MAXIMALE GRIP, MAXIMAAL RIJPLEZIER.

Vertrouw op de bijzondere kwaliteit van Originele BMW Wielen en Banden.

MAXIMALE GRIP, MAXIMAAL RIJPLEZIER.

Vertrouw op de bijzondere kwaliteit van Originele BMW Wielen en Banden.

MAXIMALE GRIP, MAXIMAAL RIJPLEZIER.Vertrouw op de bijzondere kwaliteit van Originele BMW Wielen en Banden.

Geen enkel onderdeel heeft zoveel invloed op het rijgedrag en de veiligheid van een auto als de banden. De hoogwaardige banden van BMW herkent u aan de Stermarkering. Ze worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende bandenfabrikanten (bijv. Bridgestone, Continental en Pirelli) en zijn modelspecifiek afgestemd op het onderstel van uw BMW. Met de Originele BMW Banden met Stermarkering ervaart u maximaal rijplezier. Hier kunt u ook alles ontdekken wat u wilt weten over de innovatieve runflattechnologie en het bandenspanningscontrolesysteem (RDC).

Lees meer
 • Vind uw dealer
 • Brochure en prijslijst aanvragen
 • Proefrit aanvragen
 • Configurator en prijzen
 • Contact
 • Word teruggebeld

ORIGINELE BMW COMPLETE WIELSETS: RIJPLEZIER BIJ ELKE BOCHT.

ORIGINELE BMW COMPLETE WIELSETS: RIJPLEZIER BIJ ELKE BOCHT.

Onderstreep het individuele karakter van uw BMW met Originele BMW Wielsets. Het dynamische design van onze wielen wordt met maximale precisie omgezet, in lijn met de nieuwste productietechnologieën voor optimaal gewicht. Alle Originele BMW Wielsets omvatten uiteraard premiumbanden met Stermarkering en zijn leverbaar in runflatuitvoering.

Lees meer

BMW ZOMERWIELSETS

Liefde voor detail: BMW Zomerwielsets staan voor verfijnd design, hoogste stabiliteit en ideale loopeigenschappen. De wiel-bandcombinaties zijn tot in het kleinste detail afgestemd op het totaalconcept van uw BMW en garanderen zo een optimaal samenspel van alle onderstelcomponenten.
Sinds maart 2014 worden alle nieuwe BMW modellen uitgevoerd met een bandenspanningscontrolesysteem (RDC), dat constant de spanning van de banden monitort – voor maximale veiligheid en onbeperkt zomers rijplezier.

BMW WINTERWIELSETS.

Ontspannen de winter door. BMW Winterwielsets overtuigen niet alleen met hun opvallend fraaie vormgeving. Ze zijn namelijk ook perfect aangepast aan uw BMW en bieden al vanaf 7°C duidelijke voordelen ten opzichte van zomerbanden – zodat u ook bij ijs en sneeuw kunt genieten van elke bocht. Uw extra veiligheid: sinds maart 2014 worden alle nieuwe BMW modellen uitgevoerd met een bandenspanningscontrolesysteem (RDC), dat constant de spanning van de banden monitort.

EEN STER VOOR UW VEILIGHEID.

Perfecte banden vormen de basis voor een optimale voertuiguitrusting. Alleen als u kiest voor BMW Banden met Stermarkering geniet u van dat geruste gevoel van een product dat rondom bij uw BMW past. Om de ster te verkrijgen moeten de banden een uitvoerig testprogramma doorlopen. Dat voldoet aan de hoogste eisen van BMW en controleert alle kwaliteitscriteria die voor banden belangrijk zijn.

