BMW M3 Sedan

€ 124.376,00

Leverbaar vanaf

Tot 510 pk (375 kW)

Vermogen

Benzine

Aandrijving

THE M3

BMW M

DE NIEUWE BMW M3 SEDAN MODELLEN.

€ 124.376,00

Leverbaar vanaf

Tot 510 pk (375 kW)

Vermogen

Benzine

Aandrijving

THE M3DE NIEUWE BMW M3 SEDAN MODELLEN.

Leverbaar vanaf

€ 124.376,00

BMW M3 Competition Sedan, BMW M3 Sedan, BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Sedan.
 

De BMW M3 Sedan Modellen verenigen krachtige proporties en een markant vierdeurs design met M typerende sportiviteit. Aan de leiding van het karakteristieke kwartet staat de BMW M3 Competition Sedan met een indrukwekkende 510 pk en 650 Nm koppel. Dankzij de high-performance BMW M TwinPower Turbo motor, 8-traps M Steptronic met Drivelogic, optionele xDrive* vierwielaandrijving, Actief M Sperdifferentieel en talrijke van de autosport afgeleide technologieën is maximale rijdynamiek gegarandeerd – zowel bij dagelijks gebruik als op het circuit. De BMW M3 Sedan biedt een sportautowaardige 480 pk vermogen en 550 Nm koppel. De combinatie van achterwielaandrijving en een optimaal afgestemde handgeschakelde M versnellingsbak met zes versnellingen maakt een zeer dynamische rijstijl mogelijk en transformeert de auto tot een puristische volbloed topatleet. Het modellenaanbod wordt afgerond door de BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Sedan. De krachtige sportsedans overtuigen behalve met een aantrekkelijk design ook met een bijzondere balans van sportiviteit, efficiëntie en comfortabel alledaags gebruiksgemak.*M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.

VERGELIJK DE BMW M3 SEDAN MODELLEN.

De belangrijkste prestatiegegevens op een rij: design, aandrijving, onderstel en vermogen.

BMW M3 Competition Sedan.

Maximale rijdynamiek met achterwielaandrijving of M xDrive* *M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 510 pk
 • Snelle 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • Achterwielaandrijving of M xDrive* vierwielaandrijving
 • 375 kW (510 pk), 650 Nm, 0–100 km/h in 3,5 sec
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic driekwart vooraanzicht

BMW M3 Sedan.

Puristische rijdynamiek met achterwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 480 pk
 • Handmatige zesversnellingsbak met korte en nauwkeurige schakelwegen
 • Sportieve achterwielaandrijving voor maximale emotie op de limiet
 • 353 kW (480 pk), 550 Nm, 0–100 km/h in 4,2 sec
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün metallic driekwart vooraanzicht

BMW M340i xDrive Sedan.

De perfecte balans tussen sportiviteit, comfort en dagelijks gebruiksgemak.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 374 pk
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 pk), 500 Nm, 0–100 km/h in 4,4 sec
BMW M340i xDrive Sedan G22 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht

BMW M340d xDrive Sedan.

Kracht en efficiëntie gaan samen met onverminderd gebruiksgemak.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met 340 pk
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive
 • 250 kW (340 pk), 700 Nm, 0–100 km/h in 4,6 sec
BMW M340d xDrive Sedan G22 Mineralgrau metallic driekwart vooraanzicht
 • BMW M3 Competition Sedan.
 • BMW M3 Sedan.
 • BMW M340i xDrive Sedan.
 • BMW M340d xDrive Sedan.

HIGHLIGHTS BMW M3 COMPETITION SEDAN.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M3 Competition Sedan.

De BMW M3 Competition Sedan laat zien tot hoeveel autosport een BMW 3 Serie Sedan in staat is. Het topmodel van de BMW M3 Sedan Modellen beschikt over een 510 pk sterke high-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en talrijke van de autosport afgeleide aandrijvings- en ondersteltechnologieën. In samenspel met de optionele M xDrive* vierwielaandrijving met Actief M Sperdifferentieel wacht de bestuurder van deze unieke sportsedan altijd M typerende rijdynamiek op het hoogste niveau. Het atletische karakter van de BMW wordt visueel benadrukt door krachtige proporties en het markante 3-box sedan design. Expressieve M designelementen zoals het carbondak met vinnen of de zwarte dorpelverbreders zorgen voor opvallende autosportaccenten in het exterieur. Het interieur van de BMW M3 Competition Sedan heeft dankzij vele M kenmerken een sportief-elegante uitstraling en stelt de bestuurder volledig centraal.
*M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.

BMW M3 Competition G80 Frozen Brilliant White metallic driekwart vooraanzicht
BMW M3 Competition Sedan G80 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

De BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor wordt gekenmerkt door een superieure krachtontwikkeling en de markante M motorsound. Twee Mono Scroll turbocompressoren, de directe benzine-inspuiting High Precision Injection, de volledig variabele klepregeling Valvetronic en de variabele nokkenasregeling dubbele VANOS zorgen voor een uitzonderlijk prestatiepotentieel.
BMW M3 Competition Sedan G80 8-traps M Steptronic transmissie close-up transmissiehendel

8-traps M Steptronic met Drivelogic.

