• Vind uw dealer
 • Brochure en prijslijst aanvragen
 • Proefrit aanvragen
 • Configurator en prijzen
 • Contact
 • Word teruggebeld

VEELGESTELDE VRAGEN OVER PRIVATE LEASE.

Heeft u interesse in Private Lease of heeft u al een Private Lease overeenkomst van BMW Financial Services? Dan vindt u hieronder praktische informatie. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Lees meer

VOOR HET CONTRACT.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen voor het afsluiten van een private leasecontract.

 • Hoe kom ik aan een Private Lease offerte?

  Bereken uw maandbedrag eenvoudig online in de Private Lease calculator. Hierin vindt u de meest gekozen pakketten en opties. Een offerte op maat met eventueel aanvullende wensen kunt u via de tool opvragen bij uw BMW dealer.

 • Welke modellen kan ik Private Leasen?

  Private Lease is mogelijk op alle BMW modellen. Bereken uw maandbedrag eenvoudig online in de Private Lease calculator. Hierin vindt u de meest gekozen pakketten en opties. Een offerte op maat met eventueel aanvullende wensen kunt u via de tool opvragen bij uw BMW dealer.

 • Kan ik een proefrit maken?

  Ja, dat is mogelijk. U kunt online een proefrit aanvragen bij een BMW dealer bij u in de buurt.

 • Waarom heb ik geen bijtelling bij een Private Lease overeenkomst?

  Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u het contract als privépersoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

 • Welke kosten zijn er inbegrepen in het maandbedrag?

  De kosten voor onderstaande componenten zijn inbegrepen in het maandbedrag:

  • Afschrijving en rente
  • Houderschapsbelasting
  • Onderhoud en reparatie
  • Vervangen van banden
  • All risk verzekering met een eigen risico van € 450,- per schadegeval (verlagen naar € 135,- tegen meerprijs mogelijk)
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Schade verzekering voor inzittenden
  • Pechhulp in binnen- en buitenland
  • 21% BTW
  • Afleverkosten en leges
  • Vervangend vervoer (indien reparatie of onderhoud langer duurt dan 24 uur)

  De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen hier nog bij. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende diensten die niet standaard in de prijs zijn inbegrepen, maar die u wel kunt aanschaffen, zoals winterbanden.

 • Geldt er een leeftijdsgrens voor het afsluiten van een overeenkomst?

  Ja, u kunt alleen een Private Lease overeenkomst bij ons afsluiten als u minimaal 18 jaar bent, in Nederland woont en werkt en in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs. Daarentegen hanteren wij géén maximum leeftijd. Echter wanneer u de leeftijd van 70 jaar of ouder heeft bereikt, is de maximale looptijd 36 maanden en kunnen wij tevens een aanvullende zekerheid vragen in de vorm van een borgsom.

 • Is een Private Lease overeenkomst financieel haalbaar voor mij?

  Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease overeenkomst in uw geval financieel verantwoord is, hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Op basis van deze gegevens toetsen we vervolgens de aanvraag. Ook toetsen we uw aanvraag bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet u en weten wij zeker dat u een verantwoorde keuze maakt.

 • Word ik geregistreerd bij het BKR?

  Ja, bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,- en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. Ondanks dat een Private Lease overeenkomst geen krediet is, wordt ook een Private Lease product geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer u een overeenkomst afsluit bij BMW Financial Services. Uw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease).

  Door het afsluiten van een Private Lease overeenkomst heeft u een maandelijkse financiële verplichting. Een Private Lease overeenkomst telt minder zwaar mee dan een krediet. Voor een Private Lease overeenkomst geldt dat 65% van de maandtermijnen als totaalsom wordt geregistreerd (Bijvoorbeeld: €349,- * 48 maanden * 65% = € 10.889 wordt geregistreerd bij het BKR).

 • Heeft Private Lease invloed op het aangaan van een hypotheek?

