BMW 2 Serie Gran Coupé

BIJTELLING BEREKENEN.

BEREKEN UW NETTO BIJTELLING.

BIJTELLING BEREKENEN.BEREKEN UW NETTO BIJTELLING.

NETTO BIJTELLING BEREKENEN.

Het berekenen van de bijtelling is vrij eenvoudig. U heeft daarvoor de volgende informatie nodig:

 • Fiscale waarde van de leaseauto 
 • Bijtellingspercentage van de auto 
 • Het hoogste percentage inkomstenbelasting over uw brutoloon
Lees meer
 • Fiscale waarde

  De fiscale waarde van een personenauto is de nieuwprijs van de auto die geldt op het moment van kentekenafgifte voor de auto. Deze nieuwprijs wordt gerekend inclusief BPM en BTW, maar exclusief kosten rijklaar maken, registratiekosten en recyclingbijdrage. Opties zijn onderdeel van de fiscale waarde en hier betaalt u daarom ook bijtelling over. Achteraf gemonteerde accessoires zijn geen onderdeel van de fiscale waarde en zijn daarom vrijgesteld van bijtelling.

 • Bijtellingspercentage 2021

  De hoogte van het bijtellingspercentage is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de leaseauto. Hieronder vindt u een overzicht van de CO2-uitstoot en het bijbehorende bijtellingspercentage.

  CO2 uitstoot Bijtelling

  0 gram / km

   

  * Het lagere bijtellingspercentage van 12% geldt vanaf 1/1/2021 tot €40.000,- van de fiscale waarde, over het bedrag daarboven betaalt u 22% bijtelling.

  12%*

  Vanaf 1 gram / km

  22%

 • Percentage inkomstenbelasting 2021

  Als percentage inkomstenbelasting wordt het hoogste percentage gehanteerd op basis van uw brutoloon. Hoeveel dit is, is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. De exacte percentages voor 2021 vindt u in onderstaande tabel.

  Bruto inkomen Belastingtarief

  tot € 68.507

  37,10%

  vanaf € 68.507

  49,50%

ONLINE BEREKENEN.

Voor het berekenen van uw netto bijtelling per maand heeft BMW een online calculator ontwikkeld. Vul de fiscale waarde van de leaseauto, het bijtellingspercentage en het hoogste loonbelasting percentage in. Daarna ziet u direct hoeveel de maandelijkse kosten bedragen.

Lees meer