De BMW X5

DE BMW xDrive40e PLUG-IN-HYBRIDE.

CONSEQUENT TOEKOMSTGERICHT.

DE BMW xDrive40e PLUG-IN-HYBRIDE.

CONSEQUENT TOEKOMSTGERICHT.

DE BMW xDrive40e PLUG-IN-HYBRIDE.CONSEQUENT TOEKOMSTGERICHT.

Het beste van twee werelden, verenigd in één uitgesproken comfortabele Plug-in Hybride met vierwielaandrijving: de BMW X5 xDrive40e iPerformance. Innovatie gecombineerd met de luxe en veelzijdigheid van een BMW X5. Indrukwekkende rijdynamiek, hoogste efficiëntie en milieuvriendelijkheid – een uniek concept dat perfect is afgestemd op de kwaliteiten van een Sports Activity Vehicle.

 

De foto's van de BMW X5 xDrive40e iPerformance tonen het BMW iPerformance Design met blauwe details. Dit is naar wens leverbaar. 

Tijdelijk gratis installatie BMW Wallbox.

Profiteer tijdelijk van veel voordeel op de BMW Wallbox - inclusief Basis Installatie Service - bij aanschaf van een BMW i of BMW Plug-in Hybride.

AUTOCONCEPT.

Een BMW X5 met de verbruikswaarden van een compacte auto. Optimale tractie en wendbaarheid dankzij de vierwielaandrijving BMW xDrive, met in alle rijmodi volwaardige rijdynamische eigenschappen. Met zijn veelzijdigheid en dynamiek voldoet de BMW X5 xDrive40e iPerformance aan alle verwachtingen. Aan de buitenzijde onderscheidt het iPerformance model zich van de conventioneel aangedreven variant onder meer door de eDrive badge die aan weerszijden op de D-stijl is aangebracht. Naar wens verwijzen ook de i badge op de voorschermen, blauwe nierenspijlen en blauwe wielnaven naar de innovatieve aandrijvingstechnologie van dit model (optioneel leverbaar). Wat hem vooral kenmerkt is de actieradius in de zuiver elektrische modus: een afstand van circa 30 kilometer legt hij lokaal emissievrij en zonder brandstofverbruik af. De hoogspanningsaccu is veilig ondergebracht onder de bagageruimte. Deze is met tot 1.720 liter zoals gebruikelijk royaal en dus ook geschikt voor grotere voorwerpen. Een toekomstgericht autoconcept dat zijn gelijke niet kent.

INDIVIDUEEL RIJGEDRAG.

De BMW X5 xDrive40e iPerformance beschikt als Plug-in Hybride over verschillende aandrijfmodi waarmee de bestuurder veel invloed heeft op het reële verbruik. Maar ook het persoonlijke rijgedrag speelt hierbij een belangrijke rol. 

 

Met een volledig opgeladen accu kan een afstand van maximaal 31 kilometer worden afgelegd zonder dat de auto daarbij een druppel brandstof verbruikt. In de AUTO eDRIVE modus ligt met de optimale combinatie van elektro- en verbrandingsmotor de focus op de hoogst mogelijke efficiëntie. 

 • Rijden in de stad met de BMW X5 xDrive40e iPerformance

  Bij het rijden in de stad profiteert de BMW X5 xDrive40e iPerformance optimaal van de voordelen van de elektrische aandrijving. Met een volledig opgeladen accu kunnen korte afstanden (tot 31 km) lokaal emissievrij worden afgelegd – de stad door zonder ook maar een druppel benzine te gebruiken.

 • De BMW X5 xDrive40e iPerformance in het dagelijks gebruik

  Bij de dagelijkse rit naar het werk komt het samenspel van beide aandrijvingen in Plug-in Hybrides optimaal tot zijn recht. In de AUTO eDRIVE modus zorgt de intelligente combinatie van verbrandings- en elektromotor voor een aanzienlijk lager verbruik dan dat van benzine- en dieselvoertuigen in deze klasse. Kortom: geniet van de comfortabele luxe van een BMW X model bij tegelijk minimaal verbruik.

 • Langeafstandsritten

  Geniet van efficient rijplezier – ook op langere ritten. De Plug-In-Hybride biedt u onbeperkte geschiktheid voor lange afstanden, zonder compromissen wat betreft actieradius en functionaliteit van de BMW.

RIJDYNAMIEK IN PLAATS VAN EMISSIES.

Highlight: de BMW X5 xDrive40e iPerformance beleven.

RIJDYNAMIEK IN PLAATS VAN EMISSIES.

Highlight: de BMW X5 xDrive40e iPerformance beleven.

AANDRIJVING.

Een krachtige BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor en een uiterst efficiënte eDrive elektromotor drijven de BMW X5 xDrive40e iPerformance aan. De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive zorgt voor optimale tractie. Uit de combinatie van deze BMW EfficientDynamics technologieën is een innovatieve auto ontstaan die zuinig in het verbruik is en tegelijk volwaardige rijdynamiek en optimale stabiliteit biedt, ongeacht de wegconditie.

