Remote Software Upgrade man voor BMW kijkt naar smartphone

BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-07.

Houd uw BMW up-to-date: de Remote Software Upgrade 21-07 biedt veel nieuwe functionele uitbreidingen, kwaliteitsverbeteringen en nieuwe functies. In de Release Notes op deze pagina vindt u alle inhoudelijke details en informatie.

Lees meer
BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-07.

  DE HIGHLIGHTS VAN DE BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-07.

  Remote Software Upgrade 21-07 video

  VERHEUG U OP DE VOLGENDE VERBETERINGEN.

  FUNCTIES EN OPTIMALISATIES:

  • BMW Maps: met verbeterde Real Time Traffic Information (RTTI) meer ontspannen naar uw bestemming.
  • Lane Keeping Assistant: Optimalisatie in bochten
  • Lane Keeping Assistant: Optimalisatie op smalle wegen zonder middenmarkering
  • Connected Music met Spotify: nu ook voor beluisteren van podcasts.
  • Verbeterde bestuurdersherkenning: start direct in uw profiel.
  • Verbeterde volumeregeling voor Android smartphones.
  • M Sound Control: Een unieke geluidsbeleving voor de BMW M3 en M4

  KWALITEITSVERBETERINGEN:

  • Terugroepactie: update motorelektronica.
  • M Track Mode: ultiem racegevoel in uw BMW.
  • BMW 5 Serie/6 Serie LCI xDrive: update motorelektronica.
  • betere herkenning van de sleutel in de bagageruimte.

   

  Let op: Raadpleeg de Release Notes in uw BMW om te zien of alle nieuwe functies, optimalisaties en kwaliteitsverbeteringen ook voor uw BMW van toepassing zijn. 

  Lees meer

  FUNCTIES EN OPTIMALISATIES.

  M SOUND CONTROL.

  Remote Software Upgrade BMW M4 7/8 achteraanzicht

  Unieke geluidservaring in uw BMW M3 en BMW M4

  Laat u inspireren door een verfijning van het motorgeluid bij het starten van de motor en een duidelijkere akoestische bevestiging tijdens het schakelen (alleen in combinatie met de 8-versnellingen M Steptronic) en vermogensvraag. Via de motorafstellingen "Efficiënt" / "Sport" / "Sport Plus" kunnen de geluidskarakteristieken afzonderlijk worden geconfigureerd en via de Sound Control-toets kan een rijmodus met discreter geluid worden geselecteerd. Dit maakt de ///M-rijbeleving nog emotioneler.

  BMW MAPS.

  Remote Software Upgrade close-up Touch Control Display RTTI

  Ontspannen uw bestemming bereiken met verbeterde RTTI.

  Real Time Traffic Information (RTTI) van BMW Maps verwerkt nu ook gegevens van files op voorsorteerstroken, waardoor u een geoptimaliseerde routebegeleiding en een nog nauwkeurigere voorspelling van de aankomsttijd krijgt.

   

  Deze upgrade is de voorbereiding op deze verbetering. De BMW laadt de nieuwe functies zelf van de Connected Drive backend, aansluitend op de installatie. U hoeft daarvoor verder niets te doen.

  LANE KEEPING ASSISTANT.

  • Optimalisatie voor smalle wegen zonder middenmarkering.
   Remote Software Upgrade close-up Side Collision Warning

   Dankzij een geavanceerde detectielogica weet uw BMW wanneer u zich op een smalle weg zonder middenmarkering bevindt en voorkomt dan doelgericht eventuele stuuringrepen. Dit voorkomt dat u per ongeluk naar het midden van de weg stuurt, bijvoorbeeld bij tegenliggers.

    

   Bij het gebruik van het systeem blijft u verantwoordelijk om de zichtbaarheid en de verkeerssituatie correct in te schatten. Er bestaat een kans op ongelukken. Rijstijl aan de verkeersomstandigheden aanpassen. Verkeerssituatie inschatten en actief ingrijpen in situaties waar dat nodig is.

  • Optimalisatie in bochten.

  CONNECTED MUSIC MET SPOTIFY.

  Remote Software Upgrade close-up Touch Control Display weergave Connected Music met Spotify

  Nu ook voor beluisteren van podcasts.

  Luister onderweg eenvoudig naar uw favoriete podcasts of Daily Drive-afspeellijst in  Connected Music met de Spotify-app in uw auto, net zoals u dat thuis of op uw smartphone doet. Hiervoor logt u met uw persoonlijke Spotify Premium-accountgegevens in. Bovendien kunt u de podcasts in de auto via Spotify Connect op uw smartphone bedienen.

  Na deze update wordt deze nieuwe functionaliteit automatisch in BMW Connected Music voor u beschikbaar.

  VERBETERDE BESTUURDERSHERKENNING.

