BMW luxeklasse: vrouw in elegante jurk tegen een turquoise achtergrond

ELK MOMENT: UNIEK

Als BMW staan wij vooral voor één ding: de moed om nieuw te denken. Een karaktertrek die diep in ons DNA is geworteld en die een kenmerk is van alles wat we doen. We doorbreken en creëren, handelen onafhankelijk en vastberaden. We hebben het lef om bij alles vraagtekens te zetten – en nooit genoegen te nemen met 'nee'. Om moedig steeds een stap verder te gaan en onszelf steeds opnieuw uit te vinden. Daarom kennen wij alleen 'voorwaarts'. Om een nieuw niveau te bereiken in de luxeklasse. Om de pioniers van onze tijd verder te brengen, en de status quo van morgen uit te dagen. Als automobiele partner creëren we unieke en inspirerende momenten. Want zo ontstaat een nieuwe vorm van luxe.

Lees meer
ELK MOMENT: UNIEK
BMW Luxeklasse: vrouw in zwarte jurk staat voor een lichtinstallatie

EEN NIEUWE VORM VAN LUXE

Ontdek hoe wij onszelf steeds opnieuw uitvinden

De nieuwe BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart zijaanzicht

THE M8

BMW M8 EN M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

THE M8

BMW M8 EN M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

BMW M8 Competition Coupé, achteraanzicht, rijdend

THE M8

BMW M8 EN M8 COMPETITION COUPÉ.

THE M8

BMW M8 EN M8 COMPETITION COUPÉ.

BMW M8 Competition Cabrio in Motegi Rot metallic, driekwart zijaanzicht stilstaand

THE M8

BMW M8 EN M8 COMPETITION CABRIO.

THE M8

BMW M8 EN M8 COMPETITION CABRIO.

BMW 8 Serie Gran Coupé, zijaanzicht

THE 8

BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

THE 8

BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

De BMW Individual M850i NIGHT SKY, driekwart voorzijde stilstaand
De 20 inch lichtmetalen BMW Individual wielen in 730i V-spaak design van de BMW Individual M850i NIGHT SKY in close-up
De middenconsole van de BMW Individual M850i NIGHT SKY in mozaïekdesign
De BMW Individual M850i NIGHT SKY instaplijst in mozaïekdesign close-up
De BMW Individual sportstoelen van de BMW Individual M850i NIGHT SKY in close-up
De BMW Individual M850i NIGHT SKY, zijaanzicht stilstaand
De BMW Individual sportstoelen van de BMW Individual M850i NIGHT SKY in close-up

VAN DE RING NAAR DE SNELWEG.

Bij het streven naar het exceptionele ontstond een auto die niet van deze wereld is: de BMW Individual M850i NIGHT SKY. De sleutel voor dit unieke project, dat werd ondersteund door het Max Planck Instituut, is gevonden in de oudste ijzeren meteoriet ter wereld. Door een visueel samenspel tussen de structuur van dit extreem zeldzame materiaal en BMW Individual ontstaat een niet eerder getoonde exclusiviteit. Het tweekleurige interieur is een hommage aan het ‘blauwe uur’ – een fenomeen dat in de schemering in de lucht te zien is, met kleuren variërend van cyaan- en azuurblauw tot nachtblauw en zwart. In de voorspoiler, Air Breather, spiegelkappen en remschijven zijn karakteristieke rechthoekige patronen te ontwaren, zoals die ook zijn te zien in een doorsnede van de ijzeren meteoriet, de zogenoemde Widmanstätten-structuur. Een uniek element dat ook is doorgevoerd op de 20 inch lichtmetalen BMW Individual wielen in 730i V-spaakdesign. Wanneer u het portier opent, wordt u verwelkomd door zilverkleurig verlichte NIGHT SKY belettering op de instaplijst, geflankeerd door twee van meteorietmateriaal gemaakte mozaïeken. In het interieur trekt de middenconsole direct de aandacht door exclusiviteit: de panelen, de Auto Start Stop knop, de iDrive en transmissiehendel zijn verfijnd met hetzelfde mozaïekdesign en 600 gram van het zeldzame meteorietmateriaal. Voor het eerst past BMW Individual volledig met leder bekleed interieur in drie elegante kleuren toe met een contrasterende Widmanstätten-structuur, waarmee een nieuwe standaard op het vlak van bekledingsvakmanschap wordt gezet. Het ware buitenaardse ontmoet het absolute buitengewone – de limieten van wat mogelijk is, zijn opnieuw gedefinieerd.

