BMW Concept i4 2020 G26 Volledig elektrische BMW Gran Coupé

Elektrisch

Aandrijving

THE CONCEPT i4

BMW CONCEPT i4. DE EERSTE 100% ELEKTRISCHE BMW GRAN COUPÉ

Elektrisch

Aandrijving

THE CONCEPT i4BMW CONCEPT i4. DE EERSTE 100% ELEKTRISCHE BMW GRAN COUPÉ

Bent u klaar voor de nieuwe dimensie van energiek rijplezier? De BMW Concept i4 is de eerste 100% elektrische BMW Gran Coupé – en een fascinerend bewijs dat elektrische aandrijving nu onlosmakelijk verbonden is met BMW. De BMW Concept i4 is uitgerust met de vijfde generatie van de BMW eDrive technologie, waarmee hij adembenemende prestaties levert. De bestuurder en de passagiers staat een bijzonder sportieve rijervaring te wachten, die zich niet alleen in cijfers laat uitdrukken. De bijna geluidloze dynamische vermogensafgifte moet u gewoon ervaren. Dankzij een actieradius van tot wel 600 kilometer zet deze innovatieve elektrische BMW ook met zijn gebruiksvriendelijkheid en geschiktheid voor lange afstanden nieuwe maatstaven. Ontdek het sportieve, elegante design en de moderne vormgeving van de nieuwe BMW Concept i4. En neem nu al een opwindend kijkje in de toekomst die BMW i4 heet – het eerste 100% elektrische productiemodel van BMW in het premium middensegment, dat in 2021 in productie gaat.

Lees meer

DE BMW i4 WAS EVEN IN NEDERLAND

Zelden komen BMW concept auto's naar ons land, maar onlangs stond de BMW Concept i4 en iX3 in een closed room bij BMW Group Nederland. Wij kregen de primeur om deze concept cars aan een breed publiek te laten zien vanwege het belang van elektromobiliteit in ons land. Freelance autojournalist Werner Budding neemt u mee op een tour langs alle bijzonderheden van deze volledig elektrische Gran Coupé.

Lees meer
BMW Concept i4

DE HIGHLIGHTS VAN DE BMW CONCEPT i4.

Ontdek design, rijdynamiek, actieradius en innovatieve kenmerken.

BMW Concept i4 2020 G26 Volledig elektrische BMW Gran Coupé exterieur

HET EXTERIEUR VAN DE BMW CONCEPT i4.

Energiek in elk opzicht.

In het design van de BMW Concept i4 komen elektromobiliteit, schoonheid, dynamiek en duurzaamheid samen. Daarbij vormt zijn moderne en elegante uiterlijk een spannende combinatie met de extreem dynamische rijervaring die de auto biedt. De perfect uitgebalanceerde proporties van een Gran Coupé geven de BMW Concept i4 een authentiek en zelfverzekerd voorkomen: de lange wielbasis, coupé-achtige daklijn en korte overhangen zorgen voor een sportieve, elegante uitstraling. De BMW Concept i4 biedt een opwindende vooruitblik op de nieuwe BMW i4, die als eerste productiemodel het elektrische tijdperk van de BMW Gran Coupé opent.

BMW Concept i4 2020 G26 Volledig elektrische BMW Gran Coupé interieur

HET INTERIEUR VAN DE BMW CONCEPT i4.

Innovatie ontmoet minimalisme.

Het ruime interieur van de BMW Concept i4 is licht en modern elegant. Voorin is het interieur dankzij het nieuwe Curved Display volledig op de bestuurder gericht. Rond de cockpit is het interieur minimalistisch uitgevoerd. De bewust minimalistische uitvoering van de bedieningselementen zorgt voor een moderne en tegelijk luxueuze atmosfeer. Het hoogwaardige karakter van het interieur wordt geaccentueerd door in kleur verlopende goudbronze interieurlijstenen en door exclusiviteit uitstralende bedieningselementen met kristalglas. Dat zorgt voor een helder gestructureerd interieur, dat licht en open is – en waarin de soevereine rust van de elektrische aandrijving optimaal tot zijn recht komt.

