Toeleveringsketen BMW i5 Sedan G60 BEV

BMW VEHICLE FOOTPRINT

TOELEVERINGSKETEN.

MENSENRECHTEN EN MILIEUNORMEN.

Voor BMW Group speelt sociale duurzaamheid zowel binnen de onderneming als in de toeleveringsketen een belangrijke rol. Al jarenlang letten we in de wereldwijde toeleveringsketen van onze modellen goed op de mensenrechten en geldende milieunormen. Samenwerking is daarbij erg belangrijk, want samen kunnen we de risico's in de toeleveringsketen effectiever aanpakken.

Hiervoor nemen wij verschillende maatregelen en zorgen we voor een samenspel van scholing, contractuele afspraken, certificeringen en tests door middel van vragenlijsten of audits. Aan de hand van regelmatige risicoanalyse identificeren wij een noodzaak tot actie. Hiermee identificeren wij bijvoorbeeld grondstoffen waarvan de inkoop en verwerking gepaard gaan met verhoogde risico’s (mogelijke negatieve effecten) voor mens en milieu.

PRODUCTIE VAN ACCUCELLEN.

Voor de BMW i5 ligt de focus hier bijvoorbeeld op lithium en kobalt. Dat zijn belangrijke grondstoffen voor en bestanddelen van de hoogvoltage-accu's. Beide grondstoffen kopen we direct bij de producenten in en we stellen die ter beschikking aan de accuproducenten.

Zo bereiken we niet alleen volledige traceerbaarheid van de herkomst en wijze van winning van het materiaal, maar ook transparantie met betrekking tot milieu- en sociale normen zodat we faciliterende of corrigerende maatregelen kunnen voorstellen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om certificering van lithium-mijnen volgens de normen van het ‘Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA)’.

Kijk voor meer informatie op https://www.bmwgroup.com/de/nachhaltigkeit/menschenrechte.html