BMW FINANCIAL SERVICES.

Werken of stage lopen bij BMW Financial Services in Rijswijk.

BMW Group Financial Services is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als de 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis' werkt BMW Group Financial Services hecht samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisaties. De maatschappij is een gespecialiseerd financieel dienstverlener met een breed productaanbod voor zowel BMW en MINI dealers als liefhebbers van deze merken. Er is keuze uit alle denkbare vormen van leasing, financiering en verzekeringen.

Lees meer

Vacatures.

Werken bij BMW Financial Services

Vacatures.

Werken.

BMW Group Financial Services kent de reparatie- en onderhoudscijfers, het afschrijvingsverloop en de restwaarde van de verschillende modellen van zeer nabij. Dat maakt het mogelijk om scherp te calculeren en op maat te offreren.

Stage lopen.

Bij BMW Group Financial Services, de 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis', zijn er verschillende uitdagende stagemogelijkheden. Een stage- of afstudeeropdracht betreft altijd een concrete opdracht die je zelfstandig, dus niet als duo, kunt uitvoeren. Denk daarbij aan marktonderzoeken, aan onderzoeken naar nieuwe producten en diensten, of aan opdrachten op het gebied van internet, organisatiebeleid of Sales & Accountmanagement richting grootzakelijk markt en speciale doelgroepen.

 • Credit Analyst

  Beschik jij over uitstekende analytische capaciteiten? Ben jij een aanpakker en een doorzetter die kwaliteit en innovatie uitstraalt? Dan zijn wij naar jou op zoek!


  Wie zijn wij?

  BMW Financial Services B.V. is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als de 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis' werkt BMW Financial Services B.V. nauw samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisaties. Wij hebben een breed productaanbod op het gebied van leasing, financiering en verzekering voor zowel BMW, MINI en BMW Motorrad dealers en ook voor ons multi-make label ALPHERA.


  Afdeling New Business

  De afdeling New Business is verantwoordelijk voor het proces vanaf de offerte tot en met de start van een contract. Dit maakt de afdeling een zeer belangrijke factor op het gebied van het behalen van commerciële doelstellingen, het creëren van een gezonde portefeuille omtrent kredietwaardigheid en ervoor zorgdragen dat alle regels die voortvloeien uit verschillende wet en (interne) regelgeving worden gewaarborgd.


  Hoe ziet jouw dag eruit als Credit Analyst?

  Als Credit Analyst is het jouw doel om onze klanten en dealers een zo passend mogelijke financieringsmogelijkheid te bieden, uiteraard wel met het oog om het risico voor de organisatie zo klein mogelijk te houden. Je werkt samen met een jong, gemotiveerd team om alle binnenkomende lease- en financieringsaanvragen te analyseren en te beoordelen. Je werkt hiermee met de nieuwste systemen om alle processen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Een kleine greep uit de dagelijkse werkzaamheden:

  • Het ondersteunen van de afdeling New Business op administratief- en commercieel gebied;
  • Het analyseren, beoordelen en verwerken van financieringsaanvragen binnen de gestelde wet- en regelgeving alsmede interne richtlijnen;
  • Het primaire aanspreekpunt zijn voor alle BMW en MINI dealers met betrekking tot lease- en financieringsaanvragen;
  • Het actief opvolgen van lopende lease- en financieringsaanvragen.

  Ben jij onze nieuwe collega?

  Onze nieuwe Credit Analyst heeft:

  • Een Bachelor’s in Economie of Finance; 
  • Ten minste 2 tot 3 jaar relevante ervaring op het gebied van kredietanalyse;
  • Een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid en een stevig karakter;
  • Een ver ontwikkelde service- en klantgerichtheid;
  • Sterke communicatievaardigheden, je bent vloeiend in zowel Nederlands als Engels;
  • Grote accuratesse en oog voor detail. 
  • Diploma’s WFT Basis en WFT Consumptief Krediet, of is bereid deze binnen een half jaar na aanvang van de functie te behalen.

  Procedure 

  Kan jij jezelf terugvinden in de bovenstaande beschrijving en ben jij dé geschikte kandidaat? Aarzel dan niet om te solliciteren! We ontvangen graag je motivatie en CV via onderstaande knop.