INTELLIGENT ENERGIEMANAGEMENT.

Een van de essentiële pijlers van het BMW iPerformance concept is het intelligente energiemanagement. Dit systeem zorgt voor een optimaal samenspel van alle aandrijvingscomponenten om maximale efficiency te combineren met hoge rijdynamiek. 


Met een anticiperende bedrijfsstrategie optimaliseert het intelligente energiemanagement het rendement van de hybride aandrijving. Daarvoor worden bijvoorbeeld aan de hand van beschikbare navigatiegegevens delen van de route en rijsituaties herkend die het meest geschikt zijn voor gebruik van de elektromotor dan wel voor het opladen van de hoogspanningsaccu. 


Het systeem voorkomt dat de verbrandingsmotor met laag rendement werkt door op geschikte momenten de motorbelasting op te voeren en zo een beter rendement te behalen. De verbrandingsmotor levert daarbij extra vermogen. Deze wordt gebruikt om via de elektromotor/generator elektrische energie voor de accu te genereren om op een later tijdstip elektrisch te kunnen rijden of de verbrandingsmotor efficiënt te ondersteunen. Daarnaast regelt dit systeem dat de elektromotor/generator bij gas loslaten en tijdens het remmen bewegingsenergie omzet in elektrische energie. In combinatie met de ECO PRO Modus stemt het intelligente energiemanagement alle systemen van de BMW inclusief nevenaggregaten en comfortfuncties consequent af op hoog rendement.


Via de eDrive knop kiest de bestuurder tussen drie eDrive rijmodi: de standaard AUTO eDRIVE, de puur elektrische modus MAX eDRIVE en de accusparende SAVE BATTERY modus. 

 • AUTO eDRIVE modus

  In de AUTO eDRIVE modus bepaalt het intelligente systeem BMW EfficientDynamics de meest efficiënte combinatie van elektro- en verbrandingsmotor – afhankelijk van rijsnelheid en de laadstatus van de accu. Deze modus bestaat uit twee fasen: bedraagt de laadstatus van de accu 12 tot 100 %, dan kunt u tot een snelheid van 70 km/h lokaal emissievrij en zonder brandstofverbruik rijden. Bij snelheden daarboven of wanneer u meer vermogen inzet, wordt de benzinemotor er automatisch bij ingeschakeld. Daalt de laadstatus van de accu onder 12 %, dan kunt u de BMW X5 xDrive40e iPerformance bij lichte acceleratie nog tot een snelheid van 55 km/h puur elektrisch besturen.

 • MAX eDRIVE modus

  Maximaal elektrisch rijplezier: in de MAX eDRIVE modus is tot een snelheid van 120 km/h een zuiver elektrische aandrijving mogelijk. Bij hogere snelheid of als het volledige acceleratiepotentieel benut moet worden, schakelt de verbrandingsmotor automatisch bij.

 • SAVE BATTERY modus

  Bij te lage laadstatus van de accu kan de bestuurder deze efficiënt opladen met de verbrandingsmotor als hij kiest voor de SAVE BATTERY modus, of de laadstatus van de accu behouden. Zo kan de bestuurder actief de accucapaciteit sparen voor puur elektrisch aangedreven ritten op een later tijdstip.

 • Predictive Selection

  Zodra de bestemming in het navigatiesysteem van de BMW X5 xDrive40e is ingevoerd, analyseert het anticiperende energiemanagement de geplande route aan de hand van constante gegevens zoals de maximum snelheid en realtime informatie over de actuele verkeerssituatie. Zo gebruikt het systeem de zuiver elektrische bedrijfsmodus efficiënt en afgestemd op de situatie, en vooral op routes waar dat het meest voordelig is: bijvoorbeeld voor rijden in de stad.

OPLADEN.

Via een gangbaar huishoudelijk stopcontact of aan een BMW i Wallbox uit het omvangrijke product- en serviceaanbod van 360° ELECTRIC – het opladen van de hoogspanningsaccu is zo eenvoudig als het maar kan. Voor de energievoorziening onderweg zijn tal van openbare ChargeNow laadstations beschikbaar.

 

Met de BMW Digital Charging Service (DCS) kunt u automatisch opladen in de kostenefficiëntste periode op basis van uw energietarief. Dat bespaart stroom en maakt het mogelijk gericht gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen. 

 • Thuis opladen

  De BMW X5 xDrive40e iPerformance is comfortabel thuis op te laden via ieder conventioneel 230V-stopcontact en heeft na minder dan vier uur weer een elektrisch 'volle tank'. De oplaadaansluiting op de auto bevindt zich achter een klepje in het carrosseriepaneel linksvoor. Voor het opladen heeft u alleen het meegeleverde laadsnoer nodig Een speciale afdichting beschermt oplaadaansluiting en stekker tegen weersinvloeden. In plaats van een conventioneel stopcontact kunt u voor het opladen ook een speciaal voor elektromobiliteit ontwikkelde Wallbox gebruiken, die als laadstation aan de muur wordt gemonteerd. Deze levert een hoger laadvermogen, wat de laadtijd aanzienlijk verkort. Een aanduiding in de instrumentencombinatie informeert over de actuele laadstatus van de hoogvoltage-accu. 

