BMW iX3 (G08) - Zo BMW kan elektrisch zijn.

ZO BMW KAN ELEKTRISCH ZIJN.

BMW i

BIJZONDERE VERHALEN.

ZO BMW KAN ELEKTRISCH ZIJN.BIJZONDERE VERHALEN.

ZO BMW.

Hoe BMW is de nieuwe en 100% elektrische BMW iX3? Maak in deze serie portretten kennis met deze volbloed BMW via persoonlijke verhalen. Verhalen over dynamiek en efficiëntie. Over design en duurzaamheid. Met professioneel kitesurfer Roderick Pijls, zangeres RIMON, professioneel endurance racer Nicky Catsburg,  en één van de bekendste coureurs van ons land, Jan Lammers.

Lees meer
Met de sportstand aan en het geluid uit, is het net alsof ik met wind mee tien kilometer uit de kust vaar.
Roderick Pijls - professioneel kitesurfer
BMW iX3 - G08 - Roderick Pijls - ZO DUURZAAM

ZO DUURZAAM.

Roderick Pijls & de BMW iX3. Binnenkort meer.

Roderick Pijls (29) is professioneel kitesurfer. Hij behoort al jaren tot de wereldtop en gebruikt zijn sport om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de natuur. We spreken Roderick bij zijn grote liefde: de zee.

 

“Door al kitend de schoonheid van de natuur te laten zien, wil ik mensen inspireren beter voor de aarde te zorgen.” Roderick was 15 jaar oud toen hij zijn eerste les kitesurfen kreeg. Inmiddels kite hij in een vulkaankrater in IJsland, over een giftig 60 graden warm meer in Tanzania en tussen ijsschotsen onder het Noorderlicht. Hij zoekt de meest spectaculaire plekken ter wereld op om impact te maken.

 

“Ik wil mijn sport gebruiken om mensen de pracht van de natuur te laten zien en ze ervan te overtuigen dat we het koste wat kost moeten behouden en beschermen. Duurzame keuzes maken is echt niet zo ingewikkeld. Neem bijvoorbeeld je eigen tas mee naar de winkel, eet een keertje falafel in plaats van biefstuk en rijd zo vaak mogelijk elektrisch.”

 

Dat laatste voorbeeld brengt het gesprek op de BMW iX3. Roderick: “BMW bewijst met deze auto wat ik al jaren roep: duurzaamheid hoeft helemaal niet ten koste te gaan van kwaliteit.” Laat dat maar aan BMW over. De Duitse autofabrikant loopt voorop als het gaat om het verduurzamen van de hele productieketen. Van de grondstoffen voor de batterij en productie op wind- en zonne-energie tot stoelbekleding van gerecycled plastic. Het is niet voor niets dat BMW zich al tijden de meest duurzame autofabrikant ter wereld mag noemen. “Mijn keuzes zijn heel bewust. Ik wil weten hoe duurzaam producten echt zijn. Voor mij telt waar een merk voor staat en hoe het rekening houdt met de wereld. Bij BMW klopt dat.”

 

Met de iX3 luidt BMW een nieuw tijdperk van emissieloos rijplezier in. En met een actieradius van 460 kilometer rijd je met gemak de hele Nederlandse kustlijn af. Na een extra stuk langs het strand te hebben gereden, vertelt een enthousiaste Roderick door het open raam: “Deze elektrische BMW rijdt echt fantastisch! Met de sportstand aan en het geluid uit, is het net alsof ik met wind mee tien kilometer uit de kust vaar. Alleen maar stilte om me heen en de krachtige wind in mijn kite.”

Zo duurzaam kan elektrisch zijn.

Lees meer
Iedere lijn, iedere kleur, iedere vorm is met intentie gemaakt.
RIMON - zangeres en audiovisueel kunstenaar
RIMON en de BMW iX3 - G08 - Zo adembenemend.

ZO ADEMBENEMEND.

RIMON & de BMW iX3.

RIMON is één van de spannendste namen in de muziekwereld. Haar nummers bevatten elementen van pop, neo-soul en hiphop, en haar videoclips zijn een visueel spektakel. Wat vindt zij, met haar oog voor stijl en detail van deze nieuwste BMW? In een besneeuwd Amsterdam ontdekt RIMON hoe adembenemend elektrisch rijden kan zijn.

 

RIMON (24) werd geboren in Eritrea en groeide op in Amsterdam. Via een bijzondere weg kwam haar zangcarrière tot stand. ‘Ik ben begonnen met fotografie, ik was altijd op zoek naar mooie beelden. Daar ging ik woorden bij schrijven en die woorden werden uiteindelijk songs. Maar beeld is altijd een belangrijk onderdeel van mijn werk gebleven. Beeld en muziek zijn twee werelden die samen één geheel vormen.’

