BMW FINANCIAL SERVICES.

Werken bij BMW Financial Services in Rijswijk.

BMW Group Financial Services is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als de 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis' werkt BMW Group Financial Services hecht samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisaties. De maatschappij is een gespecialiseerd financieel dienstverlener met een breed productaanbod voor zowel BMW en MINI dealers als liefhebbers van deze merken. Er is keuze uit alle denkbare vormen van leasing, financiering en verzekeringen.

Vacatures.

Werken bij BMW Financial Services

Vacatures.

BMW Group Financial Services kent de reparatie- en onderhoudscijfers, het afschrijvingsverloop en de restwaarde van de verschillende modellen van zeer nabij. Dat maakt het mogelijk om scherp te calculeren en op maat te offreren.

 • Credit Analyst

  Beschik jij over uitstekende analytische capaciteiten? Ben jij een aanpakker en een doorzetter die kwaliteit en innovatie uitstraalt? Dan zijn wij naar jou opzoek!


  Wie zijn wij?
  BMW Financial Services B.V. is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als de 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis' werkt BMW Financial Services B.V. nauw samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisaties. Wij hebben een breed productaanbod op het gebied van leasing, financiering en verzekering voor zowel BMW, MINI en BMW Motorrad dealers en ook voor ons multi-make label ALPHERA.

  Afdeling New Business
  De afdeling New Business is verantwoordelijk voor het proces vanaf de offerte tot en met de start van een contract. Dit maakt de afdeling een zeer belangrijke factor op het gebied van het behalen van commerciële doelstellingen, het creëren van een gezonde portefeuille omtrent kredietwaardigheid en ervoor zorgdragen dat alle regels die voortvloeien uit verschillende wet en (interne) regelgeving worden gewaarborgd.

  Hoe ziet jouw dag eruit als Credit Analyst?
  Als Credit Analyst is het jouw doel om onze klanten en dealers een zo passend mogelijke financieringsmogelijkheid te bieden, uiteraard wel met het oog om het risico voor de organisatie zo klein mogelijk te houden. Je werkt samen met een jong, gemotiveerd team om alle binnenkomende lease- en financieringsaanvragen te analyseren en te beoordelen. Je werkt hiermee met de nieuwste systemen om alle processen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Een kleine greep uit de dagelijkse werkzaamheden:

  • Het ondersteunen van de afdeling New Business op administratief- en commercieel gebied;
  • Het analyseren, beoordelen en verwerken van financieringsaanvragen binnen de gestelde wet- en regelgeving alsmede interne richtlijnen;
  • Het primaire aanspreekpunt zijn voor alle BMW en MINI dealers met betrekking tot lease- en financieringsaanvragen;
  • Het actief opvolgen van lopende lease- en financieringsaanvragen.
   
  Ben jij onze nieuwe collega?
  Onze nieuwe Credit Analyst heeft:
   
  • Een Bachelor’s in Economie of Finance;
  • Ten minste 2 tot 3 jaar relevante ervaring op het gebied van kredietanalyse;
  • Een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid en een stevig karakter;
  • Een ver ontwikkelde service- en klantgerichtheid;
  • Sterke communicatievaardigheden, je bent vloeiend in zowel Nederlands als Engels;
  • Grote accuratesse en oog voor detail.
  • Diploma’s WFT Basis en WFT Consumptief Krediet, of is bereid deze binnen een half jaar na aanvang van de functie te behalen.

  Procedure:
  Kan jij jezelf terugvinden in de bovenstaande beschrijving en ben jij dé geschikte kandidaat? Aarzel dan niet om te solliciteren! We ontvangen graag je motivatie en CV via onderstaande button.

 • Manager Accounting

  Beschik jij over uitstekende leidinggevende capaciteiten? Ben jij een aanpakker die staat voor kwaliteit en innovatie? En wil jij de strategische ontwikkeling van het Accounting team binnen BMW Financial Services mede bepalen? Dan is dit is jouw volgende uitdaging!