BMW Concept i4 2020 G26 Volledig elektrische BMW Gran Coupé rijdynamiek actieradius

DE RIJDYNAMIEK EN ACTIERADIUS VAN DE BMW CONCEPT i4.

Dynamische atleet met uithoudingsvermogen.

De BMW Concept i4 is uitgerust met de vijfde generatie van de BMW eDrive technologie, waarmee hij indrukwekkende prestaties levert. De specifiek voor de BMW i4 ontwikkelde elektromotor heeft een maximumvermogen van 390 kW (530 pk), waarmee hij vergelijkbaar is met de V8 motor in het huidige aanbod van BMW modellen met verbrandingsmotor. De BMW Concept i4 accelereert in slechts 4,0 seconden van 0 naar 100 km/h; de topsnelheid bedraagt meer dan 200 km/h. Behalve sportieve genen heeft de BMW Concept i4 ook kwaliteiten voor de lange afstand: het efficiënte aandrijvingsconcept maakt een actieradius van 600 kilometer mogelijk.

BMW Concept i4 2020 G26 Volledig elektrische BMW Gran Coupé Curved Display digitale weergave

HET VOORUITSTREVENDE BEDIENINGSCONCEPT VAN DE BMW CONCEPT i4.

De bestuurder op een nieuwe manier centraal.

De BMW Concept i4 is het eerste model van BMW met het nieuwe Curved Display, dat alle informatie van het instrumentenpaneel en het Control Display aan de bestuurder toont op een gebogen doorlopend scherm. Het ergonomisch geoptimaliseerde Curved Display, dat in deze vorm in serieproductie wordt genomen voor de BMW i4 en de BMW iNEXT, stelt de bestuurder centraal en laat hem of haar alle functies eenvoudig via aanraking bedienen. Tegelijkertijd verleent het de cockpit een moderne uitstraling. De informatie op het Curved Display brengt het elektrische tijdperk bij BMW digitaal tot leven en geeft al een beeld van de volgende generatie van BMW Operating Systems, die vanaf 2021 beschikbaar zijn.

Het design van de BMW Concept i4 maakt indruk met fantastische proporties, expressief karakter en natuurlijk veel liefde voor detail.
Domagoj Dukec – hoofd BMW Design

DESIGN BMW CONCEPT i4.

Energieke vormgeving van een nieuwe generatie.

De BMW Concept i4 opent een nieuw elektrisch tijdperk voor de BMW Gran Coupés. De duidelijke vlakverdeling, de coupé-achtige daklijn en de vloeiende vormen geven de auto een sportief en elegant uiterlijk, dat door de moderne carrosseriekleur Frozen Light Copper wordt versterkt. Verfijnde lijnen accentueren de uitzonderlijke dynamiek van de 100% elektrische aandrijving. Bovendien verwijzen de blauwe elementen in de voorzijde, op de flanken en op de achterzijde naar de roots van deze vooruitstrevende Gran Coupé: BMW i. De cockpit van de BMW Concept i4 oogt minimalistisch en is dankzij het grote Curved Display als centraal weergavescherm volledig op de bestuurder gericht. Tegelijkertijd laat het door het doorlopende glazen panoramadak lichte en ruimtelijke interieur de serene rust van de elektrische aandrijving optimaal tot zijn recht komen.
BMW Concept i4 vooraanzicht
BMW Concept i4 achteraanzicht
BMW Concept i4 zijaanzicht
BMW Concept i4 driekwart zijaanzicht
BMW i4 concept cockpit
BMW Concept i4 Curved Display
BMW Concept i4 interieur achterin
BMW Concept i4 close up deur
BMW Concept i4 vooraanzicht
BMW Concept i4 achteraanzicht
BMW Concept i4 zijaanzicht
BMW Concept i4 driekwart zijaanzicht
BMW i4 concept cockpit
BMW Concept i4 Curved Display
BMW Concept i4 interieur achterin
BMW Concept i4 close up deur
BMW Concept i4 close up nierengrille
BMW Concept i4 close up wielen en blauw stijlaccent
BMW Concept i4 cockpit stuurwiel
BMW Concept i4 curved display
BMW Concept i4 stoelen stof-leder combinatie

DE DESIGN HIGHLIGHTS VAN DE BMW CONCEPT i4.

