BMW Z4 Roadster rijdend

THE Z4

DE BMW Z4: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

THE Z4DE BMW Z4: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

MODELVARIANTEN.

Modellen en uitrustingen van de BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 Model Sport Line

Model Sport Line overtuigt met zijn dynamische uitstraling. Markante exterieur- en interieurdetails in hoogglans zwart en zijdeglans aluminium onderstrepen het sportieve karakter. Features zoals de M sportstoelen voor bestuurder en passagier met bekleding in leder Vernasca Schwarz en de automatische airconditioning met 2-zoneregeling vergroten het comfort.

Silhouet van de BMW Z4 Roadster Model Sport Line

Model Sport Line overtuigt met zijn dynamische uitstraling. Markante exterieur- en interieurdetails in hoogglans zwart en zijdeglans aluminium onderstrepen het sportieve karakter. Features zoals de M sportstoelen voor bestuurder en passagier met bekleding in leder Vernasca Schwarz en de automatische airconditioning met 2-zoneregeling vergroten het comfort.

  • Exterieur

  • Interieur

BMW Z4 Model M Sport

Model M Sport verleent de BMW een nog sportievere noot. Naast een met vele verfijnde details aangescherpt design van exterieur en interieur biedt Model M Sport nog meer rijplezier. Zo optimaliseren het M sportonderstel, het M sportremsysteem en het M Aerodynamicapakket de rijdynamische eigenschappen merkbaar.

Silhouet van de BMW Z4 Roadster Model Sport Line

Model M Sport verleent de BMW een nog sportievere noot. Naast een met vele verfijnde details aangescherpt design van exterieur en interieur biedt Model M Sport nog meer rijplezier. Zo optimaliseren het M sportonderstel, het M sportremsysteem en het M Aerodynamicapakket de rijdynamische eigenschappen merkbaar.

  • Exterieur

  • Interieur

DESIGN.

Het exterieur- en interieurdesign van de BMW Z4 Roadster.

Het design van de BMW Z4 Roadster straalt van binnen en van buiten een gevoel van ontspannen sportiviteit en individuele esthetiek uit. De BMW nierengrille in mesh design, de elegante kap en elementen van de BMW Individual Shadow Line zijn krachtige kenmerken van de dynamische uitstraling. Het interieur maakt het overtuigende designconcept compleet met optionele uitrustingen zoals de M sportstoelen of de ambianceverlichting.

Rijdende BMW Z4 Roadster vanuit vogelperspectief
BMW Z4 Roadster met nierengrille in mesh design

BMW nierengrille met roosters in mesh design

De afhankelijk van de motorisering individueel uitgevoerde BMW nierengrille met roosters in mesh design draagt bij aan de dynamische uitstraling. Bij de standaarduitvoering is het mesh design rooster uitgevoerd in hoogglans zwart, bij Model Sport Line en Model M Sport in Aluminium matt, telkens met een verchroomde omlijsting. Het topmodel M40i is te herkennen aan de volledig in Ceriumgrau uitgevoerde BMW nierengrille.
BMW Z4 Roadster met Air Breather en voorwiel

Air Breather

Samen met het Air Curtain in de voorbumper zorgen de achter de voorste wielkuipen geplaatste Air Breathers voor een duidelijke vermindering van luchtwervelingen in de wielkuipen en een efficiënte kanalisering van de rijwind; hierdoor wordt de luchtweerstand verlaagd. Tegelijkertijd onderstrepen ze als sierelement het atletische karakter van de auto.
BMW Z4 Roadster silhouet met gesloten softtop

Roadsterkap zwart

De zwarte stoffen roadsterkap sluit perfect aan op de dynamische belijning van de auto. Met een druk op de knop wordt de kap in circa tien seconden elektrisch geopend en gesloten, ook onder het rijden met maximaal 50 km/h. Een van de hoogtepunten van de uiterst hoogwaardig afgewerkte kap vormt de uitmuntende geluidsisolatie.
BMW Z4 Roadster buitenspiegel met Individual hoogglans Shadow Line

BMW Individual hoogglans Shadow Line.

BMW Individual hoogglans Shadow Line met uitgebreide omvang omvat diverse uitrustingsdetails in zwart: omlijsting en roosters in mesh design van de BMW nierengrille zijn uitgevoerd in hoogglans zwart en de sierstukken van de uitlaateindpijpen in Schwarzchrom.
Sierstukken uitlaateindpijpen BMW Z4 Roadster

Sierstukken uitlaateindpijpen.

