BMW EN DUURZAAMHEID

CIRCULARITEIT & GRONDSTOFFENBESPARING.

INTRO

CIRCULAIRE ECONOMIE KAN GRONDSTOFFEN SPAREN.

Het gebruik van grondstoffen beperken is ons doel. En dus ook grondstoffen verantwoordelijk en zo vaak en zo lang mogelijk benutten. We streven naar een circulaire economie. Met respect voor de aarde en met goede ideeën voor de toekomst.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, circulaire aanpak

CIRCULAIRE AANPAK.

60 kg

Circulaire aanpak.

In een nieuw model van BMW Group wordt gemiddeld 60 kg gerecyclede kunststof gebruikt – dat komt neer op een aandeel van 20%.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, accu-recycling

RECYCLING VAN DE ACCU.

90 %

Recycling van de accu.

90% van de materialen van de hoogvoltage-accu van een geëlektrificeerde auto van BMW Group is recyclebaar.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, afvalhergebruik

AFVALHERGEBRUIK.

99 %

Afvalhergebruik.

99% van het afval dat in 2021 ontstond bij onze wereldwijde productie van 2,5 miljoen auto's per jaar, werd gerecycled (93,4%) of (bijv. thermisch) hergebruikt (5,8%).

CIRCULAIRE ECONOMIE

ONTDEK DE KRACHT VAN CIRCULARITEIT.

Verantwoord omgaan met grondstoffen speelt voor BMW Group een grote rol. We willen de grondstoffen opnieuw gebruiken volgens onze vier principes van een circulaire economie:

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, BMW i Vision Circular

DE BMW i VISION CIRCULAR.

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE en RE:CYCLE. De BMW i Vision Circular is geheel gebaseerd op onze principes voor een circulaire economie. De compacte, volledig elektrische conceptauto legt de focus op duurzaamheid en luxe en biedt daarmee een fascinerende vooruitblik op de toekomst.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, duurzame carrosserielakken

DUURZAMERE CARROSSERIELAKKEN VAN BIOMASSA.

In de lakstraten van de Europese fabrieken van BMW Group worden matte lakken gebruikt die niet zijn gebaseerd op aardolie, maar zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals bioafval. In de fabrieken van BMW Group in Rosslyn en Leipzig worden ook duurzaam geproduceerde corrosiewerende lakken toegepast. De besparing op CO2 emissie van dit door de TÜV gecertificeerde proces bedraagt meer dan 15.000 ton tussen 2022 en 2030.

LEVENSCYCLUS VAN DE ACCU

FASES IN HET LEVEN VAN EEN ACCUCEL.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, ontwikkeling

Ontwikkeling.

In het expertisecentrum voor accucellen in München zoekt BMW Group naar de ideale chemische samenstelling van de cellen van een lithium-ion-accu. De bestanddelen kathode, anode, separator en elektrolyt worden daarvoor onderworpen aan een uitgebreid ontwikkelingsproces.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit gebruik in auto

Gebruik in de auto.

Elektrische auto's kunnen vandaag de dag al meer dan 600 km rijden op een volle accu; en dat wordt steeds meer. De ervaring leert dat elektrische auto's kilometerstanden kunnen bereiken die vergelijkbaar zijn met die van conventionele auto's, zonder dat de hoogvoltage-accu moet worden vervangen.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, tweede leven

Tweede leven.

Na intensief gebruik in de auto kan de lithium-ion-accu nog jarenlang worden gebruikt als bijvoorbeeld stationaire energieopslag voordat hij het proces van recycling in gaat.

BMW duurzaamheid 2023 circulariteit, recycling

Recycling.

De grondstoffen van de accucel kunnen worden hergebruikt. In het expertisecentrum voor accucellen ontwikkelt BMW Group de de verwerking van secundaire grondstoffen voor nieuwe accucellen. Hiermee eindigt de levenscyclus van de accucel – zodat die van voren af aan weer kan beginnen.

FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN OVER CIRCULARITEIT & GRONDSTOFFEN.