DE NIEUWE BMW iX: PIONIER VAN EEN NIEUW TIJDPERK.

Ontstaan uit een visie. Gemaakt voor elektrisch rijden. De BMW iX biedt dankzij efficiënte BMW eDrive technologie en elektrische vierwielaandrijving een buitengewone actieradius en een indrukwekkende acceleratie vanuit stilstand. De krachtige proporties, vergelijkbaar met de BMW X5 en de minimalistische vormtaal, geven de iX een moderne en expressieve uitstraling. Ondertussen zorgt de combinatie van een hoogwaardige premium ambiance en de modernste technologieën ervoor dat het ruime interieur op alle vijf zitplaatsen het hoogste comfort biedt. Ontdek uw favoriete plek op wielen - de BMW iX.

Lees meer

HIGHLIGHTS VAN DE BMW iX.

BMW iX Aventurinrot i20 driekwart zijaanzicht exterieur

IMPOSANT UITERLIJK.

Grote oppervlakken en een minimalistisch design geven de BMW iX zijn karakteristieke uitstraling.

BMW iX i20 cockpit interieur

MEER RUIMTE VOOR LEVENSKWALITEIT.

Een combinatie van een hoogwaardige premium ambiance en de modernste technologieën geeft de BMW iX een niet eerder vertoond gevoel van ruimte en maakt hem tot uw nieuwe favoriete plek.

BMW iX Kaschmirsilber i20 vooraanzicht op de weg

MEER DAN 600 KM* ACTIERADIUS.

Ontworpen voor lange afstanden en gemaakt voor elektrisch rijden - de BMW iX zet dankzij zijn elektrische vierwielaandrijving en meer dan 600 km* actieradius de maatstaf als het gaat om praktisch gebruiksgemak.

BMW iX Kaschmirsilber i20 bovenaanzicht op de weg

ELEKTRISCH RIJPLEZIER.

Twee zeer efficiënte BMW elektromotoren katapulteren de BMW iX met een traploze acceleratie en met meer dan 500 pk* vrijwel geruisloos van 0 naar 100 km/h in minder dan vijf seconden.

BMW iX Kaschmirsilber i20 driekwart vooraanzicht bij laadstation

COMFORTABEL, SNEL EN EENVOUDIG OPLADEN.

Thuis, op het werk of onderweg: met de producten en diensten van BMW Charging vindt u altijd een passende laadoplossing. Met een laadvermogen van tot 200 kW laadt de BMW iX in minder dan 40 minuten van 10 tot 80% op.

BMW iX - i20 - Aventurin Rood i20 Interieur Castanea

ONGELOOFLIJK INTUÏTIEVE RIJBELEVING.

Een uniek, uiterst aantrekkelijk interieurdesign is een symbiose van intelligent comfort en toekomstgerichte technologie. Met BMW iDrive luidt de BMW iX een nieuw tijdperk van rijbeleving in.

BMW iX i20 video

“BMW Group streeft er continu naar zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat is een centraal onderdeel van onze ondernemingsstrategie. In de BMW iX is deze aanpak bijzonder concreet terug te zien.”


Oliver Zipse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG

Lees meer
Opladen BMW iX - THE iX - i20.

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws over de nieuwe BMW iX? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande button.

OPVALLEND DESIGN.

Het exterieurdesign van de nieuwe BMW iX.

Het gezicht van een nieuwe generatie. Voor het designconcept van de BMW iX was het ons doel om de volgende stap te zetten en een volledig nieuwe designtaal te ontwikkelen – expressief, maar niet over de top. Intelligent, maar niet ingewikkeld. Kort gezegd: een design dat vanaf de eerste blik een nieuwe vertolking van onze slogan ‘BMW maakt rijden geweldig’ symboliseert. Het resultaat is een toekomstgerichte SAV met een iconische, iconische vorm, karakteristieke details en intelligente Shy Tech. De BMW iX is qua lengte en breedte vergelijkbaar met de BMW X5 en is dankzij zijn dalende daklijn vrijwel even hoog als de BMW X6. De wielbasis doet denken aan de BMW X7.
BMW iX i20 exterieurdesign video
BMW iX Aventurinrot i20 vooraanzicht
De BMW iX laat zien hoe we nieuwe technologieën een heel modern en emotioneel design kunnen geven. De auto is technologisch complex, maar voelt heel helder en ongecompliceerd.
Adrian van Hooydonk – Senior Vice President BMW Group Design
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht stilstaand
BMW iX i20 Kaschmirsilber driekwart achteraanzicht stilstaand
BMW iX Kaschmirsilber i20 achteraanzicht stilstaand
BMW iX i20 exterieurdesign video
BMW iX Aventurinrot i20 vooraanzicht
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht stilstaand
BMW iX i20 Kaschmirsilber driekwart achteraanzicht stilstaand
BMW iX Kaschmirsilber i20 achteraanzicht stilstaand

MIJN FAVORIETE PLEK.

