cookiesDisabledBanner_Text Meer informatie over cookies
BMW maakt gebruik van cookies.
Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maken de websites van BMW gebruik van cookies. BMW onderscheidt functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, het tonen van video's, het personaliseren van advertenties en het integreren van social media. BMW slaat geen persoonlijke gegevens op. Instellingen aanpassen

Privacyverklaring.

BMW Group Nederland

Via de website van BMW Group Nederland (hierna: “BMW”), worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. BMW acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.
Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt. Dat betekent onder andere dat wij:
  • duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • proberen onze verzameling van persoonsgegevens te beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
 
BMW is de verantwoordelijke bij de gegevensverwerking. Onze verwerking is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer 1287538. In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.
Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op: 17 april 2015.
Gebruik van persoonsgegevens
Door onze website te gebruiken laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. BMW zal de persoonsgegevens, zoals hieronder besproken, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven, niet voor andere doeleinden gebruiken,
Online aanvraag
Op onze website bieden wij de mogelijkheid een proefrit, prijslijst, offerte, brochure, werkplaats afspraak, onderhoudscontract of BMW Service Card aan te vragen. Als u een aanvraagformulier op de website invult, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang nodig om uw aanvraag af te handelen.
Bij het invullen van een aanvraagformulier, vragen wij u om de volgende gegevens (afhankelijk van de optionele gegevens die door u zijn opgegeven):
  • voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • adres
  • geslacht
  • telefoonnummer
  • kenteken (optioneel)
  • bedrijfsnaam (optioneel)
  • adres (optioneel)
 
Bovenstaande gegevens worden gebruikt om contact met u op te nemen zodat wij uw aanvraag kunnen behandelen.
MyBMW
Om door u geconfigureerde BMW’s te bewaren en een aanvraag in te dienen kunt u een MyBMW profiel aanmaken. Bij het aanmaken van een profiel zullen wij u vragen om enkele persoonsgegevens aan ons te verstrekken. De gegevens die u bij het aanmaken van een profiel invult worden bewaard zolang het nodig is om gebruik te maken van onze diensten en website.
Bij het aanmaken van een profiel voor de website, vragen wij u om de volgende gegevens:
  • voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • geboortedatum
  • geslacht
 
Bovenstaande gegevens worden gebruikt voor de volgende doeleinden:
  • Het beheren van door u geconfigureerde BMW’s;
  • Het indienen van een aanvraag voor bijvoorbeeld een offerte of proefrit;
  • Het aanbieden van soortgelijke diensten.
Wij kunnen, indien u hiervoor toestemming heeft gegeven, per e-mail contact met u opnemen voor commerciële doeleinden. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen.
Contactformulier
Als u een contactformulier op de website invult, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.
Bij het invullen van een contactformulier, vragen wij u om de volgende gegevens (afhankelijk van de optionele gegevens die door u zijn opgegeven):
  • Voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • Geslacht
  • telefoonnummer
  • postcode en huisnummer (optioneel)
Bovenstaande gegevens worden gebruikt om contact met u op te nemen zodat wij uw vraag en/of opmerking kunnen behandelen.
Verstrekking aan derden
Indien noodzakelijk voor de afhandeling van uw verzoek worden de door u verstrekte gegevens aan de door u benoemde BMW dealer doorgegeven. Deze gegevens worden verstrekt om op verzoek van u informatie over de voertuigen van BMW of andere producten en diensten toe te kunnen sturen, offertes uit te kunnen brengen of om bijvoorbeeld een proefrit te kunnen plannen.
BMW kan, indien u hiervoor uw toestemming heeft gegeven, persoonsgegevens beschikbaar stellen aan haar dochtermaatschappij BMW Financial Services om u te informeren over de financieringsmogelijkheden en lease van voertuigen. Daarnaast worden adresgegevens met uw toestemming ook gebruikt voor het onderhouden van relatiebestanden in de automobielsector.
Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien u hiervoor geen toestemming heeft gegeven, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is.
Beveiliging
Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:
  • logische toegangscontrole, gebruik makend van wachtwoorden;
  • encryptie (versleuteling) van digitale bestanden met persoonsgegevens;
  • beveiliging van netwerkverbindingen via Secure Socket Layer (SSL) technologie;
  • doelgebonden toegangsbeperkingen;
  • Controle op toegekende bevoegdheden.
Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.
Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd en oude versies houden wij beschikbaar. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.
Inzage en wijzigen van uw gegevens
Indien u een profiel heeft voor onze website of een aanvraag via onze website heeft ingediend, heeft u na schriftelijk verzoek de mogelijkheid uw persoonlijke gegevens in te zien. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u een email sturen naar privacy@bmw.nl om dit te wijzigen of te laten verwijderen. Schriftelijk verzoeken kunt u sturen naar
BMW Klanten Informatie Service
Postbus 5808
2280  HV in Rijswijk
Contactgegevens
Als u vragen heeft over uw privacy en onze privacy verklaring, dan kunt u deze stellen via het contactformulier op onze website of door telefonisch contact met ons op te nemen via 0800-0992234.
Schakel visuele effecten uitSchakel visuele effecten in