De BMW X5

DE BMW X5 M50d.

ALLES IN EEN: ROCK AND SOUL.

DE BMW X5 M50d.

ALLES IN EEN: ROCK AND SOUL.

DE BMW X5 M50d.ALLES IN EEN: ROCK AND SOUL.

In de BMW X5 M50d vindt u in de harmonieuze afstemming van aandrijving, ondersteltechniek en design de jarenlange ervaring van de BMW M ingenieurs terug. Zo ontstond een M Performance model dat overtuigt met een indrukwekkende combinatie van pure dynamiek, comfort en veelzijdigheid. Compromisloos combineert hij de kwaliteiten van een BMW X model met de prestatiegerichtheid van BMW M GmbH en creëert zo zijn eigen klasse.

Design

HET M PERFORMANCE DESIGN VAN DE BMW X5 M50d.

Naast de exclusieve kenmerken van M Performance beschikt de BMW X5 M50d ook over geselecteerde componenten van het M Sportpakket. Specifieke luchtinlaten in de brede voorbumper verlenen deze Sports Activity Vehicle een nog indrukwekkender uitstraling. De innovatieve signatuur van M GmbH is ook duidelijk aanwezig in de perfecte interactie tussen alle componenten van dit M Performance model, die zowel visueel als technisch compromisloos is gericht op dynamiek.

EXCLUSIEVE KENMERKEN VAN DE BMW X5 M50d.

De BMW X5 M50d is gegarandeerd een unieke verschijning. Zowel de spiegelkappen in Ferricgrau, het M logo in donker chroom, als de eveneens in Ferricgrau uitgevoerde exclusieve elementen uit het Aerodynamicapakket maken de auto onmiskenbaar. De trapeziumvormige eindpijpen zijn uitgevoerd in zwart chroom. Zijn modelaanduiding in donker chroom onderstreept de nauwe verbondenheid met M GmbH, die ook het interieur kenmerkt: dorpellijsten met typeaanduiding verwelkomen bestuurder en voorpassagier, en bij het schakelen valt de blik op het M symbool, dat de transmissiehendel van de automatische 8-traps Steptronic Sport transmissie siert.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN DIESELMOTOR.

De motor combineert directe common rail-inspuiting en drietraps turbodrukvulling met een variabele turbinegeometrie. Kenmerkend voor deze unieke krachtbron zijn de bijzonder directe respons, het hoge koppel vanaf lage toerentallen en het brede optimale toerentalbereik.

Een motorkarakteristiek die zorgt voor een zeer directe dynamiek – een overtuigend koppel van 740 Nm, een maximum vermogen van 280 kW (381 pk) en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 5,3 seconden. Deze indrukwekkende rijprestaties bij een gemiddeld verbruik van 6,6 liter per 100 km en een CO2- emissie van 173 g/km wijzen op de uitmuntende verhouding van dynamiek en efficiency en onderstrepen daarmee eens te meer de innovatiekracht van BMW.

DE M PERFORMANCE RIJDYNAMIEK VAN DE BMW X5 M50d.

Het rijdynamisch concept van de BMW X5 M50d is ontworpen met het oog op performance. Het doel is meer rijplezier met uniek comfort en inspirerende veelzijdigheid. De hoge wendbaarheid en nauwkeurigheid in de handling en de evenwichtige afstemming van alle componenten zijn duidelijk merkbaar - elke keer dat u een bocht uitaccelereert. Met hun uitgebreide modificaties hebben de ingenieurs van BMW M GmbH de onderstel- en stuureigenschappen van deze exclusieve Sports Activity Vehicle tot in het kleinste detail geoptimaliseerd. 

  • Meer sport: het adaptieve M onderstel

    Het adaptieve M onderstel verleent de wendbaarheid die kenmerkend is voor de BMW X5 modellen bij de BMW X5 M50d een nog intenser, op sportiviteit gericht karakter. De bij deze uitrusting inbegrepen Dynamic Damper Control en de luchtvering aan de achteras zijn afgestemd op een bijzonder sportief rijgedrag. Daardoor profiteert u onder andere van precieze, exact controleerbare rijeigenschappen.

  • Meer wendbaarheid: het adaptieve onderstelregelsysteem Dynamic

    Met het adaptieve onderstelpakket Dynamic bereikt de BMW X5 M50d een maximum aan wendbaarheid, precisie en dwarsdynamiek. De specifiek op het M Performance model afgestelde Dynamic Performance Control en de uitrusting Dynamic Drive garanderen een nog neutraler insturen en een minimaal overhellen van de carrosserie in bochten.

  • Meer tractie: BMW xDrive

    De BMW X5 M50d is standaard uitgerust met de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive inclusief Performance Control. Zo wordt een uniek niveau van dynamiek, wendbaarheid en tractie gerealiseerd. Onafhankelijk van het wegdek volgt de Sports Activity Vehicle nauwkeurig elke koerswijziging met merkbaar minder stuurcorrecties. Bovendien werd het systeem voor de voor M Performance kenmerkende rijdynamiek afgestemd met nadruk op de achterwielen.

Steptronic

8-TRAPS STEPTRONIC SPORT TRANSMISSIE.

Voor de krachtoverbrenging zorgt in de BMW X5 M50d de automatische 8-traps Steptronic Sport transmissie. De specifieke M Performance afstemming van de schakelprogramma's is speciaal aangepast aan het bijzondere prestatiepotentieel van de motor. Schakel-paddles aan het stuur maken zeer sportief schakelen mogelijk. Daarnaast beschikt de transmissie over een Launch Control, die onder alle omstandigheden garant staat voor optimale acceleratie. De compacte constructie, het lage gewicht en het perfecte samenspel met de Auto Start Stop functie leveren bovendien een belangrijke bijdrage aan de vermindering van verbruik en emissie.

DE M PERFORMANCE MODELLEN.

Verfijnd design, perfecte aandrijving, maximale rijdynamiek. dat is de drie-eenheid die de M Performance modellen belichamen. Als exclusief aanbod van BMW M GmbH combineren ze het beste van de betreffende BMW serie met de dynamische genen van BMW M en creëren zo hun eigen klasse. 

Nog intenser rijplezier.

Maak kennis met het portfolio van M Performance modellen.