BMW PERSONAL COPILOT: AUTONOOM RIJDEN.

Assisteert wanneer u dat wenst.

In de toekomst zult u nog meer gaan genieten van elke rit in uw BMW dan u nu al doet. U zult namelijk kunnen kiezen tussen zelf rijden of autonoom rijden. Bij BMW zijn overigens alle innovatieve rijtechnologieën op het gebied van geautomatiseerd rijden onder één begrip verenigd: BMW Personal CoPilot. Met de bestuurdersassistentiesystemen krijgt u nu al een voorproefje van datgene wat u in de toekomst mag verwachten. In een toekomst waarin het rijden met een BMW nog veiliger, zuiniger en boeiender wordt – zodat u elk moment ontspannen doorbrengt.

Lees meer
BMW PERSONAL COPILOT: AUTONOOM RIJDEN.Assisteert wanneer u dat wenst.
Interieur van de BMW Vision iNEXT met vrouw voorin die zich naar de passagier achterin omdraait
Cockpit van de BMW Vision iNEXT, blik door het panoramadak
Achterbank van de BMW Vision iNEXT met aanraakgevoelig materiaal
Driekwart vooraanzicht van de BMW Vision iNEXT voor een muur

MIJN FAVORIETE RUIMTE.

De mooiste ruimte om in te rijden is het interieur van de BMW Vision iNEXT. De voorstelling van een auto die op elke weg hetzelfde veilige en ontspannen gevoel geeft als thuis. Volledig elektrisch, in hoge mate autonoom en volledig verbonden maakt de BMW Vision iNEXT een nieuwe manier van reizen mogelijk. Daarmee ontstaat een nieuwe definitie van autonoom rijden en daardoor ook van het interieur: niet alleen innovatief en esthetisch, maar vooral ook een plek waar u zich op uw gemak voelt en waar u zelf kiest hoe u uw tijd doorbrengt. BMW introduceert een visionaire rijbeleving die van elke weg uw favoriete bestemming maakt.

Dankzij de innovatieve BMW Personal CoPilot technologie bepaalt u in de BMW Vision iNEXT of u zelf wilt rijden of kiest voor de autonome modus: in het rijprogramma ‘Boost’ heeft u zelf het stuur in handen. In het rijprogramma ‘Ease’ neemt de BMW Vision iNEXT de besturing van u over. Per spraakcommando of aanraking van het BMW logo in het stuur verandert het interieur als volgt: het stuur schuift in en biedt zo meer ruimte. De pedalen zakken weg, waardoor in de voetenruimte een vlak oppervlak ontstaat. Bestuurder en voorpassagier kunnen zich vervolgens omdraaien naar de inzittenden achterin. Daarnaast geven de displays informatieve details weer over de directe omgeving.

VANDAAG AL AUTONOOM RIJDEN.

Een grijze BMW 7 Serie rijdt op een weg met gras op de achtergrond

Autonome BMW testvloot wereldwijd actief.

Een gemeenschappelijk doel: visionaire verandering. BMW is al meer dan 10 jaar succesvol bezig met de ontwikkeling van volledig autonoom rijden. Al in 2006 reed een BMW 3 Serie zelfstandig een ronde over de Hockenheimring en sinds 2011 worden op de A9 tussen München en Neurenberg geautomatiseerde prototypes getest op de weg. Sinds 2014 beschikken geavanceerdere prototypes over een 360°-waarneming van de omgeving waardoor ongevallen kunnen worden voorkomen. In datzelfde jaar driftte een BMW prototype voor het eerst geautomatiseerd over de Las Vegas Speedway en bewees dat ook rijden in het grensbereik tot de mogelijkheden behoort. Geautomatiseerde auto's kunnen nu zelfs zonder chauffeur en dus volledig zelfstandig parkeren. Met de opening van de BMW Group Autonomous Driving Campus bij München in 2018 wordt de serieproductie van geautomatiseerde BMW's consequent geoptimaliseerd en verder ontwikkeld. Met de omvangrijke BMW Personal CoPilot testvloot verzamelt BMW Group in Duitsland, de VS, Israël en China sensor- en voertuiggegevens in diverse verkeerssituaties die nodig zijn voor veiligheid, simulatie en Machine Learning-algoritmes.

AUTONOOM RIJDENDE TOEKOMST.

