DE BMW X5. CONNECTEDDRIVE.

COMBINEERT HET NUTTIGE MET HET AANGENAME.

Blijf ook onderweg up-to-date. Dankzij het Services & Apps-aanbod van BMW ConnectedDrive voor de BMW X5 reizen alle voor u belangrijke informatiebronnen en diensten met u mee.

CONNECTED DRIVE SERVICES.

De uitrusting ConnectedDrive Services vormt de basis voor het gebruik van de persoonlijke digitale mobiliteitsassistent BMW Connected in de auto, evenals van de intelligente diensten van BMW ConnectedDrive, die u onderweg voorzien van een uitgebreid informatie-, entertainment- en serviceaanbod.

Dit omvat ook BMW Online, dat toegang verschaft tot actuele, op uw locatie gebaseerde informatie zoals weer en nieuws, evenals een online zoekfunctie powered by Google™ of Office-functies. Daarnaast kunt u services en features zoals parkeerinformatie, reis- en hotelgids in het ConnectedDrive menu zonder uw smartphone direct in uw BMW gebruiken.

Eveneens geïntegreerd is het comfortabele en onbeperkte gebruik van geselecteerde smartphone apps. De uitrusting ConnectedDrive Services biedt bovendien toegang tot de BMW ConnectedDrive Store, waar services en apps op elk moment eenvoudig te activeren, verlengen en geheel volgens uw individuele behoeften samen te stellen zijn. ConnectedDrive Services omvat daarnaast nog tal van andere opties, waardoor elke rit een belevenis wordt.

  • Apple CarPlay® voorbereiding

    Dankzij de Apple CarPlay® voorbereiding kunt u ook tijdens het rijden comfortabel en draadloos gebruik maken van een compatible iPhone®. Smartphone-content en functies zoals muziek, iMessages/SMS, telefonie, Siri, navigatie en geselecteerde Third Party Apps kunnen op de gebruikelijke wijze worden weergegeven en bediend – via de bedieningselementen van de BMW. Afhankelijk van de uitrusting van de BMW gebeurt dit via touch-invoer, de iDrive Controller of via spraaksturing. Apple CarPlay® heeft een looptijd van drie jaar en kan daarna worden verlengd via de BMW ConnectedDrive Store.

WLAN HOTSPOT.

WLAN HOTSPOT.

De uitrusting omvat een vast geïntegreerde WLAN Hotspot met LTE-standaard, die tegen betaling verbinding met het internet mogelijk maakt. Zo kan in de BMW met geschikte eindapparaten op het internet worden gesurft en content opgeroepen, e-mails bewerkt en muziek en video's gestreamd. Daarmee kunt u ook onderweg genieten van een fascinerende internetervaring met maximale LTE-standaard.

Daarvoor kunnen diverse eindapparaten zoals laptops, tablets en mobiele telefoons van diverse fabrikanten worden gebruikt. In totaal kunt u tien eindapparaten tegelijkertijd met de WLAN Hotspot verbinden.

De verbinding loopt via de vast in de BMW ingebouwde SIM-kaart en een bijbehorend betaaltarief voor de service HotSpot Drive van Telekom. Wanneer er geen LTE-netwerk beschikbaar is schakelt het systeem automatisch over op andere beschikbare standaards.

PERSONAL ASSISTANT SERVICE.

Wilde u altijd al weten hoe het voelt om een persoonlijke butler tot uw beschikking te hebben? Dit is uw kans: ervaar service van een bijzonder kaliber met de Personal Assistant Service van BMW ConnectedDrive.Want via deze comfortabele dienst legt u met één druk op de knop contact met onze medewerkers van het BMW Callcenter, die onderweg als 'personal assistant' voor u klaarstaan.Of u nu een bepaald restaurant, de dichtstbijzijnde geldautomaat of een nachtapotheek zoekt – de medewerker van het BMW Callcenter staat u te woord en stuurt de betreffende adresgegevens op verzoek direct door naar het navigatiesysteem van uw BMW M4 Coupé. Een tafel in een restaurant reserveren of een hotelkamer voor u boeken? Geen probleem! U kunt de Personal Assistant Service onafhankelijk van uw mobiele telefoon gebruiken, in binnen- en buitenland, 24 uur per dag en zeven dagen per week zonder extra kosten.

