DE BMW X5. ASSISTENTIESYSTEMEN.

INTELLIGENTE BEGELEIDERS.

De assistentiesystemen in de BMW X5 vormen samen de ideale bijrijder. Deze techniek dient één doel: u ontspannen en veilig naar uw bestemming brengen. 

TRAFFIC JAM ASSISTANT.

TRAFFIC JAM ASSISTANT.

De Traffic Jam Assistant ontlast de bestuurder in eentonige verkeerssituaties: het systeem zorgt ervoor dat u in druk verkeer bij snelheden tot 60 km/h 'mee kunt zwemmen' en zodoende meer ontspannen in fileverkeer kunt rijden. Dit systeem houdt automatisch de gewenste afstand tot de voorligger en regelt zelfstandig de rijsnelheid, zo nodig zelfs tot stilstand. De BMW is zo in staat om de bestuurder actief te ondersteunen bij het volgen van de rijbaan, voor zover deze het stuur met minimaal één hand vasthoudt. Wanneer de BMW volledig tot stilstand is gekomen zet de Traffic Jam Assistant de rit (alleen na maximaal 30 seconden stilstand) automatisch weer voort. Een volgende stap op weg naar autonoom rijden.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier onder meer de actuele snelheid en – afhankelijk van de gekozen uitrusting – aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven. De op de voorruit van uw BMW geprojecteerde symbolen verschijnen in bijzonder heldere full-colour resolutie. Dankzij de optische beeldafstand van ca. 2,3 m voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen. De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden; daarnaast is er een nacht- en dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kunt u selecteren welke informatie u wilt zien naast de rijsnelheid en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen. De in het Head-Up Display weergegeven informatie is afhankelijk van de gekozen uitrusting. Voor enkele weergaven is de aanschaf van andere extra-uitrustingen vereist, zoals de Speed Limit Info. De weergaven van het Head-Up Display zijn met een gepolariseerde zonnebril beperkt zichtbaar.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

Het BMW navigatiesysteem Professional overtuigt met zijn design en een functie-omvang van topniveau: Dit perfect in de BMW geïntegreerde navigatiesysteem is eenvoudig te bedienen dankzij het iDrive bedieningsconcept en de iDrive Touch Controller. Het systeem omvat een USB-interface, de BMW radio Professional met DVD-speler en 20 GB geheugencapaciteit voor audiobestanden. Bovendien is hiermee gebruik van de optionele Real Time Traffic Information (RTTI) mogelijk. Een ingebouwd LCD-kleurendisplay van 10,25 inch met splitscreen-functie (hoofd- en assistentievenster) garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd. De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, via de Direct Access-toetsen en acht voorkeuzetoetsen, via de spraaksturing of via het touchscreen. Zes interactieve tegels tonen live content. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring.

Kaarten-updates zijn drie jaar lang kosteloos verkrijgbaar via uw BMW dealer. Het navigatiesysteem actualiseert de eerste drie jaar gratis tot vier keer per jaar automatisch het kaartenmateriaal voor Nederland – een service van BMW ConnectedDrive.

iDRIVE TOUCH CONTROLLER

iDRIVE TOUCH CONTROLLER

Met de iDrive Touch Controller, onderdeel van het BMW navigatiesysteem Professional, is het Control Display comfortabel met één hand te bedienen. Dankzij het in de iDrive Touch Controller geïntegreerde touchpad kunt u bijvoorbeeld het adres van uw bestemming eenvoudig in uw eigen handschrift invoeren in het navigatiesysteem. Bovendien kunt u met het draaien of indrukken van de iDrive Touch Controller veel functies oproepen, instellen of door lijsten scrollen. De bediening gaat moeiteloos en intuïtief, met behulp van uw tastzin. En dat is belangrijk, omdat u zich zo volledig kunt blijven concentreren op de weg en het verkeer. Alle via de iDrive Touch Controller bediende functies worden overzichtelijk weergegeven in het Control Display.

BMW NIGHT VISION MET DYNAMIC LIGHT SPOT.