Specifiek gevormde sierstukken voor de uitlaateindpijpen, een rechts- en een linksachter, onderstrepen de performance van deze BMW.
Cockpit met ambianceverlichting BMW Z4 Roadster

Ambianceverlichting

De ambianceverlichting creëert een ontspannende, behaaglijke lichtsfeer in het interieur. U kunt kiezen uit elf vooraf gedefinieerde lichtdesigns in zes verschillende kleuren, met contour- en ambianceverlichting in het dashboard, de portierbekledingen en de middenconsole.
Luidspreker in de cockpit van de BMW Z4 Roadster

Harman Kardon Surround Sound System

Het Harman Kardon Surround Sound System biedt een uitmuntende klank en wordt gekenmerkt door een digitale versterker van 365 watt, zeven kanalen en twaalf luidsprekers. Het creëert een ongeëvenaard helder klankbeeld met interieurvullend geluid. Modelspecifieke en snelheidsafhankelijke equalizing compenseert subtiel de invloed van rijgeluiden.
M sportstoelen BMW Z4 Roadster

M sportstoelen voor bestuurder en passagier

De M sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun, diepe zitting, hoge zijwangen en rugleuning met breder schoudergedeelte bieden bestuurder en passagier ook in snel genomen wisselende bochten extra ondersteuning. Bovendien kan de stoel middels de instelbare leuningbreedte individueel worden aangepast aan het postuur.

RIJDYNAMIEK.

De rijdynamiek van de BMW Z4 Roadster.

Zijn kenmerken: dynamiek en wendbaarheid. De BMW Z4 Roadster demonstreert op de weg direct zijn sportieve karakter. Met de modernste techniek en innovatieve aandrijvings- en onderstelcomponenten biedt hij indrukwekkende prestaties – en rijdynamiek van een buitengewone klasse.

BMW Z4 Roadster achterzijde, van bovenaf gezien

M sportdifferentieel

Het M sportdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge bochtsnelheden en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch geregelde lamellenkoppeling die toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.
Close-up van de M sportrem

M sportremsysteem

Het M sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en eenzuiger vaste remklauwen achter in blauw met M logo beschikt over grote remschijven en daarmee over bijzonder hoge remkracht.
BMW Z4 Roadster, adaptief M onderstel

Adaptief M onderstel

Het adaptieve M onderstel past zich automatisch continu aan de toestand van het wegdek en de rijomstandigheden aan. Bovendien kan de bestuurder op elk moment de karakteristiek van het onderstel via de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die op dat moment zijn voorkeur geniet – comfortabel of bijzonder sportief met nadrukkelijk dynamische handling.
Rijdende BMW Z4 Roadster van achteren gezien in de bergen

Variable Sport Steering

De Variable Sport Steering inclusief Servotronic zorgt voor een direct en dynamisch rijgedrag met minder stuurbewegingen en minder krachtinspanning. Dit systeem reageert met een variabele stuuroverbrenging op de stuuruitslag. Dit verbetert de handling bij een sportieve rijstijl, en reduceert de noodzakelijke stuurbewegingen bij inparkeren en afslaan. De Servotronic zorgt voor een sterkere stuurbekrachtiging bij lage snelheden, waardoor bijvoorbeeld parkeren minder inspanning kost.
Steptronic Sport transmissie: close-up van middenconsole

Steptronic Sport transmissie

De 8-traps Steptronic Sport transmissie met Launch Control maakt sportief schakelen mogelijk, zowel automatisch als handmatig met de transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur – voor comfortabel toeren of een dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT en met de transmissiehendel in de linker positie M/S is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
BMW TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor

BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

Soepele kracht, zijdezachte draai-eigenschappen en een meeslepende sound kenmerken de 3,0 liter BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de nieuwste generatie uit het BMW EfficientDynamics motorengamma. Dankzij dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en TwinScroll turbocompressor levert hij 250 kW (340 pk) en een indrukwekkend maximum koppel van 500 Nm.

BESTUURDERSASSISTENTIE.

De intelligente assistentiesystemen van de BMW Z4 Roadster.

De BMW Z4 Roadster biedt de bestuurder diverse intelligente assistentiesystemen. Van de Parking Assistant tot de persoonlijke Voice Assistant, de innovatieve technologieën verhogen het comfort en de veiligheid tijdens het rijden. Tegelijkertijd maken ze naargelang de situatie semi-autonoom rijden mogelijk.

Zicht door de voorruit in het interieur van de BMW Z4 Roadster

Driving Assistant.

De uitrusting Safety Pack omvat de met camera werkende systemen Front Collision Warning met remfunctie, Speed Limit Assist inclusief anticiperende Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden, alsmede Lane Departure Warning. Daarnaast omvat het pakket de met radarsensoren werkende uitrustingen Crossing-traffic Warning achter, Lane Change Warning en Rear Collision Prevention.
Parking Assistant op het Control Display van de BMW Z4 Roadster

Parking Assistant.