De 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot bijzonder comfortabel, nauwelijks merkbaar en brandstofbesparend. De bestuurder kan handmatig schakelen met de transmissiehendel of de schakelpaddles aan het stuurwiel, of via Drivelogic een van de drie automatische schakelprogramma's kiezen.
BMW M3 Competition Sedan G80 M xDrive

M xDrive.

M xDrive* met Actief M Sperdifferentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek, zowel in het dagelijks gebruik als op het circuit. De optionele M specifieke technologie combineert de stuurdynamiek van achterwielaandrijving met de stabiliteit van vierwielaandrijving. De bestuurder heeft keuze uit de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in DSC off modus – 2WD. *M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.
BMW M3 Competition Sedan G80 M Compound schijfremmen, hoogglans rode remklauwen close-up wiel

M Compound schijfremmen, hoogglans rode remklauwen.

Door toepassing van verschillende materialen bieden de M Compound schijfremmen behalve voortreffelijke vertragingswaarden ook een hoge bestendigheid tegen fading en dragen ze bij aan een lager gewicht. De remklauwen in hoogglans rood met M logo verlenen dit high-performance remsysteem een nadrukkelijk sportieve uitstraling.
BMW M3 Competition Sedan G80 M Carbon-keramische remmen close-up

M Carbon-keramische remmen.

De lichtgewicht M Carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de Carbon-keramische remschijven en remklauwen in de kleur Gold mat met M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
BMW M3 Competition Sedan G80 M Sportuitlaatsysteem achteraanzicht

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die via geïntegreerde kleppentechniek kan worden aangepast. Een nog krachtigere sound begeleidt de via de SETUP toets selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel-sportieve klanken te horen zijn.
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic design van de voorzijde vooraanzicht

Design van de voorzijde.

De voorzijde van de BMW M3 Competition Sedan wordt gekenmerkt door een expressieve BMW M nierengrille met een maximaal dynamische en minimalistische interpretatie. De volledig zwarte nierengrille, voor het eerst zonder omlijsting, met M kenmerkende horizontale dubbele lamellen maakt een maximale doorstroming van koellucht voor de hoogtoerige M aandrijving mogelijk. De grote, trapeziumvormige centrale luchtinlaat onderstreept samen met compact naar de nierengrille toelopende koplampen het atletische karakter van de auto.
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic design van de zijkant zijaanzicht

Design van de zijkant.

Met scherpe proporties en een markant 3-box sedan design – voorzijde, inzittendencompartiment en achterzijde zijn duidelijk afzonderlijk herkenbaar - ziet het silhouet van de BMW M3 Competition Sedan er zeer dynamisch uit. Het zwarte carbondak en de op autosport geïnspireerde en aerodynamisch geoptimaliseerde dorpels maken het silhouet van de auto optisch en fysiek lager. De dynamisch vormgegeven buitenspiegels met M kenmerkend design met 'dubbele voet’ zorgen samen met de M kieuwen met modelaanduiding en de markante gesmede M wielen met M Compound schijfremmen voor nog meer sportieve highlights.
BMW M3 Competition Sedan G80 19/20 inch gesmede M wielen 825 M Orbit Grey close-up wiel

19/20 inch gesmede M wielen in Dubbelspaak styling 825 M met bredere achterbanden.

Gesmede M wielen in Dubbelspaak styling 825 M, uitgevoerd in Bicolor Orbit Grey, gepolijste velgrand, met bredere achterbanden, voor 9,5 J x 19 inch met bandenmaat 275/35 R 19, achter 10,5 J x 20 inch met bandenmaat 285/30 R 20.
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic design Carbon dak

Carbon dak.

Het carbondak van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) draagt als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie van BMW bij aan een vermindering van het totaalgewicht en verlaagt het zwaartepunt van de auto. Dat leidt zowel tot een verbetering van wendbaarheid en dynamiek in bochten, als tot betere acceleratie- en remwaarden.
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic design van de achterzijde achteraanzicht

Design van de achterzijde.

De achterzijde van de BMW M3 Competition Sedan zet de sportieve, wendbare uitstraling van de zijkant consequent voort. De grote spoorbreedte van de M specifieke wielophanging zorgt samen met de gespierde wielkuipen voor een krachtige houding, die de prestatiedrang van de sportsedan op indrukwekkende wijze onderstreept. Twee M kenmerkende dubbele uitlaateindpijpen in zwart chroom en een subtiele Gurney in hoogglans zwart onderstrepen het exclusieve autosportkarakter van de BMW.
BMW M3 Competition Sedan G80 M Sportstoelen interieur

M Sportstoelen.

