BMW 8 Serie Gran Coupé: the 8 G16.

THE 8

BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ: ALLE HIGHLIGHTS

THE 8BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ: ALLE HIGHLIGHTS

Leverbaar vanaf

€ 115.196,00

Netto bijtelling vanaf

€ 774,00

NIEUW TOPPUNT VAN SPORTIVITEIT.

DE HIGHLIGHTS VAN DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

BMW 8 Serie Gran Coupé, sportauto design G16

SPORTIEF ZONDER COMPROMISSEN.

HET EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

Dynamische vierdeurs sportcoupé met karakter: de vormtaal van de BMW 8 Serie Gran Coupé is met haar meeslepende esthetiek een nieuwe interpretatie van de luxe sportauto. Van de atletische voorzijde via het vloeiende coupésilhouet tot aan de markant gevormde achterzijde: dit adembenemende design met zijn scherpe contouren en krachtige proporties is opwindend vanaf de eerste aanblik.

BMW 8 Serie Gran Coupé, rijdynamiek G16

KRACHTIGE BEWEEGLIJKHEID.

DE PERFORMANCE VAN EEN SPORTAUTO: DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

De krachtige BMW TwinPower Turbo benzinemotoren van de BMW 8 Serie Gran Coupé en de perfect op elkaar afgestemde componenten van aandrijving en onderstel zorgen voor een overgetelijke rijbeleving. Want deze sportauto is snel, krachtig en uiterst wendbaar, reageert extreem vastberaden in elke situatie en heeft altijd reserves. Stadsverkeer, snelweg of bochtige bergweggetjes: de BMW 8 Serie Gran Coupé heeft overal een antwoord op – en biedt daarbij maximaal rijplezier.

BMW 8 Serie Gran Coupé, interieuruitrusting design G16

RIJPLEZIER KEER VIER.

SPORTIEF RIJDEN VOOR VIER INZITTENDEN IN DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

In de BMW 8 Serie Gran Coupé genieten vier inzittenden van ultiem rijplezier. Want de twee achterpassagiers zitten riant op uiterst comfortabele, afzonderlijke stoelen met lederen bekleding. Deze sluiten prettig aan op het lichaam en zorgen zelfs bij een dynamische rijstijl in scherpe bochten voor perfecte zijdelingse steun – en een verhoogde hartslag bij alle vier de inzittenden.

BMW 8 Serie Gran Coupé, glazen panoramadak G16

ROYALE AMBIANCE.

DE RUIMTE IN DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

Achterin de BMW 8 Serie Gran Coupé kunnen twee volwassenen genieten van indrukwekkend veel hoofd- en beenruimte en een royaal gevoel van ruimte. Dit garandeert ook bij lange ritten optimaal comfort en volkomen ontspanning. Het optionele glazen panoramadak versterkt dit gevoel van ruimte en vrijheid, doordat het fraaie perspectieven biedt en veel licht binnenlaat.

De BMW 8 Serie Gran Coupé belichaamt de fascinatie voor auto’s in de meest exclusieve en sportieve vorm. Buitengewone dynamiek ontmoet moderne luxe.
Domagoj Dukec, Head of Design BMW
Luxe sportauto design G16

MEESLEPENDE ESTHETIEK MAAL VIER.

MEESLEPENDE ESTHETIEK MAAL VIER.

De BMW 8 Serie Gran Coupé is een imponerende vierdeurs sportauto en vormt een revolutie voor de designtaal in deze klasse. De gespierde en precieze contouren van de motorkap verwijzen naar het indrukwekkende potentieel dat eronder zit. Het visuele samenspel tussen de innemende vormen op de flanken inspireert net zo zeer als het scherpe coupésilhouet. Dit loopt over in een markante achterzijde met gespierde schouders die zelfs bij stilstand tomeloze kracht uitstralen. De achterruit is ingebed tussen twee vinnen die uitmonden in de bagageklep – een exclusief detail dat we anders alleen bij met de hand vervaardigde auto’s aantreffen.
BMW 8 Serie Gran Coupé, luxe sportauto design G16
 BMW 8 Serie Gran Coupé, bewegingsvrijheid achterin G16

ABSOLUTE BEWEGINGSVRIJHEID.

ABSOLUTE BEWEGINGSVRIJHEID.

