DE BMW X4. RIJDYNAMIEK.

DE BMW X4. RIJDYNAMIEK.

VANGT UW BLIK. ONTKETENT KRACHT.

DE BMW X4. RIJDYNAMIEK.

VANGT UW BLIK. ONTKETENT KRACHT.

Met een druk op het gaspedaal betreedt de BMW X4 zijn eigen wereld. De 8-traps automatische transmissie Steptronic Sport benut het potentieel van zijn motoren ten volle: de BMW X4 xDrive35d legt de sprint van 0 tot 100 km/h af in slechts 5,2 seconden. De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive brengt de kracht met uitmuntende tractie over op het asfalt. Standaard zijn bovendien Variable Sport Steering en Performance Control aan boord.

DE BMW X4. RIJDYNAMIEK.VANGT UW BLIK. ONTKETENT KRACHT.

Met een druk op het gaspedaal betreedt de BMW X4 zijn eigen wereld. De 8-traps automatische transmissie Steptronic Sport benut het potentieel van zijn motoren ten volle: de BMW X4 xDrive35d legt de sprint van 0 tot 100 km/h af in slechts 5,2 seconden. De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive brengt de kracht met uitmuntende tractie over op het asfalt. Standaard zijn bovendien Variable Sport Steering en Performance Control aan boord.

VARIABLE SPORT STEERING.

De Variable Sport Steering met Servotronic maakt direct en dynamisch rijgedrag mogelijk met lichter sturen. Dit systeem reageert met een variabele stuuroverbrenging op de stuuruitslag, onafhankelijk van de actuele rijsnelheid. Zo wordt de voor een bijzonder grote wieluitslag benodigde stuurbeweging gereduceerd. Hiermee neemt de dynamiek merkbaar toe en verbetert de handling bij een extra sportieve rijstijl in scherpe bochten en tijdens uitwijkmanoeuvres. Ook het inparkeren, afslaan en manoeuvreren wordt comfortabeler. Bij kleinere stuuruitslagen vertoont de BMW een bijna ongeëvenaarde rechtuitstabiliteit met zeer hoge stuurprecisie.

RIJDYNAMIEK.

Met zijn speciaal geconstrueerde onderstel, krachtige motorisering en talrijke standaard uitrustingen biedt de BMW X4 indrukwekkende dynamiek.

PERFORMANCE CONTROL.

De Performance Control verdeelt in bochten de aandrijf- en remkrachten gericht over de afzonderlijke wielen. Omdat in een bocht het buitenste wiel een langere weg aflegt dan het binnenste, grijpt de BMW Performance Control in via de regeling van het motorvermogen en door gericht afremmen: de buitenwielen krijgen meer vermogen toebedeeld, de beide binnenwielen minder, zodat elk wiel zijn maximale tractie kan benutten. Zo draait de BMW zichzelf als het ware de bocht in, waardoor zowel de rijveiligheid als de rijdynamiek verder toenemen.

8-TRAPS AUTOMATISCHE TRANSMISSIE STEPTRONIC SPORT MET SCHAKEL-PADDLES.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie past zich optimaal aan de individuele rijwensen aan. De bandbreedte reikt daarbij van comfortabel cruisen tot een zeer dynamische rijstijl.

 

Behalve automatisch schakelen heeft u op elk moment de mogelijkheid handmatig een andere versnelling te kiezen. Daarvoor dienen de verkorte keuzehendel of de schakel-paddles aan het met leder beklede sportstuur.

 

In rijprogramma SPORT is het schakelverloop afgestemd op de hoogste performance. Dankzij een bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de in totaal acht versnellingen haalt deze transmissie optimale acceleratiewaarden. Bovendien wordt de motor zo steeds in het toerentalgebied gehouden waarin hij optimaal presteert qua vermogen en efficiency. Launch Control maakt maximale acceleratie mogelijk: daarmee schakelt de transmissie automatisch in een hogere versnelling bij optimaal gebruik van het toerentalbereik.

 

De achtste versnelling reduceert het toerental bij hogere snelheden, wat resulteert in meer comfort en minder verbruik. De nieuw ontwikkelde, effectievere koppelomvormer draagt daar eveneens aan bij. Met de 8-traps automatische transmissie Steptronic Sport bereikt u de best mogelijke efficiency en geniet u tegelijk van het hoogste schakelcomfort.

ONDERSTEL.

Het onderstel is speciaal afgestemd op de BMW X4 en overtuigt met een uitmuntende wegligging, perfecte handling en hoge dynamiek. Met op elk moment gegarandeerd comfort. Met de Dynamic Damper Control en zijn modi COMFORT, SPORT en SPORT+ kan de bestuurder de rijeigenschappen afstemmen op zijn individuele wensen. De royale spoorbreedte van de BMW X4 en zijn five-link achteras maken bovendien hoge snelheden in bochten mogelijk bij minimale rolbewegingen van de carrosserie.

