BMW CONNECTED DRIVE DIGITAL SERVICES.

ALTIJD VERBONDEN.

Wat kan uw BMW voor u betekenen? Dat u op tijd uw bestemming bereikt? Antwoord geven op al uw vragen? Of altijd zorgen voor het juiste entertainment? De BMW ConnectedDrive Digital Services bieden u een keur aan praktische mogelijkheden. Op intelligente en innovatieve wijze maken ze u het leven gemakkelijker en wordt elke rit een belevenis.

Lees meer
BMW CONNECTED DRIVE DIGITAL SERVICES.ALTIJD VERBONDEN.

  REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

  Remote software upgrade

  BMW introduceert de Remote Software Upgrade: uw auto volledig up-to-date en veilig omdat u beschikt over de laatste software. En dat middels een druk op de knop. U bent het gewend van uw smartphone: eens in de zoveel tijd kunt u een software update installeren om voorzien te worden van de nieuwste diensten, om de werking van het systeem te verbeteren en om weer helemaal veilig te zijn door de laatste security updates. Dit geldt nu ook voor uw BMW: met de Remote Software Upgrade krijgt u tot 3x per jaar de mogelijkheid om de nieuwste software te installeren. Dit kan ‘Over-the-Air’ waarbij de software direct naar uw auto wordt verzonden of u kunt het via de BMW Connected app in de auto laden. Eenvoudig, snel, zonder gedoe.

  UW BMW UPDATEN.

  Uw BMW updaten

  Is de software volledig gedownload naar de auto, dan krijgt u de mogelijkheid tot installatie. Dit werkt als volgt:

  • U krijgt de melding via het scherm in de auto dat de software upgrade klaar is om te installeren
  • In de zgn. ‘Release Notes’ leest u welke functionaliteiten worden geïnstalleerd (afhankelijk van de uitrusting van het voertuig)
  • Indien u de software wilt installeren, zorgt u dat het voertuig op een veilige plek geparkeerd staat
  • U start het installatieproces. De auto is gedurende 20 minuten niet bruikbaar en het alarmsysteem is tijdens deze periode ook uitgeschakeld. U kunt de auto wel vergrendelen en ontgrendelen.
  • Na 20 minuten is de installatie voltooid. U ziet hiervan een melding op het scherm
  • Uw BMW is weer helemaal up-to-date!

   

  Indien u vragen heeft over de Remote Software Upgrade en de installatieprocedure, kunt u altijd contact opnemen met uw BMW dealer, BMW Erkend Service Partner of BMW Klantenservice

  BESCHIKBAARHEID EN VOORWAARDEN.

  Beschikbaarheid en voorwaarden
  • De Remote Software Upgrade is beschikbaar voor nieuwe modellen met ‘Operating System 7’ (dit zijn per 07/2019 de BMW X7, BMW X5, BMW 8 Serie, BMW 3 Serie en BMW Z4).
  • Er komen tot 3 updates per jaar beschikbaar.
  • De Remote Software Upgrade is minimaal beschikbaar in de eerste 3 jaar vanaf de introductiedatum van een model en kan gedurende deze periode kosteloos worden gebruikt.
  De BMW Intelligent Personal Assistant neemt onze klanten mee op een reis naar een nieuw tijdperk van intelligente, multimodale en spraakgestuurde ervaringen.
  Dieter May, Senior Vice President Digital Products and Services

  BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

  Uw intelligente netwerk onderweg.

  BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

  Uw intelligente netwerk onderweg.

  BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

  Uw persoonlijke assistent.

   Natuurlijke interactie

  Natuurlijke interactie.

  De BMW Intelligent Personal Assistant – u kunt gewoon met hem praten. Hij is de ziel van uw BMW en staat altijd voor u klaar. Als u met hem wilt praten, hoeft u hem niet eerst met een druk op de knop te activeren of een bevestigingstoon af te wachten. Begin gewoon met praten zoals u normaal zou doen, zonder te pauzeren. Zeg bijvoorbeeld ‘Hey BMW, wie ben jij?’ Wilt u hem een andere naam geven? Zeg dan: ‘Hey BMW, verander het activeringswoord’.

  Lees meer
   Auto-expert

  Auto-expert.