Uitmuntend zicht, ook 's nachts: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot signaleert personen en grotere dieren in het donker al van veraf en belicht deze doelgericht. Een warmtebeeldcamera in de dubbele nieren genereert beelden van personen en dieren en geeft deze direct weer in het Control Display. Een intelligent waarschuwingssysteem met een lichtpuntje: zodra voetgangers of grotere dieren herkend worden met de infraroodcamera, richt het systeem twee apart bestuurbare Dynamic Light spots op hen zonder ze te verblinden. Zowel de bestuurder als de betreffende persoon wordt zo met behulp van het licht effectief gewaarschuwd voor mogelijk gevaar.Aanvullende waarschuwingen krijgt de bestuurder bij geactiveerd warmtebeeld in het Info Display of in het full-colour BMW Head-Up Display. Bij acuut gevaar door herkende personen of dieren klinkt ook een akoestische waarschuwing en worden de remmen ‘op scherp gezet’. BMW Night Vision met Dynamic Light Spot is een innovatie van BMW ConnectedDrive.

PARKING ASSISTANT.

PARKING ASSISTANT.

De Parking Assistant assisteert bij het inparkeren parallel aan de rijbaan.

De volautomatische Parking Assistant van de nieuwste generatie maakt comfortabel inparkeren met de BMW mogelijk. Parking Assistant schakelt in de juiste versnelling, stuurt, geeft gas en remt – allemaal volautomatisch. De bestuurder hoeft voor de parkeermanoeuvre alleen het knipperlicht te activeren terwijl hij tijdens het inparkeren de PDC-toets ingedrukt houdt en de omgeving van de auto controleert, daarbij ondersteund door de automatisch geactiveere achteruitrijcamera. Aan het eind van de manoeuvre schakelt het systeem stand 'P' van de Steptronic transmissie in. Tot een snelheid van 35 km/h en een maximale zijdelingse afstand van 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen wijzen de ultrasone sensoren van de BMW via het Control Display de bestuurder op elke geschikte parkeerplek die zich parallel aan de rijbaan bevindt.

CAMERASYSTEMEN.

Geniet van het uitzicht: de geïntegreerde camerasystemen in de BMW X5 zorgen voor een beter overzicht, bijvoorbeeld bij uitritten en onoverzichtelijke verkeerssituaties.

 • Surround View

  Surround View helpt u bij het manoeuvreren en parkeren in krappe situaties. Daarvoor brengen camera's de omgeving naast, voor en achter de auto op het Control Display in beeld vanuit vogelperspectief (360° Top View).

 • Side View

  Het bij deze uitrusting inbegrepen Side View systeem zorgt voor beter zicht bij het verlaten van een garage of onoverzichtelijke uitrit. Één digitale camera aan de voorzijde van de BMW X5 toont een panoramabeeld op het Control Display. Hierdoor is het mogelijk om verkeer dat vanaf de zijkanten nadert al vroeg te herkennen en passend te reageren op de betreffende situatie.

 • Achteruitrijcamera

  Met de achteruitrijcamera heeft de bestuurder bij inparkeren en manoeuvreren via het Control Display zicht op het gebied achter de BMW. De achteruitrijcamera maakt bovendien beter overzicht mogelijk bij het achteruitrijden in parkeersituaties en bij een snelheid van minder dan 20 km/h. Interactieve koerslijnen geven weer of de gekozen parkeerplek groot genoeg is en bieden ondersteuning bij inparkeren met gekleurde vlakken op het Control Display. In combinatie met een trekhaak maakt de achteruitrijcamera het aankoppelen van een aanhanger veel eenvoudiger dankzij de praktische zoomfunctie.

  De bestuurder kan naar keuze Rear View, Surround View of Side View activeren. De bijbehorende weergave verschijnt op het Control Display.

BMW SELECTIVE BEAM

Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten voor u nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden.Als het systeem andere weggebruikers registreert, schermt deze de lichtbundel gericht af. Een bereik van meer dan 400 m zorgt ervoor dat gevaren vroegtijdig kunnen worden opgemerkt en dat het verloop van de weg optimaal te volgen is.