De BMW X6

DE BMW X6. RIJDYNAMIEK

INDRUKWEKKEND. MET ELKE BEWEGING.

DE BMW X6. RIJDYNAMIEK

INDRUKWEKKEND. MET ELKE BEWEGING.

Het markante design van de BMW X6 is onmiskenbaar. Maar uiteindelijk gaat het vooral om het rijden met dit krachtpakket: hoe voelt hij aan op de weg? Het standaardonderstel van de BMW X6 vestigt al maatstaven. BMW xDrive staat garant voor uitmuntende tractie, op iedere ondergrond en bij elk weertype. Daarbij komen een optimale spoorstabiliteit en een superbe handling die u direct zal bekoren. Als optie kunt u bovendien kiezen voor de adaptieve onderstelpakketten – voor nog meer rijplezier.

DE BMW X6. RIJDYNAMIEKINDRUKWEKKEND. MET ELKE BEWEGING.

Het markante design van de BMW X6 is onmiskenbaar. Maar uiteindelijk gaat het vooral om het rijden met dit krachtpakket: hoe voelt hij aan op de weg? Het standaardonderstel van de BMW X6 vestigt al maatstaven. BMW xDrive staat garant voor uitmuntende tractie, op iedere ondergrond en bij elk weertype. Daarbij komen een optimale spoorstabiliteit en een superbe handling die u direct zal bekoren. Als optie kunt u bovendien kiezen voor de adaptieve onderstelpakketten – voor nog meer rijplezier.

Lees meer

MAXIME: MAXIMUM.

Ontdek het design en de dynamiek van de BMW X6.

MAXIME: MAXIMUM.

Ontdek het design en de dynamiek van de BMW X6.

BMW xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds optimale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) blijft de BMW stabiel in het spoor. Voor optimale grip en om een over- of ondersturen in bochten te voorkomen wordt, aangestuurd door de DSC sensoren, de aandrijfkracht razendsnel flexibel over voor- en achterwielen verdeeld. Bovendien is vlot en veilig wegrijden ook bij gladheid en op een steile weg gegarandeerd. Bij kritieke wegcondities hoeft de DSC zelf minder in te grijpen. Daarmee combineert BMW xDrive de voordelen van aandrijving op alle wielen – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de toonaangevende rijdynamiek van een BMW.

 • xDrive status

  Duidelijke informatie ook in onoverzichtelijke situaties: met xDrive behoudt u altijd het overzicht. Zelfs op ruig terrein heeft de bestuurder toegang tot informatie die relevant is voor offroad-rijden via de instrumentencombinatie en het centrale Control Display. Naast een eenvoudig afleesbaar kompas ter oriëntatie (alleen in combinatie met BMW navigatiesysteem Professional) wordt daar ook de helling van de auto in lengte- en dwarsrichting weergegeven – en dat niet alleen numeriek, maar ook aan de hand van een grafische 3D-weergave van de auto zelf.

ONDERSTEL.

Majestueus: het onderstel van de BMW X6 maakt dankzij de grote spoorbreedte en five-link achteras een perfecte wegligging mogelijk. Het comfort is daarbij op elk moment maximaal – zonder beperkingen aan de dynamiek.

ADAPTIEVE ONDERSTELREGELSYSTEMEN.

Pas het onderstel van de BMW X6 geheel aan uw persoonlijke smaak aan. De keuze bestaat uit in totaal vier verschillende versies.

 • Comfort

  Optimaal comfort bij voor BMW kenmerkende dynamiek: de adaptieve onderstelregeling Comfort maakt het mogelijk om de veer- en dempereigenschappen op elk moment individueel te veranderen.

  De centrale bouwstenen van de adaptieve onderstelregeling Comfort zijn het adaptieve onderstel en de luchtvering aan de achteras. De op hoog rij- en veercomfort afgestemde basisinstelling kunt u via de Driving Experience Control nog beter laten aansluiten op uw persoonlijke wensen. Zo is met het adaptieve onderstel de karakteristiek van de schokdempers aan te passen. Het rijcomfort blijft van hetzelfde hoge niveau, onafhankelijk van de beladingstoestand van de auto, dankzij de tot de uitrustingsomvang behorende luchtvering aan de achteras.