  Met de BMW Intelligent Personal Assistant blijft geen vraag onbeantwoord. Hij is de ultieme auto-expert die u ondersteunt. Wat u ook over uw BMW wilt weten en wanneer u ook hulp nodig hebt, hij staat altijd voor u klaar. Hij helpt u de functies van uw BMW nog beter te leren kennen en hij is bovendien altijd op de hoogte van de status en onderhoudsbehoefte van uw BMW.

  Lees meer
   Persoonlijke assistent

  Persoonlijke assistent.

  Uw behoeften begrijpen en u altijd optimaal ondersteunen – dat maakt de BMW Intelligent Personal Assistant uniek. Met ‘Hey BMW, rij naar huis’ vindt hij direct de route naar uw huis en met ‘Hey BMW, ik heb trek’ vindt hij een geschikt restaurant, indien gewenst zelfs met de beste beoordeling. Hij zorgt ervoor dat u ook onderweg productief bent en leest e-mails voor of vindt nog sneller uw favoriete muziek.

  Lees meer
   In-Car Experiences

  In-Car Experiences.

  Uw BMW zorgt voor u. Hij zorgt voor verkwikking als u moe bent, voor ontspanning na een stressvolle dag, en past het interieur van uw auto optimaal aan uw stemming aan. Met de In-Car Experiences, waaronder de Caring Car- en Experience-programma's, zorgt uw BMW ervoor dat u zich beter voelt.

  Lees meer

  BMW CONNECTED DRIVE FEATURES.

  BMW CONNECTED DRIVE FEATURES.

  MY ASSISTANT.

  De beste reisgenoot voor onderweg. Altijd.

  Waar u zich ook bevindt, wat u ook van plan bent, wat u ook nodig heeft: zowel voor als tijdens de rit is er geen betere ondersteuning denkbaar dan de buitengewone services van BMW ConnectedDrive. U zoekt het beste Italiaanse restaurant van de stad of een dienstapotheek in het weekend? Diensten zoals de Personal Assistant Service staan onderweg met een druk op de knop voor u klaar en helpen u waarmee u maar wilt. En met de My BMW App plant u uw volgende reis comfortabel vanuit huis en heeft u bovendien op afstand toegang tot de belangrijkste functies van uw BMW.

  Lees meer
   Intelligent Personal Assistant

  Intelligent Personal Assistant.

  ‘Hey BMW, wie ben jij?’ Zou het niet geweldig zijn als uw BMW als een persoonlijke assistent voor u is? Communiceer via de BMW Intelligent Personal Assistant op een nieuwe en eenvoudige manier met uw BMW. Hij kent u, leert van u, wordt steeds beter en helpt u in elke situatie. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan alles met betrekking tot uw BMW uitleggen en helpt u uw BMW beter te leren kennen.

  Lees meer
   Personal Assistant Service

  Personal Assistant Service.

  Schijnt morgen de zon in Rome? Wanneer vertrekt mijn vlucht? En waar is het beste restaurant van de stad? De Personal Assistant Service staat onderweg voor u klaar en geeft u met een druk op de knop antwoord op deze en andere vragen – individueel, persoonlijk, snel. Waar u zich ook bevindt, wat u ook nodig heeft.

  Lees meer
  Man in BMW en vrouw naast BMW gebruiken de My BMW App op de smartphone

  My BMW App.

  De My BMW App past net zo goed bij u als uw BMW. Het is de directe verbinding met de auto, zelfs als u niet in uw BMW zit. Plan uw volgende rit, controleer de status van uw BMW, boek uw volgende service-afspraak of gebruik een van de talrijke bedieningsfuncties op afstand - alles gemakkelijk via uw smartphone.

  Lees meer
  Display of smartphone showing Remote Services in use

  Remote Services.

  Heb ik mijn auto afgesloten, en waar sta ik ook al weer precies geparkeerd? Met de Remote Services heeft u via de My BMW App op afstand direct toegang tot uw BMW. Ventileer uw BMW voordat u vertrekt of sluit hem op afstand af met uw smartphone.

  Lees meer
  Smiling woman using Remote 3D view on her smartphone

  Remote 3D View.

  Houd altijd zicht op de omgeving van uw BMW, zodat u zeker weet dat alles in orde is. Met de Remote Services en Remote 3D View* kunt u via de My BMW App vanuit elk perspectief een blik werpen op de omgeving van uw auto, portieren vergrendelen of de claxon bedienen.

  *Remote 3D View is naar verwachting beschikbaar in de My BMW App vanaf september 2020.

