BMW op bosweg met man en vrouw

“WEER OF GEEN WEER: ONZE BANDEN KUNNEN HET AAN”

Take control. Originele BMW wielen en banden met stermarkering.

“WEER OF GEEN WEER: ONZE BANDEN KUNNEN HET AAN”Take control. Originele BMW wielen en banden met stermarkering.

Lekker onderweg, genietend van luide muziek uit de speakers en ineens begint het te stortregenen? Behoud de controle en kies voor Originele BMW wielen en banden met stermarkering. Volledig betrouwbaar – voor meer zekerheid bij ruig weer, onder alle rijomstandigheden en op alle soorten wegdek. Rijplezier en veiligheid – voor een absoluut goed gevoel.

Lees meer

DRIE OVERTUIGENDE ARGUMENTEN.

Ontspannen op weg: BMW wielen en banden met stermarkering.

Draaiend wiel met wielkuip, BMW M

OP MAAT.

Close-up van Stermarkering, BMW Band

GETEST.

Draaiend BMW Wiel met BMW logo

VEILIG.

Draaiend wiel met wielkuip, BMW M

OP MAAT.

Close-up van Stermarkering, BMW Band

GETEST.

Draaiend BMW Wiel met BMW logo

VEILIG.

“WIJ TESTEN ALLES, ZODAT U NIET OP DE PROEF WORDT GESTELD.”

Originele BMW wielen en banden met stermarkering.

De stermarkering laat zien dat een band speciaal voor BMW is gemaakt – en dat volgens de hoogste BMW kwaliteitscriteria. Al vroeg in het ontwikkelingsproces van de auto begint ook de ontwikkeling van de banden. Dit duurt tot drie jaar en wordt afgesloten met een uitvoerig testprogramma. Banden met stermarkering zijn beproefd op zes hoofdthema’s: veiligheid, slijtage, comfort, efficiëntie en – kenmerkend voor BMW ook twee thema’s die bijdragen aan rijplezier – rijeigenschappen en sportief gedrag. Het ontwikkelingsproces gaat in nauwe samenwerking met geselecteerde premium-bandenfabrikanten (bijv. Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Michelin en Pirelli). Vraag uw BMW Erkend Service Partner naar de banden met stermarkering – ze passen precies, zijn getest en heel veilig.

BMW Band met Stermarkering, close-up
Man en vrouw in het bos met handen omhoog

Op maat.

Alle Originele BMW Wielen en Banden zijn ontwikkeld voor de rijdynamiek en volgens de designtaal van een specifiek BMW model.
Foto van achteren van man en vrouw in het bos

Getest.

Elke band is onderworpen aan zware tests met tot wel 50 verschillende kwaliteitscriteria (voor het bandenlabel van de EU zijn maar drie criteria vereist).
Lachend meisje voor bergpanorama

Veilig.

Banden met stermarkering overtuigen met hun extra lange levensduur, de beste veiligheidsbeoordeling en geavanceerde runflattechnologie.

VEILIG EN HELEMAAL IN STIJL.

Originele BMW Complete Wielsets.

Waarom kiezen als u alles kunt hebben? Met Originele BMW Complete Wielsets gaan veiligheid en een bijpassende styling hand in hand. Originele BMW Complete Wielsets worden compromisloos getest: in uitgebreide simulaties en de zwaarste praktijksituaties moeten ze bij alle rijomstandigheden bewijzen dat ze de titel ‘Origineel BMW’ verdienen. Dankzij het grote aanbod van verschillende stylings is er een ideale wielset voor iedereen.

BMW Wiel, close-up
20 inch gesmede M Performance wielen Y-spaak (styling 795 M)

795 M.

Hoogwaardige 20 inch gesmede M Performance wielen Y-spaak (styling 795 M) in Jet Black matt. Complete BMW Zomerwielset met RDC sensoren en runflatbanden (achter breder).
20 inch lichtmetalen BMW M Performance Wielen

624 M.

20 inch lichtmetalen BMW M Performance Wielen, gesmeed, in Bicolor Zwart mat en gefreesd. Met BMW M logo. Complete wielset met runflatbanden (achter breder).
20 inch lichtmetalen BMW M Performance Wielen

669 M.

20 inch lichtmetalen BMW M Performance Wielen, gesmeed, in Bicolor Zwart mat, buitenzijde gefreesd en gepolijst. Complete wielset met runflatbanden (achter breder).
20 inch gesmede BMW M Performance Wielen Multispaak (styling 732 M)

732 M.

Hoogwaardige 20 inch gesmede BMW M Performance Wielen Multispaak (styling 732 M) in Bicolor Night Gold, gepolijst. Complete BMW Zomerwielset met RDC sensoren en runflatbanden (achter breder).
22 inch lichtmetalen BMW M Performance Wielen Sterspaak (styling 749 M)

