De eerste BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, driekwart achteraanzicht F92.

THE M8

DE BMW M8 COUPÉ SERIE: ALLE HIGHLIGHTS

THE M8DE BMW M8 COUPÉ SERIE: ALLE HIGHLIGHTS

Leverbaar vanaf

€ 206.331,00

BMW M850i xDRIVE, BMW M8 EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

De BMW 8 Serie Coupé M modellen vormen het summum van luxueus rijplezier, een elegante combinatie van M genen met eigenschappen voor dagelijks gebruik – zowel op de weg als op het circuit. Leverbaar in drie varianten: de BMW M850i xDrive Coupé biedt een buitengewone synthese van comfort, prestaties en efficiëntie. De BMW M8 Coupé met M xDrive biedt behalve de luxe ambiance in het interieur ook het ultieme autosportgevoel, en is ontworpen om de rijdynamische grenzen te verleggen. De BMW M8 Competition Coupé met M xDrive is een nog krachtigere, exclusievere versie van deze high-performance sportauto.

HIGHLIGHTS BMW M8 EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

KLIK VOOR HIGH-PERFORMANCE IN EEN OOGOPSLAG

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, stilstaand zijaanzicht F92

BUITENGEWONE PRESTATIES

DE HIGH-PERFORMANCE M TWINPOWER TURBO 8-CILINDER BENZINEMOTOR

De krachtige 4,4-liter bi-turbomotor van de BMW M8 Competition Coupé levert een buitengewone 460 kW (625 pk) en 750 Nm koppel. Een cross-bank uitlaatspruitstuk optimaliseert de respons van de M krachtbron, een soortgelijk concept wordt ook gebruikt in de autosport. Twin Scroll turbotechnologie optimaliseert het vermogen om exceptionele prestaties te bieden – zowel op de weg als op het circuit.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, rijdend driekwart zijaanzicht F92

ULTIEM RIJPLEZIER

AANDRIJVING EN ONDERSTEL VAN DE BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

De rijervaring in de BMW M8 Coupé met M xDrive en de BMW M8 Competition Coupé met M xDrive is simpelweg verbluffend. Dit komt door het perfect afgestemde samenspel van de hoogontwikkelde aandrijflijn en de onderstelcomponenten, die met hun autosport-DNA de belichaming vormen van het technische vakmanschap van BMW. Voor iedere seconde ultiem rijplezier.

BMW M8 Cmpetition Coupé in Marina Bay Blau metallic met LED koplampen, driekwart vooraanzicht F92.

ICONISCHE VERSCHIJNING

HET EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Grote, perfect vormgegeven oppervlakken met zeer precieze lijnen benadrukken de elegante sportiviteit van de BMW M8 Coupé en BMW M8 Competition Coupé. Ze introduceren een nieuwe designtaal voor luxueuze sportauto’s. De dynamische voorzijde, het vloeiende coupésilhouet met sterk dalende daklijn en de atletische achterzijde zijn een krachtige expressie van zijn dynamische prestaties en onmiskenbare aanwezigheid.

BMW M8 Competition Coupé, cockpit met M stuurwiel met leder bekleed en blauwe ambianceverlichting F92.

BUITENGEWOON SPORTIEF

HET INTERIEURDESIGN VAN DE BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Het exclusieve interieur onderstreept de unieke sportiviteit van een M model, zonder enig compromis op het gebied van luxe. Van het met leder beklede M stuurwiel en de M sportstoelen in vollederuitrusting Merino en de subtiele lichtgeleiders in portieren en middenconsole tot de M kenmerkende rode accenten op de bedieningselementen – ieder detail bevestigt het expressieve sportautokarakter van de BMW M8.

Kracht, elegantie en aerodynamische finesse komen samen in het exterieur van de nieuwe BMW M8 en creëren een ongelooflijk fascinerende auto.
Marcus Syring, Head of Design BMW M

DESIGN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

ONTDEK MET EEN KLIK DE DESIGNHIGHLIGHTS VAN EXTERIEUR EN INTERIEUR.