  Afhankelijk van diverse omstandigheden, zoals de stroomsterkte van de elektriciteitsaansluiting, geactiveerde elektrische verbruikers in uw BMW tijdens het opladen en het al dan niet gebruiken van een Wallbox, duurt het circa 3-4 uur voordat de lege hoogvoltage-accu weer volledig is opgeladen. Bij extern laden is het mogelijk om de passagiersruimte al van tevoren op te warmen of te koelen, zonder dat dit van invloed is op de laadstatus van de hoogvoltage-accu. Doordat u voor een groot deel op elektriciteit rijdt, worden de rijkosten gereduceerd.

 • Onderweg opladen

  Behalve aan conventionele stopcontacten is de BMW X5 xDrive40e ook onderweg eenvoudig en comfortabel op te laden bij openbare laadstations. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld na het boodschappen doen zijn rit elektrisch 'volgetankt' en emissievrij voortzetten. Voor het opladen hebt u alleen het bijgeleverde laadsnoer nodig. LED-lichtringen rond de laadaansluiting informeren van buitenaf goed zichtbaar over de actuele laadstatus. Via het navigatiesysteem en via de My BMW Remote App voor Plug-In Hybrides ontvangt de bestuurder informatie over de locatie en de beschikbaarheid van geschikte laadstations.

  De autorisatie aan het laadstation en de maandelijkse afrekening van de gemaakte stroomkosten gebeurt via de ChargeNow-pas van de ChargeNow-mobiliteitsservices van BMW. De auto kan met wisselstroom van verschillende stroomsterktes worden geladen. De duur van het opladen varieert daarbij afhankelijk van verschillende factoren, zoals de stroomsterkte en het aantal actieve elektrische verbruikers in de auto.

CONNECTIVITY.

Altijd verbonden met uw BMW: via uw smartphone (iOS) zijn naast de Remote Services zoals vergrendelen op afstand ook specifieke hybridefuncties beschikbaar. Daarmee heeft u altijd zicht op de verbruiks- en efficiëntiewaarden van de BMW X5 xDrive40e iPerformance. BMW Services voor alle situaties, te gebruiken in de auto – en daarbuiten.

 • BMW Connected App voor Plug-in Hybrides

  De Remote functies van de BMW Connected App voor Plug-in Hybrides voor iOS tonen gedetailleerde informatie over de actuele status van uw BMW – bijvoorbeeld de autolocatie, de laadstatus van de accu en de resterende actieradius.

  Het laadproces is op afstand bedienbaar via de weektimer, terwijl ook de klimaatregeling op afstand geactiveerd kan worden, zodat het interieur van de BMW al voor vertrek op de juiste temperatuur is gebracht. Bestemmingen, zogenoemde Points of Interest en locaties van laadstations kunnen heel eenvoudig vanuit de applicatie rechtstreeks naar de auto worden gestuurd.

  De Remote Services van de BMW Connected App voor Plug-in Hybrides voor iOS meten bovendien de efficiency van elke rit en geven u nuttige tips om efficiënter te rijden en de actieradius te vergroten.

 • Preconditioning

  In de zomer een aangenaam koele, in de winter een comfortabel warme auto met onbelemmerd zicht door alle ruiten – de standairco van de BMW X5 Plug-in Hybride maakt het mogelijk. Dankzij een elektrische koelmiddelcompressor en een elektrische doorloopverwarmer werkt de klimaatregeling ook bij uitgeschakelde motor vrijwel geluidloos. Daarbij kunnen twee vertrektijdstippen worden geprogrammeerd.

  Vanaf een half uur voor het geplande vertrek worden via een intelligent regelsysteem de verwarming, koeling en ventilatie voor de ingestelde temperatuur geactiveerd. U bedient dit systeem via de iDrive Controller in de BMW of heel comfortabel met een smartphone via de BMW Connected App voor Plug-In Hybrides.

  Bij een voldoende opgeladen hoogspanningsaccu functioneert de standairco onafhankelijk van het feit of de auto op dat moment extern wordt geladen of niet.

COMFORT.

Een innovatieve auto als de BMW X5 xDrive40e iPerformance garandeert natuurlijk optimaal comfort. Het standaard adaptieve onderstelregelsysteem Comfort biedt ook bij zware belading volwaardige rijdynamische eigenschappen, stabiliteit op elk moment en een aangenaam rijgevoel ook op lange ritten. Volledig variabele schokdempers en bijzondere vering voor de niveauregeling van de achteras zorgen voor voortreffelijke stabiliteit, ongeacht het gewicht aan boord.