 • Dynamic Damper Control

  De Dynamic Damper Control maakt het mogelijk om de karakteristiek van de schokdempers aan te passen aan de actuele rijsituatie, het afrolcomfort van de auto te verbeteren en bovendien de rijdynamiek te vergroten. Naast de standaardinstelling COMFORT, waarin storende bewegingen van de carrosserie worden geminimaliseerd, zijn er nog twee andere programma's beschikbaar: de modi SPORT en SPORT+. Hierin worden de schokdempers automatisch stugger afgestemd, wat het sportieve rijplezier verhoogt.

BMW xDRIVE.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds maximale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) krijgt uw BMW meer rij- en spoorstabiliteit. Voor optimaal wegcontact verdeelt xDrive razendsnel de aandrijfkracht flexibel over beide assen. Daarmee combineert xDrive de voordelen van vierwielaandrijving – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de kenmerkende wendbaarheid van een BMW.

 • xDrive status

  Duidelijke informatie ook in onoverzichtelijke situaties: met xDrive behoudt u het overzicht. Zelfs op ruig terrein heeft u toegang tot informatie die relevant is voor offroad-rijden via de instrumentencombinatie en het centrale Control Display. Naast een eenvoudig afleesbaar kompas ter oriëntatie (alleen in combinatie met het navigatiesysteem) worden daar ook de helling van de auto in lengte- en dwarsrichting weergegeven, evenals de actuele stuuruitslag – en dat niet alleen numeriek, maar ook aan de hand van een grafische 3D-weergave van de auto zelf.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

De Driving Experience Control biedt de bestuurder de keuze tussen rijprogramma COMFORT voor standaard motor- en transmissieafstelling, de ECO PRO Modus, die op efficiency is gericht, of rijprogramma SPORT, die nog dynamischer rijden mogelijk maakt De verbruiksvriendelijke ECO PRO Modus past de kenmerken van het gaspedaal, de versnellingsbak en de verwarmings-/aircostrategie intelligent aan.


Zo verbruikt de BMW tot wel 20 % minder brandstof (waarde verkregen bij intern BMW verbruiksonderzoek, en afhankelijk van de individuele rijstijl). De functies Coasting (uitsluitend met transmissie Steptronic), Anticipatie-assistent en ECO PRO ROUTE (alleen in combinatie met BMW navigatiesysteem Professional) bieden extra besparingspotentieel. De Anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) herkent via het navigatiesysteem van de BMW lokale wegsituaties en geeft ruim van tevoren tips. Wanneer er bijvoorbeeld achter de volgende bocht een andere snelheidsbeperking van kracht wordt, beveelt het systeem nog voor de bocht aan om het gaspedaal los te laten.


Voor een gunstig brandstofverbruik zorgt ook de ECO PRO Route (uitsluitend i.c.m. navigatiesysteem Business of navigatiesysteem Professional). Deze functie stelt afhankelijk van de verkeerssituatie, de individuele rijstijl en de plaatselijke situatie een zo zuinig mogelijk traject voor. Met de functie Coasting (uitsluitend i.c.m. Steptronic transmissie) rolt de BMW met ontkoppelde aandrijving (bij snelheden tot 160 km/h) door zodra u het gaspedaal loslaat en niet remt. In rijprogramma SPORT reageert de BMW X4 nog directer en kunt u nog sportiever rijden.
 

 • Rijprogramma SPORT

  Een kwestie van instelling: in rijprogramma SPORT reageren aandrijving en besturing van de BMW X4 nog directer en is een nog sportievere rijstijl mogelijk.


  Rijprogramma SPORT wordt geactiveerd via de Driving Experience Control in de middenconsole. Via een voorgeprogrammeerde setup leidt dit tot een – vergeleken met de basisinstelling – merkbaar sportievere karakteristiek van aandrijving en onderstel, afhankelijk van de geselecteerde uitrusting. De motor reageert nog directer. In combinatie met Steptronic Sport transmissie worden ook de schakelmomenten duidelijk sportiever gekozen. In rijprogramma SPORT worden bovendien het actuele vermogen (kW) en het aangewende koppel (Nm) op het centrale display weergegeven. Daarvoor is BMW navigatiesysteem Professional vereist.


  In combinatie met het adaptieve onderstel is het onderstel eveneens merkbaar dynamischer afgestemd. Is de BMW X4 uitgerust met Variable Sport Steering, dan wordt de stuurbekrachtiging verminderd, wat de bestuurder een nog directer stuurgevoel geeft.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan per post.