BMW elektrische mobiliteit BMW opladen

OPLADEN VAN ONZE ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

OPLADEN VAN ONZE ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

BMW CHARGING MAAKT OPLADEN MAKKELIJK.

Waar u ook bent of wat u ook met uw elektrische BMW van plan bent – met de laadoplossingen van BMW Charging zijn er altijd talrijke op maat gemaakte aanbiedingen om thuis, onderweg en op het werk op te laden. Ontdek elektrisch rijden zo eenvoudig, flexibel, individueel en transparant als u zelf wilt. Standaard is uw BMW altijd voorzien van een uitrusting voor thuis en onderweg opladen, zoals een noodlaadkabel voor openbaar opladen en de BMW Charging Card, die u toegang geeft tot een van de grootste laadnetwerken met honderdduizenden laadstations. Zo kunt u uw BMW direct in heel Europa opladen, tegen lokaal geoptimaliseerde en aantrekkelijke tarieven. Voor geselecteerde tarieven zijn de eerste 12 maanden zonder basistarief. Aanvullend kunt u dan de producten en diensten van BMW Charging kiezen die het best bij uw situatie passen. Uw BMW dealer of Erkend Service partner adviseert u graag.

Lees meer

DE WERELD VAN BMW CHARGING.

BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto thuis opladen

Thuis opladen.

Met BMW Charging is opladen thuis eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Er zijn verschillende producten en services beschikbaar waarmee u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW thuis kunt opladen met tot 22 kW*. *De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto onderweg opladen

Openbaar opladen.

U wilt uw elektrische of Plug-in Hybride BMW onderweg opladen? Met BMW Charging heeft u toegang tot een steeds verder uitbreidend netwerk van openbare laadstations in binnensteden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes. Onze exclusieve tarieven maken het mogelijk om uw nieuwe BMW op te laden voor aantrekkelijke prijzen – de eerste 12 maanden zonder basistarief.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto op het werk opladen

Op het werk opladen.

Als u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW voor het woon-werkverkeer gebruikt, heeft BMW Charging ook laadmogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld de laadstations van uw werkgever. BMW Charging biedt namelijk ook op maat gemaakte pakketten voor zakelijke klanten en wagenparkbeheerders.
Ontdek meer

LAADTIJDEN VOOR 100 KM ACTIERADIUS.

BMW iX i20 elektrische SUV BMW iX xDrive40 Sophistograu opladen aan een BMW Wallbox

Thuis opladen voor 100 km actieradius.

01:39 h – Wallbox (11kW)

01:39 h – Meegeleverde laadkabel (11 kW)

08:18 h – Standaard laadkabel of noodlader (2,3 kW) aan huishoudelijk stopcontact
Ontdek meer
BMW iX i20 elektrische SUV BMW iX xDrive40 Sophistograu opladen bij openbaar snellaadstation

Onderweg opladen voor 100 km actieradius.

00:08 h – Snellaadstation (max. capaciteit BMW)

00:21 h – Snellaadstation (50 kW)

01:39 h – Meegeleverde laadkabel
Ontdek meer
BMW iX i20 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot opladen met BMW Wallbox

Thuis opladen voor 100 km actieradius.

01:41 h – Wallbox (11kW)

01:41 h – Meegeleverde laadkabel (11 kW)

08:31 h – Standaard laadkabel of noodlader (2,3 kW) aan huishoudelijk stopcontact
Ontdek meer
BMW iX i20 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot opladen bij openbaar snellaadstation

Onderweg opladen voor 100 km actieradius.

00:06 h – Snellaadstation (max. capaciteit BMW)

00:21 h –Snellaadstation (50 kW)

01:41 h – Meegeleverde laadkabel (11 kW)
Ontdek meer
Lorem Ipsum

Thuis opladen voor 100 km actieradius.

01:37 h – Wallbox (11kW)

01:37 h – Meegeleverde laadkabel (11 kW)

08:07 h – Standaard laadkabel of noodlader (2,3 kW) aan huishoudelijk stopcontact
Ontdek meer
Lorem Ipsum

Onderweg opladen voor 100 km actieradius.

00:07 h – Snellaadstation (max. capaciteit BMW)

00:20 h – Snellaadstation (50 kW)

01:37 h – Meegeleverde laadkabel (11 kW)
Ontdek meer
Lorem Ipsum

Thuis opladen voor 100 km actieradius.