 Veiligheid

Veiligheid

Originele BMW Banden met Stermarkering zijn individueel afgestemd op de regelsystemen van uw auto en garanderen tijdens het rijden de voor BMW kenmerkende sportiviteit. Daarnaast kunt u rekenen op de beste waarden voor de remweg zowel op een nat als op een droog wegdek.
Lees meer
 Sportiviteit

Sportiviteit

Wij willen dat u onbeperkt kunt genieten van de rijdynamiek van uw BMW. Dankzij Ultra High Performance bieden Originele BMW Banden maximale grip en ondersteunen ze nauwkeurige stuureigenschappen, ook bij hoge snelheden en een sportieve rijstijl.
Lees meer
 Comfort

Comfort

Originele BMW Banden met Stermarkering worden ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende bandenfabrikanten. Factoren die daarbij meetellen zijn onder andere zo min mogelijk geluid binnenin de auto en optimale roleigenschappen van de banden. Per slot van rekening wilt u niet alleen veilig, maar ook comfortabel op uw bestemming aankomen.
Lees meer
 Slijtage

Slijtage

Originele BMW Banden gaan bijzonder lang mee. Dankzij speciaal verstevigde wangen (runflattechnologie) bieden ze nog meer veiligheid dan traditionele banden. U kunt namelijk ook bij geleidelijk of volledig drukverlies nog maximaal 80 kilometer afleggen met een snelheid tot 80 km/h – als het erop aankomt een voordeel van onschatbare waarde.
Lees meer
 EfficientDynamics

EfficientDynamics

Originele BMW Banden met Stermarkering hebben een geoptimaliseerde rolweerstand en helpen u om brandstof te besparen.
Lees meer

ORIGINELE BMW BANDEN MET RUNFLATTECHNOLOGIE.

Originele BMW Banden met Stermarkering zijn ook beschikbaar met runflattechnologie. Daarmee blijft u bij bandenpech aan de veilige kant: met originele BMW runflatbanden kunt u namelijk ook bij volledig drukverlies nog ongeveer 80 km doorrijden (met max. 80 km/h) tot de volgende garage – voor meer veiligheid en maximaal comfort.

 Optimale manoeuvreerbaarheid

Optimale manoeuvreerbaarheid.

Dankzij speciaal versterkte wangen zorgen banden met noodloopeigenschappen ervoor dat de auto ook bij volledig drukverlies manoeuvreerbaar blijft en veilig nog ca. 80 km (bij max. 80 km/h) kan doorrijden. Hierdoor is het gevaar aanzienlijk minder dat de auto uitbreekt bij een klapband op hoge snelheid.
Lees meer
 Hoogste veiligheid

Hoogste veiligheid.

Originele BMW Banden met runflattechnologie verlagen het veiligheidsrisico bij bandenpech aanzienlijk. Want in plaats van uzelf in gevaar brengen door langs de kant van de weg een band te wisselen, kunt u veilig en comfortabel nog ongeveer 80 km doorrijden (bij max. 80 km/h) tot de volgende garage.
Lees meer
 Minder brandstof

Minder brandstof.

Bij originele BMW banden met runflattechnologie profiteert u naast noodloopeigenschappen ook van een lager voertuiggewicht – want een reservewiel of Mobility Set is voortaan overbodig. Dat bespaart brandstof en helpt bij het verlagen van de CO2-emissie. Originele BMW banden met runflattechnologie zijn daarmee een integraal onderdeel van de maatregelen van BMW EfficientDynamics.
Lees meer
 Meer opbergruimte

Meer opbergruimte.

Met Originele BMW runflatbanden kunt u afzien van een reservewiel of een Mobility Set. Dat bespaart ruimte in de bagageruimte zodat u meer andere voorwerpen kunt meenemen zoals producten voor voertuigonderhoud of reisbagage.
Lees meer
 Constante controle

Constante controle.

Alle BMW modellen zijn sinds enkele jaren standaard uitgerust met een bandenspanningswaarschuwingssysteem (RPA). Daarmee heeft u ook tijdens het rijden zicht op eventueel drukverlies. In 2014 voerde BMW een actief bandenspanningscontrolesysteem (RDC) in dat in elk compleet wiel voortdurend de exacte spanning monitort en die weergeeft in het Control Display. Een duidelijk hoger comfort en meer veiligheid zijn het resultaat. Bovendien zorgt de correcte spanning voor minimaal brandstofverbruik en lagere CO2-emissie.
Lees meer

BANDENSPANNINGSCONTROLESYSTEEM (RDC).