  Het afsluiten van een BMW Private Lease overeenkomst kan gevolgen hebben voor het aangaan van een hypotheek. Om u te beschermen tegen overkreditering worden Private Lease overeenkomsten vanaf 1 juli 2016 geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Door het afsluiten van een Private Lease overeenkomst heeft u namelijk een maandelijkse financiële verplichting. Dit bedrag kunt u niet meer besteden aan een hypotheek. Bij het aangaan van een hypotheek vraagt uw kredietverstrekker bij het BKR informatie op over uw financiële situatie.

  Bij een Private Lease overeenkomst wordt slechts een deel van de maandelijkse verplichtingen bij het BKR geregistreerd. Alleen de rente en afschrijving worden geregistreerd: 65% van de kosten. Het overige percentage staat voor onderhoud, verzekering en belasting: kosten die een ‘normale’ autobezitter ook heeft en dus al worden berekend in de kosten die een huishouden heeft. Het bedrag wat als lening geregistreerd staat, heeft invloed op de hoogte van het maximale leenbedrag voor je hypotheek. Zie ook ´Word ik geregistreerd bij het BKR?'.

 • Op welke naam wordt het kenteken geregistreerd?

  Het kenteken wordt op uw naam geregistreerd.

 • Moet ik vooraf een aanbetaling doen of borg betalen?

  U kunt geen aanbetaling doen bij het aangaan van een Private Lease overeenkomst. Bij ons hoeft u geen borg te betalen, tenzij u 70 jaar of ouder bent en een Private Lease overeenkomst wilt aangaan. Om het risico voor nabestaanden te beperken, kunt u vanaf deze leeftijd een overeenkomst afsluiten van maximaal 3 jaar en vragen wij u een borg te betalen. De hoogte van de borg is persoonsafhankelijk.

 • Kan ik na het ondertekenen van de overeenkomst nog van de overeenkomst afzien?

  Ja, dat kan. U krijgt namelijk 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u de leaseovereenkomst kosteloos kunt ontbinden tot 14 dagen nadat BMW Financial Services uw ondertekende leaseovereenkomst heeft ontvangen.

 • Kan ik mijn huidige auto inruilen?

  Dat kan. Stel uw Private Lease BMW hieronder samen. Na het samenstellen van uw BMW, verstuurt u de aanvraag naar de BMW dealer van uw keuze. In het formulier geeft u aan dat u een auto wilt inruilen en laat u het kenteken van de auto achter. De dealer neemt vervolgens contact met u op. Het inruilbedrag kan niet ingezet worden als aanbetaling om het leasetarief te verlagen.

 • Wie is BMW Financial Services?

  Wij zijn de lease- en financieringsmaatschappij van het huis. Wij kennen uw BMW door en door en bieden u diverse producten op het gebied van leasing, financiering en verzekering. BMW Financial Services is een handelsnaam van BMW Financial Services B.V. Wij staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wij staan ingeschreven in het AFM-register onder nummer 12012866 en bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27130693.

TIJDENS HET CONTRACT.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen tijdens een private leasecontract.

 • Zijn onderhoud en reparatie aan mijn leaseauto inbegrepen in mijn maandbedrag?

  Als u een leaseovereenkomst heeft bij BMW Financial Services zitten onderhoud en eventuele reparaties bij uw BMW dealer in uw maandbedrag. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Reparaties als gevolg van schades kunnen wel kosten opleveren. Is uw overeenkomst uitgebreid met vervangend vervoer? Dan krijgt u direct een vergelijkbare BMW mee als vervangend vervoer. Tenzij anders afgesproken, wordt uw vervangend vervoer volledig vergoed als de reparatie langer duurt dan 24 uur.

 • Ik heb gekozen voor winterbanden. Wat houdt dit in?

  Als u gebruik maakt van ons winterbandenplan, zitten de wissel van zomerbanden naar winterbanden (en terug) en de opslag ervan in uw maandtarief. Ons winterbandenplan omvat een velgenset met banden.

  Mijn winterbanden zijn versleten. Wat moet ik doen?
  Wij vergoeden nieuwe winterbanden in uw leaseovereenkomst. Uw BMW dealer kan dit voor je regelen.

  Kan ik tijdens mijn overeenkomst alsnog winterbanden toevoegen?
  Ook als u contract al loopt kunt u winterbanden met velgen aan uw overeenkomst toevoegen. Neem voor deze aanpassing contact op met de Klantenservice van BMW Financial Services.