Het interieurdesign van de nieuwe BMW iX.

In een symbiose van hightech en ontspanning ontstaat een riante comfortzone. Laat u inspireren door het interieur van de BMW iX. Zijn hoogwaardige minimalisme en innovatieve Shy Tech kenmerken zorgen in combinatie met het glazen panoramadak voor een uniek gevoel van ruimte, dat reizen tot een volledig nieuwe beleving maakt. Met een heldere vormtaal, hoogwaardige materialen en de modernste technologie wordt dit interieur absoluut uw favoriete plek.
BMW iX i20 interieurdesign video
BMW iX i20 cockpit interieurdesign Suite Castanea
We hebben de BMW iX van binnenuit ontworpen. Daarbij wilden we in het bijzonder een modern en minimalistisch interieurdesign creëren, met een zeer ruimtelijk gevoel.
Domagoj Dukec – hoofd BMW Design
BMW iX i20 interieurdesign Loft Stonegrey
BMW iX i20 interieurdesign Suite Castanea
BMW iX i20 achterbank Loft Stonegrey
BMW iX i20 interieurdesign video
BMW iX i20 cockpit interieurdesign Suite Castanea
BMW iX i20 interieurdesign Loft Stonegrey
BMW iX i20 interieurdesign Suite Castanea
BMW iX i20 achterbank Loft Stonegrey

EEN NIEUW TIJDPERK VAN RIJBELEVING.

BMW iDrive in de nieuwe BMW iX.

De meest zinnenprikkelende en comfortabele rijbeleving die BMW ooit heeft gecreëerd. Een consequent doorontwikkelde BMW iDrive trakteert u op een gloednieuwe interieurbeleving, die naadloos samenvloeit met uw digitale dagelijks leven. Hightech, intelligentie en luxe worden op unieke wijze gecombineerd met digitaal design. De BMW typerende oriëntatie op de bestuurder zorgt samen met het heldere karakter, de esthetische bedieningselementen en eenvoudige, natuurlijke bediening voor maximale ondersteuning tijdens het rijden. De combinatie van innovatieve sensoren en kunstmatige intelligentie biedt u een connectie die leidt tot gepersonaliseerde en proactieve dialogen tussen u en uw BMW – een nieuwe wereld van rijbeleving opent zich.
BMW iX i20 interieur user interface iDrive video
BMW iX i20 interieur user interface iDrive Castanea
" “In de hele industrie is er geen enkele gebruikersinterface die zich zo eenvoudig en veilig laat bedienen als ons nieuwe BMW iDrive.” "
Frank Weber – Lid van de Raad van Bestuur BMW AG
BMW iX i20 interieur user interface iDrive cockpit Castanea
BMW iX i20 interieur user interface iDrive cockpit Stonegrey
BMW iX i20 interieur user interface iDrive video
BMW iX i20 interieur user interface iDrive Castanea
BMW iX i20 interieur user interface iDrive cockpit Castanea
BMW iX i20 interieur user interface iDrive cockpit Stonegrey

UNIEK OOG VOOR DETAIL.

Shy Tech en de modernste technologieën in de nieuwe BMW iX.

Met zijn design, luxueuze lounge ambiance in het interieur en innovatieve Shy Tech kenmerken is de lokaal emissievrije BMW iX een belevingswereld voor comfortabele mobiliteit, zowel voor de dagelijke ritten als langere reizen. Het Shy Tech concept stelt de inzittenden centraal en brengt de technologie naar de achtergrond als die niet wordt gebruikt. Een onzichtbare intelligentie, die in de gehele BMW iX is terug te zien in zeer bijzondere en unieke details.

BMW iX Aventurinrot en Kaschmirsilber i20 bovenaanzicht
BMW iX Aventurinrot i20 driekwart achteraanzicht

Opvallende vorm.

