BMW elektrisch rijden BMW Plug-in Hybride

BMW PLUG-IN HYBRIDE.

VAAK ELEKTRISCH. ALTIJD BMW.

BMW PLUG-IN HYBRIDE.VAAK ELEKTRISCH. ALTIJD BMW.

SOMS KOMT ALLES SAMEN.

Soms komt alles samen. En voor échte BMW liefhebbers is dat moment nu. De nieuwe BMW 320e en 520e combineren elektrisch rijden met rijplezier. En bereik met bereikbaarheid. De nieuwste BMW eDrive technologie geeft u een elektrische actieradius van 70 km (WLTP). En dat maakt de nieuwe modellen bijzonder geschikt voor elektrische woon-werkverkeer.

 

De BMW Plug-in Hybrides zijn standaard uitgerust met intelligent energiemanagement. Moeiteloos schakelen tussen verschillende aandrijvingen. Benzine op de snelweg, elektrisch op de korte afstand. Maximale efficiëntie gegarandeerd. En met een groeiend aanbod in bijna alle modellen is er een BMW Plug-in Hybride voor iedereen. Rijplezier gegarandeerd.

Lees meer
BMW eDrive Zones

BMW eDRIVE ZONES.

Meer en meer steden stellen zogenoemde milieuzones in. Om emissievrij rijden in deze zones, en daarbuiten, zo veel mogelijk te promoten heeft BMW eDrive Zones ontwikkeld. Uw BMW Plug-in Hybride* herkent automatisch dat hij een eDrive Zone binnenrijdt en schakelt dan automatisch over op een volledig elektrische rijmodus.

FAQ BMW PLUG-IN HYBRIDE.

 • Wat is een Plug-in Hybride?
  BMW elektrisch rijden BMW Plug-in Hybride FAQ

  Een Plug-in Hybride (PHEV, Plug-in Hybrid Electirc Vehicle) combineert een benzinemotor, een elektromotor en een hoogvoltage-accu – en daarmee het beste uit twee werelden. Daarmee verminderen het brandstofverbruik en de CO2 emissie. De samenwerking tussen beide systemen biedt bovendien extra prestaties en acceleratievermogen.

  Een Plug-in Hybride kan aan een stopcontact, een Wallbox en een openbare laadpaal worden opgeladen. De maximale efficiëntie van een Plug-in Hybride wordt bereikt bij een volledig opgeladen batterij, dus moet thuis of op het werk een oplaadmogelijkheid aanwezig zijn.

  De volledig elektrische actieradius bedraagt bij een volle accu bijvoorbeeld 60 kilometer bij de BMW 530e. Door de technologische vooruitgang wordt de elektrische actieradius van nieuwe auto’s – zoals bij alle auto’s met hoogvoltage-accu – de komende jaren groter. Bij het terugwinnen van de energie, dus altijd als de bestuurder het stroompedaal loslaat en/of remt, wordt de bewegingsenergie omgezet in elektriciteit die in de accu wordt opgeslagen – zo vergroot u de elektrische actieradius.

  Als onderdeel van de ‘Power of Choice’ strategie biedt BMW klanten een grote keuze aan Plug-in Hybride modellen als bewuste keuze voor deze bijzonder efficiënte aandrijving.

  Een Plug-in Hybride is ideaal voor wie maximale flexibiliteit wenst: enerzijds elektrische aandrijving voor de dagelijkse ritten, voordelig en duurzaam woon-werkverkeer. Regelmatige, zich herhalende woon-werkroutes van middellange afstand, waarbij de meeste kilometers elektrisch worden afgelegd, zijn ideaal. Anderzijds bieden de Plug-in Hybride modellen maximale actieradius en flexibiliteit voor de lange afstand, bijvoorbeeld voor gezinsuitjes in het weekend.

 • Welke voordelen heeft een Plug-in Hybride?
 • Welke factoren beïnvloeden de prestaties van de hoogvoltage-accu in mijn BMW?
 • Hoe haal ik het beste uit mijn Plug-in Hybride?
 • Waarop moet ik letten als ik mijn Plug-in Hybride langere tijd niet gebruik?
 • Waar moet ik bij het opladen van mijn Plug-in Hybride op letten?
BMW Duurzaamheid - BMW i4 - THE i4 - G26 Gran Coupé.

BMW EN DUURZAAMHEID.

Duurzaamheid is voor ons een kernthema, waarop we niet bezuinigen. In tegendeel: we gaan de toekomst in met een volledig nieuwe en consequente strategie, die niet alleen verder gaat dan onze directe invloed, maar ook het thema duurzaamheid naar een volledig nieuw niveau tilt. Ontdek nu meer over BMW en duurzaamheid.
BMW elektrische mobiliteit BMW opladen

UW BMW OPLADEN.

Ontdek elektrisch rijden zo eenvoudig, flexibel, individueel en transparant als u zelf wilt.
BMW elektrisch rijden BMW actieradius

ACTIERADIUS.

Vrijheid betekent voor ons grenzeloze mobiliteit.

* eDrive Zones zijn beschikbaar op de Plug-in Hybride modellen van de BMW 3 Serie, de BMW 7 Serie en de BMW X5. En ook op de BMW 5 Serie vanaf productie juli 2020 en de BMW X3 vanaf maart 2021.

Lees meer

Brandstofverbruik en CO2 emissie.

Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,2 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 13,1 en 22,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 0 en 51 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2019. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

Lees meer

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,4 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 14,4 en 25,9 kWh/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 0 en 56 g/km. Data op basis van peildatum 01-10-2020. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.