COOKIES OP BMW.NL.

Alles wat u moet weten over cookies.

Wat zijn cookies?

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestanden die bijvoorbeeld op uw computer, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst als u onze website bezoekt. Er zijn verschillende soorten cookies, die ruwweg worden onderverdeeld tussen functionele en niet-functionele cookies (lees hieronder meer over de verschillende soorten cookies). Via cookies wordt informatie over uw websitebezoek bijgehouden, waardoor de cookies de gebruikerservaring kunnen verbeteren. Als u hetzelfde eindapparaat en dezelfde browser als voorheen gebruikt, herinneren cookies bijvoorbeeld uw voorkeuren en hoe u de website gebruikt. Ook wordt de content die u te zien krijgt sneller geladen en geoptimaliseerd.

Wie plaatst cookies?

BMW plaatst cookies van haarzelf, maar ook van derde partijen. Het cookie wordt bij het eerste bezoek aan een website door uw internetbrowser gedownload. De volgende keer dat u deze website met hetzelfde eindapparaat bezoekt, wordt het cookie en de daarin opgeslagen informatie ofwel teruggestuurd naar de website waar het is aangemaakt (“First Party Cookie”), ofwel doorgestuurd naar een andere website waar het aan toebehoort (“Third Party Cookie”). De website herkent zo dat hij eerder al met deze browser is geopend en past in sommige gevallen vervolgens de weergegeven inhoud aan.

Wat doet BMW met deze cookies?

Onze cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken, uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven, onze websitegebruikers worden herkend en dat statistische gegevens worden verzameld.

Welke cookies gebruikt BMW?

Voor het plaatsen van bepaalde cookies dient u eerst toestemming te geven. Uw toestemming is alleen niet nodig indien en voor zover het technisch noodzakelijke (functionele) cookies en analytische cookies betreft, in de zin van artikel 11.7a lid 3 Telecommunicatiewet. Ook kunt u de toestemming voor cookies altijd weer intrekken, door uw cookie-instellingen in uw browser aan te passen.

  • Functionele en analytische cookies

    Functionele en analytische cookies zijn noodzakelijk om deze website te kunnen gebruiken, of om enkel statistieken van de gebruikers van onze website te verzamelen. Functionele cookies zorgen bijvoorbeeld dat u bij het openen van de BMW Configurator een versie te zien krijgt die zich aanpast aan de door u gebruikte internetverbinding. En onhouden de keuzes die u maakt bij het samenstellen van uw eigen BMW. Verder garanderen dergelijke cookies bijvoorbeeld dat de gegevensoverdracht altijd veilig plaatsvindt. Niet in de laatste plaats slaat een dergelijke cookie ook uw besluit over het gebruik van cookies op onze website op. Functionele en analytische cookies vallen buiten de cookiewet en kunnen niet worden gedeactiveerd.

    Naam en doel cookie Bewaartermijn

    ASPSESSIONID

    Deze cookie wordt gebruikt voor het tijdelijk bewaren van enkele gegevens tijdens het invullen van bepaalde formulieren.

    Verwijderd als u uw browser sluit.

    PHPSESSID

    Deze cookie wordt onder andere gebruikt om uw aangegeven voorkeuren bij te houden.

    Maximaal 1 jaar.

    pageRatingService#*
    Wordt gebruikt voor het bewaren van uw beoordelingen.

    Maximaal 1 jaar.

    SSID
    Deze cookie wordt gebruikt om een consistentie gebruikerservaring van de website te bieden.

    Maximaal 1 jaar.

    SSSC/SSPV
    Deze cookie wordt gebruikt om een consistentie gebruikerservaring van de website te bieden.

    tot het einde van uw sessie

    SSRT
    Deze cookie wordt gebruikt om een consistentie gebruikerservaring van de website te bieden.

    maximaal 30 minuten

    cc_consentCookie
    Deze cookie is zo ingesteld dat de goedkeuring van de gebruiker voor de cookies wordt opgeslagen

    365 dagen

    cc_optoutShow
    Deze cookie wordt alleen gebruikt wanneer de taalkeuze functie wordt geactiveerd in een markt en waarborgt de juridische naleving door activatie van de logic die de Cookie Disclaimer toont op de eerstvolgende pagina naar de taalselectie pagina.

    365 dagen

    HistoryCookie
    Deze cookie zorgt ervoor dat browser geschiedenis niet vertekend wordt wanneer de back button van de browser gebruikt wordt.

    Gedurende de sessie

    lang_consentCookie
    Deze cookie wordt gebruikt om informatie op te slaan over de noodzaak van een bepaalde taal.

    365 dagen

    prov_consentCookie
    Deze cookie wordt alleen gebruikt wanneer de functie om de provincie te selecteren geactiveerd wordt in een markt (bijv. Canada). Het wordt gebruikt om de gekozen provincie op te slaan, hetgeen noodzakelijk is om de inhoud van de website dienovereenkomstig weer te geven.

    365 dagen

  • Overige cookies

    Onder deze categorie vallen de overige, niet strikt noodzakelijke cookies. Deze cookies maken het mogelijk om comfortabel over onze website te surfen, door bijvoorbeeld het automatisch invullen van formulieren en de taalkeuze. Verder heeft BMW dan de mogelijkheid om u aanbiedingen te presenteren die op u zijn afgestemd. BMW heeft ook content van derden geïntegreerd, bijvoorbeeld Facebook-diensten of YouTube-video's (zogenoemde ‘social media’-cookies). Deze derde aanbieders kunnen aanbiedingen tonen die worden gebaseerd op analyse en combinatie van online data en (persoons)gegevens die met uw toestemming zijn verkregen. Ga naar de website van de derde aanbieder voor meer informatie over het cookiegebruik van de betreffende aanbieder.