 

‘Ik hou er niet van om gelabeld te worden. Ik wil vrij zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Met mijn muziek, met mijn looks, eigenlijk met alles in mijn leven.’ Haar knaloranje, gewatteerde jas accentueert haar opvallende verschijning naast de witte BMW iX3 in de sneeuw. Ze maakt een rondje om de auto en neemt ieder detail van de iX3 in zich op.

 

De heldere, krachtige lijnen zijn direct herkenbaar van andere BMW X-modellen. Toch zijn er duidelijke verschillen te zien. Zo is bij de iX3 de typerende BMW-nierengrille gesloten. Verder vallen rondom de verschillende blauwe accenten op, die het innovatieve, elektrische karakter van het model benadrukken. De 20-inch aerodynamische wielen geven de iX3 een nog progressievere look, en ook zorgen voor optimale efficiëntie.

 

Tijd om in te stappen. Het eerste wat opvalt is het enorme glazen panoramadak. Het geeft het interieur een heel ruim en licht gevoel. De afwerking is sportief en elegant tegelijk, met luxe lederen stoelen, aluminium BMW i-accenten en ambiance verlichting. Het instrumentenpaneel en het Control Display vormen samen als het ware één groot scherm, waar verschillende weergaven voor gekozen kunnen worden.

 

RIMON is onder de indruk. Als artiest weet ze dat over elk detail is nagedacht. ‘Iedere lijn, iedere kleur, iedere vorm is met een bepaalde intentie gemaakt, en draagt bij aan het grotere geheel.’ De auto voelt daardoor vertrouwd, maar ook helemaal nieuw. Met een druk op de knop start RIMON de iX3 en rijdt soepel en geruisloos de straat uit. Zo adembenemend kan elektrisch zijn. 

Lees meer
Hoe zuiniger je omgaat met energie, hoe langer je het volhoudt.
Nicky Catsburg – autocoureur en professioneel endurance racer
BMW iX3 - G08 - Nicky Catsburg - Zo Efficiënt

ZO EFFICIËNT.

Nicky Catsburg & de BMW iX3.

Nicky Catsburg is autocoureur en professioneel endurance racer. Hij rijdt regelmatig races van 24 uur of langer, en weet als geen ander hoe je het maximale uit een auto haalt. Op de grens tussen Nederland en België maakt Nicky kennis met het uithoudingsvermogen van de vijfde generatie BMW eDrive. 

 

Nicky groeide op in de buurt van Amersfoort, en woont ondertussen net over de grens in België. Maar vaak is hij te vinden in het buitenland. Begin februari van dit jaar won hij nog de Rolex 24, een 24-uursrace in Daytona, USA. Een geweldig begin van het seizoen, nadat hij het voorgaande seizoen al zeer succesvol afsloot met overwinningen tijdens de 24 uur van de Nürburgring (Duitsland), de 8 uur van Indianapolis (USA) en de 9 uur van Kyalami (Zuid-Afrika). Het maakte hem namens BMW kampioen in de 2020 Intercontinental GT Challenge.

 

‘De 24 uur van de Nürburgring is absoluut mijn favoriete endurance race’, vertelt Nicky. ‘Daarbij race je door kleine dorpjes, met droge en natte stukken. Dat maakt het heel technisch. Het gaat niet alleen om die ene snelle ronde, maar juist ook om uithoudingsvermogen en efficiëntie.’ 

 

Met de BMW iX3 debuteert de vijfde generatie eDrive van BMW, en die is efficiënter dan ooit. ‘Het is heel simpel: Hoe zuiniger je omgaat met energie, hoe langer je het volhoudt’, legt Nicky uit. ‘Tijdens het racen heb ik daar een heel team voor, om te zorgen dat de auto optimaal presteert. Maar als ik in mijn privéauto stap, dan wil ik gewoon dat het klopt. En als ik nu kijk naar de BMW iX3, dan voelt dat direct goed.’ 

 

Als de accu van de iX3 dan uiteindelijk toch leeg is, kan bij een snellaadstation elke 10 minuten 100 kilometer actieradius worden bijgeladen, waardoor je in iets meer dan een half uurtje al op 80% zit. Daar is zelfs Nicky Catsburg van onder de indruk. ‘Het is mooi om te zien dat de kennis over rij-efficiëntie die ik in mijn werk zie ook terugkomt in deze nieuwe generatie elektrische auto's van BMW. Ik weet dat daar duizenden uren aan ontwikkeling in zitten, om ervoor te zorgen dat ieder beetje energie benut wordt. Net zoals wij dat doen op het circuit. Ik rijd nu een BMW X7, maar dit rijdt zo goed en comfortabel dat ik hem binnenkort ga omruilen voor een iX3.’

