DE BMW 2 SERIE MODELLEN.

Compromisloos, zelfbewust en expressief: in navolging van de BMW 1 Serie Coupé geldt dat concept ook voor de BMW 2 Serie Coupé, Cabrio en Gran Coupé. De BMW 2 Serie biedt keuze uit krachtige, compacte modelvarianten – die tot de beste behoren in hun klasse. Dat geldt ook voor de  BMW 2 Serie Active Tourer en de BMW 2 Serie Gran Tourer: sportiviteit en efficiëntie gaan hier samen met flexibiliteit en veelzijdigheid in modellen die elke dag inkleuren met meer opwinding en comfort.

Lees meer
BMW 2 Serie modellen BMW driekwart vooraanzicht rijdend op weg in landschap

DE HISTORIE VAN DE BMW 2 SERIE MODELLEN.

Ontdek hier de historie van de BMW 2 Serie modellen en de diverse modelvarianten – sportieve Coupés, open en gesloten, maar ook flexibele en veelzijdige Tourer versies.

Lees meer

DE HISTORIE VAN DE BMW 2 SERIE MODELLEN.

DE EERSTE GENERATIE VAN DE BMW 2 SERIE.

BMW 2 Serie Coupé (G42).

BMW 2 Serie BMW 2 Serie Coupé F22 driekwart vooraanzicht rijdend

De BMW 2 Serie Coupé maakt in 2013 als opvolger van de BMW 1 Serie Coupé een eigen statement met een nog sportiever karakter, uitgebouwde wielkuipen achter, een atletisch ogende achterzijde en een markant silhouet met een aflopende daklijn. Sinds 2017 zorgen nieuw gevormde koplampen en achterlichten voor een nog indrukwekkender verschijning. De koplampen zijn vanaf dat moment voorzien van LED verlichtingstechnologie.

Levendige motoren zorgen voor dynamische stuwkracht, van de 3-cilinder benzinemotor met 1,5 liter cilinderinhoud tot aan de 331 kW (450 pk) sterke krachtbron van M2 CS Racing. Het onderstel laat zien dat ook een compact model het DNA van BMW in zich kan hebben: een precieze, duidelijke besturing voor controle in elke situatie.

Talrijke assistentiesystemen staan paraat om de bestuurder te ondersteunen, zoals Active Cruise Control, die de snelheid aanpast aan de verkeersituatie. Entertainmentsystemen, die via streaming toegang bieden tot uitgebreide muziekbibliotheken, maken genieten van het rijden helemaal compleet.

Productieperiode: 2013–2021

Motoren: 1,5–3,0 liter (100–331 kW (136–450 pk)), 3-, 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.432–4.468 mm/1.774 mm/1.390–1.418 mm

BMW 2 Serie Cabrio (F23).

BMW 2 Serie BMW 2 Serie Cabrio F23 driekwart vooraanzicht rijdend

De BMW 2 Serie Cabrio lost in 2015 zijn voorganger af: de BMW 1 Serie Cabrio. Net als bij de Coupé zijn nu de sportieve accenten veel duidelijker aanwezig. Voor een deel door de Cabrio schouderlijn, die doorloopt van de motorkap tot aan de gespierd ogende achterzijde. De stoffen cabriokap laat zich met een druk op een knop elektrisch openen en sluiten bij snelheden tot 50 km/h. Zo ontstaat een nog directere verbinding met de weg, die de BMW 2 Serie Cabrio dankzij de levendige besturing sowieso al biedt.

De van de BMW 2 Serie Coupé al bekende motoren zorgen ook bij de Cabrio voor rijgenoegen van de bovenste plank. Op geen enkel front sluit de Cabrio een compromis – niet met esthetiek en evenmin met rijprestaties.

Productieperiode: 2015–2021

Motoren: 1,5–3,0-liter (100–331 kW (136–450 pk)), 3-, 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.432–4.468 mm/1.774 mm/1.390–1.418 mm

BMW 2 Serie Gran Coupé (F44).

BMW 2 Serie BMW 2 Serie Gran Coupé F44 driekwart vooraanzicht rijdend

De BMW 2 Serie heeft sinds 2020 een nieuw familielid, waarvan er geen directe voorganger is: De BMW 2 Serie Gran Coupé. Dit model onderscheidt zich in alle opzichten en toont zijn soevereine karakter in elk facet. Van de BMW nierengrille in meshdesign en een driedimensionale structuur tot aan de frameloze portierruiten en de hoge schouderlijn, die op markante wijze contrasteert met de aflopende daklijn. Op prestaties gerichte esthetiek gaat hier samen met individualiteit en buitengewone schoonheid!
Datzelfde concept tekent zich ook af aan de binnenzijde van de BMW 2 Serie Gran Coupé: de optionele volledig digitale BMW Live Cockpit Professional met twee 10,25 inch displays en een BMW Head-up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens op de voorruit.

