ELK MOMENT: UNIEK.

ELK MOMENT: UNIEK.

ELK MOMENT: UNIEK.

Als Bayerische Motoren Werke staan wij vooral voor één ding: de moed om nieuw te denken. Een karaktertrek die diep in ons DNA is geworteld en die een kenmerk is van alles wat we doen. We doorbreken en creëren, handelen onafhankelijk en vastberaden. We hebben het lef om bij alles vraagtekens te zetten – en nooit genoegen te nemen met 'nee'. Om moedig steeds een stap verder te gaan en onszelf steeds opnieuw uit te vinden. Daarom kennen wij alleen 'voorwaarts'. Om een nieuw niveau te bereiken in de luxeklasse. Om de pioniers van onze tijd verder te brengen, en de status quo van morgen uit te dagen. Als automobiele partner creëren we unieke en inspirerende momenten. Want zo ontstaat een nieuwe vorm van luxe.

EEN NIEUWE VORM VAN LUXE.

Ontdek hoe wij onszelf steeds opnieuw uitvinden.

DE M8 GRAN COUPÉ CONCEPT.

DE M8 GRAN COUPÉ CONCEPT.

SCHOONHEID IN BEWEGING.

SCHOONHEID IN BEWEGING.

Een fascinerend event. Een uniek moment. Bayerische Motoren Werke AG wist de bezoekers van de Art Basel Miami te imponeren met een buitengewone performance: de BMW Concept 8 Serie – op adembenemende wijze onder de aandacht gebracht aan de hand van een zwerm van 300 lichtgevende, autonoom vliegende drones. Het was een hommage aan visionaire, technische perfectie en aan de fascinerende schoonheid van beweging.

TWEE VISIONAIRS, EEN VISIE.

Het duo Studio Drift bestaat uit de twee kunstenaars Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Ze ontmoetten elkaar op de Design Academy in Eindhoven, waarna ze in 2006 in Amsterdam Studio Drift oprichtten. De artistieke focus van hun werk ligt op interactieve installaties in de vorm van video's, sculpturen en objecten. Hun grootste inspiratiebron daarbij is de natuur, die ze in hun werken imiteren met behulp van uiterst geavanceerde technologieën. Een aanpak die elk van hun kunstwerken spannend en uniek maakt.

STRALEND MEESTERWERK.

Meesterlijke performance voor een meesterwerk: op de Art Basel Miami presenteerde Studio Drift zijn nieuwste creatie ‘Franchise Freedom’ in een adembenemende performance. In het middelpunt stond de BMW Concept 8 Serie. Een zwerm van 300 lichtgevende, autonoom vliegende drones steeg op. Het kunstwerk is geïnspireerd op de natuurlijke vluchtpatronen van spreeuwen. Door deze patronen en de vliegvorm van deze vogels te observeren, hebben de kunstenaars een speciaal algoritme ontwikkeld en dit geïntegreerd in de software van de drones. Een meesterlijk geïmiteerd natuurverschijnsel en tegelijk een fascinerend spektakel van licht en beweging.

RETROSPECTIEF.

Na de performance van de drones waren de twee kunstenaars van Studio Drift onder de indruk. “BMW geloofde in ons idee en begrijpt als onderneming hoe gecompliceerd en complex deze innovatieve processen zijn,” aldus Lonneke Gordijn.

DE BMW CONCEPT 8.

DE BMW CONCEPT 8.

DE BMW CONCEPT X7 IPERFORMANCE.

DE BMW CONCEPT X7 IPERFORMANCE.

DE BMW M760LI.

DE BMW M760LI.

EEN ZEE AAN EXCLUSIEVE MOGELIJKHEDEN.

Net als bij de start 25 jaar geleden gelden bij BMW Individual ook tegenwoordig perfect handwerk en ware exclusiviteit als het hoogste gebod. Daarom brengt BMW Individual ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum een zeer bijzondere en unieke auto op de weg: de BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan. Dit kunstwerk, dat is ontstaan in samenwerking met de traditierijke Finse jachtwerf Nautor’s Swan, is een ode aan luxe en exclusiviteit. Een automobiel meesterwerk, waarvan het uitzonderlijke, maritieme design dankzij bijzondere elementen van teakhout een uniek samenspel creëert tussen weg en oceaan – en met een krachtige 12-cilinder die van elk moment een onvergetelijke rijbeleving maakt.