xDrive. De intelligente vierwielaandrijving van BMW.

BMW xDRIVE.

DE INTELLIGENTE VIERWIELAANDRIJVING VAN BMW.

BMW xDRIVE.

DE INTELLIGENTE VIERWIELAANDRIJVING VAN BMW.

BMW xDRIVE.DE INTELLIGENTE VIERWIELAANDRIJVING VAN BMW.

Zelfs als het weer of de rijsituatie verandert – het plezier in autorijden blijft. Met BMW xDrive. Het intelligente vierwielaandrijvingssysteem past zich in een fractie van een seconde aan nieuwe omstandigheden aan en verdeelt de aandrijfkracht optimaal over voor- en achteras. Het resultaat: optimale tractie, spoorstabiliteit en wegligging. Dus: ga erop uit en ervaar het rijplezier!

DE EVOLUTIE VAN EEN REVOLUTIE.

De pionier in vierwielaandrijving.

1985. Op het moment dat de BMW 325i 'Allrad' wordt gepresenteerd op de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt, springen zijn sterke kanten niet direct in het oog. Pas op het testcircuit onthult de vierwielaangedreven nieuwkomer hoeveel rijplezier hij biedt: met geoptimaliseerde tractie en verhoogde rijdynamiek in bochten weet hij de vakpers te imponeren. Het oordeel van het blad Auto Zeitung: "De nieuwe meester qua rijeigenschappen heet BMW".

Elektronica voor meer veiligheid.

1991. Nu krijgt ook de BMW 5 Serie een model met vierwielaandrijving: bij de BMW 525iX wordt de krachtverdeling voor het eerst elektronisch geregeld. Het systeem reageert daardoor bijzonder snel en nauwkeurig, en zorgt zelfs op natte of besneeuwde wegen voor veilige rijeigenschappen. Een superieur concept dat van het begin af aan overtuigt.

Een nieuwe klasse op zich.

1999. Vlak voordat het nieuwe millennium aanbreekt, presenteert BMW de allereerste BMW X5. Deze maakt indruk met een rijdynamiek die ongeëvenaard is in de klasse van de terreinwagens. Dankzij innovatieve elektronische regelsystemen zoals DSC (Dynamische Stabiliteits Controle) geeft hij de concurrentie het nakijken – zowel op het asfalt als ernaast.

Vierwielaandrijving wordt intelligent.

2003. Spot aan voor BMW xDrive: in 2003 viert het nieuw ontwikkelde aandrijvingssysteem met variabele verdeling van het koppel tussen voor- en achteras zijn debuut in de nieuwe BMW X3 en de BMW X5. Een mijlpaal die de geboorte markeert van het tot nu toe enige intelligente vierwielaandrijvingssysteem ter wereld.

Sportiviteit tot de macht x.

2008. En weer slaagt BMW erin een geheel nieuwe autocategorie te definiëren: met de BMW X6 komt in 2008 's werelds eerste Sports Activity Coupé (SAC) op de markt – het sportiefste BMW X model ooit. De speciaal voor de BMW X6 ontwikkelde Dynamic Performance Control verleent deze atleet unieke spoorstabiliteit en precisie in elke rijsituatie.

Rijplezier in compacte vorm.

2009. Ook de nieuwe BMW X1, die lange tijd de enige vertegenwoordiger van zijn soort zou zijn in het premium compact segment, biedt rijplezier met BMW xDrive. De intelligente vierwielaandrijving kan nu worden gecombineerd met de Performance Control. Het resultaat: nog grotere stuurprecisie en tot nu toe ongekende handling.

Luxe die overal goed oogt.

2015. De zesde generatie van de BMW 7 Serie beleeft in september 2015 zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt. Het nieuwe topmodel van BMW bevat een lange reeks innovaties – zo is hij onder meer direct vanaf de verkoopstart leverbaar met BMW xDrive. Voor het eerst is de intelligente vierwielaandrijving gecombineerd met Integral Active Steering, waarbij de achterwielen meesturen.
 Dynamisch, sportief of elegant: met elk van de ruim 100 BMW xDrive modellen ervaart u rijplezier in zijn puurste vorm.

EROPUIT MET BMW XDRIVE.

Dynamisch, sportief of elegant: met onze BMW xDrive modellen ervaart u rijplezier in zijn puurste vorm.

EROPUIT MET BMW XDRIVE.

Dynamisch, sportief of elegant: met onze BMW xDrive modellen ervaart u rijplezier in zijn puurste vorm.

ERVAAR EEN NIEUWE TOPPRESTATIE.

Ontdek met BMW Mountains de mooiste en fascinerendste bestemmingen in de Alpen. Altijd een betrouwbare begeleider: BMW xDrive, de intelligente vierwielaandrijving.

Test BMW xDrive nu met een proefrit.

EN WANNEER GAAT U EROPUIT?

Beleef hoe rijplezier voelt: test BMW xDrive nu met een proefrit.

EN WANNEER GAAT U EROPUIT?

Beleef hoe rijplezier voelt: test BMW xDrive nu met een proefrit.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

    Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

    De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.