Voor de rijprestaties staan niet alleen 3- en 4-cilinder turbomotoren, gedeeltelijk met variabele turbinegeometrie, borg. Ook de optionele Steptronic automatische transmissies met 7 of 8 versnellingen dragen daaraan bij.

Productieperiode: 2020–heden

Motoren: 1,5–2,0-liter (85–225 kW (116–306 pk)), 3- & 4-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.526 mm/1.800 mm/1.420 mm

BMW 2 Serie Active Tourer (F45).

BMW 2 Serie BMW 2 Serie Active Tourer F45 driekwart vooraanzicht rijdend

Sinds zijn komst in 2014 heeft de BMW 2 Serie Active Tourer moderne styling gekoppeld aan stedelijk elan, een perfecte compagnon voor een actieve levensstijl. Deze BMW is veelzijdig en efficiënt en is geknipt voor het ritme van de stad. Maar ook lange ritten naar verre oorden kan hij moeiteloos aan.

De BMW 2 Serie Active Tourer dankt zijn sportieve verschijning niet in de laatste plaats aan de horizontale taillelijn, die subtiel de contouren van de dorpels volgt. Ook in het interieur vallen horizontale lijnen samen met de duidelijk gemarkeerde oppervlakken om zo een comfortabel gevoel van ruimte over te dragen.

Moderne 3- en 4-cilinder motoren drijven de voorwielen aan –  xDrive vierwielaandrijving is optioneel. Er is ook een Plug-in Hybride BMW 2 Serie Active Tourer met BMW eDrive, waarbij een elektromotor extra power levert via aandrijving van de achterwielen. Samen met de verbrandingsmotor ontstaat een zeer veelzijdige aandrijflijn – geniet van korte ritten met volledig elektrisch, stil en lokaal emissievrij rijden en van een totale actieradius tot aan 500 kilometer.

In 2018 onderging de BMW 2 Serie Active Tourer een facelift, waarmee vooral de voorzijde en de achterzijde meer indruk maken door de anders gevormde lichtunts. Ook zijn de motoren verbeterd voor nog lagere emissies.

Productieperiode: 2014–2021

Motoren: 1,5–2,0-liter (75–170 kW (102–231 pk)), 3 & 4-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.342–4.354 mm/1.800 mm/1.555 mm

BMW 2 Serie Gran Tourer (F46).

BMW 2 Serie BMW 2 Serie Gran Tourer F46 driekwart vooraanzicht rijdend

De perfecte combinatie van dynamiek en veelzijdigheid: de BMW 2 Serie Gran Tourer biedt als optie een derde zitrij en daarmee plek voor maximaal zeven inzittenden. Aan de andere kant is hij sportief dankzij 3- en 4-cilinder TwinPower Turbo motoren en de karakteristieke voorzijde met indrukwekkende nierengrille. Daarbij zorgen de grote portieropeningen en de lange wielbasis met korte overhangen voor praktische gebruiksmogelijkheden. Door de veerbenen voor met enkelvoudige wielophanging en door lichte en sterke materialen biedt het onderstel een bij het karakter passend weggedrag. De BMW 2 Serie Gran Tourer laat zich levendig en direct sturen. Optioneel zijn xDrive vierwielaandrijving en Steptronic automaat met dubbele koppeling voor nog sneller en naadloos schakelen.

In 2018 zijn de BMW nieren vergroot als onderdeel van een facelift. Ook kreeg deze BMW nieuw gevormde koplampen met LED verlichtingstechnologie. De gewijzigde voorbumper draagt bij aan een nog charismatischer voorkomen.

Productieperiode: 2015–2022

Motoren: 1,5–2,0-liter (80–140 kW (109–190 pk)), 3- & 4-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.556–4.568 mm/1.800 mm/1.641 mm

DE TWEEDE GENERATIE BMW 2 SERIE.

BMW 2 Serie Coupé (G42).

