BMW i Vision Dee exterieur 3/4 voorzijde

BMW i VISION DEE

DE ULTIEME REISGENOOT.

BMW i VISION DEEDE ULTIEME REISGENOOT.

 

 

Meeslepend, innovatief, intuïtief – de BMW i Vision Dee is een weergave van de visie van BMW op de digitale mobiliteit van de toekomst:

 

  • Dee staat voor Digital Emotional Experience.
  • Als digitale reisgenoot is ze emotioneel bij u betrokken en begeleidt ze u op een reis tussen de realiteit en de virtuele wereld.
  • Een mijlpaal op de weg naar de volgende generatie modellen van BMW, de NEUE KLASSE vanaf 2025.
Lees meer

ALLES OVER DE BMW i VISION DEE IN DE VIDEO.

BMW i Vision Dee conceptmodel "Get to know DEE" film
"Met de BMW i Vision Dee laten we zien wat mogelijk is als hardware en software samensmelten. Zo benutten we het volledige potentieel van digitalisering om van de auto een intelligente reisgenoot te maken. Het is de toekomst van autoproductie – en de toekomst van BMW: het samensmelten van virtuele ervaringen met echt rijplezier.”
Oliver Zipse (CEO, BMW Group)

DIGITALE HIGHLIGHTS.

EXTRA GROOT HEAD-UP DISPLAY MET BMW MIXED REALITY SLIDER.

BMW i Vision Dee conceptmodel BMW Mixed Reality Slider

Als centraal bedieningselement vormt de BMW Mixed Reality Slider de voorruit stapsgewijs om tot een groot portaal naar een digitale belevingswereld.

 

  • Met behulp van Shy-Tech aanraaksensoren op het dashboard bepaalt de bestuurder in vier fasen de hoeveelheid content die op de voorruit wordt geprojecteerd.
  • Die fasen variëren van informatie die relevant is voor het rijden of de inhoud van het communicatiesysteem tot augmented-reality projecties of toegang tot virtuele werelden.

MEER DIGITALE TECHNOLOGIEËN.

BMW i Vision Dee conceptmodel interactieve communicatie

Als ultieme reisgenoot communiceert de BMW i Vision Dee met een karakteristieke stem, die ook buiten de auto te horen is. Ze reageert intelligent op u en op de omgeving.

 

  • Om de digitale beleving op de voorgrond te plaatsen, is het minimalistische design van het exterieur ook in het interieur doorgezet.
  • Zowel tijdens de rit als op een virtuele avontuurlijke reis – met de BMW i Vision Dee is spraakinteractie de belangrijkste bedieningsmodus.
  • Via de dialoog ontstaat een natuurlijke en emotionele relatie tussen mens en auto.
Lees meer
BMW i Vision Dee conceptmodel fygitale animatie

De BMW i Vision Dee is een unieke metgezel, die emoties toont. De koplampen en de gesloten BMW nierengrille vormen samen een fysiek-digitaal ('fygitaal') oppervlak, waarop de BMW emoties uitdrukt door middel van animaties van gezichtsuitdrukkingen.

Lees meer
BMW i Vision Dee conceptmodel E Ink technologie

De BMW i Vision Dee toont zijn karakter ook visueel aan de buitenwereld. Dankzij de innovatieve E Ink technologie is ook de carrosseriekleur naar wens aan elke situatie aan te passen.

Lees meer
BMW i Vision Dee persoonlijke avatar

De BMW i Vision Dee herkent u, stelt zich intelligent op u in en verwelkomt u met uw persoonlijke avatar in de ruit van het linker voorportier. In samenspel met de automatisch openende portieren verwelkomt de BMW i Vision Dee u zeer persoonlijk.

Lees meer

ONTDEK DE MEESLEPENDE RIJBELEVING IN DEZE VIDEO.

BMW i Vision Dee conceptmodel rijbeleving
BMW i Vision Dee conceptauto meeslepende zoektocht

DUIK IN DE VIRTUELE WERELD VAN BMW EN ONTDEK DE BMW i VISION DEE.

EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST MET BMW i VISION DEE.

BMW i Vision Dee conceptauto

Samen naar een digitale en emotionele toekomst – met Arnold Schwarzenegger en BMW i Vision Dee.