De uitrusting Parking Pack maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren. De achteruitrijcamera zorgt voor beter zicht naar achteren. De Active Park Distance Control biedt extra bescherming tegen parkeerschade. De Parking Assistant parkeert uw BMW automatisch in parkeervakken parallel aan of haaks op de rijbaan en manoeuvreert hem uit parkeervakken parallel aan de rijbaan. De Reversing Assistant (achteruitrijassistent) ondersteunt u bij het achteruitrijden in bijvoorbeeld smalle straatjes.
BMW Z4 Roadster met Screen van de Intelligent Personal Assistant

Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent is? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, leert steeds bij en biedt assistentie in uiteenlopende situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringscommando geven. Hij kan u alles uitleggen over de auto en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
Stuur van de BMW Z4 Roadster met toetsen

Active Cruise Control met Stop & Go-functie

De Active Cruise Control met Stop & Go-functie houdt automatisch de gewenste afstand tot uw voorligger, zo nodig door in fileverkeer tot stilstand te komen en weer te accelereren, en regelt de snelheid tot aan stilstand. Met de Speed Limit Assist kunt u de ter plaatse geldende snelheidsbeperking overnemen in de Cruise Control. De Collision Warming met remfunctie reageert op stilstaande voertuigen, voetgangers en fietsers.
BMW Z4 Roadster met stuur, Head-Up Display en Control Display

BMW Head-Up Display

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder op de voorruit, zodat de blik op de weg en het verkeer gericht kan blijven. Zo worden (uitrustingsafhankelijk) onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van het navigatiesysteem, de Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden, alsmede telefoon- en entertainmentlijsten weergegeven.

NAADLOZE VERBINDING.

Verbindingstechnologieën en digitale services in de BMW Z4 Roadster.

De innovatieve verbindingstechnologieën van de BMW Z4 Roadster verbinden de bestuurder moeiteloos met zijn wereld. Slimme uitrustingen zoals het doordachte bedieningsconcept met touch- en spraaksturing evenals de Digital Key zorgen tegelijkertijd voor geavanceerd comfort.

Zicht in de cockpit van de BMW Z4 Roadster

Wi-Fi Hotspot.

Neem via uw tablet deel aan videoconferenties of stream de laatste aflevering van uw favoriete serie op uw smartphone. De WiFi Hotspot brengt u met LTE snelheid (beschikbaarheid netwerkafhankelijk) online via de in de BMW ingebouwde SIM kaart. Zo kunnen u en uw passagiers tegelijk surfen op maximaal tien eindapparaten.
Ontdek meer
Control Display van de BMW Z4 Roadster met WiFi Hotspot

BMW Operating Concept 7.0.

Het innovatieve bedieningsconcept BMW Operating System 7.0 maakt nog eenvoudigere en volledig intuïtieve bediening van vele autofuncties mogelijk via spraak, touchscreen en iDrive systeem. Hiervoor is de functionaliteit van de iDrive Controller uitgebreid, zodat nu bijvoorbeeld alle Digital Services zoals apps direct selecteerbaar zijn.
Ontdek meer
Close-up van de portiergreep aan bestuurderszijde van de BMW Z4 Roadster

Comfort Access.

Met de uitrusting Comfort Access is het mogelijk om de portieren en de bagageklep van uw BMW te ont- en vergrendelen zonder de sleutel ter hand te nemen. Daarnaast kan de BMW Digital Key op de smartphone of de NFC keycard worden gebruikt voor toegang tot de BMW en het starten van de motor.
Ontdek meer
Apple Watch met Connected App voor de BMW Z4 Roadster

BMW Connected App.

Maak verbinding met uw BMW. De BMW Connected App is uw digitale mobiliteitsassistent, die al voor het rijden in uw behoeften voorziet. Maak via smartphone, compatibele smartwatch of Google Assistant een verbinding met uw BMW, stuur bestemmingen naar het navigatiesysteem of laat u aan afspraken herinneren om er op tijd te arriveren.
Ontdek meer
BMW Z4 Roadster met BMW Live Cockpit

BMW Live Cockpit.

De BMW Live Cockpit bevat naast een Info Display van 5,7 inch in het instrumentenpaneel een hoge-resolutie Touch Control Display met kleurenbeeldscherm van 8,8 inch en aanraakfunctie. Bovendien omvat de uitrusting twee extra USB aansluitingen, een Bluetooth interface, VHF radio en de functie audio streaming.
Ontdek meer