  Remote Software Upgrade twee dames naast BMW met geopende portieren

  Start direct in uw profiel.

  Voortaan wordt uw bestuurdersprofiel ook correct geladen, als u uw sleutel niet meer bij u hebt wanneer u instapt, omdat u hem bijvoorbeeld in uw tas op de passagiersstoel of de achterbank hebt gelegd. Dit bespaart u tijd doordat u niet handmatig een bestuurdersprofiel hoeft te kiezen voor u wegrijdt.

  VERBETERDE VOLUMEREGELING MET ANDROID SMARTPHONES.

  Deze verbetering vereenvoudigt de volumeregeling tijdens het afspelen van een audiostream (bijv. muziek, podcasts, enz.) via een Android smartphone die via Bluetooth is verbonden. Na de upgrade wordt het Bluetooth-volume op Android smartphones automatisch op 100% ingesteld. Dit biedt u rechtstreeks toegang tot het volledige volumebereik.

  Lees meer

  BMW ASSISTED VIEW.

  Remote Software Upgrade close-up Touch Control Display weergave BMW Assisted View

  Zien wat uw BMW ziet.

  Laat het instrumentenpaneel tijdens het rijden met Active Cruise Control (ACC) weergeven wat uw BMW waarneemt. Het rijcomfort neemt ook bij slecht zicht toe doordat andere weggebruikers zelfs bij mist worden weergegeven.

  Het systeem ontslaat de bestuurder niet van zijn verantwoordelijkheid om rekening te houden met omstandigheden zoals het zicht en de verkeerssituatie. Het risico van een ongeval is altijd aanwezig. Rijstijl aanpassen aan de verkeersomstandigheden. Let op wat er in het verkeer gebeurt en grijp actief in als de situatie dat vereist.

  ANTICIPERENDE SPEED LIMIT INFO.

  Remote Software Upgrade close-up Touch Control Display weergave Speed Limit Info

  De maximumsnelheid altijd in het zicht.

  Laat de snelheidslimieten die op de route liggen weergeven in uw instrumentenpaneel of uw Head-up Display (afhankelijk van de uitrusting). Het display toont een extra symbool met de snelheidslimieten op uw route, inclusief informatie over de afstand.

  Het systeem ontslaat de bestuurder niet van zijn verantwoordelijkheid om rekening te houden met omstandigheden zoals het zicht en de verkeerssituatie. Het risico van een ongeval is altijd aanwezig. Rijstijl aanpassen aan de verkeersomstandigheden. Let op wat er in het verkeer gebeurt en grijp actief in als de situatie dat vereist.

  KWALITEITSVERBETERINGEN.

  TERUGROEPACTIE.

  In het kader van de continue kwaliteitscontroles bij BMW Group is vastgesteld dat de tandempomp mogelijk na het starten van de motor in uitzonderlijke gevallen kan uitvallen. De tandempomp is een gecombineerde vacuüm-/overdrukpomp die onder andere voor de opwekking van de onderdruk voor de rembekrachtiging dient.

  Bij een eventuele uitval van de vacuümpomp krijgt de bestuurder geen terugmelding. Als gevolg daarvan komt het zonder voorafgaande aankondiging tot een voelbare verharding van het rempedaal. Hierdoor is een verhoogde krachtsinspanning benodigd voor het remmen, hetgeen eventueel tot een verlenging van de remweg zou kunnen leiden. Door programmering van de regeleenheid wordt voorkomen dat deze situatie optreedt. Slechts enkele voertuigen zijn betrokken. et de installatie van deze software is de terugroepactie voor uw BMW afgesloten.

  Lees meer

  M TRACK MODE.

  Remote Software Upgrade close-up Touch Control Display weergave M Track Mode

  Ultiem racegevoel in uw BMW.

  Met de M Track Mode komt u dichter bij het pure racegevoel dan ooit tevoren. Activeer de M Track Mode door de M Mode-toets lang in te drukken. Hierdoor worden alle comfort- en veiligheidssystemen gedeactiveerd en worden ook het geluids- en navigatiesysteem uitgeschakeld. Als ambitieuze racecoureur kunt u zich dan concentreren op wat écht telt: Uw BMW en het circuit.

  BMW 5 SERIE/6 SERIE LCI xDRIVE: UPDATE MOTORELEKTRONICA.

  In de BMW 5 en BMW 6 Serie xDrive kunnen de gebruikelijke acceleratiewaarden licht worden overschreden (tot max. 10%). De update van de motorelektronica corrigeert de communicatie tussen de motorelektronica het chassis en de aandrijving. Hierdoor is de overschrijding niet langer mogelijk.

  Lees meer

  BETERE HERKENNING VAN DE SLEUTEL IN DE BAGAGERUIMTE.