749 M.

22 inch lichtmetalen BMW M Performance Wielen Sterspaak (styling 749 M), geoptimaliseerd gewicht, in Bicolor Jet Black, gepolijst. Complete BMW Zomerwielset met RDC sensoren en bredere achterbanden.
18 inch lichtmetalen BMW M Performance Wielen Dubbelspaak (styling 796 M)

796 M.

18 inch lichtmetalen BMW M Performance Wielen Dubbelspaak (styling 796 M) in Jet Black matt, geschikt voor sneeuwkettingen. Complete BMW Winterwielset met RDC sensoren en runflatbanden (achter breder).
20 inch lichtmetalen M Wielen Dubbelspaak (styling 648 M)

648 M.

20 inch lichtmetalen M Wielen Dubbelspaak (styling 648 M) in Bicolor Orbit Grey, gepolijst. Complete BMW Winterwielset met RDC sensoren en runflatbanden (achter breder).
19 inch gesmede BMW M Performance Wielen Dubbelspaak (styling 786 M)

786 M.

19 inch gesmede BMW M Performance Wielen Dubbelspaak (styling 786 M) in Jet Black matt met runflatbanden, geschikt voor sneeuwkettingen. Complete BMW Winterwielset met RDC sensoren.
19 inch lichtmetalen M Wielen Dubbelspaak (styling 727 M)

727 M.

Hoogwaardige 19 inch lichtmetalen M Wielen Dubbelspaak (styling 727 M) in Bicolor Orbit Grey, gepolijst. Complete BMW Winterwielset met RDC sensoren en runflatbanden (achter breder).
20 inch lichtmetalen M Wielen Sterspaak (styling 748 M)

748 M.

Hoogwaardige 20 inch lichtmetalen M Wielen Sterspaak (styling 748 M) in Jet Black matt. Complete BMW Winterwielset met RDC sensoren en runflatbanden.
BMW Ventieldopjes van aluminium

Ventieldopjes.

Hoogwaardige ventieldopjes van aluminium voor effectieve bescherming van aluminium RDC ventielen. Met BMW logo.
Naafdoppen

Naafdoppen.

De vaststaande naafdoppen zijn voorzien van het BMW logo dat niet met het wiel meedraait, maar rechtop blijft staan.
Wielslotbouten

Wielslotbouten.

De hoogwaardige set bevat vier zeer betrouwbare wielslotbouten met speciaal gefreesde BMW codering.
Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen.

De sneeuwkettingen ‘Disc’ zijn dankzij stalen veerbeugels en een automatische sluiting heel eenvoudig en snel te monteren.
 • Voordelen Complete BMW Wielset

  • Groot aanbod aan stylings (kleuren, structuren, materialen, spaakvormen, maten), ook voor de winter
  • Perfecte afstemming van lichtmetalen wiel, band en RDC sensor
  • Aantrekkelijk aanbod in verschillende maten
  • Gegarandeerd vervangingsdelen voor 10 jaar (vanaf lancering)
  • Strenge eisen aan productie en controle, waaronder testprocedures: zoutwatersproeitest, röntgentest, dichtheidsproef, testbank voor belasting onder extreme omstandigheden, praktijktest op Nürburgring

 • Voordelen lichtmetalen wielen

  • Lager gewicht
  • Rijdynamiek en handling
  • Exclusiviteit en design
  • Duurzaamheid
   

BMW WINTERWIELSETS.

BMW Winterwielsets

BMW WINTERWIELSETS.

Meer veiligheid en meer rijplezier door BMW winterwielsets. Bekijk ons aanbod.

U BEPAALT.

Eindeloze mogelijkheden: kies een bijpassende wiel- en banden combinatie en maak uw BMW uniek.

Lees meer
Man en vrouw in een dal, achteraanzicht

VEILIGHEID ONTMOET DYNAMIEK.

Originele BMW Complete Wielen en Banden

VEILIGHEID ONTMOET DYNAMIEK.

Originele BMW Complete Wielen en Banden

Als het gaat om handling op elk wegdek is iedereen het erover eens dat maximale grip het belangrijkst is. Maar daar bestaat geen universele oplossing voor. Ieder model auto gedraagt zich anders en vereist daarom een andere benadering. Alleen BMW heeft gedetailleerde kennis van de unieke rijdynamiek en de designtaal van elk BMW model en past zijn banden daarop aan. Wat u kunt doen: uw banden regelmatig wisselen. Uw BMW Dealer staat altijd voor u klaar bij vragen en adviseert u over passende services.

