DE BMW X6. ASSISTENTIESYSTEMEN.

BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentiesystemen.

De perfecte partner: de BMW X6 garandeert stressvrij rijden - dankzij een reeks intelligente assistentiesystemen. De volledig automatische Parking Assistant en Surround View maken bijvoorbeeld het manoeuvreren in onoverzichtelijke situaties gemakkelijker. Voor maximaal comfort. Voor optimale veiligheid. Voor uw rijplezier.

Lees meer

DRIVING ASSISTANT PLUS.

De uitrusting Driving Assistant Plus omvat naast systemen van de uitrusting Driving Assistant - Lane Departure Warning en Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie - ook Active Cruise Control met Stop&Go-functie en Traffic Jam Assistant.

De Active Cruise Control houdt bij een snelheid tot 210 km/h de geselecteerde snelheid constant en regelt automatisch de afstand tot de voorligger. De BMW neemt het optrekken en afremmen over, waarbij de gekozen afstand zowel bij langzaam rijdend als bij stilstaand verkeer wordt aangehouden. Remt een voorligger sterk af, dan reageert uw BMW bij geactiveerde botswaarschuwing onmiddellijk. Allereerst verschijnt een waarschuwingssymbool, dat vervolgens gaat knipperen waarbij uiteindelijk een geluidssignaal klinkt. Vervolgens grijpt het systeem tot een snelheid van 60 km/h in door automatisch te remmen.

De Traffic Jam Assistant ontlast de bestuurder in eentonige verkeerssituaties: het systeem zorgt ervoor dat u in druk verkeer bij snelheden tot 60 km/h 'mee kunt zwemmen' en zodoende meer ontspannen in fileverkeer kunt rijden. Dit systeem houdt automatisch afstand, regelt zelfstandig de rijsnelheid, zo nodig zelfs tot stilstand, en ondersteunt bij het sturen

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier onder meer de actuele snelheid en – afhankelijk van de gekozen uitrusting – aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven. De op de voorruit van uw BMW X6 geprojecteerde symbolen verschijnen in bijzonder heldere full-colour resolutie. Dankzij de optische beeldafstand van ca. 2,3 m voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen. De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden; daarnaast is er een nacht- en dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kunt u selecteren welke informatie u wilt zien naast de rijsnelheid en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen.

PARKING ASSISTANT.

De volautomatische Parking Assistant van de nieuwste generatie maakt comfortabel inparkeren met de BMW mogelijk. Parking Assistant schakelt in de juiste versnelling, stuurt, geeft gas en remt – allemaal volautomatisch. De bestuurder hoeft voor de parkeermanoeuvre alleen het knipperlicht te activeren terwijl hij tijdens het inparkeren de PDC-toets ingedrukt houdt en de omgeving van de auto controleert. Aan het eind van de manoeuvre schakelt het systeem stand 'P' van de Steptronic Sport transmissie in. Tot een snelheid van 35 km/h en een maximale zijdelingse afstand van 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen wijzen de ultrasone sensoren van de BMW via het Control Display de bestuurder op elke geschikte parkeerplek die zich parallel aan de rijbaan bevindt.

BMW NIGHT VISION MET DYNAMIC LIGHT SPOT.

Uitmuntend zicht, ook 's nachts: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot signaleert personen en grotere dieren in het donker al van veraf en belicht deze doelgericht. 

Een warmtebeeldcamera in de dubbele nieren genereert beelden van personen en dieren en geeft deze direct weer in het Control Display. Een intelligent waarschuwingssysteem met een lichtpuntje: zodra voetgangers of grotere dieren herkend worden met de infraroodcamera, richt het systeem twee apart bestuurbare Dynamic Light spots op hen zonder ze te verblinden. Zowel de bestuurder als de betreffende persoon wordt zo met behulp van het licht effectief gewaarschuwd voor mogelijk gevaar.

Aanvullende waarschuwingen krijgt de bestuurder bij geactiveerd warmtebeeld in het Info Display of in het full-colour BMW Head-Up Display. Bij acuut gevaar door herkende personen of dieren klinkt ook een akoestische waarschuwing en worden de remmen ‘op scherp gezet’. BMW Night Vision met Dynamic Light Spot is een innovatie van BMW ConnectedDrive.

SURROUND VIEW.

Surround View omvat de camerasystemen Top View, achteruitrijcamera en Panorama View. Camera's in de buitenspiegels, twee groothoekcamera's (een aan de voorzijde en een aan de achterzijde) bieden een panoramabeeld van 360° rondom en een panoramabeeld voor en achter de auto.

Top View brengt een 360°-panoramabeeld van de omgeving van de BMW X6 in beeld en gebruikt deze gegevens voor een door de computer gegenereerd 'vogelperspectief' voor comfortabel manoeuvreren. De groothoekcamera van Side View tussen de dubbele nieren van de grille aan de voorzijde genereert samen met de groothoekachteruitrijcamera een panoramabeeld van wat zich voor dan wel achter de auto afspeelt. Crossing Traffic Warning waarschuwt de bestuurder met behulp van gele balken aan de zijkant van het beeld en met een gele waarschuwingsdriehoek voor kruisend verkeer.

De camerasystemen worden ingeschakeld door de achteruitversnelling 'R', de PDC-toets of de Side View toets te selecteren, waarna het beeld in het Control Display verschijnt. De bestuurder kan dan naar keuze de achteruitrijcamera, Top View of Panorama Side View activeren. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL MET iDRIVE TOUCH CONTROLLER.

Het BMW navigatiesysteem Professional overtuigt met zijn design en een functie-omvang van topniveau: dit perfect in de BMW geïntegreerde navigatiesysteem is eenvoudig te bedienen dankzij het iDrive bedieningsconcept en de iDrive Touch Controller. Het systeem omvat een USB-interface, de BMW radio Professional met DVD-speler en 20 GB geheugencapaciteit voor audiobestanden. Bovendien is hiermee gebruik van de optionele Real Time Traffic Information (RTTI) mogelijk. Een ingebouwd LCD-kleurendisplay van 10,25 inch met splitscreen-functie (hoofd- en assistentievenster) garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd. De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, via de Direct Access-toetsen en acht voorkeuzetoetsen, via de spraaksturing of via het touchscreen. Zes interactieve tegels tonen live content. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring.

Kaarten-updates zijn drie jaar lang kosteloos verkrijgbaar via uw BMW dealer. Het navigatiesysteem actualiseert de eerste drie jaar gratis tot vier keer per jaar automatisch het kaartenmateriaal voor Nederland – een service van BMW ConnectedDrive.

  • iDrive Touch Controller

    De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, of via de Direct Access-toetsen, de voorkeuzetoetsen of de spraaksturing. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X6 varieert tussen de 7 en 7,8 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 183 en 205 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.