01:18 h – Wallbox (11kW)

01:18 h – Meegeleverde laadkabel (11 kW)

06:18 h – Standaard laadkabel of noodlader (2,3 kW) aan huishoudelijk stopcontact
Ontdek meer
Lorem Ipsum

Onderweg opladen voor 100 km actieradius.

00:18 h – Snellaadstation (max. capaciteit BMW)

00:18 h – Snellaadstation (50 kW)

01:18 h – Meegeleverde laadkabel (11 kW)
Ontdek meer

THUIS OPLADEN.

Samen met uw nieuwe BMW ontvangt u de standaard noodlaadkabel, een handige laadoplossing voor het thuis opladen aan een huishoudelijk of industrieel stopcontact (optioneel voor sommige BMW modellen). BMW Charging biedt verschillende Wallboxen, zodat u uw BMW kunt opladen zoals u dat wilt. Het aanbod omvat ook een installatieservice voor uw Wallbox. Uw BMW Erkend Service partner adviseert u graag, ook over op maat gemaakte pakketaanbiedingen.

BMW elektrisch rijden opladen BMW Wallbox

BMW Wallbox Essential.

Bij een bij u thuis geïnstalleerde BMW Wallbox kunt u uw BMW snel, veilig en gemakkelijk opladen met tot 22 kW. Behalve ruimtebesparende, compacte afmetingen in BMW design biedt de BMW Wallbox Essential ook comfortabel kabelmanagement en een statusweergave.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Eneco Wallbox

Eneco Wallbox.

Alfen Eve Pro-Line* biedt behalve een laadvermogen van 22 kW** ook slimme mogelijkheden voor intelligent laden. Bijvoorbeeld het bijhouden van de laadhistorie voor de verrekening van zakelijk gereden kilometers. *Afbeelding dient als voorbeeld. **De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen standaard laadkabel

Standaard meegeleverde noodlader.

De standaard meegeleverde noodlader met 2,3 kW laadcapaciteit behoort tot de standaarduitrusting van uw geëlektrificeerde BMW. Met een lengte van vijf meter is de standaard meegeleverde noodlader de optimale laadoplossing voor huishoudelijke stopcontacten. Standaard is een laadsterkte van 1,3 kW over 6A ingesteld, aan te passen via de voertuiginstellingen.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Connected Charging

Connected Charging.

Met de digitale services van Connected Charging vindt u snel een eenvoudig het dichtstbijzijnde laadstation in uw omgeving. Het systeem informeert u over de beschikbaarheid en de aangeboden laadvermogens. Zo bespaart u tijd en moeite tijdens het opladen van uw elektrische of Plug-in Hybride BMW.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen BMW Installatieservice.

BMW Installatieservice.

U kunt onze BMW Installatieservice eenvoudig samen met uw Wallbox bestellen. Daarmee is een veilige en professionele installatie en inrichting van de Wallbox gegarandeerd.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Pakketaanbod voor thuis opladen

Pakketaanbod voor thuis opladen.

Op maat gemaakte pakketoplossingen combineren de BMW Charging producten en diensten die voor de laadsituatie bij u thuis geschikt zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket bestaande uit een Wallbox en de BMW Installatieservice voor sneller thuis opladen. Uw BMW Erkend Service Partner adviseert u graag en verzendt alle benodigde informatie naar onze partner, die vervolgens zorg draagt voor alle verdere stappen, zoals levering, installatie en configuratie.
BMW elektrisch rijden BMW Wallbox in vergelijk

BMW WALLBOX OF SLIMME WALLBOX?

OPENBAAR OPLADEN.

BMW Charging maakt het mogelijk om uw BMW in heel Europa op te laden bij openbare laadstations. Alles dat u daarvoor nodig heeft, zoals de BMW Charging Card en de laadkabel, worden standaard bij uw BMW geleverd. De BMW Charging Card biedt toegang tot een steeds verder uitbreidend netwerk van openbare laadstations – inclusief snellaadstations voor zeer snel laden. Met de exclusieve tarieven van BMW Charging wordt openbaar laden bovendien zowel eenvoudig als transparant. In geselecteerde gevallen kunt u uw elektrische BMW opladen tegen bijzonder aantrekkelijke tarieven en zijn de eerste 12 maanden zonder basistarief. Het dichtstbijzijnde laadstation vindt u via het navigatiesysteem van uw BMW of via de app. Activeren is heel eenvoudig met uw BMW Charging Card of de app. Voor een overzicht van de infrastructuur en tarieven, zie www.bmw-charging.com.
BMW elektrisch rijden openbaar opladen
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen onderweg opladen BMW Charging Card

BMW Charging Card.