Het progressieve design van de BMW M8 Competition Coupé overtuigt met zijn uitermate dynamische en tegelijk buitengewoon elegante vormen. Het resultaat is een indrukwekkende sportauto die zijn luxueuze karakter moeiteloos communiceert vanuit ieder perspectief. Het interieur vormt met de fijnste materialen en meesterlijk vakmanschap de perfecte symbiose van pure sportiviteit en weldadige luxe.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic met LED koplampen, driekwart vooraanzicht nacht F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic met LED achterlichten, stilstaand driekwart achterzijde F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, stilstaand driekwart zijaanzicht F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marin Bay Blau metallic, close-up achterzijde met M diffuser in Carbon Schwarz F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, close-up schoudersectie met M achterspoiler in Carbon F92.
BMW M8 Competition Coupé, interieur met M stuurwiel met leder bekleed F92
BMW M8 Competition Coupé, M Sportstoelen met M8 badge en bekleding in volleder ‘Merino’ Schwarz met contraststiksel in Midrand Beige F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic met LED koplampen, driekwart vooraanzicht nacht F92.

Compacte koplampen met BMW Laserlight en een kenmerkende M nierengrille met dubbele spijlen in hoogglans Schwarz. Een fraai gevormde M voorbumper met grote luchtinlaten en decoratief raster in honingraatdesign. Deze unieke elementen in combinatie met de lage carrosserie illustreren de buitengewone dynamiek van deze luxe sportauto, die ieder moment klaar is om naar voren te springen.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic met LED achterlichten, stilstaand driekwart achterzijde F92.

De gespierde achterzijde van de BMW M8 Competition Coupé straalt maximale prestaties uit. De combinatie van de geprofileerde schouderlijnen, de LED achterlichten en de brede wielkasten vormt een compacte eenheid. De M achterspoiler springt direct in het oog – deze is onderdeel van het op de autosport geïnspireerde aerodynamicaconcept.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, stilstaand driekwart zijaanzicht F92.

Het vloeiende silhouet van deze luxueuze sportcoupé – met zijn langgerekte voorzijde, dalende daklijn en atletische achterzijde met korte overhang – definieert elegante gestrekte proporties. Deze extreem dynamische indruk wordt onderstreept door de imposante 20 inch lichtmetalen wielen en de decoratieve Air Breather elementen in Carbon.

BMW M8 Competition Coupé in Marin Bay Blau metallic, close-up achterzijde met M diffuser in Carbon Schwarz F92.

Het optionele M Carbon exterieurpakket bevestigt het indrukwekkende potentieel van de BMW M8 Competition Coupé in ieder exclusieve, sportieve detail. De M diffusor in Carbon Schwarz past als een ondersteunend element bij de onderscheidende bumperinzet, samen met de dubbele uitlaatpijpen – met een diameter van 100 mm – aan weerszijden.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, close-up schoudersectie met M achterspoiler in Carbon F92.

Het M carbondak is niet alleen een visuele uiting van het authentieke high-performanceconcept, maar reduceert ook het gewicht van de BMW M8 Competition Coupé aanzienlijk. Bovendien verlaagt het dak het zwaartepunt van de auto, wat zorgt voor buitengewone rijdynamiek.

BMW M8 Competition Coupé, interieur met M stuurwiel met leder bekleed F92

De sportieve, luxueuze cockpit van de BMW M8 Competition Coupé is met zijn M specifieke instrumenten een bewijs van het compromisloze, op de bestuurder gerichte karakter van de auto.

BMW M8 Competition Coupé, M Sportstoelen met M8 badge en bekleding in volleder ‘Merino’ Schwarz met contraststiksel in Midrand Beige F92.

Het interieur van de BMW M8 Competition Coupé is zowel luxueus als onweerstaanbaar sportief. In de bijzonder elegante Merino vollederuitrusting maken de met de hand gestikte M Sportstoelen met verlicht M8 logo in de hoofdsteunen visueel indruk, terwijl ze ook perfecte zijdelingse ondersteuning bieden en uitstekend comfort op lange reizen.

BMW M8 COMPETITION EN BMW M8 COUPÉ IN DETAIL

HIGHLIGHTS BMW M850i xDRIVE COUPÉ

EFFICIËNTE SPORTIVITEIT MET EEN KLIK: MOTOR, RIJDYNAMIEK EN DESIGN

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart vooraanzicht F92.

OVERTUIGENDE KRACHT

AANDRIJFLIJN VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Met zijn 4,4 liter cilinderinhoud, 390 kW (530 pk) en 750 Nm koppel biedt de machtige M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor van de BMW M850i xDrive Coupé te allen tijde pure uitbundigheid.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart vooraanzicht links F92

DYNAMIEK VAN TOPNIVEAU

RIJDYNAMIEK VAN DE M850i xDRIVE COUPÉ

De BMW M850i xDrive Coupé combineert buitengewone rijdynamiek met geweldig comfort. De 20 inch high-performancebanden, het BMW xDrive vierwielaandrijvingssysteem met M Sportdifferentieel en het adaptieve M onderstel Professional (optie) met elektromechanische rolstabilisatie staan garant voor perfecte tractie.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart achteraanzicht links F92.