De BMW 8 Serie Gran Coupé biedt achterin verrassend veel ruimte, een eigenschap die je niet van een sportauto zou verwachten. Een grote wielbasis en een verhoogde daklijn scheppen een uiterst comfortabele hoofd- en beenruimte voor de achterpassagiers. Reizen in een luxe sportcoupé kan niet comfortabeler dan hier.
BMW 8 Serie Gran Coupé, bewegingsvrijheid achterin G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, sportautokarakter achterin G16

EERSTEKLAS ZITRUIMTE.

EERSTEKLAS ZITRUIMTE.

De achterpassagiers in de BMW 8 Serie Gran Coupé nemen plaats op met leder beklede, zeer comfortabele afzondelijke stoelen met een sportief karakter. Ze bieden de passagier een aangenaam, op het lichaam aansluitend zitgevoel en daardoor zelfs bij een dynamische rijstijl uitstekende zijdelingse steun. Zo wordt elke rit ook achterin een indrukwekkende rijervaring.
BMW 8 Serie Gran Coupé, sportautokarakter achterin G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, panoramadak met groot glazen oppervlak G16

LICHT. LUCHT. LUXE.

LICHT. LUCHT. LUXE.

Geopend biedt het optionele glazen panoramadak van de BMW 8 Serie Gran Coupé veel frisse lucht, maar ook gesloten zorgt het voor een lichte en luchtige ambiance en een nog luxueuzer gevoel van ruimte. Het opent en sluit volledig automatisch en is voorzien van een schuif- en kantelfunctie. Bovendien kan bij fel zonlicht het geïntegreerde zonnescherm traploos elektrisch worden gesloten.
BMW 8 Serie Gran Coupé, panoramadak met groot glazen oppervlak G16

INDIVIDUELE LUXE MET EEN SPORTIEF KARAKTER.

INTERIEURHIGHLIGHTS VAN DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

Het interieurdesign van de BMW 8 Serie Gran Coupé straalt met elk detail, hoe klein ook, individuele luxe uit en tegelijkertijd komen de sportieve ambities duidelijk tot uitdrukking. De hoogwaardige lederen bekleding is zeer exclusief, alle materialen zijn van superieure kwaliteit en voorzien van een perfecte afwerking van het oppervlak. In combinatie met het meesterlijke handwerk biedt het moderne, eersteklas interieur van de BMW 8 Serie Gran Coupé maximaal comfort en een overweldigende ruimtelijkheid.
BMW 8 Serie Gran Coupé, interieurdesign bekleding G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, glasapplicatie ‘CraftedClarity’ G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, interieurdesign achterin G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, interieurdesign cockpit G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, interieurdesign bekleding G16

EXCLUSIEVE ZITPLAATSEN.

De optionele multifunctionele stoelen in de BMW 8 Serie Gran Coupé kunnen optimaal aan persoonlijke wensen worden aangepast met een instelbare leuningbreedte, een variabele lendensteun en een handmatig verstelbare bovenbeensteun. De stoelen worden bekleed met het meest exclusieve leder, bijvoorbeeld in de BMW Individual lederuitrusting Merino Feinnarbe in Bicolor Elfenbeinweiß/Nachtblau met elegant contraststiksel.

BMW 8 Serie Gran Coupé, glasapplicatie ‘CraftedClarity’ G16

FIJNSTE DETAILS.

Hoogwaardige details zoals de hier afgebeelde BMW Individual interieurlijsten in Pianolack Schwarz, exclusieve stiksels en gegalvaniseerde accenten op bedieningselementen geven het interieur een luxe uitstraling. De optionele, met de hand vervaardigde glasapplicaties uit de uitrusting 'CraftedClarity' sieren de transmissiehendel, de iDrive Controller, de volumeregelknop en de start-/stopknop. Deze geven de hoogwaardige ambiance een unieke aantrekkingskracht – net als de verlichte ’8’ in de transmissiehendel.

BMW 8 Serie Gran Coupé, interieurdesign achterin G16

INDIVIDUELE VRIJHEID.

De naar achteren doorlopende middenconsole in de BMW 8 Serie Gran Coupé is eveneens bekleed met exclusief leder. Het versterkt het individuele karakter van de zitplaatsen achterin en biedt passagiers de mogelijkheid hun eigen optimale klimaat te scheppen. Want met een geïntegreerd bedieningselement kunnen de airconditioning en de stoelverwarming per persoon individueel worden ingesteld.

