DE BMW 4 SERIE IN EEN OOGOPSLAG.

Sinds de introductie in 2013 staat de BMW 4 Serie voor de combinatie van weergaloze esthetiek en sportieve dynamiek. Moderne benzine- en dieselmotoren en M uitrusting maken het totaalconcept compleet. De voorganger van de 4 Serie is de BMW 3 Serie Coupé, die in 1990 op de markt kwam als een op zichzelf staande, nog levendiger versie van de klassieke sportsedan.

 

De tweede generatie Coupé wordt gekenmerkt door een expressiever, zelfverzekerd design en is langer en breder. Alle individuele eigenschappen, zoals de fascinerende esthetiek en de prikkelende sportiviteit zijn nog meer versterkt en onderstrepen de precieze vormtaal van BMW. De BMW 4 Serie is er in drie opwindende varianten – de Coupé, de Cabrio en de vierdeurs Gran Coupé. Iedere generatie deelt het premium karakter op gebied van exclusief design, hoogwaardig interieur en krachtige motoren.

Lees meer

HIGHLIGHTS BMW 4 SERIE.

  • 01 Uniek, exclusief design
  • 02 Uitzonderlijke rijdynamiek
  • 03 Dynamische motoren met als hoogtepunt de 275 kW (374 pk) sterke M TwinPower Turbo 6-cilindermotor
  • 04 Flexibel concept: Coupé, Cabrio of Gran Coupé
  • 05 Beste connectiviteit dankzij BMW ConnectedDrive
BMW 4 Serie BMW 4 Serie Coupé G22 BMW 4 Serie Cabrio G23 op parkeerdek

DE HISTORIE VAN DE BMW 4 SERIE IN EEN OOGOPSLAG.

Ontdek in ons overzicht de historie van de BMW 4 Serie en bekijk de directe voorgangers van de dynamische, exclusieve coupé.

Lees meer

DE HISTORIE VAN DE BMW 4 SERIE IN EEN OOGOPSLAG.

DE OORSPRONG VAN DE BMW 4 SERIE.

BMW 4 Serie oorsprong van de BMW 4 Serie

De BMW 4 Serie overtuigt sinds 2013 met zijn sportieve en levendige uitstraling, gecombineerd met comfort en exclusiviteit. Toch gaat de historie achter dit model veel verder terug. De 4 Serie deelt de stamlijn met de legendarische 02 sportsedan (serie 114) en is bovendien de directe opvolger van de BMW 3 Serie Coupé. De tweedeursuitvoering van de sportsedan wordt al sinds de introductie aangeduid als een coupé. Sinds 1990, vanaf de serie E36, maakt de 3 Serie Coupé indruk met een eigen design: iets lager en breder dan de sedan. De lange portieren en zijruiten zonder raamstijl tonen samen met de gebogen daklijn het sportieve karakter van de auto. Er volgden nog twee modelgeneraties (E46, E92).
In 2013 begint een nieuw tijdperk – uit de BMW 4 Serie Coupé ontstaat een nieuwe serie, de BMW 4 Serie (F32, F33, F36). Zo zet de 4 Serie voort wat ooit met de baanbrekende 02 sportsedans begon: rijplezier, dynamiek en een zelfverzekerde uitstraling.

DE EERSTE GENERATIE.

BMW 4 Serie BMW 4 Serie Coupé F32 eerste generatie driekwart vooraanzicht op de weg

(BMW F32, F33, F36)

Na eerst al het visuele onderscheid tussen de 3 Serie Sedan en Coupé, volgt in 2013 ook de afscheiding in verschillende modelseries. De 4 Serie is het begin van een nieuw tijdperk en door zijn aanzienlijk grotere breedte en wielbasis duidelijk een op zichzelf staand model.


Korte overhangen, een lange gebogen motorkap en het naar achteren geplaatste inzittendencompartiment kenmerken het design – het zorgt voor een krachtig silhouet. De brede achterzijde met compacte lichtunits vormt een indrukwekkend contrast met de BMW typerende kenmerken als de dubbele ronde koplampen, de platte BMW nierengrille en de knik in de C-stijl. Vooral de brede achterste wielkuipen komen hierdoor volledig tot hun recht en geven de BMW 4 Serie een imposante uitstraling. In het interieur zet het compromisloos precieze design zich voort. Een functionele vormgeving en op de bestuurder gerichte geometrie maken het rijden met de auto tot een beleving.


Kort na de Coupé verschijnt de BMW 4 Serie Cabrio (F33) in de showrooms. Het moderne, metalen cabriodak zorgt het hele jaar door voor rijplezier, net als het zelfverzekerde design. In de zomer van 2014 maakt de Gran Coupé (F36) de BMW 4 Serie compleet. De combinatie van een sportieve coupé en vier portieren biedt comfort en elegantie. De 4 Serie staat voor dynamiek en levendigheid.


Productieperiode: 2013 – 2020


Motoren: 2,0 – 3,0 liter (105 – 368 kW, 143 – 500 pk), 4- & 6-cilinders


Lengte/breedte/hoogte: 4.640 mm/1.825 mm/1.377 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW 4 Serie Coupé G22 tweede generatie driekwart zijaanzicht op de weg

(BMW G22, G23)

De tweede generatie is twaalf centimeter langer en ook duidelijk breder dan voorganger BMW F32. Een opvallend designkenmerk is de verticale en naar voren hellende BMW nierengrille. Samen met de eveneens iets hellende koplampen zorgt hij voor een adembenemende voorzijde die zelfverzekerdheid en dynamiek uitstraalt. Het expressieve karakter van de Coupé wordt onderstreept door de brede achterste wielkuipen en de naar achteren toe omhoog lopende achterste zijruiten. Het oog valt ook op de gebogen, schuin omhoog lopende achterlichten, die samen met het lage dak voor een markant beeld zorgen.
 

Het functioneel vormgegeven interieur wordt gekenmerkt door de precieze vormtaal van de BMW 4 Serie. Exclusieve materialen zorgen voor een moderne en onafhankelijke uitstraling.
Net als zijn voorganger is de nieuwe generatie van de BMW 4 Serie gebaseerd op de huidige 3 Serie, maar heeft hij een lager zwaartepunt en achter een ca. 23 millimeter grotere spoorbreedte voor een merkbaar verbeterde dynamiek.


Wie de wind in de haren en de zon op de huid wil voelen kiest de Cabrio (G23). Die verbindt sportieve esthetiek met een harmonieus lijnenspel en wendbaarheid.


Productieperiode: sinds oktober 2020


Motoren: 2,0 – 3,0 liter (135 – 275 kW, 184 – 374 pk), 4- & 6-cilinders


Lengte/breedte/hoogte: 4.768 mm/1.852 mm/1.383 mm

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 4 Serie varieert tussen de 8,5 en 4,6 l/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 194 en 119 g/km. Data op basis van peildatum 1 januari 2023.

    Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW Dealer, hij is u graag van dienst.