  Lees meer

  MY JOURNEY.

  Zo wordt elke rit uniek.

  Elke rit is anders. Toch kunt u er altijd op vertrouwen dat u comfortabel en stipt op tijd uw bestemming bereikt. Met de Connected Navigation diensten zoals Real Time Traffic Information bent u altijd op de hoogte van de actuele verkeerssituatie en komt u sneller aan op uw bestemming. Zonder stress, want met de Parking Place Assistant vindt u heel eenvoudig een vrije parkeerplek. En met de ParkNow integratie in uw BMW kunt u eenvoudig uw parkeersessie starten en beëindigen.

  Lees meer
  Man using Connected Navigation on display in BMW

  Connected Navigation.

  Connected Navigation biedt u een fantastische navigatie-ervaring, tijdens de planning en voorbereiding, onderweg, tot aan parkeren en opladen toe. Ons doel is om uw reis van A naar B nog comfortabeler en persoonlijker te maken. Wij willen u de hele reis lang blijven verbazen en u een veilig gevoel geven – op al uw touchpoints, wanneer en waar u ons ook maar nodig heeft.

  Lees meer
   Parking Place Assistant

  Parking Place Assistant.

  Dicht bij uw bestemming een parkeerplaats vinden? Met de Parking Place Assistant is dat heel eenvoudig. Hij beveelt u vrije plaatsen in parkeergarages of op straat aan en vindt aan de hand van uw keuze de beste route voor u met de grootste kans op een parkeerplek. Het parkeerkaartje kunt u zonder contant geld betalen met PARK NOW (nog niet voor Nederland).

  Parking Place Assistant maakt deel uit van de innovatieve navigatiebeleving van Connected Navigation.

  Lees meer
   PARK NOW

  PARK NOW.

  Wij brengen de toekomst van het parkeren daar waar deze thuishoort: in de auto. PARK NOW (nog niet voor Nederland) wordt een ideale reisgenoot die u alle functies rechtstreeks in het navigatiesysteem aanbiedt – altijd synchroon met de PARK NOW App. Vanaf nu parkeert u zonder contant geld, zonder parkeerkaartje en zonder stress op straat of in een parkeergarage. Zodra u zich in een zone met betaald parkeren bevindt, wordt u daarover geïnformeerd en kunt u het hele parkeerproces via het navigatiesysteem van uw BMW beheren.

  Betalen via PARK NOW maakt deel uit van de innovatieve navigatiebeleving van Connected Navigation.

  Lees meer
   Real Time Traffic Information

  Real Time Traffic Information.

  Kostbare vakantietijd verliezen in de file? Met Real Time Traffic Information bereikt u sneller uw bestemming. Deze service kent de actuele verkeerssituatie vrijwel in real time en berekent automatisch alternatieve routes. De aanvullende functie Local Hazard Preview waarschuwt u bij slechte wegomstandigheden of ongevallen op uw route.

  Lees meer
  Two men in restaurant using feature „Manage your favorite Locations“ on smartphone

  Beheer je favoriete bestemmingen.

  Direct naar uw favoriete café of uw sportschool via het BMW navigatiesysteem? Verzend met uw smartphone de voor u interessante bestemmingen naar het navigatiesysteem van uw BMW. Nieuwe favoriete bestemming die u in de My BMW App opslaat zullen daarna ook in het navigatiesysteem beschikbaar zijn.

  Lees meer
  Woman using feature “Share Locations from another App” at home on her smartphone

  Bestemmingen uit andere apps delen.

  Heeft u een favoriete kaartenapp zoals Google Maps of Apple Maps en wilt u een adres van daaruit naar het navigatiesysteem van uw BMW sturen? Dat is met de My BMW App geen probleem. U kunt vanuit alle kaartenapps die de deelfunctie ondersteunen een bestemming overzetten naar uw My BMW App en zo naar uw BMW sturen.

  Lees meer
  Man en vrouw zitten in woonkamer en gebruiken Send to Car op smartphone

  Send to Car.

  Waarheen voert de volgende rit? Zoek met de My BMW App naar nieuwe bestemmingen en stuur ze direct naar uw BMW. Zodra u vervolgens instapt, vindt u de bestemming bij uw berichten en kunt u met één klik de routebegeleiding starten.

  Lees meer
  Woman using feature “Digital Charging Service“ at home on smartphone for her BMW i3

  Digital Charging Service.