BMW 8 Serie Gran Coupé, interieurdesign cockpit G16

SPORTIEF-LUXUEUZE AMBIANCE.

De sportieve cockpit in de BMW 8 Serie Gran Coupé straalt unieke elegantie uit en is volledig op de bestuurder gericht. Met het intuïtieve bedieningsconcept van de nieuwste generatie houdt u altijd de voor u relevante informatie in het oog en met het ergonomische met leder beklede M stuurwiel met schakel-paddles houdt u alles onder controle. Alle oppervlakken, knoppen en bedieningselementen voelen aangenaam hoogwaardig aan en ronden de luxe ambiance stijlvol af.

BMW 8 Serie Gran Coupé, rijdynamiek xDrive G16

COMPROMISLOZE RIJBELEVING.

COMPROMISLOZE RIJBELEVING.

Sensaties voorgeprogrammeerd: de BMW 8 Serie Gran Coupé biedt superieure sportiviteit dankzij innovatieve aandrijvings- en onderstelcomponenten. De 8-traps Steptronic Sport transmissie schakelt bijzonder snel en het adaptieve M Sportonderstel zorgt op iedere ondergrond voor een zelfverzekerde dynamiek. De Integral Active Steering met meesturende achterwielen vergroot de dynamiek bij lage snelheden, verkleint de draaicirkel en verhoogt met name bij snelle, bochtige ritten de rijstabiliteit en het comfort. Verder biedt de intelligente vierwielaandrijving xDrive maximale tractie en stabiliteit. Voor extra rijplezier zorgen daarnaast het lage zwaartepunt en de hoge stijfheid van de carrosserie.
BMW 8 Serie Gran Coupé, rijdynamiek xDrive G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8-cilinder motor G16

HARTSLAGVERSNELLER.

HARTSLAGVERSNELLER.

De BMW TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor jaagt met zijn 4,4 liter cilinderinhoud en 390 kW (530 pk) de hartslag van de bestuurder net zo snel de hoogte in als de toerenteller. De krachtige Bi-turbo motor versnelt de BMW M850i xDrive Gran Coupé met een koppel van 750 Nm in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Dat zijn waarden die normaal gesproken alleen bij sportauto’s voorkomen. Dat is te danken aan talloze componenten die uit de autosport stammen. Zo optimaliseren maar liefst twee Twin-Scroll uitlaatgasturbo’s de efficiëntie en zorgen ze voor een imponerende performance. Krachtig aangezet door de volle sound van de 8-cilinder motor die voor kippenvel zorgt.
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8-cilinder motor
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 6-cilinder motor G16

IMPONERENDE KRACHT.

IMPONERENDE KRACHT.

De nieuw ontwikkelde BMW TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor met 3,0 liter cilinderinhoud en 250 kW (340 pk) biedt indrukwekkende prestaties en hoge efficiëntie bij een laag gewicht. Met een koppel van 500 Nm zorgt de motor van de BMW 840i, bijvoorbeeld bij een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,2 seconden, voor maximaal rijplezier. Zowel rechtuit tijdens een sprint als bij het sturen over bochtige wegen. Bovendien biedt de motor dankzij zijn zijdezachte draai-eigenschappen ook bij lange ritten een fascinerende rijbeleving - altijd onder begeleiding van de meeslepende baritonklank van een 6-cilinder motor die tevens uitblinkt door een gematigd verbruik.
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 6-cilinder motor G16

LUXE DIE ZIJN TIJD VOORUIT IS.

INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN IN DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

Geniet van elke meter asfalt: de BMW 8 Serie Gran Coupé vestigt niet alleen op de weg nieuwe maatstaven, maar ook op het gebied van innovatieve technologieën. Van het allernieuwste te personaliseren bedieningsconcept en handige spraakbediening dankzij de BMW Intelligent Personal Assistant tot aan deels autonoom rijden: de innovatieve diensten en assistentiesystemen in deze luxe sportauto maken elke rit nog persoonlijker en meer ontspannen en tillen het rijplezier naar een nog hoger niveau.
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, Experience Modes G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional G16

BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL.