Grote oppervlakken, krachtige proporties en innovatieve details die perfect in de carrosserie zijn geïntegreerd zorgen voor een minimalistisch design en de iconische, als een geheel ogende vorm van de BMW iX.
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht

Minimalistische oppervlakken.

De krachtige verschijning van de BMW iX wordt gemarkeerd door royale en heldere oppervlakken en minimalistische, nauwkeurige karakterlijnen. Het resultaat is een moderne uitstraling en een als een geheel vormgegeven carrosserie.
BMW iX Aventurinrot i20 vooraanzicht

Design van de voorzijde.

De voorzijde van de BMW iX wordt op toekomstgerichte wijze opnieuw geïnterpreteerd en draagt bij aan een expressief voorkomen. Vooral de verticaal opgestelde BMW nierengrille onderstreept samen met de meest compacte dubbele koplampen ooit door BMW geproduceerd voor de progressieve uitstraling van de SAV.
BMW iX Aventurin Red i20 zijaanzicht

Zijaanzicht.

Het zijaanzicht van de BMW iX: dynamische SAV proporties voorzien van heldere oppervlakken zonder karakterlijnen. De royale rechthoekige contouren van de wielkuipen vestigen op zelfverzekerde wijze de aandacht op de wielen en doen denken aan de eerste BMW X modellen. De buitenspiegels, de portiergrepen en de taps naar achteren lopende ‘Streamflow’ ruitpartij zijn harmonieus in het totaalbeeld geïntegreerd.
BMW iX Kaschmirsilber i20 achteraanzicht

Design van de achterzijde.

De achterzijde van de BMW iX belichaamt het exterieurdesign in zijn puurste vorm: minimalistisch en expressief. Grote oppervlakken, de meest compacte achterlichten van de BMW Group en de naadloos geïntegreerde bagageklep zorgen voor een moderne uitstraling. De grote diffusorelementen optimaliseren de aerodynamica en vergroten samen met de volledig vlakke onderzijde de actieradius.
BMW iX Aventurinrot i20 driekwart vooraanzicht

Sportpakket.

Het Sportpakket geeft een nieuwe, extraverte invulling aan de minimalistische vormtaal: in contrast met de carrosseriekleur is het onderste deel van de BMW iX over de gehele breedte uitgevoerd in hoogglans zwart. Sportieve details zoals de dynamische trapeziumvorm van de centrale elementen benadrukken het expressieve design van de voorzijde.
BMW iX i20 stoelen interieurdesign Suite Castanea

Uw lievelingsplek op wielen.

Het interieur van de BMW iX wordt gekenmerkt door een open en luchtig ruimtegevoel. De ambiance in het gehele interieur ademt hoogwaardig minimalisme en biedt door een vlakke vloer zowel voor- als achterin veel beenruimte. De vrijstaande, zwevende middenconsole doet denken aan de koffietafels van luxueuze boutique-hotels.
BMW iX i20 cockpit interieurdesign Suite Castanea

Minimalistisch interieurdesign.

Het interieurdesign kenmerkt zich door maximale vereenvoudiging en knoppen die onzichtbaar worden wanneer deze niet nodig zijn. In de overzichtelijke en naadloze middenconsole nemen sensoroppervlakken de plaats in van conventionele knoppen, terwijl de iDrive Touch Controller met hoogwaardige glasoptiek doorzichtig is uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor de nieuw vormgegeven, elegante tuimelschakelaar voor het bedienen van de transmissie.
BMW iX i20 achterin interieurdesign Suite Castanea

Achterbank met lounge comfort.

De achterbank is ontworpen voor drie personen en biedt het hoogst mogelijke comfort. Alle zitplaatsen zijn voorzien van een hoofdsteun en kunnen optimaal worden verwarmd en er zijn geïntegreerde luidsprekers mogelijk. Bovendien is de rugleuning in een verhouding van 40: 20: 40 gedeeld neer te klappen om zo de bagageruimte nog verder te vergroten.
BMW iX i20 glazen panoramadak interieur

Glazen panoramadak.

Het doorlopende glazen panoramadak Sky Lounge zorgt voor een open ruimtegevoel en een ontspannende lounge-achtige ambiance in het interieur. Het dak kan elektrochromatisch worden geblindeerd en biedt dankzij het ontbreken van een binnenhemel nog meer hoofdruimte voor alle inzittenden.
BMW iX i20 bekleding interieurdesign Loft Stonegrey

Moderne materialen.