EXTRAVAGANT VOORKOMEN

HET EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Tal van gegalvaniseerde componenten van hoge kwaliteit in Cerium Grey accentueren de exclusieve uitstraling van de BMW M850i xDrive Coupé.

BMW M850i xDrive Coupé, cockpit met BMW Live Cockpit Professional en M stuurwiel met leder bekleed F92.

COMFORTABELE SPORTIVITEIT

HET INTERIEURDESIGN VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Het interieur van de BMW M850i Coupé maakt indruk met de fijnste materialen en combineert buitengewoon comfort met exclusieve sportiviteit.

DESIGN BMW M850i xDRIVE COUPÉ

ONTDEK MET EEN KLIK DE HIGHLIGHTS VAN EXTERIEUR EN INTERIEUR

Dankzij het samenspel van precieze lijnen en krachtige proporties straalt het design van de BMW M850i xDrive Coupé dynamiek en karakter uit. Dat wordt versterkt door de onderscheidende M specifieke designelementen in Cerium Grey, die exclusief zijn voorbehouden aan de BMW M850i xDrive Coupé. Dit zijn bijvoorbeeld de omlijsting en de spijlen van de BMW nierengrille, de inleg van de Air Breathers en de sierstukken van de uitlaatpijpen. In het interieur zorgen de zeer exclusieve bekleding en uitrusting voor een comfortabele, exclusieve sfeer, terwijl het trouw blijft aan het sportieve karakter van deze luxueuze sportcoupé.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart vooraanzicht links.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, zijaanzicht
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, achteraanzicht.
BMW M850i xDrive Coupé, interieur met multifunctionele stoelen in BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino Tartufo/Blakc.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart vooraanzicht links.

Met de zeshoekige BMW nierengrille, waarvan de omlijsting en de spijlen zijn uitgevoerd in Cerium Grey, toont de dynamische voorzijde van de BMW M850i xDrive Coupé al op het eerste gezicht zijn sportieve ambities. De extreem lage LED koplampen met BMW Laserlight en de elementen in de luchtinlaten in hoogglans Schwarz accentueren dit.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, zijaanzicht

Het langgerekte silhouet – met de dalende daklijn die vloeiend overgaat in de geprofileerde flanken – van de BMW M850i xDrive Coupé heeft een sportieve uitstraling. Die wordt verder versterkt door de indrukwekkende 20 inch lichtmetalen M wielen en de inzetten van de Air Breather in Cerium Grey.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, achteraanzicht.

De onderscheidende achterzijde van de BMW M850i xDrive Coupé, met zijn grote spoorbreedte en gespierde wielkuipen, weerspiegelt perfect de prestaties van deze exclusieve sportcoupé. De scherp en compact vormgegeven LED achterlichten en de trapeziumvormige uitlaatpijpen, afgewerkt in Cerium Grey, en de diffusor in Dark Shadow metallic onderstrepen zijn dynamische bouw op indrukwekkende wijze.

BMW M850i xDrive Coupé, interieur met multifunctionele stoelen in BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino Tartufo/Blakc.

Het even dynamische als luxueuze interieur van de BMW M850i xDrive Coupé heeft een grote aantrekkingskracht. Comfortabele multifunctionele stoelen in BMW Individual vollederuitrusting Merino accentueren het exclusieve karakter, net als het met leder beklede M stuur en de hier getoonde interieurlijsten in Edelstahlgewebe. Hoogwaardige details zoals de CraftedClarity glasapplicatie op de transmissiehendel benadrukken deze luxueuze indruk.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ: MOTOR, UITRUSTING EN TECHNISCHE GEGEVENS

BMW M Motorsport

BMW M MOTORSPORT.

Het racen is de belichaming van de sportieve prestaties van BMW, de perfectie van de ingenieurskunst en het rijplezier. Met autosport is BMW op circuits over de hele wereld succesvol vertegenwoordigd. Autosport, zoals BMW M Motorsport laat zien, is ‘echt racen’.
BMW M8 Competition Coupé, achteraanzicht F92

BMW 8 SERIE COUPÉ M MODELLEN

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M8 Coupé varieert tussen de 11,1 en 11,1 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 252 en 253 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.