BMW Group

BMW Group is met de merken BMW, MINI en Rolls-Royce wereldwijd de leidende fabrikant van premium auto’s en motorfietsen. Daarnaast bieden we premium mobiliteits- en financiële diensten.


Als internationaal concern maakt BMW Group gebruik van 30 productie- en assemblagevestigingen in 14 landen. Het wereldwijde verkoop- en distributienetwerk spreidt zich uit over meer dan 140 landen.


In 2018 verkocht BMW Group wereldwijd ruim 2.490.000 auto’s en meer dan 165.000 motorfietsen – in Nederland is BMW Motorrad al 9 jaar op rij marktleider. In 2017 bedroeg de winst voor belastingen € 10,655 miljard en de omzet € 98,678 miljard. Op 31 december 2017 bood de onderneming wereldwijd werk aan 129.932 medewerkers.

Het succes van BMW Group is van oudsher gebaseerd op langetermijndenken en verantwoord ondernemen. We hebben ecologische en sociale duurzaamheid in onze gehele waardeketen verankerd. Een allesomvattende productverantwoordelijkheid en spaarzaam omgaan met natuurlijke bronnen maken integraal deel uit van de strategie.


Strategy Number One NEXT, is de naam van onze corporate strategie. Wij zijn nummer één en geven als geen ander vorm aan individuele premium mobiliteit van nu én de toekomst. We hebben de emotioneelste producten en services en bieden de beste klantbeleving dankzij onze voortdurende, directe dialoog met onze klanten. We anticiperen op hun behoeften en wensen en brengen deze tot leven; snel en precies door ongeëvenaard design, innovatieve technologie en emotionele ervaringen.

Lees meer
  • Vind uw dealer
  • Brochure en prijslijst aanvragen
  • Proefrit aanvragen
  • Configurator en prijzen
  • Contact
  • Word teruggebeld

BMW GROUP NEDERLAND.

BMW Group Nederland is een dochteronderneming van het wereldwijd opererende BMW AG uit München. De organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van BMW, BMW Motorrad en MINI in Nederland.

 

Om haar positie in de Nederlandse markt verder te versterken heeft BMW Group Nederland twee zusterondernemingen: BMW Financial Services en BMW Retail Nederland bv. De eerste is er voor de financiële ondersteuning van de dealers en hun klanten en richt zich met haar dienstverlening op leasing, financiering en verzekeringen. BMW Retail Nederland bv bestaat uit twee dealerbedrijven: BMW Den Haag en BMW Amsterdam.

 

BMW Group Nederland is gevestigd aan de Einsteinlaan 5 te Rijswijk op het bedrijventerrein Broekpolder. Een uitstekend bereikbare zichtlocatie direct naast het knooppunt Ypenburg bij Den Haag.

 

 

In 2018 heeft BMW Group Nederland op alle fronten records gevestigd. BMW, BMW i en MINI verkochten elk meer auto’s dan ooit tevoren. BMW registreerde maar liefst 20.672 auto’s, bijna tien procent meer dan in 2017. Een absoluut record voor BMW in Nederland en het merk behoudt hiermee de koppositie in het premiumsegment met grote afstand tot concurrentie. Mede dankzij de verkoop van meer grotere MINI’s (de MINI Clubman en MINI Countryman), behaalde MINI net als vorig jaar een verkooprecord. Het aantal registraties steeg met 13% naar 6.810 auto’s. BMW i profiteerde van de toenemende vraag naar elektromobiliteit en met 1795 auto’s zag BMW i de registraties ruimschoots verdubbelen ten opzichte van 2017. BMW Motorrad was al vanaf oktober, voor het negende jaar op rij, overall marktleider en verkocht in totaal 2081 motoren, 3% meer dan vorig jaar.

Lees meer