Beeldscherm met navigatie aan de achterzijde van de bestuurdersstoel in een BMW

Uw BMW rijdt voor. Met behulp van kunstmatige intelligentie.

Niets in uw handen en toch alles onder controle – uw BMW zal in alle denkbare rijsituaties veilig, betrouwbaar en voor andere verkeersdeelnemers voorspelbaar kunnen reageren. Door middel van kunstmatige intelligentie via de modernste hard- en software zal hij verkeerssituaties zelfstandig kunnen overzien. Elke autonoom rijdende BMW zal door anticiperend rijden de kans op ongevallen flink verkleinen en idealiter ongevallen zelfs volledig voorkomen. Uw BMW zal uiteindelijk in staat zijn om te leren en kan u heel ontspannen door files en langzaam rijdend verkeer loodsen bij een aanzienlijk lager energieverbruik.

Driekwart vooraanzicht van de BMW 5 Serie Sedan in het wit.

DE VRIJHEID VAN MORGEN VANDAAG AL ERVAREN.

Bij veel BMW modellen ervaart u vandaag al de vrijheid van morgen, want ze beschikken nu al over tal van innovatieve, deels geautomatiseerde assistentiesystemen die u meer veiligheid bieden en uw leven comfortabeler maken. Zowel tijdens het rijden als bij het parkeren. Ontdek de voordelen van deze intelligente assistentiesystemen en ervaar hoeveel toekomsttechnologie er nu al in een BMW zit.

Lees meer

DE VRIJHEID VAN MORGEN VANDAAG AL ERVAREN.

BMW BESTUURDERSASSISTENTIESYSTEMEN.

Op de assistentiesystemen van BMW ConnectedDrive kunt u vertrouwen. Elke rit opnieuw. Ze maken uw BMW nog slimmer. Geniet van meer ontspanning en veiligheid – in elke rijsituatie, bij het manoeuvreren en bij het parkeren. In veilige handen: met de BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentie aan uw zijde.

Lees meer
BMW 5 Serie intelligent rijden

Intelligent rijden

Intelligent rijden – bijna vanzelf. De innovatieve functies van de Driving Assistant Professional ontlasten u bij het rijden. Bij snelheden tot 210 km/h zorgt de Steering & Lane Control Assistant inclusief assistentie in krappe rijbanen bij geactiveerde Active Cruise Control op elk type weg voor comfortabele ondersteuning bij het sturen en houdt uw BMW in het midden van de rijstrook. De Active Cruise Control met Stop & Go-functie regelt de gewenste snelheid en ingestelde afstand tot de voorligger. De Speed Limit Assist neemt desgewenst de actuele snelheidslimiet over.

Lees meer
BMW 5 Serie intelligent parkeren

Intelligent parkeren

Nooit meer stress bij het parkeren. Met het uitrustingspakket Parking Assistant Plus wordt parkeren en manoeuvreren met de BMW kinderspel. Tot de uitrusting behoren het systeem Surround View, bestaande uit Top View, Panorama View en Remote 3D View, alsmede de Parking Assistant en achteruitrijassistent.

De achteruitrijassistent slaat bij vooruitrijden met maximaal 35 km/h de laatste 50 meter van het gereden traject op, om deze desgewenst exact in omgekeerde richting achteruit te rijden. Hierbij neemt uw BMW het sturen van u over en kunt u zich volledig concentreren op het in de gaten houden van de omgeving van uw BMW.

Lees meer
BMW 5 Serie intelligente veiligheid

Intelligente veiligheid

Terwijl u zelf rijdt, ondersteunt de Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen u via automatische corrigerende stuuringrepen tegen het onbedoeld verlaten van de rijstrook en aanrijdingen met voertuigen links en rechts van uw BMW. De waarschuwingsfunctie voor frontale aanrijdingen met remingreep helpt om aanrijdingen te voorkomen. De Avoidance Assistance (uitwijkassistent) helpt bij het ontwijken van stilstaande of bewegende obstakels. Bij een medische noodsituatie voor de bestuurder neemt de Emergency Stop Assistant de controle over de BMW over om deze veilig aan de rand van de rijbaan tot stilstand te brengen.

Lees meer

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

  • Het gemiddelde stroomverbruik van de BMW i3 (120 Ah) varieert tussen de 15,3 en 16,5 kWh/100 km. Data op basis van peildatum 01-07-2021.