Een bijzondere samenstelling van materialen en kleuren onderscheidt het zeer moderne interieur van de BMW iX. De asymmetrische, diagonale vormgeving, de buitengewone binnenbekleding en aanvullende contraststiksels zorgen voor een indruk die doet denken aan luxueuze boutique-hotels.
BMW iX i20 BMW Curved-Display interieur

BMW Curved Display.

Het voor het eerst in serie geproduceerde BMW Curved Display vormt het centrale weergave- en bedieningselement van het volledig digitale dashboard van de BMW iX en is een innovatieve vorm van centraalstelling van de bestuurder. Bovendien vormt het 12,3 inch instrumentenpaneel samen met het 14,9 inch Control Display een grote weergave-eenheid en is daarmee een modern, beeldbepalend component van het dashboard.
BMW iX i20 stuurwiel interieur

Zeshoekig stuurwiel.

Met zijn op de autosport geïnspireerde geometrie optimaliseert het eerste zeshoekige stuurwiel van BMW zowel het instap- en zitcomfort als het zicht op alle voor het rijden relevante informatie. Nieuw vormgegeven multifunctionele toetsen met hoogwaardige glasoptiek zorgen voor een zeer intuïtieve bediening. Bovendien is het stuurwiel voor het eerst voorzien van verwarming met drie standen.
BMW iX i20 stoelen interieurdesign Loft Stonegrey

Stoelen voor bestuurder en voorpassagier.

De BMW iX is standaard uitgerust met nieuw ontwikkelde stoelen, die een maximaal ontspannen zitcomfort met lounge gevoel bieden. Naar wens zijn voor het eerst luidsprekers en een Shaker in de stoelconstructie geïntegreerd voor een bijzonder intensieve 4D geluidsbeleving.
BMW iX i20 intelligent BMW nierengrille close-up

Intelligente BMW nierengrille.

Aangezien de elektrische aandrijving van de BMW iX slechts weinig koellucht nodig heeft, is de BMW nierengrille volledig gesloten en getransformeerd in een ‘intelligentievlak'. Cameratechniek, radarfuncties, zeer moderne sensortechniek en bijbehorende reinigingsystemen en verwarmingselementen zijn hierin ondergebracht.
BMW iX i20 BMW logo motorkap close-up

BMW logo op de motorkap.

Via het BMW embleem aan de voorzijde is de ruitensproeiervloeistof op eenvoudige wijze zonder morsen bij te vullen. Met een korte druk opent het embleem, dat na het bijvullen weer ingeklapt kan worden.
BMW iX i20 achteruitrijcamera close-up

Achteruitrijcamera.

De achteruitrijcamera is onopvallend geïntegreerd in de zwarte krans van het BMW embleem aan de achterzijde. De reiniging van de cameralens gaat automatisch via een eveneens direct in het embleem geïntegreerd sproeisysteem.
BMW iX i20 luidspreker close-up

Luidsprekers.

De luidsprekers van het Surround Sound systeem zijn onzichtbaar achter de stof van de portierbekleding en direct in de hoofdsteunen geïnstalleerd en bieden een unieke geluidsbeleving.
BMW iX i20 cockpit close-up

BMW Head-Up Display.

De projector van het BMW Head-Up Display is voor het eerst vloeiend, zonder omlijsting en daarmee vrijwel onzichtbaar in het oppervlak van het dashboard geïntegreerd.

FEITEN OVER DE NIEUWE BMW iX.

  • 01 Meer dan 600 km* actieradius
  • 02 Elektrische vierwielaandrijving met twee elektrisch aangedreven assen en meer dan 500 pk (370 kW)*
  • 03 In minder dan 5,0 seconden* van 0 naar 100 km/h
  • 04 Meer dan 120 km* opladen in 10 minuten
  • 05 Snelladen van 10-80% in minder dan 40 minuten
  • 06 Proporties van een grote BMW SAV: vergelijkbaar met de BMW X5
Opladen BMW iX - THE iX - i20.

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.

Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws over de nieuwe BMW iX? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande button.
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht stilstaand

EEN NIEUWE DIMENSIE VAN PRAKTISCH GEBRUIKSGEMAK.