De BMW Live Cockpit Professional is een individualiseerbaar bedienings- en weergaveconcept dat bestaat uit het volledig digitale multifunctionele instrumentenpaneel, het Touch Control Display met hoge resolutie in de middenconsole en het BMW Head-Up Display in uw directe gezichtsveld. Helemaal naar persoonlijke voorkeur instelbaar via touchscreen, gebaren, iDrive Controller of spraakbediening met de BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant G16

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Moderne auto’s worden steeds complexer. Waarom dan geen gebruik maken van een persoonlijke assistent? De BMW Intelligent Personal Assistant ondersteunt u bij het bedienen van uw BMW 8 Serie Gran Coupé, of het nu gaat om navigatie, entertainment of functies van de auto. Met een kort “Hey BMW” communiceert u met de BMW Intelligent Personal Assistant. Om hem beter te leren kennen, vraagt u “Hey BMW, wie ben je?”. Overigens kan het activeringscommando worden aangepast, zeg daarvoor gewoon “Hey BMW, verander het activeringscommando”.

BMW 8 Serie Gran Coupé, Experience Modes G16

EXPERIENCE MODES.

Met de Experience Modes past u de ambiance in het interieur van uw BMW 8 Serie Gran Coupé naar believen aan. De drie individuele voorkeuren ‘Expressive’, ‘Wellbeing’ en ‘Executive’ bieden een optimaal op elkaar afgestemd samenspel van interieurfuncties, waaronder airconditioning, stoelverwarming, verlichting en muziek. Het prikkelt de zintuigen en heeft een positief effect op uw humeur – voor nog meer rijplezier. Zeg gewoon “Hey BMW, activeer de Expressive Mode” en probeer het uit.

BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional G16

DRIVING ASSISTANT PROFESSIONAL.

De optionele Driving Assistant Professional helpt u de juiste afstand tot een voorligger, de gewenste snelheid en de rijbaan aan te houden en verlaagt zo de kans op aanrijdingen. Het systeem waarschuwt bijvoorbeeld voor ongewild de rijbaan verlaten door het stuurwiel te laten trillen. Het zorgt er ook voor dat uw BMW 8 Serie Gran Coupé automatisch afremt als de afstand tot de auto voor u of mensen op de rijbaan te klein wordt. Bovendien waarschuwt het voor slecht zichtbaar verkeer waardoor u makkelijker kunt wegrijden van een parkeerplek. Daarnaast helpt het systeem u om de auto bij noodgevallen tot stilstand te brengen.

BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Individual driekwart vooraanzicht G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Individual driekwart achteraanzicht G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Individual cockpit G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Individual hemelbekleding G16
BMW 8 Serie Gran Coupé, BMW Individual interieuruitrusting G16

BMW INDIVIDUAL – EXPRESSIE VAN INDIVIDUELE STIJL.

Geef de BMW 8 Serie Gran Coupé een sterk eigen karakter. Met de exclusieve uitrustingsmogelijkheden van BMW Individual: een scala aan unieke carrosseriekleuren met spectaculaire reflecties of glinstereffecten – zoals Tansanitblau metallic – geven de luxe sportauto een uniek uiterlijk. De mooiste lederuitrustingen van hoge kwaliteit geven een meerwaarde aan het chique interieur, dankzij talloze kleurvarianten en verfijnde contrasterende stiksels. De stoelbekledingen worden volledig met de hand genaaid, bijvoorbeeld in de BMW Individual vollederen bekleding Merino Feinnarbe Elfenbeinweiß met contrast in Tartufo. De sportief-luxueuze uitstraling wordt afgerond met exclusieve BMW Individual interieurlijsten in Pianolack Schwarz en de BMW Individual hemelbekleding in Alcantara.

BMW 8 Serie Premium Selection

BEKIJK HET OCCASIONS AANBOD VOOR DE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

Bent u niet op zoek naar een nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé, maar een gebruikte BMW 8 Serie Gran Coupé? Zoek nu online naar uw favoriete BMW occasion in de grote voorraad van de BMW dealers. Kiest u voor BMW Premium Selection, dan bent u gegarandeerd van de beste kwaliteit voor uw gebruikte BMW.

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 8 Serie Gran Coupé varieert tussen de 6,9 en 11,5 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 181 en 264 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.