De BMW X5

DE BMW X5. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

HAALT HET MAXIMALE ERUIT.

DE BMW X5. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

HAALT HET MAXIMALE ERUIT.

DE BMW X5. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.HAALT HET MAXIMALE ERUIT.

Aan de dynamiek van de BMW X5 zult u elke rit plezier beleven: bij elke manoeuvre en bij elke snelheid. In scherpe bochten zorgen de assistentiesystemen even goed voor een uitstekende wegligging als bij afdalingen en hogere snelheden. Tegelijk blinkt de BMW X5 uit dankzij uitgekiende aerodynamica, zuinige motoren en tal van zeer efficiënte maatregelen van BMW EfficientDynamics – met name de BMW X5 xDrive40e met eDrive technologie.

De foto's van de BMW X5 xDrive40e iPerformance tonen het BMW iPerformance Design met blauwe details. Dit is naar wens leverbaar.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLOGIEËN.

Of het nu gaat om maximale performance of om minimaal verbruik ‒ bij BMW draait alles om ongeëvenaard rijplezier. BMW EfficientDynamics heet de strategie van BMW die erop is gericht brandstofverbruik en CO2-emissie te minimaliseren en tegelijkertijd dynamiek en rijplezier te maximaliseren. 

Dit pakket aan maatregelen omvat aandrijving, energiemanagement en het autoconcept als geheel – bij elke BMW. Voor meer vermogen bij een geringer verbruik is bij een Plug-in Hybride onder meer de intelligente motorcombinatie van een BMW TwinPower Turbo motor met een elektromotor verantwoordelijk. Aan de toename van de efficiëntie levert een geoptimaliseerde aerodynamica net zozeer een bijdrage als het BMW EfficientLightweight concept, dat door toepassing van het juiste materiaal op de juiste plek het totaalgewicht van de BMW reduceert en tegelijk de stijfheid van de auto vergroot. Hiermee geeft BMW op indrukwekkende wijze proeve van zijn innovatiekracht. Tot het omvangrijke pakket maatregelen behoren bovendien een intelligent energiemanagement en de door de bestuurder selecteerbare ECO PRO Modus, die een rijstijl met optimaal verbruik ondersteunt.

 • EU6-emissienorm

  De toonaangevende technologieën in de motorisering van de BMW X5 voldoen standaard aan de strenge EU6-emissienorm.

  BMW motoren waren altijd al hun tijd vooruit. Dat bewijzen ook de motoren in de BMW X5 op indrukwekkende wijze. Met voortreffelijke prestaties, een directe respons en een voorbeeldige draaikarakteristiek die aan alle wensen op het gebied van rijcomfort voldoen. 

  Toekomstgerichtheid wordt eveneens gegarandeerd door de standaard BluePerformance technologie in alle dieselmodellen: daarmee kunnen de emissies van de dieselaandrijving nog verder worden gereduceerd. Naast technologieën als dieselpartikelfilter en oxidatiekatalysator zorgt een NOx-opslagkatalystor voor verdere verlaging van het stikstofgehalte in de uitlaatgassen. Bij een aantal modellen wordt een andere variant op het afbreken van stikstofoxide toegepast: de SCR-katalysator (SCR = Selective Catalytic Reduction) met AdBlue-injectie. Een chemische reactie die door inspuiting van de ureumoplossing AdBlue wordt geactiveerd, zorgt ervoor dat de emissie van stikstofoxide aanzienlijk wordt gereduceerd. Dat betekent dat u ook op de lange termijn in een van de schoonste dieselauto's ter wereld rijdt, die met consequent verlaagde emissies standaard voldoet aan de strenge EU6-emissienorm.

RIJDYNAMIEK.

Op de top van zijn kunnen: ontdek de onverslaanbare rijdynamiek van de BMW X5.

RIJDYNAMIEK.

Op de top van zijn kunnen: ontdek de onverslaanbare rijdynamiek van de BMW X5.

8-TRAPS STEPTRONIC TRANSMISSIE.

De automatische 8-traps Steptronic transmissie in de BMW X5 zet maatstaven qua dynamiek en efficiency en vormt een centraal onderdeel van de het technologiepakket BMW EfficientDynamics.De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing mogelijk – zowel bij lage als bij hoge snelheden. Dat zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl u kunt genieten van nog meer sportiviteit en dynamiek.Juist bij hogere snelheden wordt het toerental dankzij de extra versnellingen gereduceerd, wat resulteert in lager verbruik en minder motorgeluid. De koppelomvormer draagt daaraan bij – zelfs wanneer u zelf schakelt. In combinatie met minimale toerentalsprongen en nauwkeurige afstelling van de transmissie zorgt die voor een bijzonder hoog schakelcomfort en duidelijk minder rijgeluiden.

100 % SPORTIEF.

Met opties zoals adaptieve onderstelregelsystemen* kunt u de sportiviteit en het comfort van uw BMW X5 onderstrepen. Kiest u voor een van de adaptieve onderstelregelsystemen*, dan maakt u een keuze voor ofwel groter rijcomfort, meer rijdynamiek – of voor de geslaagde combinatie van deze twee.

*Vanaf september 2017 zijn de onderstelregelsystemen Dynamic en Professional niet meer leverbaar voor de motoren 30d en 40d.