Lees meer

Bandenprofiel zomerbanden, close-up

Zomerbanden.

De ideale band voor de warme maanden: zomerbanden zijn optimaal qua comfort, akoestiek en rolweerstand. De speciale structuur van het bandenprofiel is gemaakt van een rubbermix die ook bij zeer hoge temperaturen niet te zacht wordt. Met grotere profielblokken en minder lamellen voorkomen ze op een betrouwbare manier aquaplaning en bieden ze zelfs bij hoge snelheden extra rijstabiliteit en stuurprecisie. Daardoor rijdt u niet alleen veiliger, maar krijgt u ook bij hoge snelheden eersteklas rijcomfort en een uitstekende handling. Goed om te weten: vanaf temperaturen boven de 7 °C moeten de winterbanden worden verwisseld voor zomerbanden.

Lees meer
Schets van weg winterbanden en zomerbanden

Winterbanden.

Perfect voor winterse wegcondities: winterbanden bieden dankzij hun speciale rubbermix bij temperaturen onder de 7 °C meer grip op de weg. Ze zijn voorzien van extra rechte en dwarse lamellen in het loopvlak die tijdens het rijden open gaan. Daardoor vormen zich gripranden die bij sneeuw en modder zorgen voor hoge tractie en rijstabiliteit – een doorslaggevende factor voor de veiligheid. Nog een veiligheidsvoordeel: de verkorte remweg ten opzichte van zomerbanden. Bij regen is die tot 10% korter en bij ijs en sneeuw tot 50%.

Lees meer
Schets van remweg verschillende bandenprofielen

Remweg.

Grote verschillen in de remweg bij hetzelfde model ontstaan niet alleen door producteigenschappen, maar ook door de kwaliteit van het wegdek. Zo kan de remweg bij gladheid bijvoorbeeld tien keer langer worden. Om de remweg zo kort mogelijk te houden, adviseren wij de Originele BMW Complete Wielsets en Banden met Stermarkering, die optimaal zijn afgestemd op de BMW. Extra belangrijk voor de geschiktheid van een band is de profieldiepte: experts raden aan de banden te wisselen als de profieldiepte minder is dan 4 mm.

Lees meer

36 MAANDEN VERZEKERING VOOR BANDEN MET STERMARKERING.

Ga veilig op weg met terugbetaling tot 100%.
100 % - in het eerste jaar.
 75 % - in het tweede jaar.
 50 % - in het derde jaar.

Bij de aanschaf van een fabrieksnieuwe BMW of Originele BMW Wielen en Banden met stermarkering - ontwikkeld in samenwerking met geselecteerde, vooraanstaande fabrikanten  profiteert u automatisch van een bandenverzekering van 36 maanden zonder extra kosten.


De verzekeringsperiode van 36 maanden gaat in op de aanschafdatum van de Originele BMW Band met stermarkering of de registratiedatum van een fabrieksnieuwe BMW. Dat betekent dat u meteen bij de eerste kilometers heel gerust rijdt. De verzekering is geldig vanaf 1 maart 2020, bij de deelnemende BMW Dealers en Erkend Service Partners.

 

De bandenverzekering van BMW omvat:

 • Schade veroorzaakt door een scherp voorwerp (bijvoorbeeld een spijker of gebroken glas)
 • Schade door het raken van een stoeprand
 • Schade als gevolg van vandalisme
 • Diefstal van banden

De bandenverzekering van BMW geldt voor origineel gemonteerde banden en voor alle banden en wielen die zijn aangeschaft via uw BMW Servicepartner. Velgen en arbeidsloon zijn niet inbegrepen. Wilt u meer informatie over de bandenverzekering van BMW? Neem dan contact op met uw BMW Servicepartner, of controleer uw verzekeringspolis. De BMW Bandenverzekering is een product van Allianz Versicherungs-AG.

BMW WIELEN- EN BANDENGIDS.

De gids geeft definities voor alles wat met wielen en banden te maken heeft.

 • Bandenopbouw

  Originele BMW Banden met Stermarkering hebben veel voordelen, want ze zijn voor elk BMW model op maat gemaakt. Tractie, rechtuitstabiliteit, stuurgedrag, comfort en akoestiek zijn geoptimaliseerd. Zo zorgt het loopvlak van de band voor goede grip op de weg, de afvoer van water, betere prestaties bij hoge snelheden, optimale rijstabiliteit en een ideale rolweerstand. Speciale lagen aan de binnenkant van de band zorgen dat hij zijn vorm krijgt en houden hem ook bij een hoge interne druk stabiel. Door versterkte wangen is de band beschermd tegen beschadigingen aan de zijkant en biedt hij beter stuurgedrag en meer comfort. Inwendige stalen koordlagen zorgen ervoor dat de band stevig op de velg aansluit. Kort gezegd: de specifieke samenstelling van de band biedt veel voordelen qua veiligheid en rijdynamiek.

