BMW i modellen BMW elektrische auto’s driekwart zijaanzicht op zand bovenaanzicht

EEN KORTE HISTORIE VAN DE BMW i MODELLEN.

Reis met ons mee door de historie van de elektrische BMW i modellen en ontdek hoe veelzijdig de BMW i modellen zijn. Hier worden nieuwe aandrijvingsconcepten en technologieën ontwikkeld. De toekomst wordt vandaag al realiteit.

Lees meer

EEN KORTE HISTORIE VAN DE BMW i MODELLEN.

BMW i

BMW i3.

Een elektrische auto met een uitzonderlijke rijdynamiek en de modernste techniek. De BMW i3 is een auto voor mensen die weten wat ze willen en is een uitdrukking van een baanbrekende levensstijl. Hij combineert duurzaamheid met emotie en intelligente efficiëntie met sportief rijden. Dit is hoe puur rijplezier voelt.

Lees meer

DE EERSTE GENERATIE (i01).

BMW i modellen BMW i3 I01 eerste generatie driekwart vooraanzicht

Toen de BMW i3 in 2013 bij de dealers verscheen, was het niet alleen het eerste BMW productiemodel met een elektromotor, maar ook de eerste in serie geproduceerde auto ooit met een passagierscompartiment van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). Het leeggewicht is vergelijkbaar met dat van een conventionele compacte auto, zelfs met accu meegerekend. Veel componenten van de BMW i3 zijn bovendien gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.
 

De elektromotor levert 125 kW (170 pk) en een direct beschikbaar koppel. De in 2017 geïntroduceerde BMW i3S heeft 135 kW (184 pk) en een 10 km/h hogere topsnelheid. Sinds 2016 bedraagt de accucapaciteit 94 Ah. De introductie van de BMW i3 met een 120 Ah accu betekende dat de optionele range extender (een benzinemotor die de accu oplaadt) in diverse markten niet meer noodzakelijk was. De actieradius bedraagt tot 307 km (WLTP*) en de accu kan bij een snellaadstation binnen 42 minuten voor 80% worden opgeladen. Tot nu toe zijn meer dan 200.000 exemplaren gebouwd.
 

Productieperiode: 2013 – heden
 

Motoren: elektromotor (125–134 kW (170–184 pk)), tot 2018 optioneel met range extender (650 cm3 benzinemotor, 28 kW (38 pk))
 

Lengte/breedte/hoogte: 3.999–4.011 mm/1.775 mm/1.578 mm
 

Actieradius (elektrisch): 307 km (WLTP*)
 

*Meer informatie over WLTP en NEDC testprocedures is te vinden op www.bmw.nl.

BMW i4.

De eerste volledig elektrische Gran Coupé van de BMW 4 Serie zet nieuwe maatstaven. Het model combineert uitzonderlijke prestaties met uitstekend comfort en lokaal emissievrij rijden.

Lees meer

DE EERSTE GENERATIE (G26 BEV).

BMW i modellen BMW i4 G26 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend

Indrukwekkend en zelfverzekerd: dat straalt de volledig elektrische BMW i4 uit. De dynamische, gekantelde koplampen dragen bij aan het expressieve karakter van de vijfdeurs coupé, evenals de achterste wielkuipen en de naar achteren toe oplopende taillelijn.
 

Met volledig elektrische aandrijving met een vermogen van tot 400 kW (544 pk) biedt de BMW een ongeëvenaarde rijdynamiek, want ongeacht de snelheid is altijd het maximale koppel beschikbaar. De BMW i4 glijdt soepel voort terwijl de inzittenden genieten van het comfort van de vrijwel geruisloze rit. Het nauwkeurige ontwerp van onderstel en besturing zorgt altijd voor optimale controle. De doordachte gewichtsverdeling en de interactie tussen onderstel en aandrijfcomponenten spelen een bepalende rol. De actieradius van tot 591 kilometer (BMW i4 eDrive40, WLTP*) maakt deze elektrische BMW extreem veelzijdig en ideaal voor dagelijks gebruik.
 

Productieperiode: vanaf eind 2021
 

Motoren: elektromotor (250–400 kW (340–544 pk))
 

Actieradius: 493–591 kilometer (WLTP)
 

Meer informatie over WLTP en NEDC testprocedures is te vinden op www.bmw.nl.

BMW i8.

De BMW i8 werd op de 2009 Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Duitsland voorafgegaan door de conceptauto BMW Vision Efficient Dynamics en is de eerste plug-in hybride sportauto in productie. De BMW i8 combineert duurzaamheid met een uniek, zelfverzekerd design en uitstekende rijprestaties.