  Reacties die niet inhoudelijk over de functie gaan worden niet in behandeling genomen.  

 • Executive Assistant

  Ben jij accuraat, energiek, communicatief vaardig en beschik jij over uitstekende organisatorische vaardigheden? Flexibel, een aanpakker en een doorzetter die kwaliteit levert en zelfverzekerd is? Dan zijn wij op zoek naar jou!


  Wie zijn wij?

  BMW Financial Services B.V. is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als de 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis' werkt BMW Financial Services B.V. nauw samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisaties. Wij hebben een breed productaanbod op het gebied van leasing, financiering en verzekering voor zowel BMW, MINI en BMW Motorrad dealers en ook voor ons multi-make label ALPHERA.


  De Directie

  Onze directie bestaat uit vier personen die jij ondersteunt. De lat ligt hoog bij BMW Financial Services. Iedereen excelleert binnen zijn/haar vakgebied en draagt zo bij aan het doel van de organisatie. Er wordt hard gewerkt en het tempo ligt hoog. Deze energie is voelbaar binnen de organisatie. Dat zorgt voor een bepaalde verbinding met elkaar, successen worden met elkaar gevierd, maar ook tegenslagen worden met elkaar besproken.


  Hoe ziet jouw dag eruit?

  In de rol als Executive Assistant ben je ongeveer 50% van je tijd bezig met complex agendabeheer. Je bent verantwoordelijk voor- en ondersteunt 4 directeuren. Aangezien jij het aanspreekpunt bent voor de Directie, denk en werk jij mee aan diverse projecten en schakel je tussen de verschillende stakeholders. Je hebt een goed overzicht voor alle zaken binnen de organisatie en je speelt hier goed op in.

  Verder besteed je je tijd aan het voorbereiden van vergaderingen en conference calls, ben je verantwoordelijk voor de opvolging en het actueel houden van de actielijst en organiseer je diverse interne en externe evenementen. Door de dynamische omgeving wordt verwacht dat jij ad-hoc zaken goed kan oppakken.

  Ben jij onze nieuwe collega?

  Jij hebt:

  • een afgeronde HBO opleiding en minimaal 5 jaar ervaring als Executive Assistant. 
  • een uitstekende kennis van zowel de Nederlandse als de Engelse taal (in woord en geschrift).
  • ervaring met softwarepakketten zoals SAP en Office.
  • ruime ervaring met complex agenda beheer.


  Jij kan:

  • functioneren in een hectische omgeving, zonder het overzicht te verliezen.
  • nauwkeurig werken.
  • zelfsturend te werk te gaan
  • omgaan met onverwachtse situaties.


  En je bent fulltime (39 uur) beschikbaar.

  Procedure

  Kan jij jezelf terugvinden in de bovenstaande beschrijving en ben jij dé geschikte kandidaat? Aarzel dan niet om te solliciteren! We ontvangen graag je motivatie en CV via onderstaande knop.

 • Stagiair(e) Controlling

  BMW Group Financial Services

  BMW Group Financial Services is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis' werkt BMW Group Financial Services hecht samen met de Nederlandse BMW- en MINI dealerorganisatie. De maatschappij is een gespecialiseerde financiële dienstverlener met een breed productaanbod voor zowel BMW- en MINI dealers als liefhebbers van deze merken. Er is keuze uit alle denkbare vormen van leasing,financiering en verzekeringen.

  Controlling

  De afdeling Controlling is verantwoordelijk voor het uitvoeren van bedrijfseconomische analyses, rapportages, diverse controletaken en environmental affairs. Het zorg dragen voor de totstandkoming, analyse en interpretatie van tijdige en betrouwbare management informatie (planning en control) behoren tot de verantwoordelijkheden.

  Tijdens deze stage zul jij je onder andere gaan bezighouden met:

  • Uitvoeren van internal Control activiteiten;
  • Verbeteren van procedures en werkinstructies;
  • Assistentie op de afdeling controlling bij Budget/Forecast.

   

  Profiel

  • HBO-niveau (Bedrijfseconomie);Kennis van Microsoft Office (Excel en Access) is vereist;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
  • Communicatief vaardig;Affiniteit met automobielen is een pre.