BMW 7 Serie Sedan: grijze BMW in driekwart vooraanzicht omringd door lichtstralen

DE NIEUWE 7 SERIE.

DE NIEUWE 7 SERIE.

BMW M850i xDrive in Dravitgrau metallic, driekwartaanzicht van linksachter.

DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO

BMW 8 SERIE CABRIO.

DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO

BMW 8 SERIE CABRIO.

Driekwart vooraanzicht van de BMW X7 tegen een woestijnachtergrond

DE NIEUWE BMW X7.

DE NIEUWE BMW X7.

Bold Voices: man staat in lege fabriekshal met grote ramen

HET STREVEN NAAR INSPIRATIE.

Progressief, creatief, inspirerend: dat zijn de eigenschappen die wij als merk BMW al meer dan een eeuw hoog in het vaandel dragen. Onafhankelijke en toonaangevende persoonlijkheden dienen voor ons daarbij als motivatie en inspiratie – de creatieve elite, van wie het werk en de ideeën unieke momenten en onverwachte perspectieven bieden. De pioniers van onze tijd en de stemmen van de toekomst als inspiratiebron voor de vooruitgang van technologie en design. Die het bestaande overbodig maken en hun visie tot nieuwe werkelijkheid laten worden.

Lees meer

HET STREVEN NAAR INSPIRATIE.

Rem Koolhaas en profil

DE FILOSOFIE VAN ARCHITECTUUR.

De in 1944 in Rotterdam geboren Remment "Rem" Koolhaas drukt als geen ander zijn stempel op zijn vak. Met de door hem geïntroduceerde termen "Generic City" en "XL-architectuur" is de wereldberoemde architect van mening dat een stad niet langer kan worden gepland, maar eenvoudigweg ontstaat. Want dat is de cultuur van onze tijd. In 2000 won hij de Pritzker Prize voor zijn filosofische manier van denken en de daaruit voortvloeiende meesterwerken. Met zijn "Office for Metropolitan Architecture", dat hij in 1975 oprichtte, plant en realiseert hij unieke projecten in Europa, Azië en Amerika. Tot zijn bekendste bouwwerken behoren het Casa da Música in Porto, het hoofdkantoor van CCTV in Peking en het voor zijn geboortestad ontworpen "De Rotterdam" – een van de grootste gebouwen van Nederland.

Lees meer

DE FILOSOFIE VAN ARCHITECTUUR.

Rem Koolhaas: zijaanzicht van het China Central Television hoofdkantoor

GEEN STRUCTUUR ZONDER CHAOS.

Je moet oude plannen verwerpen om nieuwe plannen te realiseren. Rem Koolhaas leerde al vroeg zijn eigen structuur te creëren uit wanorde. Een bijzondere eigenschap die hij ook toepast op de architectuur. Want om jezelf en de identiteit van steden steeds weer opnieuw uit te vinden, is het slopen van gebouwen onvermijdelijk. Naast zijn werk als architect schrijft hij ook publicaties waarin hij zich richt op de rol van chaos in de maatschappij en architectuur. Zo publiceerde hij in 1995 het manifest "S, M, L, XL". Koolhaas stelt dat de traditionele principes van architectuur zoals compositie, schaal en verhouding niet meer van toepassing zijn bij het ontwerp van grote gebouwen. Dit heeft hij onder meer op indrukwekkende wijze laten zien bij de planning van het nieuwe stadscentrum Euralille in de Franse stad Lille.

Portretfoto van Stefan Sagmeister

DE PIONIER ONDER DE DESIGNERS.

De gerenommeerde grafisch designer en art director Stefan Sagmeister geldt als een creatief pionier. De in 1962 in Bregenz geboren Oostenrijker woont tegenwoordig in New York, waar hij het bekende reclamebureau “Sagmeister & Walsh” runt. Hier ontstaan sinds 1993 iconische meesterwerken in alle mogelijke vormen – van kleine illustraties via indrukwekkende kunstinstallaties en tentoonstellingen tot wereldwijde campagnes. Tot zijn bekendste werken behoren Visual Identities en karakteristieke albumcover-ontwerpen voor musici zoals de Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed of ontwerpen voor The Guggenheim Museum – waarvoor hij ook twee Grammy's won.