Lees meer

DE EERSTE GENERATIE (i12, i15).

BMW i modellen BMW i8 I12 I15 eerste generatie driekwart zijaanzicht

Het brandstofverbruik van een kleine auto met de prestaties van een sportauto – dat biedt de BMW i8 dankzij zijn hybride aandrijving. Met elektrische voorwielaandrijving bereikt de coupé een topsnelheid van 120 km/h en de driecilinder TwinPower Turbo benzinemotor drijft de achterwielen aan. Het systeem levert in totaal 266 kW (362 pk) en sinds 2018 zelfs 275 kW (374 pk). Dat zorgt voor een rijdynamiek die het beste van twee werelden combineert. Dit baanbrekende model is ook de eerste productieauto met optionele koplampen met laserlicht. Sinds 2018 was de BMW i8 ook leverbaar als roadster en in totaal zijn meer dan 20.500 exemplaren gebouwd.
 

Productieperiode: 2013–2020
 

Motoren: 1,5 liter hybride aandrijving (170 kW (231 pk)), 3-cilinder + elektromotor (96–105 kW (131–143 pk)), gecombineerd vermogen 266–275 kW (362–374 pk)
 

Lengte/breedte/hoogte: 4.689 mm/1.942 mm/1.289–1291 mm
 

Actieradius (elektrisch): 37–55 kilometer (NEDC*)
 

*Meer informatie over WLTP en NEDC testprocedures is te vinden op www.bmw.nl.

BMW iX3.

Met de eerste volledig elektrische BMW SAV verenigt BMW de technologie van de toekomst met een hedendaags voertuigconcept dat zichzelf heeft bewezen. Intelligente oplaadmogelijkheden worden gecombineerd met een hoge rijdynamiek en een design met heldere, krachtige contouren.

Lees meer

DE EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE GENERATIE (G08 BEV).

BMW i modellen BMW iX3 G08 eerste generatie driekwart zijaanzicht rijdend

De BMW X3 is sinds 2021 ook leverbaar met elektrische aandrijving. Van buiten is de auto direct herkenbaar aan de unieke BMW i nierengrille. Het interieur heeft zijn eigen designkenmerken, met bijvoorbeeld de blauwe startknop en de standaard ambiance verlichting die standaard is ingesteld in BMW i blauw.
 

De technologie van de BMW is net zo innovatief en modern. De 210 kW (286 pk) sterke motor zorgt voor de BMW kenmerkende dynamische rijeigenschappen. Voor extra duurzaamheid is de aandrijving geproduceerd zonder gebruik van zeldzame metalen. De mate van energieterugwinning is in vier niveaus instelbaar en draagt bij aan de actieradius van 461 km (WLTP*). Onderweg kan de batterij bij een snellaadstation in zo’n 34 minuten voor 80% worden opgeladen.
 

Productieperiode: 2021–heden
 

Motoren: elektromotor (210 kW (286 pk))
 

Lengte/breedte/hoogte: 4.734 mm/1.891 mm/1.668 mm
 

Actieradius: 461 kilometer (WLTP*)
 

* Meer informatie over WLTP en NEDC testprocedures is te vinden op www.bmw.nl.

BMW iX.

De eerste volledig elektrische SAV van BMW met vierwielaandrijving – de BMW iX biedt luxe en verfijnd minimalisme in combinatie met geavanceerde motortechnologie. Maximaal comfort komt samen met minimalistisch design en een uniek gevoel van ruimte. Dit is de BMW van een nieuwe generatie.

Lees meer

DE EERSTE GENERATIE (i20).

BMW i modellen BMW iX I20 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend

De puristische vorm van de BMW iX met weinig, maar karaktervolle lijnen en de naadloos geïntegreerde details maken de pioniersgeest zichtbaar. Bovendien is er de T-vormige voorzijde met de meest compacte door BMW in serie geproduceerde koplampen ooit, gecombineerd met de expressieve verticale BMW nierengrille. Verzonken portiergrepen, raamstijlloze zijruiten en de royale rechthoekige contouren van de wielkuipen zorgen samen voor een zelfverzekerde, moderne uitstraling.
 

De BMW iX overtuigt ook op technisch vlak met twee sterke elektromotoren en de elektrische BMW xDrive vierwielaandrijving. De BMW iX xDrive40 heeft een totaalvermogen van meer dan 240 kW (326 pk) en een actieradius van 372–425 km (WLTP*). De rijbeleving wordt nog verder versterkt in de BMW iX xDrive50, met meer dan 385 kW (523 pk) en een actieradius van meer dan 630 km (WLTP*). Bij een snellaadstation is de volledige actieradius binnen 40 minuten weer beschikbaar.
 