De voorzijde van de BMW Concept i4 heeft met zijn grote gesloten nierengrille en aan weerszijden twee vrijstaande en verfijnd vormgegeven LED lichtelementen een markant gezicht. Uit welk perspectief u hem ook ziet: aan alle kanten van de vijfdeurs Gran Coupé verwijzen blauwe stijlelementen naar de elektrische genen en zijn roots in de BMW i familie. De vlakke en brede achterzijde van de BMW Concept i4 ligt laag boven de weg en ademt dynamiek. In combinatie met de slanke, L-vormige achterlichten vormt de achterzijde een door rust en moderne vormgeving gekenmerkte afsluiting. Talrijke aerodynamische maatregelen, zoals de diffusorelementen aan de achterzijde en de exclusief vormgegeven wielen, reduceren niet alleen de luchtweerstand, maar accentueren ook de dynamische uitstraling van de auto In het interieur zorgen het naar de bestuurder gebogen Curved Display en de bedieningshendel voor de transmissie voor een vooruitstrevende ambiance waarbij de bestuurder volledig centraal staat. Bedieningselementen als de iDrive Controller en de in de portieren geplaatste geheugentoetsen van de stoelen zijn met kristalglas hoogwaardig afgewerkt. Het moderne design wordt gecompleteerd met stoelen waarvan de bekleding in een stof-ledercombinatie uit hoogwaardige en duurzaam geproduceerde materialen is vervaardigd.

BMW Concept i4 designproces
BMW Concept i4 hoogwaardige duurzame materialen
BMW Concept i4 close up voorzijde
BMW Concept i4 hoogwaardige afwerking
BMW Concept i4 nieuw driedimensionaal logo

HET DESIGNPROCES VAN DE BMW CONCEPT i4.

 

BMW Iconic Sounds Electric

ICONISCH GELUID VAN ELEKTRISCHE BMW.

Zo klinkt de BMW Concept i4.

De BMW Concept i4 wordt niet alleen gekenmerkt door zijn individuele vormgeving, maar ook door zijn eigen, specifieke en visionaire geluid. Dat geluid is bij BMW IconicSounds Electric ontwikkeld door de wereldberoemde componist Hans Zimmer in samenwerking met Renzo Vitale, de Sound Designer van BMW. BMW IconicSounds Electric heeft zich ten doel gesteld om de elektrische auto’s van BMW hun eigen klankwerelden te geven en ze herkenbaar en sympathiek te laten klinken. Het geluid van de BMW Concept i4 voldoet perfect aan dat doel. Het verbindt het verleden met de toekomst van BMW en heeft een ongekende uitdrukkingskracht. Het klinkt veelzijdig, verrassend en geeft de omstanders het gevoel van lichtheid en helderheid. Beleef hier de e-Sound van de BMW Concept i4: van het rijgeluid in de Core-modus via de nadrukkelijkere geluiden van de Sport-modus tot aan de geluiden bij het openen van de portieren en het startscenario van de auto voor het vertrek.

Lees meer
Dankzij een actieradius van tot wel 600 kilometer zet deze innovatieve elektrische BMW ook met zijn gebruiksvriendelijkheid en geschiktheid voor lange afstanden nieuwe maatstaven.
Marktintroductie tweede helft 2021.
BMW i3s aan BMW Wallbox

ELEKTRISCH RIJDEN.

Elektrische en Plug-in Hybride modellen van BMW.