 • Ik heb een bekeuring ontvangen. Wat nu?

  Het kan natuurlijk gebeuren dat u een verkeersovertreding hebt begaan. De betalingswijze van de bekeuring is hierbij afhankelijk van het soort overtreding.

  Bekeuringen van het CJIB (Mulder zaken), gemeentelijke bekeuringen en bekeuringen in het buitenland
  Bekeuringen ontvangt u direct op uw eigen adres omdat de BMW op uw naam staat. U bent zelf verantwoordelijk voor tijdige betaling.

  Bekeuring met vervangend vervoer
  Door de verhuurmaatschappij gefactureerde bekeuringen betalen wij direct. De kosten van de bekeuring belasten wij vervolgens aan u door. Wij brengen geen administratiekosten in rekening.

  Bent u het niet eens met een bekeuring?
  Dan kunt u binnen de bezwaartermijn bezwaar maken bij de betreffende instantie.

 • Ik heb schade. Wat moet ik nu doen?

  De schade kunt u online melden via onderstaande button. Is er een tegenpartij betrokken bij de schade en/of is de politie aanwezig geweest? Dan dient u een Europees schadeformulier in te vullen.

 • Mag ik met mijn auto naar het buitenland?

  U mag met uw leaseauto alle landen die op je groene kaart staan bezoeken. In sommige landen kan gevraagd worden om een buitenlandverklaring. Zo’n buitenlandverklaring kunt u aanvragen in ´Mijn Financial Services´.

 • Hoe kan ik een bestuurdersverklaring voor mijn parkeervergunning aanvragen?

  Soms heeft u voor het aanvragen van een parkeervergunning voor uw leaseauto een bestuurdersverklaring nodig. Met deze verklaring kunt u bij de gemeente bewijzen dat u daadwerkelijk de bestuurder bent. U kunt deze verklaring aanvragen in ´Mijn Financial Services´.

 • Kan ik mijn contractkilometers wijzigen gedurende de looptijd van mijn contract?

  Als u een leaseovereenkomst afsluit bij BMW Financial Services, maken we duidelijke afspraken over het aantal kilometers dat u binnen de overeenkomst mag rijden. Het kan natuurlijk voorkomen dat u meer of minder kilometers rijdt dan is afgesproken. Binnen uw leaseovereenkomst is vastgelegd wat de kosten per meer gereden kilometer aan het eind van de looptijd zijn. In veel gevallen is het mogelijk om het jaarkilometrage tijdens de overeenkomst aan te passen. Neem voor de mogelijkheden contact op met de BMW Klantenservice. U krijgt geen geld terug als u minder rijdt dan het in de overeenkomst vastgelegde kilometrage.

 • Wie mogen er in mijn Private Lease auto rijden?

  In principe mag iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs in de auto rijden. Natuurlijk moet de bestuurder wel bevoegd én in staat zijn om te rijden.

 • Waar kan ik een adreswijziging doorgeven?

  Als u gaat verhuizen, uw bedrijf gaat verhuizen of als u post liever op een ander adres ontvangt, kunt u uw adresgegevens eenvoudig online wijzigen in ´Mijn Financial Services´.

 • Hoe kan ik een wijziging van mijn bankrekeningnummer doorgeven?

  Een verandering van uw rekeningnummer kunt u in ´Mijn Financial Services´ aan ons doorgeven.

 • Mijn auto is gestolen. Wat moet ik nu doen?

  U dient dit zo snel mogelijk te melden bij de politie en door te geven via ons online formulier.

 • Hoe hoog is mijn eigen risico bij een schade?

  Het standaard eigen risico bedraagt € 450, - per schadegeval. Uw eigen risico kunt u bij aanvang van de overeenkomst vrijwillig verlagen naar € 135,-. De hogere verzekeringspremie wordt in dat geval meegenomen in uw maandbedrag. Het kan altijd voorkomen dat u een schade maakt die lager is dan je eigen risico, in dat geval betaalt u natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.