Gebruik van deze diensten vereist de uitrusting ConnectedDrive Services.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Het juiste nummer voor elke situatie, elke weg en elke stemming: met Online Entertainment heeft u in uw BMW X5 direct en onbeperkt toegang tot meer dan twaalf miljoen muzieknummers – zonder omwegen via andere apparaten zoals uw smartphone.

Hier vindt u het juiste nummer voor elke smaak. Met het aanbod van Online Entertainment kunt u bij een van de BMW muziekpartners een flatrate-account openen.

De muziek is niet alleen beschikbaar in uw BMW; u kunt het account ook op uw smartphone, en elk ander apparaat dat door de muziekpartner ondersteund wordt, gebruiken. En dit alles zonder additionele kosten in zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Italië, Nederland en Spanje. Voor gebruik is de extra-uitrusting ConnectedDrive Services vereist.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Met Real Time Traffic Information (RTTI) beschikt u onderweg in de BMW op elk moment over actuele verkeersinformatie. Nauwkeurige gegevens over locatie en duur van de verkeershinder worden nagenoeg in real time weergegeven om te informeren over de actuele verkeerssituatie op snelwegen, provinciale wegen en de belangrijkste verkeersaders in steden. Praktische adviezen over mogelijke omleidingen helpen u om zo snel en efficiënt mogelijk uw bestemming te bereiken. Daarnaast waarschuwt Hazard Warning bijvoorbeeld bij ernstige ongevallen en zware regen. Gevaarlijke situaties worden weergegeven op de kaart in het Control Display. Bij het naderen van een gevaarlijke situatie verschijnt bovendien een waarschuwingsmelding.

Als databronnen fungeren o.a. geanonimiseerde bewegingsprofielen uit GPS-gegevens van voertuigvloten, smartphone apps en politiemeldingen, maar ook terugkerende verkeerspatronen zoals forensenverkeer.

De verkeerssituatie wordt gevisualiseerd door de wegen in groen, geel, oranje of rood weer te geven. Voorwaarde voor gebruik van Real Time Traffic Information zijn de uitrustingen ConnectedDrive Services en BMW navigatiesysteem Professional.

REMOTE SERVICES.

Met Remote Services en de BMW Connected App (beschikbaar in de Apple App Store) kunnen diverse functies van uw BMW op afstand worden bediend, zoals het ver- en ontgrendelen van de portieren.

Bovendien biedt de app net als de BMW ConnectedDrive portal de mogelijkheid om informatie met betrekking tot uw BMW op te vragen, zoals de actieradius of de status van ramen en portieren. Daarmee bent u ook op afstand steeds volledig geïnformeerd over uw BMW en heeft u alle informatie gemakkelijk en overzichtelijk bij de hand. 

Het informatieaanbod wordt gecompleteerd met weergave van de actuele locatie van uw BMW. Voor gebruik van de functies is een eenmalige activering van de Remote Services in de BMW ConnectedDrive portal vereist op www.bmw-connecteddrive.nl.

EMERGENCY CALL.

De Emergency Call verleent 24 uur per dag snel en gericht hulp in noodsituaties. Gespecialiseerde medewerkers van het BMW Callcenter staan altijd voor u klaar in uw eigen taal, ook in het buitenland.Het systeem activeert een automatische noodoproep in geval van een zwaar ongeval waarbij de airbags worden opgeblazen, of wanneer door een ongeval de gordelspanners in werking zijn gesteld. Via een in de BMW geïntegreerde SIM-kaart – dus onafhankelijk van uw eigen mobiele telefoon – worden voor de hulpdiensten relevante gegevens zoals de exacte autopositie, informatie over de ernst van het ongeval en het letselrisico van de inzittenden verzonden naar het BMW Callcenter. Van daaruit wordt de dichtstbijzijnde hulpcentrale direct geïnformeerd en krijgt u telefonische assistentie tot de hulpverleners ter plaatse zijn.De noodoproep kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere verkeersdeelnemers te helpen.

INTERNET.

De internetuitrusting maakt het mogelijk om op het Control Display van uw BMW X5 websites te bekijken. Een URL invoeren gaat eenvoudig en praktisch met de iDrive Controller of, nog sneller, via het overzicht met favorieten.

 

Internetten via het Control Display werkt tot een snelheid van 7 km/h.

 

De internetfunctie is alleen beschikbaar in combinatie met ConnectedDrive Services.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW X5 nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.