  Met de Digital Charging Service laadt u uw BMW i of BMW Hybride model altijd en volledig automatisch op het beste en voordeligste moment op en kunt u erop vertrouwen dat uw BMW op tijd weer helemaal opgeladen is. U voert gewoon de gewenste vertrektijd en het stroomtarief in en de Digital Charging Service doet de rest.

  Lees meer
   Map Update

  Map Update.

  BMW is de eerste autofabrikant die drie mogelijke update-processen aanbiedt voor uw kaartenmateriaal: de USB Full Map Update via de dealer of de ConnectedDrive Store en de automatische “Over-The-Air” update via de vast geïnstalleerde SIM-kaart, tot vier keer per jaar (voor de voorgeselecteerde gebieden). De "Over-The-Air" update veroorzaakt noch licentiekosten, noch overdrachtskosten. Zo is uw navigatiesysteem altijd up-to-date.

  Lees meer

  MY CAR.

  Omdat uw BMW meer is dan alleen een auto.

  In uw BMW kunt u zich helemaal op het rijden concentreren, want voor de rest wordt gezorgd. Met de Digital Key op uw smartphone krijgt u heel eenvoudig toegang tot uw BMW, terwijl de Remote Software Upgrade “Over-The-Air” ervoor zorgt dat de software van uw BMW altijd up-to-date is en u niet steeds naar uw dealer hoeft. En mocht u onverhoopt betrokken raken bij een ongeval, dan zorgt de Emergency Call automatisch voor hulp en geeft belangrijke informatie over passagiers en auto door aan de hulpdiensten.

  Lees meer
   Caring Car

  Caring Car.

  Wilt u vol nieuwe energie aankomen of ontspannen als u gestrest bent? Met Caring Car zorgt uw BMW voor u. Als u ‘Hey BMW, ik ben moe’ of ‘Hey BMW, ik ben gestrest’ zegt, activeert de BMW Intelligent Personal Assistant het Caring Car Vitalize of Relax-programma. Uw zintuigen worden verwend door het samenspel van verschillende interieurfuncties gedurende het programma.

  Lees meer
   Experience-programma's

  Experience-programma's.

  Houdt u onderweg van ingetogen luxe of wilt u van uw privacy genieten? De drie Experience-programma's Executive, Expressive of Wellbeing zijn een belevenis voor de zintuigen dankzij een optimaal afgestemd interieur dat perfect bij uw stemming past.

  Lees meer
   Automate My Habits

  Automate My Habits.

  Zet u de stoelverwarming altijd op stand 3 als het koud is? Met Automate My Habits bepaalt u de regels voor uw voorkeursinstellingen, zodat deze worden geleerd en automatisch geactiveerd. Zo kunt u genieten van de rit terwijl uw BMW ervoor zorgt dat u zich goed voelt. In de toekomst worden nog meer automatische functies toegevoegd.

  Lees meer
  The man unlocks a BMW with a Digital Key

  Digital Key.

  Waarom uw sleutel gebruiken als u uw smartphone bij u heeft? Met de BMW Digital Key kunt u uw BMW openen, vergrendelen en zelfs starten. Ook kunt u maximaal vijf personen met een compatibele iPhone* toestemming geven om uw BMW te gebruiken. Daarbij kunnen voor bijvoorbeeld beginnende bestuurders onder andere het vermogen en de topsnelheid worden beperkt. 

   

  *De BMW Digital Key is alleen compatibel met geseleceerde iPhones. Een lijst met geschikte iPhones is beschikbaar op bmw.com/digitalkey.

  Lees meer
  Remote Software Upgrade, man zit in BMW en gebruikt Control Display

  Remote Software Upgrade.

  Uw BMW moet up-to-date zijn en voorzien van de nieuwste software? Met Remote Software Upgrade is en blijft uw BMW altijd up-to-date. Comfortabel, veilig en stressvrij, zonder dat u een bezoek hoeft te brengen aan uw BMW Servicepartner. De upgrades worden “Over-The-Air” geïnstalleerd, zoals u dat ook kent van de smartphone.

  Lees meer
  Man in BMW and woman outside the BMW using Wi-Fi Hotspot on smartphone

  WLAN Hotspot.

  Neem via uw tablet deel aan videoconferenties of stream de laatste aflevering van uw favoriete serie op uw smartphone. De Hotspot brengt u met LTE-snelheid (beschikbaarheid afhankelijk van netwerk) online via de in de BMW ingebouwde SIM-kaart. Zo kunnen u en uw medereizigers tegelijk surfen op maximaal tien eindapparaten. 