Extra veiligheid, die u bovendien geld bespaart: sinds november 2014 is conform de actuele EU-verordening bij alle nieuw toegelaten auto's een bandenspanningscontrolesysteem wettelijk verplicht. Een dergelijk systeem bewaakt de bandenspanning met behulp van sensoren op alle vier de wielen. Afhankelijk van model en uitrusting maakt het bandenspanningsweergavesysteem controle mogelijk van de actuele bandenspanning in het Control Display of de instrumentencombinatie. Sinds maart 2014 worden alle nieuwe BMW modellen uitgerust met dit systeem.

Uw voordelen op een rij.

 Meer veiligheid

Meer veiligheid.

De juiste bandenspanning verlaagt de kans op bandenschade en vergroot zo de veiligheid. Alleen met de juiste spanning maakt de band optimaal contact met het wegdek en biedt de beste performance bij een sportieve rijstijl en uitwijk- en remmanoeuvres.
Lees meer
 Preventief waarschuwingssysteem

Preventief waarschuwingssysteem.

Wanneer het bandenspanningscontrolesysteem een kritieke afwijking in druk meet (20% onder de beoogde spanning dan wel lager dan de minimale spanning van 1,7 bar), ontvangt de bestuurder preventief een waarschuwingssignaal via het Control Display of in het multifunctionele instrumentendisplay over de betreffende banden.
Lees meer
 Verbeterde efficiëntie

Verbeterde efficiëntie.

Het bandenspanningscontrolesysteem levert op lange termijn besparingen op: omdat banden met de juiste spanning minder rolweerstand genereren, heeft dit een positief effect op het brandstofverbruik. Bovendien voorkomt de juiste bandenspanning onregelmatige slijtage en zorgt zo dat banden langer meegaan.
Lees meer
 Originele BMW Wielsets

Originele BMW Wielsets met RDC-sensoren.

BMW biedt alle complete wielsets aan met sterbanden en RDC-sensor. Uw BMW dealer of BMW Erkend Service Partner vertelt u graag of uw BMW is voorzien van een bandenspanningscontrolesysteem en welke banden het beste aan uw wensen voldoen. Bij het wisselen van de banden zorgen onze experts ervoor dat het bandenspanningscontrolesysteem perfect functioneert, stellen de juiste bandenspanning in en programmeren daarvoor het RDC-systeem.
Lees meer

Belangrijke opmerkingen.

 • Nieuwe banden inclusief RDC-sensor

  Rijdt u in een nieuwe BMW met een bandenspanningscontrolesysteem, houd er bij
  de aankoop van nieuwe banden dan rekening mee dat deze uitgerust dienen te zijn
  met een RDC-sensor.

 • Bandenspanningswaarschuwing bij montage van een noodwiel

  Noodwielen hebben geen RDC-sensor. Wordt na weergave van spanningsverlies een noodwiel gemonteerd, dan blijft de waarschuwingsmelding zichtbaar in het display tot een nieuw, met passende RDC-sensor uitgerust wiel is gemonteerd.

 • Bandenspanningswaarschuwing door temperatuurverschillen

  De bandenspanning is afhankelijk van de temperatuur van de band. Wanneer deze temperatuur stijgt, bijvoorbeeld tijdens het rijden of door zonlicht, neemt ook de bandenspanning toe. Een daling van deze spanning kan ontstaan als de temperatuur van de band daalt. Bij sterke temperatuurdalingen kan dit ertoe leiden dat een waarschuwing wordt gegeven vanwege de ingestelde grenswaarden. De bandenspanning dient daarom regelmatig te worden gecontroleerd bij omgevingstemperatuur ('koude banden').

 • Geen waarschuwing bij plotselinge bandenschade

  Het systeem kan niet van tevoren waarschuwen voor bandenschade die plotseling ontstaat door invloeden van buitenaf.