De BMW Charging Card behoort tot de standaarduitrusting van uw elektrische BMW en biedt toegang tot een continu groeiend openbaar laadnetwerk van BMW Charging. Met het Active tarief kunt u opladen tegen bijzonder aantrekkelijke voorwaarden en betaalt u de eerste 12 maanden geen basistarief.
Nu registreren
BMW elektrisch rijden openbaar opladen tarieven

Tarieven.

Om openbaar opladen zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden we met BMW Charging exclusieve tarieven en voorwaarden – voor nieuwe BMW modellen het eerste jaar zonder basistarief. De BMW Charging Card, die tot de standaarduitrusting behoort, biedt toegang tot ons uitgebreide laadnetwerk.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten

Laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten.

De Publieke laadkabel maakt het comfortabel opladen van de accu bij openbare laadstations mogelijk. Deze kan voor 3-faseladen tot 11 kW laadcapaciteit worden gebruikt. Hij is vijf meter lang, basaltgrijs* en wordt geleverd met een praktische opbergtas. * Dit geldt alleen voor modellen vanaf de iX3. De laadkabel voor de i3 is blauw en grijs voor Plug-in Hybride modellen, met uitzondering van fase-3.
Snelladen

Snelladen.

Bij een snellaadstation laadt u uw BMW iX3 al binnen 34 minuten van 0% tot 80% op. BMW Charging biedt steeds meer aantrekkelijke aanbiedingen voor alle elektrische modellen.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Connected Charging

Connected Charging.

Met de services van Connected Charging kunt u de actieradius van uw elektrische of Plug-in Hybride BMW efficiënt gebruiken. Het systeem informeert u over nabijgelegen laadstations op uw route en wijst op Points of Interest, zoals cafés of restaurants, zodat u de laadtijd zinvol en zo goed mogelijk kunt benutten.
BMW iX i20 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot opladen bij openbaar snellaadstation

OPENBAAR OPLADEN MET BMW CHARGING: 12 MAANDEN ZONDER BASISTARIEF*.

BMW CHARGING: VIND NU HET DICHTSTBIJZIJNDE OPENBARE LAADSTATION VOOR UW BMW.

BMW elektrisch rijden BMW Charging Support BMW Wallbox gen 2

UW BMW THUIS OPLADEN.

Meer weten over de technische gegevens, gebruiksaanwijzigingen, handleidingen voor uw BMW Wallbox? Klik dan op onderstaande link.
Laadstations voor het opladen van uw BMW

DICHTSTBIJZIJNDE LAADSTATION.

Vind direct het dichtstbijzijnde openbare laadstation voor uw elektrische of Plug-in Hybride BMW.

OP HET WERK OPLADEN.

BMW elektrisch rijden opladen op het werk laadoplossingen

Laadoplossingen voor op het werk.

Als u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW voor het woon-werkverkeer gebruikt, heeft BMW Charging ook laadmogelijkheden voor de plaats waar u werkt: gebruik heel eenvoudig het steeds groeiende netwerk van openbare laadpunten of gebruik de laadstations van uw werkgever. Op www.bmw-charging.com, de BMW Charging App, het navigatiesysteem of de My BMW App* vindt u gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van openbare laadstations. Wij ondersteunen graag zakelijke klanten en wagenparkbeheerders die laadoplossingen willen opzetten op hun bedrijfslocatie. Raadpleeg uw zakelijk adviseur en profiteer van ons aanbod op het gebied van laaddiensten.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten

Laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten.

De laadkabel Professional voor openbaar opladen maakt gemakkelijk opladen van de accu bij openbare laadstations en die van uw werkgever mogelijk. De laadkabel is vijf meter lang en basaltgrijs.
BMW oplaadmogelijkheden voor werkgevers

Oplaadmogelijkheden voor werkgevers.