Het nieuwe iDrive en de uitgebreide assistentiesystemen zorgen samen met het onderstel en de aandrijving voor een uitzonderlijke rijbeleving, die alvast laat zien hoe de toekomst eruitziet: technische vooruitgang, precisie en luxe komen samen in deze premium SAV.
 

Productieperiode: vanaf eind 2021
 

Motoren: elektromotor (240–385 kW (326–523 pk)
 

Actieradius: 372–630 kilometer (WLTP*)
 

* Meer informatie over WLTP en NEDC testprocedures is te vinden op www.bmw.nl.

BMW i7.

De eerste volledig elektrische BMW i7 combineert elektrische prestaties en multisensorische entertainment voor een onvergetelijke rijervaring.

Lees meer
BMW i modellen BMW i7 G70 eerste generatie

DE EERSTE GENERATIE (G70)

Sinds 2022 combineert de BMW 7 Serie (G70) als het nieuwe gezicht van de luxeklasse pure elegantie met uitstekende rijeigenschappen en entertainment voor alle zintuigen.

Aan de buitenkant vestigen de iconische voorzijde en de monolitische vormtaal de aandacht op zich. De verlichte omlijsting van de nierengrille en de slanke LED koplampen zorgen al bij de eerste blik voor elegantie en zijn naar wens ook leverbaar als bijzonder hoogwaardige BMW kristalkoplampen ‘Iconic Glow’ met verlichte Swarovski elementen. In combinatie met de indrukwekkende verlichting van Great Entrance Moments ontstaat zo uitzonderlijke uitstraling met een exclusieve persoonlijkheid.

In het interieur zorgen hoogwaardige materialen zoals leder Merino, Kashmir wol en Swarovski kristallen voor een luxueuze ambiance. In combinatie met moderne, ergonomisch op de bestuurder afgestemde technologie ontstaat zo een indrukwekkend samenspel tussen elegantie, comfort en innovatie. Het multifunctionele bedieningselement van de BMW Interaction Bar vormt met zijn verfijnde uitstraling bijvoorbeeld een fascinerend accent en verbindt visuele en haptische bedieningselementen. Samen met het hoge-resolutie 14,9 inch BMW Curved Display ontstaat zo een unieke multimedia cockpit.

In de nieuwe BMW i7 is de rijbeleving echter niet voorbehouden aan de bestuurder. Ook de passagiers genieten van optimaal comfort. Het optionele 31,3 inch grote BMW Theatre Screen zorgt voor een grootse bioscoopbeleving. Samen met het heldere geluid en de 4D audio van het optionele Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System ontstaat achterin een unieke beleving waarmee oren en ogen op reis gaan.

De sedan uit de luxeklasse is sinds 2022 voor het eerst leverbaar als volledig elektrische BMW i7. Dankzij een vermogen van 400 kW (544 pk) en een volledig elektrische actieradius van meer dan 600 km geniet u van maximale dynamiek en flexibele, lokaal emissievrije mobiliteit. Het speciaal door Hans Zimmer gecomponeerde BMW IconicSounds Electric zorgt bij iedere rijmodus voor een passende audiobegeleiding, die de rijbeleving nog intenser en indrukwekkender maakt.

Productieperiode: sinds 2022

Motoren: 2 elektromotoren (400 kW, 544 pk)

Actieradius: tot 625 kilometer (WLTP*)

BMW i modellen BMW modellen voor BMW dealer

BMW PREMIUM SELECTION.

BMW i modellen BMW iX vooraanzicht bij laadstation

BMW iX.

BMW i modellen BMW i3 driekwart zijaanzicht stilstaand

BMW i3.

BMW i Serie BMW i7 G70 eerste generatie

BMW i7

BMW i modellen BMW i4 driekwart vooraanzicht rijdend

BMW i4.

BMW i modellen BMW iX3 driekwart zijaanzicht

BMW iX3.

Stroomverbruik en actieradius.

  • Het gemiddelde stroomverbruik van de BMW i modellen varieert tussen de 15,3 en 24 kWh/100 km en de CO₂ emissie is 0 g/km. De actieradius varieert van 278 tot 630 km. Data op basis van peildatum 01-07-2021.

    Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂ emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW Dealer, hij is u graag van dienst.