  Als u bij gelegenheid een meer dynamische set-up wenst, kiest u met de Driving Experience Control voor het rijprogramma Sport of Sport+. Daarmee worden onder meer de schokdempers straffer ingesteld, wat resulteert in een directere respons op stuurbewegingen en algemeen sportievere wendbaarheid van de auto.

 • Dynamic

  Rijdynamiek van het hoogste niveau: met het adaptieve onderstelregelsysteem Dynamic kunt u het rijdynamische potentieel van uw BMW nog verder optimaliseren. De tot de uitrusting behorende Dynamic Performance Control en Dynamic Drive zorgen voor een uiterst sportieve rijdynamiek, die tot uiting komt in een neutraal stuurkarakter en minimaal overhellen van de carrosserie in bochten. Tegelijkertijd biedt de BMW zeer veel rijcomfort.

  De Dynamic Performance Control verdeelt de aandrijfkracht op de achteras traploos over het rechter- en linkerachterwiel. In een bocht wordt bijvoorbeeld het motorkoppel gericht verhoogd op het wiel aan de buitenkant van de bocht, dat meer tractie heeft. Het resultaat: maximale dynamiek en optimale stabiliteit. Dynamic Drive zorgt er ondertussen met actieve stabilisatoren aan voor- en achteras voor, dat rolbewegingen tot een nauwelijks merkbaar minimum worden gereduceerd.

  Bij de BMW X6 M50d wordt het adaptieve onderstelregelsysteem Dynamic gekenmerkt door een specifieke, nog sportievere afstemming.

 • Professional

  Het beste van twee werelden: het adaptieve onderstelpakket Professional combineert de uitrustingsomvang van het adaptieve onderstelpakket Comfort met die van het adaptieve onderstelpakket Dynamic. U profiteert van optimaal comfort en maximale dynamiek. U kunt de onderstelafstemming van uw BMW X6 daarbij op elk gewenst moment via de schakelaar van de Driving Experience Control aan uw voorkeur aanpassen.

  Wanneer u bijzonder dynamisch wilt rijden, kunt u profiteren van diverse innovatieve technologieën. De Dynamic Performance Control bijvoorbeeld verdeelt de aandrijfkracht op de achteras traploos over het rechter- en linkerachterwiel. In een bocht wordt bijvoorbeeld het motorkoppel gericht verhoogd op het wiel aan de buitenkant van de bocht, dat meer tractie heeft. Het resultaat: maximale dynamiek en optimale stabiliteit. Dynamic Drive zorgt er ondertussen met actieve stabilisatoren aan voor- en achteras voor, dat rolbewegingen tot een nauwelijks merkbaar minimum worden gereduceerd.

  De geminimaliseerde overhelneiging komt bijzonder goed van pas wanneer u een comfortabelere afstemming verlangt. Want hoe minder zijdelingse carrosseriebewegingen, hoe ontspannener u reist. Bij oneffen wegdek kunt u via het adaptieve onderstel bovendien de karakteristiek van de schokdempers afstemmen op nog meer rijcomfort. De bij deze uitrusting inbegrepen luchtvering op de achteras staat garant voor een continu hoog comfortniveau, onafhankelijk van de belading van de BMW X6.

 • Adaptief M onderstel

  Verhoogde rijdynamiek: het adaptieve M onderstel breidt het dynamisch potentieel van de BMW X6 maximaal uit. Het bij deze uitrusting inbegrepen adaptieve onderstel en de luchtvering aan de achteras zijn afgestemd op een bijzonder sportief rijgedrag.

  Via de Driving Experience Control kunt u de rijprogramma’s Sport en Sport+ selecteren. Hiermee wordt de BMW X6 nog dynamischer en wendbaarder, onder andere door een straffere afstelling van de schokdempers. Ook reageert de BMW X6 nog directer op bewegingen van stuur en gaspedaal. In rijprogramma Sport+ wordt bovendien de Dynamische Tractie Controle (DTC) geactiveerd, die sportief ingestelde bestuurders bijvoorbeeld in staat stelt om gecontroleerde drifts uit te voeren. Bij de BMW X6 M50d kennen alle rijprogramma’s een nog sportievere, specifieke basisafstemming. 

  Voor ontspannen reizen over langere afstanden kunt u bovendien het rijprogramma Comfort kiezen.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X6 varieert tussen de 7 en 7,8 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 183 en 205 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.