 • Hoe kom ik aan een verklaring schadevrij rijden?

  U kunt deze verklaring telefonisch opvragen via de Klantenservice van BMW Financial Services.

 • Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

  Ja, het maandbedrag kan na de totstandkoming van de leaseovereenkomst alleen wijzigen in de volgende gevallen:

  1. Als na ondertekening van het leasecontract belastingen of heffingen in verband met het bezit of gebruik van het voertuig gewijzigd worden. Voorbeelden van deze belastingen zijn de motorrijtuigenbelasting, de btw en assurantiebelasting. Deze verhogingen van het termijnbedrag kunnen ook plaatsvinden binnen 3 maanden na ondertekening van het leasecontract.

  2. Als na ondertekening van het leasecontract nieuwe belastingen of heffingen in verband met het bezit of het gebruik van de auto worden ingevoerd. Ook deze verhogingen kunnen plaatsvinden binnen 3 maanden na ondertekening van
  het leasecontract.

  3. Als tussen de ondertekening van het leasecontract en de aflevering van het voertuig de aanschafprijs van het voertuig wordt verhoogd. Als het termijnbedrag op deze grond wordt verhoogd, dan kunt u de leaseovereenkomst zonder verdere kosten schriftelijk ontbinden binnen 14 dagen nadat de leasemaatschappij u van die verhoging op de hoogte heeft gesteld. Deze verhoging kan ook plaatsvinden binnen 3 maanden na ondertekening van het leasecontract.

 • Wat gebeurt er bij total-loss?

  Bij total-loss wordt het contract beëindigd. Indien de schade niet bij een tegenpartij te verhalen is, wordt de eigen bijdrage casco in rekening gebracht. Daarnaast wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan we met u in overleg om te bespreken hoe we u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

 • Mijn auto moet gerepareerd worden. Waar kan ik daarvoor terecht?

  U kunt uw BMW ter reparatie aanbieden bij elke BMW dealer. Dit geldt ook voor ruitschade en schade als gevolg van een ongeval.

 • Mijn auto heeft een onderhoudsbeurt nodig. Waar kan ik daarvoor terecht?

  Voor onderhoud kunt u terecht bij uw BMW dealer.

 • Heb ik recht op vervangend vervoer bij onderhoud en/of reparatie?

  U heeft recht op vervangend vervoer als het onderhoud of de reparatie van uw BMW langer dan 24 uur in beslag neemt. U krijgt vanaf dat moment vervangend vervoer zonder bijkomende kosten. U kunt deze mogelijkheid ook uitbreiden zodat u direct over vervangend vervoer beschikt.

 • Zijn alle kosten voor onderhoud en reparatie inbegrepen in het maandtarief?

  Al het reguliere onderhoud volgens het onderhoudsschema en reparaties die u niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen. Reparaties als gevolg van schades kunnen wel kosten opleveren. Het tussentijds aanvullen van vloeistoffen zoals motorolie of ruitenwisservloeistof kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn.

EINDE CONTRACT.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen na het afsluiten van een Private Lease contract.

 • Mijn contract loopt af. Wat zijn mijn mogelijkheden?

  Als uw leaseovereenkomst bij BMW Financial Services binnenkort afloopt, kunt u kiezen uit drie opties: overstappen naar een nieuwe BMW, doorrijden in uw huidige BMW of uw BMW inleveren. Neem voor een advies op maat contact op met uw BMW dealer of met de BMW Klantenservice.

 • Kan ik mijn leaseovereenkomst voortijdig beëindigen?

  U kunt de overeenkomst voortijdig beëindigen. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden. Neem contact op met de BMW Klantenservice voor de mogelijkheden.

  Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een ander type leaseoverkomst? Neem ook dan contact op met de BMW Klantenservice.

 • Kan ik mijn leaseauto overnemen?

  Bevalt uw leaseauto zo goed dat u hem niet wilt inleveren? Dan kunt u de auto na afloop van de overeenkomst van ons overnemen. U kunt de overnameprijs opvragen bij uw BMW dealer of bellen met de BMW Klantenservice. U krijgt dan een schriftelijk voorstel van ons. Natuurlijk kunt u de over te nemen leaseauto ook bij ons financieren. Hiervoor kunnen we geheel vrijblijvend een offerte op maat voor u opmaken.