  Lees meer
   Emergency Call

  Emergency Call.

  Na een ongeval is snel handelen cruciaal. De Emergency Call (geavanceerde noodoproepfunctie) schakelt hulp in en kan in het ernstigste geval levensreddend zijn. Middels deze functie brengt de BMW automatisch een verbinding tot stand met de speciaal opgeleide medewerkers van het BMW Callcenter, die u en uw passagiers telefonisch ondersteunen tot er hulp ter plaatse is, en geeft voor de hulpverleners belangrijke informatie door.

  Lees meer
  Woman using the feature CarData at home on her smartphone

  BMW CarData.

  Met BMW CarData heeft u altijd inzage in de essentiële autogegevens van uw BMW en kunt u deze desgewenst aan derden ter beschikking stellen. Daarbij bent u de enige die beslist, aan wie u uw gegevens toevertrouwt. Zo houdt u altijd de controle over uw telematicagegevens en profiteert u door de gegevens aan derden beschikbaar te stellen van serviceaanbod op maat, wat eerder niet mogelijk was.

  Lees meer
  Service & Pechhulp.

  Service & Pechhulp.

  Via de My BMW App staat de BMW Pechhulp altijd aan uw zijde. Bij een pechgeval geeft de app, na uw goedkeuring, uw huidige locatie door en stuurt de voertuiggegevens door aan BMW Pechhulp voor optimaal advies. Zo krijg u snel en moeiteloos de best mogelijk hulp.

  Lees meer

  MY LIFE.

  Niets hoeven missen. Alles krijgen.

  Waarom compromissen sluiten als u onderweg bent? Geniet ook in uw BMW van de digitale lifestyle die u gewend bent. Met Apple CarPlay® heeft u tijdens het rijden toegang tot de belangrijkste functies van uw iPhone. Wanneer u nog meer entertainment wilt, dan zorgt Connected Music met meer dan 30 miljoen songs van uw muziekprovider zoals Spotify, onderweg voor de beste muziek.

  Lees meer
   Apple CarPlay

  Apple CarPlay.

  U wilt in uw BMW de functies van uw iPhone niet missen en hem bedienen zoals u gewend bent? Met de Apple CarPlay voorbereiding heeft u draadloos toegang tot telefonie, iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify en Apple Music via het Control Display, middels de gebruikelijke iOS-bediening. Via de spraaksturingtoets op het stuur kunt u de Apple spraakassistent Siri gebruiken.

  Lees meer
   Online Entertainment

  Online Entertainment.

  Beluister uw favoriete muziek, waar u ook bent. Klassiek op de snelweg, jazz in de spits en pop bij het cruisen. Met Online Entertainment streamt u onbeperkt via de geïntegreerde SIM-kaart in uw BMW songs van uw eigen muziekprovider, zoals Spotify. U hoeft alleen in te loggen met uw eigen account. 

  Lees meer

  ALTIJD UP-TO-DATE.

  BMW Software Update

  BMW Software Update via USB.

  Systemen voor smartphones, muziekspelers en tablets zijn voortdurend in ontwikkeling. Daarom zorgen regelmatige software-updates ervoor dat uw applicaties en uw BMW altijd volledig up-to-date zijn. Op die manier kunt u op elk moment uw mobiele apparaten ook in uw BMW gebruiken.

  Connected- Drive FAQ

  Vind antwoorden op de meest gestelde vragen.

  Blijf op de hoogte.

  Meld u aan voor de BMW ConnectedDrive nieuwsbrief.

  BMW CONNECTED DRIVE SERVICES.

  Voorwaarden en beschikbaarheid van BMW ConnectedDrive diensten.

  Hieronder vindt u links naar uitgebreide informatie over de voorwaarden en beschikbaarheid van de BMW ConnectedDrive diensten.

  Lees meer
  • Informatie over de beschikbaarheid van Deezer en Napster
  • Informatie over het uitschakelen van het 3G netwerk door Vodafone

  *De My BMW App is geschikt voor BMW modellen vanaf modeljaar 2014 die beschikken over de optie ConnectedDrive Services en een geschikte smartphone. De beschikbaarheid van diensten in de My BMW App kan per land en BMW model verschillen.

  Lees meer