Lees meer
Ja, BMW zit absoluut in mijn DNA.
Jan Lammers, sportief directeur Dutch Grand Prix
BMW iX3 - G08 - Jan Lammers - Zo Krachtig

ZO KRACHTIG.

Jan Lammers & de BMW iX3.

Jan Lammers is sportief directeur van de Dutch Grand Prix en één van de meest ervaren coureurs van Nederland. Als jongetje groeide hij op in Zandvoort: strand, duinen en het circuit. Op zijn zestiende stond hij aan de start.

 

‘Zandvoort is mijn home-town’, vertelt Jan Lammers. ‘Het is een beetje een jongensdroom: je hebt het strand, de duinen en het circuit. Ik ben hier geboren en op 12-jarige leeftijd werkte ik al bij de slipschool van Rob Slotemaker, wat nu de BMW Driving Experience Slotemakers is. Ik begon met auto’s wassen.’

 

Er volgde een carrière in vrijwel alle vormen van autoracen, van de 24 uur van Le Mans tot de Formule 1, “In 1980 heb ik een fantastisch jaar gehad, met de BMW M1 Procar Serie. Dat was geweldig, om met zo’n prachtige auto door Monaco te mogen racen. Ja, BMW zit absoluut in mijn DNA.’ 

 

De echte BMW liefhebber, zoals Jan Lammers, is natuurlijk vooral benieuwd naar wat er van binnen zit. Hoe rijdt deze elektrische BMW? Om te beginnen heeft de iX3 het laagste gewicht in zijn klasse, waardoor hij nog sneller accelereert dan zijn brandstof evenknie. Het accupakket is geplaatst onder in de auto, wat de iX3 een perfecte balans geeft. Daarnaast maakt de iX3 gebruik van achterwielaandrijving, wat zorgt voor dat typerende ‘BMW gevoel’. Je hebt het idee dat je een duwtje in de rug krijgt, in plaats van dat je voortgetrokken wordt. En dat maakt een groot verschil. 

 

‘Eens een coureur, altijd een coureur, dat geldt zeker voor mij’, zegt Jan. ‘Maar tegenwoordig gaat het in mijn leven ook over balans. Vroeger wilde ik alleen maar sneller. Nu, na een lange werkdag, wil ik in mijn auto stappen en ontspannen. Maar wel op zo’n manier dat als ik wil, ik alleen maar het pedaal hoef in te trappen om de auto tot leven te laten komen. En met de iX3 kan dat. Het is ongelofelijk om te zien welke technologische ontwikkelingen allemaal hebben plaatsgevonden, en hoe comfortabel, veilig en hard je dan kan rijden.”

Lees meer

DE BMW iX3 IN ACTIE.

Een vertrouwde sprong voorwaarts.

Volledig nieuw. En toch vertrouwd. De BMW iX3 kies je niet omdat het een elektrische auto is. Die wil je, omdat het een BMW is.
BMW iX3 - G08 - Roderick Pijls - ZO DUURZAAM - vuurtoren
De BMW iX3 (G08) Roderick Pijls
ZO ADEMBENEMEND - RIMON over de BMW iX3 - THE iX3 - G08
Achterzijde BMW iX3 (G08) op Zandvoort
Nicky Catsburg over de BMW iX3 (G08) - THE iX3
Nicky Catsburg en de BMW iX3 (G08) - THE iX3
Informatie display BMW iX3 (G08)
Jan Lammers en de BMW iX3 (G08)
BMW iX3 - G08 - Roderick Pijls - ZO DUURZAAM - vuurtoren
De BMW iX3 (G08) Roderick Pijls
ZO ADEMBENEMEND - RIMON over de BMW iX3 - THE iX3 - G08
Achterzijde BMW iX3 (G08) op Zandvoort
Nicky Catsburg over de BMW iX3 (G08) - THE iX3
Nicky Catsburg en de BMW iX3 (G08) - THE iX3
Informatie display BMW iX3 (G08)
Jan Lammers en de BMW iX3 (G08)
  • Het gemiddelde stroomverbruik van de BMW iX3 is 18,5 kWh/100 km. Data op basis van peildatum 01-07-2020. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂ emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW Dealer, hij is u graag van dienst.