Lees meer

DE PIONIER ONDER DE DESIGNERS.

De Rolling Stones cd-hoes gemaakt door Stefan Sagmeister

DE KUNST OM JE ANGST TE OVERWINNEN.

Wie geen angst kent, heeft geen visie – en kan nooit de moed opbrengen om zich verder te ontwikkelen. Dankzij deze instelling geldt de legendarische designer Stefan Sagmeister met offensief en inspirerend werk als de absolute top binnen zijn branche. Zo verrast hij met onverwachte kunstwerken en laat hij bijvoorbeeld handschriften tot leven komen of mensen in doek veranderen. Daarbij probeert hij steeds zijn eigen weg te volgen, ongeziene perspectieven te bieden en te provoceren in plaats van te accepteren. Met zijn extraverte, innovatieve en enthousiaste werken creëert hij nieuwe werelden en opent hij voor ons de deur naar zijn unieke en moedige voorstellingskracht.

Skyline van Miami 's nachts

SCHOONHEID IN BEWEGING.

Een fascinerend event. Een uniek moment. Bayerische Motoren Werke AG wist de bezoekers van de Art Basel Miami te imponeren met een buitengewone performance: de BMW Concept 8 Serie – op adembenemende wijze onder de aandacht gebracht aan de hand van een zwerm van 300 lichtgevende, autonoom vliegende drones. Het was een hommage aan visionaire, technische perfectie en aan de fascinerende schoonheid van beweging.

Lees meer

SCHOONHEID IN BEWEGING.

Duo Studio Drift: Lonneke Gordijn en Ralph Nauta zittend in de sneeuw in de bergen

TWEE VISIONAIRS, EEN VISIE.

Het duo Studio Drift bestaat uit de twee kunstenaars Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Ze ontmoetten elkaar op de Design Academy in Eindhoven, waarna ze in 2006 in Amsterdam Studio Drift oprichtten. De artistieke focus van hun werk ligt op interactieve installaties in de vorm van video's, sculpturen en objecten. Hun grootste inspiratiebron daarbij is de natuur, die ze in hun werken imiteren met behulp van uiterst geavanceerde technologieën. Een aanpak die elk van hun kunstwerken spannend en uniek maakt.

Lees meer
De BMW Concept 8 Serie staat 's nachts onder 300 lichtgevende drones

STRALEND MEESTERWERK.

Meesterlijke performance voor een meesterwerk: op de Art Basel Miami presenteerde Studio Drift zijn nieuwste creatie ‘Franchise Freedom’ in een adembenemende performance. In het middelpunt stond de BMW Concept 8 Serie. Een zwerm van 300 lichtgevende, autonoom vliegende drones steeg op. Het kunstwerk is geïnspireerd op de natuurlijke vluchtpatronen van spreeuwen. Door deze patronen en de vliegvorm van deze vogels te observeren, hebben de kunstenaars een speciaal algoritme ontwikkeld en dit geïntegreerd in de software van de drones. Een meesterlijk geïmiteerd natuurverschijnsel en tegelijk een fascinerend spektakel van licht en beweging.

Lees meer
Duo Studio Drift: lichtgevende drones vliegen 's nachts boven het strand

RETROSPECTIEF.

Na de performance van de drones waren de twee kunstenaars van Studio Drift onder de indruk. “BMW geloofde in ons idee en begrijpt als onderneming hoe gecompliceerd en complex deze innovatieve processen zijn,” aldus Lonneke Gordijn.

Lees meer
BMW 8 Serie Coupé: driekwart vooraanzicht tegen een stedelijke achtergrond

DE NIEUWE BMW 8 SERIE

BMW 8 SERIE COUPÉ.

DE NIEUWE BMW 8 SERIE

BMW 8 SERIE COUPÉ.

DE BMW CONCEPT X7 iPERFORMANCE.

DE BMW CONCEPT X7 iPERFORMANCE.