 • Bandwang

  De hoogte-breedteverhouding is de verhouding van de hoogte ten opzichte van de breedte van de band in % (h/b). Dit staat bij de bandenmaat. Voorbeeld: een band met de maat 175/70 R 13 heeft een breedte van 175 mm, de hoogte bedraagt 70% van de breedte.De fabricagedatum wordt aangegeven in het DOT nummer op de wang van een band. Dit DOT nummer geeft onder meer de leeftijd van de band weer in een code. ‘2413’ betekent bijvoorbeeld dat de band in de 24e week van het jaar 2013 is gemaakt.

 • RDC sensoren

  RDC staat voor de elektronische bandenspanningcontrole, ook wel TPMS (Tire Pressure Monitoring System). In tegenstelling tot het RPA (bandenspanningswaarschuwingssysteem), dat alleen passief waarschuwt voor luchtdrukverlies via de draaisnelheid van de banden, werkt RDC met actieve elektronische sensoren. Die sensoren zitten in het ventiel en staan continu draadloos in verbinding met de auto.

  Het RDC systeem geeft de luchtdruk weer op het informatiedisplay en waarschuwt bij verlies van luchtdruk in de desbetreffende band. RDC is sinds 2015 verplicht voor alle auto’s in de EU. Let erop dat u gebruikmaakt van RDC sensoren die passen op uw voertuig (dit verschilt per model en bouwjaar).

 • Allweatherbanden

  Voor sommige automobilisten lijken allweatherbanden de ideale oplossing. Banden wisselen en opslaan is daarmee niet nodig. Maar het heeft wel een negatieve invloed op uw veiligheid, want deze banden zijn ontwikkeld voor gematigde weersomstandigheden, zonder sneeuw, hoosbuien of temperaturen onder het vriespunt. De remweg is altijd langer dan bij specifieke winter- of zomerbanden. Daarom raden wij sets van winter- en zomerbanden met Stermarkering aan. Allseason- of allweatherbanden worden doorgaans gebruikt in kleine maten en voor auto’s met een laag motorvermogen – maar niet bij BMW. Ze bieden gewoonweg niet het rijplezier dat u van BMW mag verwachten.

 • Profieldiepte

  Tijdens het rijden ontstaat automatisch slijtage. Daarom moet het profiel van de banden regelmatig worden gecontroleerd: winterbanden moeten minstens 4 mm en zomerbanden minstens 3 mm profiel hebben. De wetgever schrijft voor dat zomer- en winterbanden een minimale profieldiepte van 1,6 mm moeten hebben.

 • Runflat

  Runflattechnologie is altijd betrouwbaar. Niet alleen omdat u na bandenschade nog tot 80 km kunt afleggen met een maximale snelheid van 80 km/h – maar ook omdat u gewoon kunt doorrijden. Want doorrijden betekent veiligheid en comfort. De verstevigde wangen van banden met runflattechnologie stabiliseren uw auto, zodat u niet op een onhandige plek tot stilstand hoeft te komen om de band te wisselen. U rijdt gewoon door naar de dichtstbijzijnde BMW Erkend Service Partner.

 • Soorten banden

  Voor wie het allerbeste wil op de weg en ernaast heeft BMW voor het eerst een speciale Wielset voor diverse soorten ondergrond. Deze is voorzien van de nieuwste all-terrain-banden Grabber AT3 en komt beschikbaar voor de nieuwe BMW X5. Bovendien zijn deze banden geschikt voor de winter, want ze hebben zowel een ‘M+S’ als een ‘Three Peak Mountain Snowflake’ aanduiding. Deze Wielset is uitsluitend verkrijgbaar via Aftersales.

  Vanaf 2018 moeten banden voor wintergebruik voorzien zijn van het ‘Three Peak Mountain Snowflake’ symbool. Tot dan toe kregen banden ofwel het symbool, of de aanduiding ‘M+S’ toegekend. Alleen het ‘Three Peak Mountain Snowflake’ symbool duidt op een moderne winterband. Banden met ‘M+S’ markering worden nog tot 2024 wettelijk erkend als winterbanden.

  Voor speciale wegomstandigheden heeft BMW voor bepaalde markten Spike en Soft Compound banden en bijbehorende Wielsets in het portfolio. Spike banden bieden uitstekende grip en tractie op wegen met ijzel, Soft Compound banden zijn dankzij hun speciale rubbermix ideaal voor verschillende wegdekken.