   

  Procedure

  Zie jij jezelf als geschikte kandidaat voor deze meewerkstage bij BMW Group Financial Services? Solliciteer dan via onze website.

 • Stagiair(e) Customer Interaction Center

  BMW Group Financial Services

  BMW Group Financial Services is evenals BMW Group
  Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als de 'lease- en financieringsmaatschappij
  van het huis' werkt BMW Group Financial Services hecht samen met de Nederlandse
  BMW en MINI dealerorganisaties. De maatschappij is een gespecialiseerd
  financiële dienstverlener met een breed productaanbod voor zowel BMW en MINI dealers
  als liefhebbers van deze merken. Er is keuze uit alle denkbare vormen van
  leasing, financiering en verzekeringen.

   

  Afdeling Customer Interaction Center

  Vrijwel alle handelingen rond een
  lease- en financieringscontract zijn toevertrouwd aan het Customer Interaction
  Center, een contact center dat het gehele operationele traject met klant en
  dealer doorloopt van offerte tot aflevering voertuig. Hierbij staat klanttevredenheid
  en relatiebeheer van zowel klanten als dealers centraal.

  Meewerkstage Customer Interaction Center

  Wij zijn op zoek naar
  een enthousiaste stagiair (M/V) die per februari ons voor een periode van minimaal 5 maanden kan
  ondersteunen. De stage is voor 4 of 5 dagen per week.

  Tijdens deze meewerkstage zul je je onder andere gaan bezighouden met:

  • Het zelfstandig opstellen van leaseoffertes;
  • Het controleren en compleet maken van offertes en met de benodigde documenten;
  • Het starten en beëindigen van leasecontracten; 
  • Optimaliseren van bestaande procedures en werkinstructies;
  • Onderhoud van klantdata in het contract management systeem;
  • Contact onderhouden met klanten en dealers per telefoon en e-mail;
  • Ondersteunen van de afdeling in diverse werkzaamheden;

   

  Profiel

  • HBO-niveau;
  • Kennis van
  • Microsoft Office (Word, Excel, etc);
  • Een goede beheersing van de Nederlandse zowel mondeling als schriftelijk;   
  • Beheersing van de Engelse taal is een pre.
  • Communicatief vaardig;
  • ZelfstandigFlexibel;
  • Service- en klantgericht;
  • Affiniteit met de autobranche;

   

  Procedure:

  Zie jij jezelf als geschikte kandidaat voor deze meewerkstage bij BMW Group Financial Services? Solliciteer dan via de onderstaande knop.

 • Senior medewerker Accounting

  BMW Financial Services B.V.

  BMW Financial Services B.V. is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als de 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis' werkt BMW Financial Services hecht samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisaties. De maatschappij is een gespecialiseerd financieel dienstverlener met een breed productaanbod voor zowel BMW en MINI dealers en klanten als liefhebbers van deze merken. Er is keuze uit alle denkbare vormen van leasing, financiering en verzekeringen.

   

  Wie zoeken wij?

  Je bent een daadkrachtige en besluitvaardige persoonlijkheid op HBO niveau, die op professionele wijze inhoud weet te geven aan het zorgdragen voor de financiële administratie en voor de algehele oplevering van de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting conform richtlijnen voor de (inter)nationale organisatie administratie.

   

  Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

  • Maand-, kwartaal-, en jaarafsluiting activiteiten;
  • Het opstellen van informatie ten behoeve van de statutaire jaarrekening;
  • Maandelijkse aansluitingen en analyse van de leaseportfolio en financieringsportfolio;
  • Maandelijkse aansluitingen en analyse van de tussenrekeningen;
  • Journaalposten gerelateerd aan salarissen;
  • De registratie en verwerking tot betaling van inkoopfacturen;
  • Procesbeschrijvingen gerelateerd aan Accounting (AO/IC);
  • Beheer van rollen en rechten gerelateerd aan Accounting systemen;
  • Verzorgen van diverse financiële rapportages, gevraagd en ongevraagd.

   

  Wat vragen wij?