  Als Manager Accounting zorg jij samen met jouw team voor een correcte financiële administratie en verslaglegging van de balans, waaronder de P&L en subledgers. Een juiste, tijdige en volledige verwerking van de memoriaal-, activa-, omzet-, loonkosten-, pensioen-, BTW-, VPB- en intercompany accounting boekingen is jou op je lijf geschreven. Je zorgt voor een soepel betaalproces en kasbeheer. Jouw uitdaging is het leveren van de hoogst mogelijk kwaliteit van dienstverlening. Je doet dit in de sterk veranderende en vooruitstrevende organisatie BMW Financial Services. Vanuit jouw drive om te innoveren en realiseren, zorg je voor verdere verhoging van de efficiency in de financiële administratie.


  Wie zijn wij?
  BMW Financial Services B.V. is evenals BMW Group Nederland een dochteronderneming van BMW AG. Als de 'lease- en financieringsmaatschappij van het huis' werkt BMW Financial Services B.V. nauw samen met de Nederlandse BMW en MINI dealerorganisaties. Wij hebben een breed productaanbod op het gebied van leasing, financiering en verzekering voor zowel BMW, MINI en BMW Motorrad dealers en ook voor ons multi-make label ALPHERA.


  Hoe ziet jouw dag eruit als Manager Accounting?
  De Manager Accounting stuurt een team van 3 accounting professionals aan. Je coördineert alle accounting processen en je analyseert en presenteert de financiële gegevens aan interne en externe gebruikers. Jouw verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

  • Het ontwikkelen en implementeren van een accounting strategie en operationeel plan in lijn met de lokale en globale business doelen en de lokale wet- en regelgeving. 
  • Het ondersteunen en monitoren van alle accounting activiteiten binnen BMW Financial Services.
  • Waarborgen dat alle financial control procedures en documentatie hiervan zijn geïmplementeerd en worden onderhouden. 
  • Het correct en efficiënt afronden van alle maandafsluitingen, kwartaalafsluitingen en jaarafsluitingen. 
  • Het nauw samenwerken met het hoofdkantoor in München en internationale BMW-vestigingen om kwesties omtrent budget, doorbelasting en eventuele issues te verwerken. 
  • Het identificeren, uitwerken en implementeren van verbeterslagen op strategisch, tactisch en operationeel niveau van de Accounting afdeling.

  Ben jij onze nieuwe collega?
  Onze nieuwe Manager Accounting heeft:

  • Een afgeronde Bachelors of Master in Finance or Accounting study;
  • Ten minste 3-5 jaar relevante ervaring, inclusief ten minste 2 jaar management ervaring in de financiële dienstverlening;
  • Sterke leiderschapskwaliteiten en goede communicatievaardigheden;
  • Een sterk analytisch vermogen en hands-on mentaliteit; 
  • Goede kennis van IFRS en GAAP;
  • Ervaring met SAP;
  • (Internationale) Tax ervaring.

  Procedure:
  Kan jij jezelf terugvinden in de bovenstaande beschrijving en ben jij dé geschikte kandidaat? Aarzel dan niet om te solliciteren!
   

Beloningsbeleid.

BMW Group Financial Services hecht grote waarde aan integriteit en zorgvuldigheid en heeft daarom een beloningsbeleid opgesteld voor alle personen die onder de verantwoordelijkheid van BMW Group Financial Services werkzaam zijn. BMW Group Financial Services beloont haar werknemers door een vaste beloning aangevuld met een variabele beloning. De variabele beloning is gemiddeld nooit meer dan 20% van de totale vaste beloning van alle werknemers en per individu nooit meer dan 100% van de vaste beloning op jaarbasis. De variabele beloning wordt bepaald aan de hand van bedrijfsresultaten van de hele groep en aan de hand van persoonlijke prestaties. De variabele beloning is voor 50% afhankelijk van niet-financiële doelstellingen. Bij niet-financiële doelstellingen kan gedacht worden aan het klantbelang centraal stellen, positie van de dealer versterken, klanttevredenheid of product- en financieringsvoorlichting.

Geen van de werknemers van BMW Group Financial Services ontvangt een jaarlijkse totale beloning van meer dan EUR 1.000.000,-. Over het jaar 2017 heeft BMW Group Financial Services in totaal EUR 1.093.032,87 aan variabele beloning uitgekeerd. Dit bedrag is uitgekeerd aan 75 voor BMW Group Financial Services werkzame personen.

Het beloningsbeleid van BMW Group Financial Services wordt periodiek geëvalueerd en waar nodig gewijzigd.