  In uiterst zeldzame gevallen kon de autosleutel in de kofferbak opgesloten raken. Met deze upgrade kan de autosleutel onder normale omstandigheden niet meer per ongeluk in een afgesloten kofferruimte worden achtergelaten, omdat de auto detecteert dat de sleutel in de kofferruimte ligt en dan onbedoeld afsluiten voorkomt.

  Lees meer

  ALGEMENE INFORMATIE.

  UPDATES VAN FUNCTIES EN KWALITEITSVERBETERINGEN.

  Deze Remote Software Upgrade voorziet bestaande functies van de nieuwste technologie en omvat ook kwaliteitsverbeteringen.

  Lees meer
  • Geldigheid van de Remote Software Upgrade en Release Notes.
  • Informatie over vorige versies.
  • Update van de geïntegreerde handleiding voor de auto.

  SPECIALE OPMERKINGEN VOOR DEZE UPGRADE.

  BELANGRIJKE OPMERKINGEN.

  • Verwijder alle OBD-diagnoseapparatuur die u gebruikt (logboeken, GPS-trackers) voor de start van en tijdens de upgrade.
  • Bepaalde services werken mogelijk niet of in beperkte mate totdat deze upgrade is geïnstalleerd.
  • Het automatisch herladen van de ConnectedDrive apps na de upgrade kan een bepaalde rijtijd in beslag nemen.
  • Sommige instellingen kunnen na de upgrade gereset zijn (bijvoorbeeld Connected Music en instellingen voor meldingen) en moeten opnieuw worden geactiveerd.
  • Het herstarten van sommige voertuigsystemen kan ertoe leiden dat tijdens of na een upgrade bedieningsmeldingen op het display verschijnen. Let op deze controlemeldingen en controleer of ze na de herstart nog steeds worden weergegeven (bijv. parkeerrem, storing in de aandrijving).
  • Opmerking voor iOS gebruikers: maak bij het downloaden van de upgrade met uw smartphone verbinding met het voertuig in het menu ‘Mobiele apparaten’ met behulp van de Bluetooth en WiFi verbinding. Als het Bluetooth en/of WiFi pictogram grijs wordt weergegeven, activeer dan eerst ‘Apps & Bluetooth Audio’ in de instellingen in het submenu van ‘Mobiele apparaten’.
  • Opmerking voor M Modellen: vanwege de noodzakelijke motorkoeling kan het voorkomen dat pas na ca. 30-60 minuten na het uitschakelen van de motor de installatie van de upgrade wordt weergegeven. De installatie wordt alleen weergegeven voordat de motor wordt gestart. Wacht daarom de volgende keer dat u de motor start op de installatie totdat de installatie informatie wordt weergegeven.
  • Opmerking voor gebruikers van de Drive Recorder. Na de upgrade worden de oorspronkelijke instellingen gereset en worden de opgenomen video's verwijderd.
  • Wij wijzen u erop dat aanpassingen/accessoires/tuning en speciale coderingen enz. aan uw BMW die niet door BMW AG (‘BMW’) zijn goedgekeurd, verloren kunnen gaan door een Remote Software Upgrade of problemen kunnen veroorzaken (zelfs met gevolgschade) tijdens en na het programmeren van de BMW. BMW en BMW Erkend Service Partners aanvaarden geen aansprakelijkheid voor hieruit voortvloeiende schade.
  Lees meer

  SPECIALE OPMERKINGEN VOOR HYBRIDE MODELLEN.

  Remote Software Upgrade BMW 5 Serie Sedan opladen aan Wallbox
  • Als u de Remote Software Upgrade uitvoert tijdens het opladen, dan wordt het laadproces onderbroken en gaat het niet automatisch verder.
  • Instellingen voor de airconditioning en het opladen kunnen na de Remote Software Upgrade zijn gereset (bijv. oplaadinstellingen naar 6 A in plaats van 16 A). Stel na het voltooien van de upgrade uw voorkeuren in het relevante menu onder ‘Instellingen’ opnieuw in.

  GEBRUIK VAN DE MY BMW APP VOOR DE OVERDRACHT VAN GEGEVENS.

  Remote Software Upgrade smartphone in hand weergave My BMW App

  OPMERKING. Uitleg over het gebruik van de My BMW App voor gegevensoverdracht vindt u op YouTube.

  BMW CONNECTED DRIVE: MEER INFORMATIE & LINKS.

  BMW ConnectedDrive digitale diensten overzicht vrouw met smartphone voor BMW

  TERUG NAAR CONNECTED DRIVE.

  Wilt u meer te weten komen over de diensten en producten van BMW ConnectedDrive? Hier kunt u terug naar het overzicht.
  Remote Software Upgrade man voor BMW kijkt naar smartphone

  ALLE REMOTE SOFTWARE UPGRADES.

  Hier vindt u een overzicht en de Release Notes van alle eerdere Remote Software Upgrades voor uw BMW.