  • HBO/WO werk- en denkniveau richting Bedrijfseconomie, Accounting of gerelateerde richting.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Een klantgerichte en communicatief vaardig ingesteld persoon.
  • Je bent flexibel en analytisch sterk.
  • Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel voor humor en verhoudingen.
  • Je hebt kennis van IFRS en ervaring met SAP.
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

   

  Procedure

  Kan jij jezelf terugvinden in de bovenstaande beschrijving en ben jij dé geschikte kandidaat? Aarzel dan niet om te solliciteren!

 • Traineeship Driver

  BMW Group Financial Services

  Ben jij ons nieuwe multi-talent met een 'drive' voor mobiliteit, slimme financieringsoplossingen en leergierigheid? Dan is ons 'Driver' programma misschien wel iets voor jou! 

  Het 'Driver' programma is een uniek Traineeship: in de loop van 35 maanden ontwikkel je jezelf binnen onze BMW organisatie. Je doet niet alleen werkervaring op binnen BMW Financial Services, maar ook binnen onze BMW Retail Outlets in Nederland. 

  Elke ervaring biedt unieke inzichten in de organisatie en je eigen persoonlijke ontwikkeling; je blijft niet voor onbepaalde tijd in één functie, maar je rouleert om de 5 tot 7 maanden, werkt aan verschillende uitdagende projecten, identificeert je eigen kracht en interesses en ontdekt een internationale werkgever in een snel veranderende markt. Een bezoek aan het BMW hoofdkantoor in München draagt bij aan jouw algemene status als onze nieuwe 'Brand Ambassador'. 

  Nadat je het programma met succes hebt doorlopen, kijken we samen met jou naar je beste persoonlijke en professionele ‘fit’ binnen onze organisatie.

  Exciting times are ahead... Are you ready?

  Wij zijn op zoek naar talenten die:

  • Een HBO+ of WO opleiding hebben afgerond met een economische, marketing, management of financiële achtergrond. Een masterdiploma heeft de voorkeur.
  • Bij voorkeur 2-3 jaar relevante werk/stage/extra curriculaire ervaring hebben opgedaan.
  • Uitstekende verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels, Duits is een pré) heeft. Je bent analytisch sterk en je werkt zowel in teamverband als zelfstandig.
  • Grote interesse in de wereld van Automotive en Finance hebben. Het kunnen combineren van beide gebieden voor toekomstige mobiliteitsoplossingen is het streven. 

  Ben je op zoek naar een spannende uitdaging? Word lid van ons team! We kijken uit naar jouw sollicitatie.

  Procedure

  Indien jij in aanmerking komt voor de sollicitatieprocedure, zal je meerdere keren langskomen op kantoor in Rijswijk

  1e ronde: Gesprek met de afdeling HR.
  2e ronde: Speeddate met Directieleden van BMW Financial Services.

Beloningsbeleid.

BMW Group Financial Services hecht grote waarde aan integriteit en zorgvuldigheid en heeft daarom een beloningsbeleid opgesteld voor alle personen die onder de verantwoordelijkheid van BMW Group Financial Services werkzaam zijn. BMW Group Financial Services beloont haar werknemers door een vaste beloning aangevuld met een variabele beloning. De variabele beloning is gemiddeld nooit meer dan 20% van de totale vaste beloning van alle werknemers en per individu nooit meer dan 100% van de vaste beloning op jaarbasis. De variabele beloning wordt bepaald aan de hand van bedrijfsresultaten van de hele groep en aan de hand van persoonlijke prestaties. De variabele beloning is voor 50% afhankelijk van niet-financiële doelstellingen. Bij niet-financiële doelstellingen kan gedacht worden aan het klantbelang centraal stellen, positie van de dealer versterken, klanttevredenheid of product- en financieringsvoorlichting.

Geen van de werknemers van BMW Group Financial Services ontvangt een jaarlijkse totale beloning van meer dan EUR 1.000.000,-. Over het jaar 2017 heeft BMW Group Financial Services in totaal EUR 1.093.032,87 aan variabele beloning uitgekeerd. Dit bedrag is uitgekeerd aan 75 voor BMW Group Financial Services werkzame personen.

Het beloningsbeleid van BMW Group Financial Services wordt periodiek geëvalueerd en waar nodig gewijzigd.

Lees meer