BMW Charging biedt ook op maat gemaakte oplaadmogelijkheden voor zakelijke klanten. Van het leasen van een laadinfrastructuur tot het beheer van elektrische wagenparken voor bedrijven en medewerkers. Bovendien zijn er afrekeningsmogelijkheden voor het opladen van auto’s van de zaak en veel meer aanbod speciaal voor zakelijke klanten.
Ontdek meer

VOLLEDIG VERBONDEN.

BMW elektrisch rijden My BMW App

My BMW App*.

De My BMW App verbindt u altijd en overal met uw BMW en biedt met zijn moderne design, intuïtieve bediening en uitgebreide functionaliteiten een compleet nieuwe mobiliteitsbeleving. Niet alleen houdt u altijd de status van uw BMW in het oog, waaronder de laadstatus of de beschikbare actieradius, maar ook integreert en programmeert u uw auto heel eenvoudig via uw smartphone. Plan uw ritten bijvoorbeeld vooraf op uw smartphone en stuur uw bestemming direct naar het navigatiesysteem van uw BMW. Daarbij worden in de My BMW App* altijd de dichtstbijzijnde openbare laadstations en hun beschikbaarheid weergegeven. Tijdens het opladen heeft u altijd zicht op de actuele laadstatus en kunt u uw BMW als optimale voorbereiding op uw rit vooraf op temperatuur brengen – of daar een timer voor instellen. Ook ziet u in de My BMW App de details van uw laadhistorie en het aantal gespaarde BMW Points. 

BMW elektrisch rijden BMW Connected Charging

Connected Charging.

Vaarwel actieradiusangst: Met BMW Connected Charging maakt u heel efficiënt gebruik van de actieradius van uw elektrische BMW. Via de My BMW App* heeft u uw rit al gepland op uw smartphone en naar uw BMW toe gestuurd, waarna het navigatiesysteem automatisch de optimale route berekent en weergeeft. Ligt uw bestemming buiten de beschikbare actieradius van uw BMW, die altijd met een cirkel op de kaart wordt weergegeven, dan wordt er automatisch een laadpauze toegevoegd aan uw route. Bovendien heeft u altijd zicht op alle relevante informatie: benodigde type stekker, beschikbare laadvermogens, openingstijden en kosten voor het laadstation, maar ook Points of Interest in de directe omgeving, zoals een café of restaurant. Onderweg staat de BMW Intelligent Personal Assistant met spraakbediening altijd voor u klaar met antwoorden en nuttige tips. Vraag bijvoorbeeld: “Hey BMW, hoe kan ik mijn actieradius vergroten?”

VEELGESTELDE VRAGEN OVER OPLADEN.

 • Wat is BMW Charging?
  BMW elektrisch rijden BMW thuis opladen FAQ

  BMW Charging is onze allround ontzorgende oplossing voor het opladen van uw BMW. Met de producten en diensten van BMW Charging kunt u gebruikmaken van talrijke op maat gesneden aanbiedingen voor thuis en onderweg opladen. De laadkabel is inbegrepen in de standaarduitrusting van elke elektrische BMW, net als de BMW Charging Card. Zo heeft u onbeperkt toegang tot een wereldwijd netwerk van laadpunten in steden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersaders – inclusief High-Power Charging laadstations voor ultrasnel laden. Op www.bmw-charging.com vindt u gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van openbare laadstations, of laat openbare laadstations eenvoudig weergeven via het navigatiesysteem of de My BMW App*. Ook de BMW Charging app kan dienen als portaal voor openbaar opladen. Ongeacht of het oplaad-hardware is, digitale diensten of andere dienstverlening – ons aanbod groeit voortdurend. Daartoe behoren ook de BMW Installatieservice via onze partner Eneco eMobility voor uw Wallbox. 