 • Kan de overeenkomst verlengd worden?

  Ja, verlengen is mogelijk tot een maximale looptijd van 60 maanden. Wel dient u er rekening mee te houden dat u met een benzine auto maximaal 150.000 kilometer mag rijden en met een diesel auto 180.000 kilometer. Voor het verlengen van uw contract neemt u contact op met de BMW Klantenservice.

 • Waar lever ik mijn auto in aan het einde van de overeenkomst?

  U kunt uw BMW bij alle officiële BMW dealers inleveren.

 • Welke schades zijn acceptabel bij het inleveren van mijn lease auto?

  Om de conditie van uw BMW te controleren zullen wij u ongeveer 3 maanden voordat uw leaseovereenkomst eindigt een Evaluatietool (doorzichtige schijf) toesturen. Hiermee kunt u zelf uw BMW nalopen op acceptabele slijtage en gebruikssporen.

 • Bouw ik schadevrije jaren op wanneer ik een auto Private Lease?

  Nee, met een leaseauto bouwt u geen schadevrije jaren op. Wel kunnen wij na afloop van uw leaseovereenkomst een leaseverklaring afgeven, waarin wordt aangegeven of u schade heeft gereden of niet. uw nieuwe verzekeraar bepaalt echter zelf of zij de leaseverklaring wel of niet accepteert.

 • Wat gebeurt er met mijn overeenkomst bij diefstal van de auto?

  Bij diefstal dient u hier zo spoedig mogelijk melding van te maken bij BMW Financial Services en aangifte te doen bij de politie. De overeenkomst wordt beëindigd indien de auto niet binnen 30 dagen na vermissing is teruggevonden. In dat geval wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met u in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

 • Is het mogelijk de overeenkomst tussentijds te beëindigen?

  Ja, dit is mogelijk. Dit kan op elk moment en hier zijn kosten aan verbonden. De opzeggingsvergoeding wordt op twee manieren berekend, hierbij geldt dat de meest voordelige optie voor u altijd leidend is.

  Manier 1 (vast opzeggingspercentage):
  Het vaste opzeggingspercentage is 35%. Het termijnbedrag is €400,- per maand. De overeengekomen leaseperiode is 48 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25e maand. Zonder de opzegging zou u aan termijnbedragen nog 24 maanden x €400,- = €9600,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 35% van €9600,- = €3360,-.

  Manier 2 (maximale opzeggingsvergoeding):
  U heeft een termijnbedrag van €400,- per maand en de overeengekomen leaseperiode is 48 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25e maand. Als u bij het aangaan van uw contract direct een leaseperiode van 24 maanden had afgesloten was het termijnbedrag €475,- per maand. Dit betekent dat de maximale opzeggingsvergoeding als volgt wordt berekend:
  (€475,- - €400,-) x 24 = €1800,-.

  Als we kijken naar manier 1 en 2 zal in dit geval manier 2 voor je het voordeligst zijn. Er zal altijd gekeken worden naar de meest voordelige opzeggingsvergoeding voor jou als klant. Op basis van het vaste opzeggingspercentage (manier 1) en de maximale opzeggingsvergoeding (manier 2) wordt de daadwerkelijke opzeggingsvergoeding vastgesteld.

 • Wordt de auto aan het einde van de overeenkomsttermijn mijn eigendom?

  Nee. BMW Financial Services blijft eigenaar van de auto, dus aan het einde van de looptijd levert u de auto weer in bij uw dealer.

Meer BMW Private Lease.

Meer BMW Private Lease.

Ontdek alle voordelen van BMW Private Lease.
BMW Private Lease maandbedrag berekenen

Stel zelf uw BMW samen.

Bereken uw Private Lease maandbedrag eenvoudig online.
BMW Financial Services klantportaal

Mijn Financial Services.

Beheer eenvoudig uw BMW overeenkomst in ons klantportaal.
BMW Financial Services contact

Direct contact met BMW.

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u liever persoonlijk contact?