasting

  De functie Coasting ontkoppelt aandrijflijn van de motor, zodat de auto zonder aandrijving doorrolt. Dit gebeurt zodra de bestuurder bij een snelheid tussen 50 en 160 km/h het gas loslaat en niet remt en voor zover de Anticipatie-assistent geen efficiënte aanpassing van de snelheid voorziet.

 • Active Cruise Control met Stop & Go-functie

  In combinatie met de Active Cruise Controle accelereert de BMW X4 na afremmen in de ECO PRO Modus efficiënter tot de geselecteerde snelheid.

 • Anticipatie-assistent

  De Anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) herkent aan de hand van gegevens van het navigatiesysteem bochten, het begin van de bebouwde kom, snelheidsbeperkingen en snelwegafritten en kan zo met vooruitziende blik adviseren wanneer de bestuurder alvast het gaspedaal kan loslaten.

 • ECO PRO Route

  De ECO PRO Route (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional of BMW navigatiesysteem Business) berekent de meest efficiënte route al naar gelang de verkeerssituatie, het rijgedrag en de routecondities. De boordcomputer geeft aan hoeveel procent brandstof u kunt besparen door de ECO PRO Route te volgen.

8-TRAPS STEPTRONIC TRANSMISSIE.

De 8-traps automatische transmissie Steptronic in de BMW X4 zet maatstaven qua dynamiek en efficiency en vormt een centraal onderdeel van de het technologiepakket BMW EfficientDynamics. De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk – zowel bij lage als bij hoge snelheden. Dit zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u profiteert van nog meer sportiviteit en dynamiek. Juist bij hogere snelheden reduceert het toerental dankzij de extra versnellingen, wat resulteert in lager verbruik en minder motorgeluid.

 

De koppelomvormer draagt daaraan bij – zelfs wanneer u zelf schakelt via de elektronische keuzehendel. In combinatie met minimale toerentalsprongen en nauwkeurige afstelling van de transmissie zorgt die voor een bijzonder hoog schakelcomfort en duidelijk minder rijgeluiden.

 

Dankzij de 8-traps Steptronic transmissie van BMW EfficientDynamics selecteert u via de Driving Experience Control nu nog meer dynamiek, zeker in combinatie met de nieuwe anticiperende aandrijving. In rijprogramma 'SPORT' zorgt de koppeling van navigatiegegevens en transmissieregeling afhankelijk van het routeverloop voor een sportief-spontanere respons. Het rijprogramma 'COMFORT' biedt juist een comfortgericht schakelprogramma met minder schakelmanoeuvres.

ENERGIEMANAGEMENT

Het intelligente energiemanagement van de BMW X4 omvat standaard de BMW EfficientDynamics technologieën schakelindicator, Auto Start Stop functie, elektrische stuurbekrachtiging en Brake Energy Regeneration. Het samenspel van deze technologieën zorgt op dit moment al voor duurzame mobiliteit.

 • Schakelindicator

  Door bijtijds en optimaal schakelen kan vooral in stadsverkeer en op secundaire wegen veel brandstof worden bespaard. Optimaal schakelen, verbruik verlagen – al naar gelang de rijomstandigheden en het toerental berekent de motorelektronica van de BMW X4 constant de efficiëntste versnelling. In het Info Display verschijnt bovendien een pijlsymbool als de auto in een hogere of lagere versnelling zuiniger kan rijden. Daarbij herkent het systeem sterke acceleratie zodat dan pas bij hogere toerentallen schakeladviezen worden gegeven. In vergelijktests is gebleken dat auto's met schakelindicator ongeveer vier procent zuiniger worden bestuurd.

 • Auto Start Stop functie

  De Auto Start Stop functie zorgt ervoor dat uw BMW alleen brandstof verbruikt tijdens het rijden. Bij stilstand, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht of in fileverkeer, benut de Auto Start Stop functie het besparingspotentieel en schakelt de motor uit zodra deze stationair draait en u het koppelingspedaal loslaat (handgeschakelde versnellingsbak) of de auto afremt tot volledige stilstand (Steptronic transmissie).


  Een symbool in het Info Display geeft aan wanneer de functie geactiveerd is. Zodra u de koppeling intrapt (handgeschakelde versnellingsbak) of uw voet van het rempedaal neemt (Steptronic transmissie), springt de motor direct en volledig automatisch weer aan.


  De Auto Start Stop functie heeft geen invloed op rijcomfort en veiligheid, omdat de functie niet actief is wanneer de motor nog niet de optimale bedrijfstemperatuur heeft bereikt, wanneer de interieurtemperatuur zich niet binnen het gewenste bereik bevindt, wanneer de accuspanning onvoldoende is of wanneer de bestuurder aan het stuur draait. Een centrale regeleenheid start de motor indien nodig ook tijdens een stop. Bijvoorbeeld bij wegrollen van de auto of bij condensvorming op de voorruit. Daarnaast is de Auto Start Stop functie ook te allen tijde met een druk op de knop uit te schakelen.

 • Elektrische stuurbekrachtiging

  Elke stuurbeweging verbruikt energie. Maar waarom moet er energie worden verbruikt als er niet wordt gestuurd? De elektrische stuurbekrachtiging van BMW werkt uitsluitend wanneer het nodig is. In tegenstelling tot conventionele, hydraulisch ondersteunde stuurbekrachtigingssystemen verbruikt dit BMW systeem alleen energie tijdens de feitelijke stuurbeweging. Bij een constante stuurstand – bijvoorbeeld bij hoge snelheid op de snelweg – is de elektromotor niet actief.

 • Brake Energy Regeneration

  Telkens wanneer de bestuurder remt, wordt kinetische energie gegenereerd. Tot voor kort bleef deze onbenut. De Brake Energy Regeneration maakt hieraan een einde door de vrijkomende bewegingsenergie van de auto, die ontstaat als de bestuurder het gas loslaat of remt, om te zetten in elektrische energie en daarmee de accu op te laden. Dankzij dit intelligente energiemanagementsysteem hoeft de dynamo niet meer permanent te werken en dat ontlast de generator. Resultaat: het brandstofverbruik daalt en het vermogen stijgt, helemaal in de lijn van BMW EfficientDynamics.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan per post.