 • Hoe kan ik mijn elektrische BMW en Plug-in Hybride BMW thuis opladen?
 • Kan ik een elektrische auto rijden zonder dat ik thuis een oplaadpunt heb?
 • Waar moet ik op letten voordat ik een thuislaadoplossing kies?
 • Waar kan ik mijn elektrische BMW en Plug-in Hybride BMW onderweg opladen?
 • Hoe vind ik onderweg een passend laadstation?
 • Hoe krijg ik toegang tot openbaar opladen en hoe werkt het afrekenen?
 • Hoe kan ik de laadstatus van mijn elektrische en Plug-in Hybride BMW opvragen?
 • Welke laadstatus is optimaal voor mijn elektrische BMW?
 • Waar moet ik bij het opladen van mijn Plug-in Hybride BMW op letten?
 • Waar moet ik bij het opladen aan het stopcontact op letten?
 • Wie installeert thuis mijn Wallbox?
 • Wat is het verschil tussen opladen met wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC) en een snellaadstation?
 • Hoe kan ik een high-power-laadoptie reserveren?
 • Kan ik met mijn elektrische BMW ook langere afstanden rijden?
BMW elektrisch rijden elektrische BMW modellen

ELEKTRISCHE BMW MODELLEN.

BMW elektrisch rijden BMW Plug-in Hybride

BMW PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

BMW elektrisch rijden BMW actieradius

ACTIERADIUS.

Vrijheid betekent voor ons grenzeloze mobiliteit.
BMW elektrisch rijden BMW Charging Support BMW Wallbox Gen 2

Support BMW Wallbox Gen 2 (tot 2020).

BMW elektrisch rijden BMW Charging Support BMW Wallbox Gen 3

Support BMW Wallbox Gen 3 (vanaf 2020).

FAQ: DE BELANGRIJKSTE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER OPLADEN.

 • What is BMW Charging?
  BMW elektrisch rijden BMW thuis opladen FAQ

  BMW Charging is onze allround ontzorgende oplossing voor het opladen van uw BMW. Met de producten en diensten van BMW Charging kunt u gebruikmaken van talrijke op maat gesneden aanbiedingen voor thuis en onderweg opladen. De laadkabel is inbegrepen in de standaarduitrusting van elke elektrische BMW, net als de BMW Charging Card. Zo heeft u onbeperkt toegang tot een wereldwijd netwerk van laadpunten in steden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersaders – inclusief snellaadstations voor ultrasnel laden. Ongeacht of het oplaad hardware is, digitale diensten of andere dienstverlening – ons aanbod biedt het allemaal en groeit voortdurend. Daartoe behoren ook de BMW Installatieservice via onze partner Eneco eMobility voor uw Wallbox.

 • Hoe kan ik mijn elektrische BMW en Plug-in Hybride BMW thuis opladen?
 • Waar moet ik op letten voordat ik een thuislaadoplossing kies?
 • Kan ik een elektrische auto rijden zonder dat ik thuis een oplaadpunt heb?
 • Waar kan ik mijn elektrische BMW en Plug-in Hybride BMW onderweg opladen?
 • Hoe vind ik onderweg een passend laadstation?
 • Hoe krijg ik toegang tot openbaar opladen?
 • Hoe kan ik de laadstatus van mijn elektrische en Plug-in Hybride BMW opvragen?
 • Welke laadstatus is optimaal voor mijn elektrische BMW?
 • Waar moet ik bij het opladen van mijn Plug-in Hybride BMW op letten?
 • Waar moet ik bij het opladen aan het stopcontact op letten?
 • Wie installeert thuis mijn Wallbox of industriële stopcontact?
 • Wat is het verschil tussen opladen met wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC) en een snellaadstation?
 • Hoe kan ik een snellaadtariefoptie reserveren?
 • Kan ik met mijn elektrische BMW ook langere afstanden rijden?
 • Hoe kan ik mijn Plug-in Hybride of elektrische BMW het beste voorbereiden op de volgende rit?
 • Wat is het verschil tussen de BMW Wallbox en de Eneco Wallbox?

Brandstofverbruik en CO2 emissie.

*De My BMW App is compatibel met alle BMW modellen vanaf modeljaar 2014. Hiervoor is de uitrusting ConnectedDrive Services en een geschikte smartphone vereist. De beschikbaarheid en functies van de My BMW App zijn afhankelijk van de markt.

Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,2 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 13,1 en 22,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 0 en 51 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2019. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 

 

 

 

 

Lees meer

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

 • *De My BMW App is compatibel met alle BMW modellen vanaf modeljaar 2014. Hiervoor is de uitrusting ConnectedDrive Services en een geschikte smartphone vereist. De beschikbaarheid en functies van de My BMW App zijn afhankelijk van de markt.

  Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,4 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 14,4 en 25,9 kWh/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 0 en 56 g/km. Data op basis van peildatum 01-10-2020. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.