DE BMW X4. BMW TWIN POWER TURBO MOTOREN.

VOOR EEN STATEMENT ZIJN EEN PAAR SECONDEN VOLDOENDE

Een druk op de startknop is voldoende om de energie van de BMW X4 te kunnen voelen. Indrukwekkende performance en buitengewone efficiency zijn in alle BMW TwinPower Turbo motoren een vanzelfsprekendheid. De sleutel tot dit succes is het BMW EfficientDynamics motorengamma, dat de nieuwste inspuitingstechnologieën en geheel variabele vermogensregeling combineert met innovatieve turbotechnologie. Het resultaat is meer vermogen bij verbazingwekkend lage verbruiks- en emissiewaarden.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

De M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor wordt gekenmerkt door een superieure krachtontplooiing, zijdezachte draai-eigenschappen en een hoog prestatiepotentieel. Daarbij brengt de krachtige 3,0-liter motor via een geluid-geoptimaliseerd uitlaatsysteem met een innovatief kleppenconcept een inspirerend sportieve sound ten gehore.

 

De krachtbron combineert de volledig variabele klepsturing Valvetronic, dubbele VANOS, High Precision Injection en een TwinScroll turbocompressor voor optimale drukvulling van de cilinders. Het resultaat: een maximum vermogen van 265 kW (360 pk) en een maximum koppel van 465 Nm. Daarmee versnelt de turbobenzinemotor de BMW in een adembenemende 4,9 seconden van 0 naar 100 km/h en naar een topsnelheid van 250 km/h. Door de intelligente technische innovaties daalt bovendien het brandstofverbruik tot gemiddeld slechts 8,6 liter per 100 km bij een CO2-emissie van slechts 199 g/km.

 

Indrukwekkend efficiënt, krachtig en met een directe respons, ook bij lage toerentallen – dat is precies wat elke bestuurder verlangt van de aandrijving van een M Performance model.

 

Alle waarden zijn volgens EU-testcyclus vastgesteld en afhankelijk van de gekozen wiel-/bandenmaat.

BMW TWIN POWER TURBO BENZINEMOTOREN.

De nieuwste generatie van de BMW TwinPower Turbo benzinemotoren overtuigt door dynamische prestaties en een uitstekende reactiesnelheid – ook bij lage motortoerentallen. Tegelijk zijn ze efficiënter, met lagere emissie en betere prestaties dan hun voorgangers. De nieuwste brandstofinspuittingstechniek en de volledig variabele klepbediening inclusief dubbele VANOS, gecombineerd met de modernste turbotechnologie, vormen een mijlpaal in de ontwikkelingsstrategie van BMW EfficientDynamics. Het resultaat is een bijzonder efficiënte aandrijving, die de gerenommeerde performance van BMW motoren onderstreept. De BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor is meermaals onderscheiden met de Engine of the Year Award, en versterkt zo zijn wereldwijde reputatie wat betreft dynamische stroomvoorziening, extreem soepele draai-eigenschappen en indrukwekkende efficiency. De motoren uit de BMW EfficientDynamics familie onderscheiden zich door een zeer succesvol technologieconcept en worden in vrijwel alle benzineversies toegepast.

BMW TWIN POWER TURBO DIESELMOTOREN.

De nieuwste generatie BMW TwinPower Turbo dieselmotoren weerspiegelt de consequente toepassing van de kerngedachte van BMW EfficientDynamics: optimale waarden in zuinigheid, vermogensrendement en draai-eigenschappen combineren met laag brandstofverbruik. Wat betreft hun efficiency en dynamiek zijn ze boven iedere twijfel verheven. Daarbij doen de innovatieve BMW TwinPower Turbo dieselmotoren hun werk met bijzonder lage emissie en weinig wrijving. Dat garandeert maximaal rijplezier. De dieselmotoren in het BMW EfficientDynamics motorengamma met hun lichtgewicht aluminium constructie beschikken over turbocompressie met variabele turbinegeometrie. Common rail-inspuiting van de nieuwste generatie is verantwoordelijk voor de brandstofinspuiting.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan per post.