BMW 2 Serie BMW 2 Serie Coupé G42 vooraanzicht stilstaand

De tweede generatie van de BMW 2 Serie Coupé, die in 2021 is geïntroduceerd, trekt de sportieve lijn door: met achterwielaandrijving voor een meer betrokken rijgevoel en levendige rijdynamiek. De uiterst efficiënte en krachtige motoren maken een snelle acceleratie mogelijk. En de optionele Variable Sport Steering voegt daar een nog directer stuurgevoel en een nog grotere stuurprecisie aan toe met een geringere stuuruitslag bij hogere snelheden. De tweede generatie oogt soeverein door de met 31 mm toegenomen spoorbreedte ten opzichte van de voorganger. Dat doet ook de nierengrille met enkelvoudige omlijsting. In plaats van klassieke spijlen bevinden zich in de nierengrille uitdrukkingsvolle kleppen die automatisch open en sluiten naargelang de behoefte aan koellucht. De Bi-LED koplampen doen door hun vorm denken aan legendarische modellen als de BMW 2002. Onder de koplampen zorgen driehoekige luchtinlaten voor een sportief karakter. De driehoeksvorm tekent zich ook af in het interieur, zoals in de deurbekleding.

Met de BMW Digital Key kunt u uw smartphone gebruiken om de BMW te ontgrendelen en te vergrendelen. Ook is daarmee de motor te starten. En als u twijfelt of uw de portieren heeft vergrendeld, dan kunt u dat op elk moment op afstand doen met de MyBMW App.

Productieperiode: 2021–heden

Motoren: 2,0–3,0-liter (135–275 kW (184–374 pk)), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.537 mm/ 1.838 mm/ 1.390 mm

BMW 2 SERIE ACTIVE TOURER (U06).

BMW 2 Serie Active Tourer U06 zijaanzicht opladen

De tweede generatie BMW 2 Serie Active Tourer, leverbaar sinds 2021, is dynamischer en veelzijdiger dan ooit. Met zijn grote achthoekige BMW nierengrille heeft het sportieve en opvallende design een zelfverzekerde uitstraling. De verzonken portiergrepen versterken het heldere design. Tegelijkertijd krijgt het silhouet extra dynamiek dankzij de uitgestrekte zijruiten, vlakke A-stijl en nauwkeurige lijnen. Het interieur van de BMW 2 Serie Active Tourer is net zo indrukwekkend dankzij het grote ruimteaanbod. Optimaal geplaatste opbergcompartimenten, optionele sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier en de standaard instelbare rugleuning van de achterbank zorgen ervoor dat het interieur op vele manieren te gebruiken is en dat alle inzittenden genieten van het hoogste comfort.
 

Dankzij de nieuwste generatie BMW iDrive biedt de BMW 2 Serie Active Tourer verschillende innovatieve technologieën die allesbehalve standaard zijn in deze compacte klasse. Het standaard BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant bieden een volledig nieuwe gebruikservaring. Het ultramoderne bedieningsconcept met intuïtieve menustructuur maakt interactie tussen bestuurder en BMW mogelijk via aanraking of spraak.
 

De BMW 2 Serie Active Tourer Plug-in Hybride modellen combineren uitstekende brandstofverbruikswaarden met de typerende BMW rijdynamiek. Dankzij de nieuwste, vijfde generatie BMW eDrive technologie heeft de BMW 2 Serie Active Tourer met hybride aandrijving een volledig elektrische actieradius van maximaal 80 kilometer.
 

BMW 2 Serie Active Tourer modellen met Mild Hybrid technologie zetten de bewegingsenergie tijdens het afremmen of uitrollen om in elektriciteit, die wordt opgeslagen in de accu. Dat zorgt voor een lagere emissie en brandstofverbruik, 10–14 kW (14–19 pk) extra vermogen en 40–55 Nm extra koppel.
 

Productieperiode: 2021 – heden
 

Motoren: 1,5–2,0 liters (100–150 kW (136–204 pk)), 3- & 4-cilinder
 

Lengte/breedte/hoogte: 4.386 mm/1.824 mm/1.576 mm

BMW 2 Serie BMW auto's staand voor BMW dealer

BMW PREMIUM SELECTION. OCCASIONS.

BMW 2 Serie BMW 2 Serie Gran Coupé M model F44 MP driekwart vooraanzicht stilstaand

BMW 2 SERIE GRAN COUPÉ M MODEL.

BMW 2 Serie BMW 2 Serie Coupé G42 driekwart vooraanzicht stilstaand

BMW 2 SERIE COUPÉ.

BMW 2 SERIE ACTIVE TOURER.

BMW M2 COUPÉ.

BMW 2 Serie Gran Coupé F44 driekwart vooraanzicht stilstaand

BMW 2 SERIE GRAN COUPÉ.

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

  • Kijk voor het gemiddelde brandstofverbruik, het gemiddelde stroomverbruik en de gemiddelde CO₂ emissie op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, die is u graag van dienst.