De BMW iX ontketent een revolutie in het segment van premium SAV's. Met een actieradius van meer dan 600 km* is hij bij uitstek geschikt voor zowel de dagelijkse ritten als lange afstanden. Deze topprestaties worden mogelijk gemaakt door zijn unieke gewichtbesparende carrosserieconcept, dat is gerealiseerd dankzij onze jarenlange ervaring met lichtgewicht constructies en innovatieve materialen zoals aluminium, staal en carbon.

DE INDRUKWEKKENDE PRESTATIES VAN DE BMW iX.

BMW iX Kaschmirsilber i20 vooraanzicht op de weg

Innovatieve aandrijving.

De BMW eDrive technologie van de vijfde generatie omvat behalve twee elektromotoren ook de hoogvoltage-accu, de vermogenselektronica en de laadtechnologie van de BMW iX. De beide krachtige elektromotoren geven de BMW iX samen met de elektrische vierwielaandrijving een zeer efficiënt krachtpotentieel: meer dan 500 pk en een geruisloze acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan vijf seconden plaatsen de BMW iX op sportautoniveau.  

BMW iX Kaschmirsilber i20 bovenaanzicht op de weg

Efficiënt rijcomfort.

Het individueel instelbare recuperatiesysteem zorgt samen met de adaptieve luchtvering op voor- en achteras niet alleen voor een grotere actieradius, maar geeft de bestuurder ook de mogelijkheid om de rijeigenschappen van de BMW iX naar eigen voorkeur af te stemmen. Sportief, een zo groot mogelijke actieradius of meer comfort – tot aan ‘one pedal driving’ waarbij de auto bij het loslaten van het stroompedaal zelfstandig remt en het kenmerkende zwevende gevoel van elektrisch rijden biedt.  

BMW iX Kaschmirsilber i20 driekwart vooraanzicht
BMW iX Kaschmirsilber i20 driekwart achteraanzicht opladen aan BMW Wallbox

BMW CHARGING MAAKT OPLADEN MAKKELIJK.

Met de talrijke laadoplossingen van BMW Charging voor thuis en onderweg opladen staan alle wegen voor de BMW iX open. De essentiële producten en diensten behoren tot de standaarduitrusting. Bijvoorbeeld de uitrusting voor thuis laden en toegang tot het openbare laadnetwerk van BMW Charging met wereldwijd meer dan 450.000 laadpunten. De BMW iX heeft een laadcapaciteit tot 200 kW. Daarmee kan in slechts tien minuten 120 km actieradius worden bijgeladen of in minder dan 40 minuten de accu opgeladen van 10-80%. Thuis kunt u uw BMW iX comfortabel aan uw Wallbox, met tot 11 kW in minder dan elf uur weer volledig opladen. U laadt de auto bijvoorbeeld 's nachts op en vertrekt 's ochtends weer met een volledig opgeladen accu. Via BMW Charging biedt BMW een nieuwe tariefstructuur voor openbaar laden, met als doel om openbaar laden net zo eenvoudig en aantrekkelijk te maken als thuis laden - bijvoorbeeld zonder basistarief in het eerste jaar voor nieuw gekochte elektrische modellen. Via het BMW Charging netwerk heeft u toegang tot een groot aantal aanbieders van openbare laadpunten - en dat alles met gebruik van de BMW Charging Card of App.

BMW iX Kaschmirsilber i20 driekwart zijaanzicht stilstaand

INNOVATIEVE AERODYNAMICA VAN DE BMW iX.

De BMW iX brengt het principe ‘vorm volgt functie’ met iedere millimeter van zijn dynamische design in de praktijk. Dat is vooral te zien aan de gladde carrosserie met lage raampartij, de tot een minimum beperkte naden en de vlakke onderzijde. Dankzij de gesloten voorzijde, de diffusor aan de achterzijde en uitzonderlijke details zoals de verzonken portiergrepen of de in de raamomlijsting geïntegreerde buitenspiegels bereikt de BMW iX een Cw-waarde van slechts 0,25. Zo verenigt hij actieradius en efficiëntie met innovatief SAV design.

De nieuwe THE iX -BMW iX - i20.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Meer weten over de BMW iX? Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden.

Stroomverbruik en CO₂ emissie.

  • Het stroomverbruik van de nieuwe BMW iX bedraagt gemiddeld 21 kWh/100 km.

    *Vastgesteld volgens de WLTP testcyclus. Alle cijfers met betrekking tot prestaties en verbruik zijn voorlopige cijfers.