De BMW X6

DE BMW X6. DESIGN.

EEN GEZICHT IN DE MASSA.

DE BMW X6. DESIGN.

EEN GEZICHT IN DE MASSA.

Neem de leiding: de BMW X6 is gebouwd om onderweg te zijn. Zijn vorm straalt energie en prestatiegerichtheid uit, alsmede ongetemde dynamiek – en dat al bij stilstand. Een design dat pure vastberadenheid ademt. Met zijn brede schouders en de vier wielen stevig op de grond toont hij zijn X-genen. Tegelijkertijd verleent de coupé-achtige daklijn de BMW X6 een onmiskenbaar karakter. Een combinatie die deze Sports Activity Coupé uniek maakt.

DE BMW X6. DESIGN.EEN GEZICHT IN DE MASSA.

Neem de leiding: de BMW X6 is gebouwd om onderweg te zijn. Zijn vorm straalt energie en prestatiegerichtheid uit, alsmede ongetemde dynamiek – en dat al bij stilstand. Een design dat pure vastberadenheid ademt. Met zijn brede schouders en de vier wielen stevig op de grond toont hij zijn X-genen. Tegelijkertijd verleent de coupé-achtige daklijn de BMW X6 een onmiskenbaar karakter. Een combinatie die deze Sports Activity Coupé uniek maakt.

Lees meer

EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW X6.

Breed. Gespierd. Dynamisch. De BMW X6 verenigt de robuuste uitstraling van een BMW X model met de sportiviteit van een coupé. De voorzijde ademt vastberadenheid. Machtige luchtinlaten geven een hint naar de kracht die erachter schuil gaat. De grote, sportief gestileerde dubbele nieren versterken de atletische vormtaal. De combinatie met dubbele ronde koplampen en ver naar buiten geplaatste mistlampen maakt de BMW X6 nog stoerder. Van opzij bezien springt het sportieve, coupé-achtige silhouet in het oog, optisch gedragen door de elegante chromen omlijsting van de zijruiten. Hier is het beweeglijke karakter van de BMW X6 in één oogopslag duidelijk: het eerste deel van de onmiskenbare taillelijn strekt zich uit van de krachtig vormgegeven voorste wielkuipen tot de achterportiergrepen. Het tweede deel begint boven de achterste wielkuipen en loopt vloeiend door tot aan de achterzijde. De dynamiek is nog duidelijker af te lezen aan de indrukwekkend brede achterzijde, waar horizontale lijnen het beeld bepalen: deze auto staat stevig op de weg. De BMW X6 is dan ook bereid om alle grenzen te verleggen.

LED-LICHTDESIGN.

Naar wens is het exterieur van de BMW X6 volledig voorzien van LED-verlichting – van de koplampen en de mistlampen tot en met de achterlichten.

 • Adaptieve LED-koplampen

  De adaptieve LED-koplampen omvatten accentlichten, LED-lichtringen, dimfunctie, BMW Selective Beam (antiverblindings-grootlichtassistent), LED-mistlampen, hoekverlichting, richtingaanwijzers, dagrijverlichting en adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling. Alle functies zijn zonder uitzondering uitgevoerd in LED-technologie.

  De lichtverdeling past zich automatisch aan de rijsnelheid aan en is afhankelijk van de stuuruitslag. De kleur van het licht lijkt op die van daglicht, samen met een optimale, homogene verlichting van de rijbaan biedt dit beter zicht en zorgt het ervoor dat rijden in het donker minder vermoeiend is. De vier LED-lichtringen zorgen voor een onmiskenbare uitstraling, ook overdag.

 • LED-mistlampen voor

  Bij nevel of neerslag verbeteren de LED-mistlampen het zicht dichtbij en zorgen zo voor extra veiligheid. Behalve dat ze een breder gedeelte van de weg verlichten, worden ze ook gekenmerkt door een lichtkleur die sterk overeenkomt met die van daglicht, en hebben ze een bijzonder lange levensduur en een laag energieverbruik.

  Tegelijkertijd vormen de LED-mistlampen onder de dubbele ronde koplampen een gezichtsbepalend designdetail in de voorzijde van de BMW X6.

 • Achterlichten met LED-technologie

  De achterlichtunits met lichtelementen in full-LED-techniek van de BMW X6 bestaan elk uit twee separate high performance LED-lichtelementen en zijn uitgevoerd in de BMW typerende, markante L-vorm. Daarmee versterken ze de merkidentiteit van de achterzijde en zorgen ervoor dat de auto ook in het donker meteen als een BMW te herkennen is.

  De lichtelementen van de remlichten nemen het L-vormige design binnen de achterlichten op fraaie wijze over.

INTERIEURDESIGN.

Heldere structuren. Exclusieve sportiviteit. En een uitmuntende afwerking. Het interieur van de BMW X6 is doordacht tot in het detail. Zoals het een BMW betaamt, is de cockpit volledig op de bestuurder gericht. Vanaf de hogere zitpositie hebt u optimaal overzicht. De sportief gevormde stoelen bieden perfecte ondersteuning bij een dynamische rit over bochtige wegen. 

Het coupé-achtige silhouet en de vloeiende interieurcontouren omsluiten de passagiers op aangename wijze – hier zit u goed. Het hoogstaande comfort is op alle zitplaatsen voelbaar. Lichte en donkere interieuroppervlakken wisselen elkaar af, en zorgen voor spannende contrasten. De toepassing van hoogwaardige materialen en fijne lederuitrustingen maakt duidelijk: perfectie is hier het doel.

MATERIALEN.

Van topkwaliteit: de lederen bekledingen en interieurlijsten van de BMW X6. U hebt keuze uit tal van expressieve kleurcombinaties. Naar wens is het bovenste deel van het dashboard bekleed met leder Walknappa in de kleur Schwarz, in combinatie met de uitrusting Design Pure Extravagance Cognac/Schwarz worden hier contrasterende stiknaden in de kleur Braun aan toegevoegd. Het onderste deel van het dashboard is uitgevoerd in de kleur Cognac. Het M Sportpakket biedt keuze uit onder meer de leder-alcantaracombinatie in Schwarz en interieurlijsten in Aluminium Hexagon. Ook het leder Dakota is in verschillende tinten leverbaar. De uitvoering in Korallrot met zwart contraststiksel vestigt samen met de interieurlijsten in Aluminium Feinschliff een fascinerend accent.

LICHTPAKKET MET AMBIANCEVERLICHTING.

Het lichtpakket met talrijke LED-lichtbronnen verleent het interieur een stijlvolle ambiance die uitnodigt om te ontspannen. De welkomstverlichtingsfunctie met een tapijt van licht voor de auto verwelkomt de bestuurder. Ambianceverlichting onderstreept de lounge-achtige sfeer in het interieur. Negen voorgeprogrammeerde lichtdesigns in de kleuren blauw, wit en oranje vullen het gehele interieur met een weldadig ontspannende mix van directe en indirecte lichtbronnen. De extra lichtbronnen van de ambianceverlichting bevinden zich langs de interieurlijsten, in de voetenruimtes voor en achter, evenals in alle portiervakken en -bekledingen. Achterin zijn praktische leeslampjes geïnstalleerd. Extra LED-lichtbronnen voor het exterieur bieden daarnaast functioneel voordeel voor dagelijks gebruik, zoals de LED-omgevingsverlichting in de portiergrepen bij het in- en uitstappen.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X6 varieert tussen de 7 en 7,8 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 183 en 205 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.