    Naam en doel cookie Bewaartermijn

    bmwSessionCookie

    Deze cookie behoort tot de categorie van Prestatie Cookies en maakt het laden van de componenten van de website mogelijk en vervolgens het traceren van de opgeladen componenten.

    1 dag

    cc_consentCookie

    Deze cookie behoort tot de categorie van Prestatie Cookies en maakt het laden van de componenten van de website mogelijk en vervolgens het traceren van de opgeladen componenten.

    Gedurende de sessie

    cc_digital_testCookie
    Deze cookie behoort tot de categorie van Prestatie Cookies en slaat de resultaten van een cookie acceptatie test op.

    Gedurende de sessie

    eventFromPreviousPage
    Deze cookie behoort tot de categorie van Prestatie Cookies en wordt opgeslagen om het traceren van het respectievelijke element waardoor een interne paginawijziging werd geactiveerd, mogelijk te maken. Het houdt deze data voor de volgende interne pagina vast.

    Gedurende de sessie

    aems_tracking
    Deze cookie wordt gebruikt om anonieme tracerings-informatie op te slaan.

    Gedurende de sessie

    cc_consentCookie
    Deze cookie slaat de cookie toestemming van de gebruiker van de website op.

    Gedurende de sessie

    cc_digital_eventAttributes
    Deze cookie wordt gebruikt om anonieme informatie over de website op te slaan over de acties van de gebruiker op de site, bijv op een bepaalde knop klikken of af te sluiten etc.

    Gedurende de sessie

    cc_digital_geolocation
    Deze cookie maakt het doorsturen mogelijk van een anonieme gebruiker naar de passende landpagina door de landinformatie afkomstig van het IP-adres van de gebruikers, op te slaan.

    nooit

    cc_digital_profileCookie
    Deze cookie wordt gebruikt om een verwijzing naar de anonieme traceringssessie op deze website vast te houden.

    Gedurende de sessie

    cc_digital_profileCookie
    Deze cookie wordt gebruikt om de gebruikers sessie bij te houden door middel van een anonieme sessie- of bezoeker -ID.

    Gedurende de sessie

    gcdm_form_data
    Deze cookie wordt gebruikt voor het opslaan van anonieme informatie over de acties van de gebruiker van de website, met name in formulieren van de website, bijv. aanklikken van het selectievakje, sluiten van een formulier etc.

    365 dagen

    virtualCookie
    Deze cookie behoort tot de categorie van Absoluut Noodzakelijke Cookies en is nodig om de Dealer Locator conform te integreren.

    365 dagen

    visitorid
    Deze cookie wordt gebruikt voor het opslaan van de ID van een anonieme bezoeker.

    365 dagen

    AdWords_conversioncookie
    Deze cookie wordt gebruikt om de gebruikers sessie te houden door middel van een anonieme sessie- of bezoeker -ID.

    540 dagen

    AdWords_remarketingcookie
    Deze cookie wordt gebruikt om de gebruikers sessie te houden door middel van een anonieme sessie- of bezoeker -ID.

    540 dagen

Verwerkt BMW ook persoonsgegevens?

Cookies kunnen gepaard gaan met het verzamelen van persoonsgegevens. Een persoonsgegeven is elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Welke regels zijn van toepassing op deze persoonsgegevens?

Op de persoonsgegevens die BMW verwerkt is tevens het privacybeleid van BMW van toepassing.

Hoe lang worden deze persoonsgegevens opgeslagen?

De gegevens zullen zo kort mogelijk worden bewaard en de bewaartermijn verschilt per type cookie. Na afloop van deze termijn zullen de gegevens worden gewist.

Hoe kunt u cookies uitschakelen of verwijderen?

U kunt een verstrekte toestemming en de reeds geplaatste cookies weer intrekken door uw browserinstellingen te wijzigen. Houd er dan wel rekening mee dat onze website eventueel niet meer optimaal kan  werken. Hoe u cookies kunt uitschakelen of verwijderen vindt u bij de instellingen van uw browser. Onze website geeft ook de mogelijkheid om uw cookie-instelling op elk gewenst moment aan te passen. Bovenaan deze pagina kunt u de cookie-instellingen aanpassen door op de 'schuif-knop' te klikken (keuze tussen 'accepteer alle cookies', of 'accepteer alleen functionele en analytische cookies').  

Wijzigingen

BMW behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd en oude versies houdt BMW beschikbaar. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Vragen of verzoeken?

Als u vragen heeft over uw privacy en onze privacy- of cookieverklaring, dan kunt u deze stellen via het contactformulier op onze website of door telefonisch contact met ons op te nemen via 0800 - 0992234.

 

U heeft op verzoek de mogelijkheid uw persoonlijke gegevens in te zien, te laten corrigeren of te laten verwijderen. U kunt hiervoor een mail sturen naar bmwklantenservice@bmw.nl.
Schriftelijke verzoeken kunt u sturen naar BMW Klantenservice, postbus 5808, 2280 HV in Rijswijk.

Dit cookiebeleid is het laatst gewijzigd op: 15 mei 2018