 • Adaptieve onderstelregelsystemen

  Wat zijn indrukwekkende uitstraling al doet vermoeden bevestigt de BMW X5 op ieder wegdek. Sportief of juist comfortabel, de naar wens leverbare adaptieve onderstelregelsystemen zorgen in iedere rijsituatie voor een optimaal contact met de weg.

 • Comfort

  Het adaptieve onderstelregelsysteem Comfort voor de BMW X5 zorgt voor maximaal comfort met behoud van de karakteristieke BMW rijdynamiek. Dynamic Damper Control maakt het mogelijk om vering en demping individueel aan te passen, wanneer u maar wenst. De luchtvering op de achteras waarborgt een consistent rijcomfort, onafhankelijk van de belading. 

  Als u bij gelegenheid een meer dynamische set-up wenst, kiest u met de Driving Experience Control voor het rijprogramma Sport of Sport+.

 • Dynamic

  Met het adaptieve onderstelregelsysteem Dynamic voor de BMW X5 is het dynamisch potentieel van uw auto nog meer te optimaliseren. Dynamic Performance Control en Dynamic Drive zorgen voor een uiterst sportieve rijdynamiek, die tot uiting komt in een neutraal stuurkarakter en minimale kantelbewegingen van de carrosserie in bochten. Tegelijkertijd biedt de BMW X5 zeer veel rijcomfort.

 • Professional

  De adaptieve onderstelregeling Professional voor de BMW X5 biedt het beste van twee werelden. In dit pakket zijn de eigenschappen van de onderstelregelsystemen Comfort en Dynamic verenigd. U profiteert van optimaal comfort en maximale dynamiek.

 • Adaptief M onderstel

  Verhoogde rijdynamiek: het adaptieve M sportonderstel breidt het dynamisch potentieel van uw auto verder uit. De Dynamic Damper Control van deze uitrusting en de luchtvering van de achteras zijn afgestemd op een bijzonder sportief rijgedrag. Het adaptieve M onderstel is uitsluitend leverbaar als component van het optionele M Sportpakket.

BMW xDRIVE.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds optimale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) blijft de BMW stabiel in het spoor. Voor optimale grip en om een over- of ondersturen in bochten te voorkomen wordt, aangestuurd door de DSC sensoren, de aandrijfkracht razendsnel flexibel over voor- en achterwielen verdeeld. Bovendien is vlot en veilig wegrijden ook bij gladheid en op een steile weg gegarandeerd. Bij kritieke wegcondities hoeft de DSC zelf minder in te grijpen. Daarmee combineert BMW xDrive de voordelen van aandrijving op alle wielen – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de toonaangevende rijdynamiek van een BMW.

AERODYNAMICA.

Het design van de BMW X5 volgt consequent de filosofie van BMW EfficientDynamics. Met name de aerodynamisch geoptimaliseerde voorbumper en de beklede onderzijde overtuigen met innovatieve maatregelen die luchtweerstand en brandstofverbruik verlagen.

 • Air Curtain en Air Breather

  De voorbumper belichaamt als zichtbaar designkenmerk de filosofie van BMW EfficientDynamics. Het geïntegreerde Air Curtain leidt de rijwind via twee verticale inlaten langs de voorste wielkuipen. De versnelde luchtstroming vormt zo een 'gordijn' aan de buitenkant van de wielen. Daarnaast kanaliseert ook de Air Breather de rijwind bij de voorwielen. Deze innovatieve maatregelen verlagen turbulenties en luchtweerstand, waardoor het brandstofverbruik wordt gereduceerd.

 • Luchtklepregeling

  De automatisch geregelde luchtkleppen van de BMW X5 werken met een sensor die voortdurend de koelingsbehoefte van de motor peilt. Afhankelijk van de uitkomst opent of sluit de luchtaanvoer door de grille. De optimale aerodynamica die op deze manier wordt bereikt en de verkorte warmloopfase van de motor verlagen het brandstofverbruik.

 • Achterspoiler en Aeroblades

  De achterspoiler boven aan de achterklep van de BMW X5 loopt over in de Aeroblades aan de zijkant. Ze vormen samen een scherp en efficiënt afbreekpunt voor de luchtstroom. Daardoor ontstaan er minder storende wervelingen achter de auto en wordt de remmende werking van onderdruk beperkt.

ECO PRO MODUS.

Rijprogramma ECO PRO Modus vermindert – afhankelijk van de individuele rijstijl – het brandstofverbruik met tot wel 20 procent, zoals is gebleken uit een interne BMW verbruiksstudie. Aanvullende functies zoals Coasting, Anticipatie-assistent en ECO PRO Route maken nog eens vijf procent extra brandstofbesparing mogelijk.

 

De functie Coasting (uitsluitend i.c.m. 8-traps Steptronic transmissie) ontkoppelt de aandrijflijn van de motor, zodat de auto zonder weerstand van de motor doorrolt. Dit gebeurt zodra de bestuurder bij een snelheid tussen 50 en 160 km/h het gas loslaat en niet remt. De Anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) herkent aan de hand van gegevens van het navigatiesysteem bochten, het begin van de bebouwde kom, snelheidsbeperkingen en snelwegafritten en kan zo met vooruitziende blik adviseren wanneer de bestuurder alvast het gaspedaal kan loslaten. De ECO PRO Route (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional of BMW navigatiesysteem Business) berekent de meest efficiënte route al naar gelang de verkeerssituatie, het rijgedrag en de routecondities. De boordcomputer geeft aan hoeveel procent brandstof u kunt besparen door de ECO PRO Route te volgen.