Thuis op alle wegen: de M modellen.

DE M MODELLEN. THUIS OP ALLE WEGEN.

OVERMACHT. VAN ZIJN BESTE KANT.

De uitdagendste en zwaarste testbaan ter wereld is voor de M modellen slechts het begin. Op de roemruchte Nordschleife van de Nürburgring krijgt ieder M model een ziel. Een ziel die nauw verbonden is met de autosport. En die zich op alle wegen thuis voelt.

DE M MODELLEN. THUIS OP ALLE WEGEN.OVERMACHT. VAN ZIJN BESTE KANT.

De uitdagendste en zwaarste testbaan ter wereld is voor de M modellen slechts het begin. Op de roemruchte Nordschleife van de Nürburgring krijgt ieder M model een ziel. Een ziel die nauw verbonden is met de autosport. En die zich op alle wegen thuis voelt.

Lees meer
M MODELLEN: PUUR RIJPLEZIER.

M MODELLEN: PUUR RIJPLEZIER.

Wie niet alles geeft, verliest. Zo genadeloos is de autosport. En evenzo genadeloos zijn de eisen die wij aan onszelf stellen. Dit was al het geval bij de legendarische supersportwagen BMW M1, waarmee Niki Lauda en Nelson Piquet om de hoogste eer in de Procar-serie streden. En zo is het nu nog wanneer het gaat om de ontwikkeling en vervaardiging van onze unieke auto's. Alleen perfectie tot in ieder detail maakt van een auto een echt M model: een volwaardige racewagen. Maar ook in het dagelijks leven tonen M auto's zich van hun beste kant en weten te overtuigen met hun performance – zowel in de stad als daarbuiten.

Fascinerend design: onmiskenbaar M.

FASCINEREND DESIGN: ONMISKENBAAR M.

Perfectie en schoonheid zijn onlosmakelijk verbonden. Esthetica betekent niet alleen oppervlakken, kleuren, lak of materiaal – esthetica komt ook tot uiting in aerodynamica en andere technische componenten. De ontwerpers en ingenieurs van BMW M ontwikkelen daarom samen oplossingen waarbij vorm en functie op perfecte wijze versmelten.

 

Bij een pure sportwagen zult u geen overbodige details aantreffen. Zeker als het gaat om aerodynamica. Daarom moeten zelfs de buitenspiegels van een BMW M model zich in de windtunnel bewijzen. Maar niet alleen daar maken we de lucht tot onze sterkste bondgenoot. De speciaal ontworpen M voorbumper laat met machtige luchtinlaten de motor vrij ademen en voorziet de grote remschijven in de lichtmetalen M wielen van voldoende koeling. Bij de diffusor aan de achterzijde reduceert de lucht de opwaartse kracht. Al deze details benadrukken de uitstraling van een getrainde topsporter, samen met de M louvres in de voorspatborden en kenmerkende M dubbele eindpijpen.

M POWER: BEWEGEND MOMENT.

M POWER: BEWEGEND MOMENT.

Het bijzondere aan de M motoren: ze zijn niet simpelweg een krachtiger variant op de motoren uit de serieproductie, maar zelfstandige, innovatieve ontwikkelingen met autosporttechniek voor de openbare weg. Met een voortrekkersrol voor de andere BMW motoren. Daarmee is de aanduiding 'M power' een exclusief kwaliteitsmerk, dat unieke techniek, ongeëvenaarde prestaties en perfectie tot in ieder detail in het vooruitzicht stelt. Topprestaties die ver boven het alledaagse uitstijgen. Een hoog koppel over een breed toerentalbereik, waaraan andere motoren niet kunnen tippen. Iedere beweging van het gaspedaal wordt direct omgezet in toerental en kracht. Dit is te danken aan de vele innovatieve technische detailoplossingen: hogetoerenconcept, M TwinPower Turbo technologieën, gesmede krukassen, volledig variabele klepsturing. Ongeacht met hoeveel cilinders: onze high performance motoren koppelen een maximaal vermogen aan optimale efficiency.

Toonaangevende innovaties: tegendraads zijn maakt creatief.

TOONAANGEVENDE INNOVATIES: TEGENDRAADS ZIJN MAAKT CREATIEF.

Om deze reden laat BMW M zijn ingenieurs bijzonder veel ruimte voor nieuwe ideeën. Zo zijn verbluffende technische highlights ontstaan die niet zelden de maatstaf zetten – niet alleen voor sportieve high performance auto's maar tevens voor tal van BMW modellen. 'BMW M' is dan ook synoniem voor de innovatiekracht van BMW Group.
Innovaties ontstaan wanneer vanaf het begin met ieder detail rekening wordt gehouden. Zoals de M Drivelogic transmissie met dubbele koppeling, waarmee de BMW M3 en de BMW M4 de kracht van hun V8-hogetoerenmotor zonder onderbreking van de trekkracht overbrengen op het wegdek. Of het uitlaatspruitstuk tussen beide cilinderrijen, waarmee de M TwinPower Turbo in de BMW M5 en BMW M6 bijzonder direct reageert op het gaspedaal. Lichter, sterker, meer controle: rijplezier ontstaat door dynamiek.

M WENDBAARHEID: GRENSVERLEGGEND.

M WENDBAARHEID: GRENSVERLEGGEND.

De naadloze overgang van aanremmen, dwarsversnelling en de bocht uit accelereren: zoeken naar de ideale lijn is zoeken naar de perfecte lijn ook in het grensbereik. Een M model is hiervoor het perfecte gereedschap. De middelen: een intelligente lichtgewicht constructie met een laag zwaartepunt en geringe onafgeveerde massa. Een stijf onderstel. Vering en demping die op het veel grip biedende asfalt van een circuit net zo goed functioneren als in de krappe haarspeldbochten van een Alpenpas. De realisatie van deze middelen: een dak van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP), zijschermen van thermoplast, een aluminium onderstel. En om de mechanische constructie nog te verfijnen: het adaptieve M onderstel.