De op vele manieren in te stellen kuipvormige M Sportstoelen met gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en voorpassagier uitmuntende zijdelingse steun. Daartoe is ook de breedte van de rugleuning instelbaar. Het specifieke design met verlicht M3 logo geeft nog beter uitdrukking aan de sportieve ambities van de BMW.
BMW M3 Competition Sedan G80 met leder bekleed M Sportstuurwiel cockpit interieur

Met leder bekleed M Sportstuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M Sportstuurwiel met extra profilering voor de duimen zorgt voor een sportief-direct stuurgevoel en maximale controle. De geïntegreerde bedieningselementen maken het bedienen van diverse multimedia- en assistentiesystemen mogelijk. Met de rode M1/M2 schakelaars kunnen vooraf ingestelde M Drive autoconfiguraties worden opgeroepen.

HIGHLIGHTS BMW M3 SEDAN.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M3 Sedan.

De BMW M3 Sedan is een puristische sportsedan met voortreffelijke rijeigenschappen. Daarvoor verantwoordelijk zijn een 480 pk sterke high-performance BMW M TwinPower Turbo motor, achterwielaandrijving en geavanceerde van de autosport afgeleide technologieën zoals het M specifieke onderstel met Actief M Sperdifferentieel. Een perfect afgestemde handgeschakelde M zesversnellingsbak met korte, nauwkeurige schakelwegen maakt een bijzonder intensieve interactie tussen bestuurder en BMW mogelijk. Het atletische vierdeurs 3-box design en markante M designelementen zorgen voor een zelfverzekerde brutale houding, die onmiskenbaar verwijst naar het sportieve potentieel van de BMW M3 Sedan.

BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün metallic driekwart achteraanzicht laag perspectief
BMW M3 Sedan G80 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

De BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor wordt gekenmerkt door een superieure krachtontwikkeling en de markante M motorsound. Twee Mono Scroll turbocompressoren, de directe benzine-inspuiting High Precision Injection, de volledig variabele klepregeling Valvetronic en de variabele nokkenasregeling dubbele VANOS zorgen voor een uitzonderlijk prestatiepotentieel.
BMW M3 Sedan G80 handgeschakelde M zesversnellingsbak en achterwielaandrijving close-up schakelhendel

Handgeschakelde M versnellingsbak en achterwielaandrijving.

De handgeschakelde M zesversnellingsbak maakt een zeer sportieve rijstijl mogelijk. Hij schakelt licht, is perfect gespatieerd en overtuigt met korte en precieze schakelwegen. Dankzij de nauwkeurig onderling afgestemde versnellingen kan de motorkarakteristiek wat betreft vermogensontplooiing en efficiency optimaal worden benut. Perfect voor een trackday – met de achterwielaandrijving wordt de BMW met uitgeschakeld DSC een echte topsporter. Dankzij de krachtoverbrenging op uitsluitend de achterwielen biedt de BMW nog meer rijbeleving op de limiet.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün M specifiek onderstel zijaanzicht

M specifiek onderstel.

Het M specifieke onderstel combineert consequente gewichtsbesparing met bijzonder grote stijfheid, geoptimaliseerde onderstelgeometrie met grotere spoorbreedte en een Actief M Sperdifferentieel. De nauwkeurige respons en feedback van stuurinrichting en wielophanging zorgen voor perfecte controle over de auto. Met de M Setup kunt u de karakteristiek naar wens aanpassen.
BMW M3 sedan G80 19/20 inch gesmede M wielen 825 M Bicolor Black close-up wiel

M Compound schijfremmen, hoogglans rode remklauwen.

Door toepassing van verschillende materialen bieden de M Compound schijfremmen behalve voortreffelijke vertragingswaarden ook een hoge bestendigheid tegen fading en realiseren ze een gewichtsreductie. De remklauwen in hoogglans rood met M logo verlenen dit high-performance remsysteem een nadrukkelijk sportieve uitstraling.
BMW M3 Sedan G80 M Carbon-keramische remmen close-up

M Carbon-keramische remmen.

De lichtgewicht M Carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de Carbon-keramische remschijven en remklauwen in de kleur Gold mat met M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün voorste wielkasten close-up

Voorste wielkasten.

De zeer gespierde wielkuipen van de BMW M3 Sedan zijn een visuele verwijzing naar de autosportgenen van dit model. Ze vormen een passend kader voor de grote, nauwkeurig vormgegeven gesmede M wielen in Bicolor Black en benadrukken de brede stand van de sportsedan.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün M kieuwen close-up

M kieuwen.

Het kenmerkende M kieuwelement met modelopschrift op de flanken benadrukt als uitgesproken sportief driedimensionaal accent het prestatiepotentieel van de auto en belooft een buitengewone rijbeleving. Het is een zichtbare uitdrukking van de dynamische verbinding van technische perfectie en meeslepend design, die zo typerend is voor de BMW M modellen.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün M buitenspiegels close-up

M buitenspiegels.

De buitenspiegels in M kenmerkend design met 'dubbele voet' en asferisch glas zijn elektrisch verstel- en verwarmbaar. De spiegelvoet is optisch geïntegreerd in de omlijsting van de zijruiten en onderstreept het stijlvolle, sportieve design van de BMW.
BMW M3 Sedan G80 19/20 inch gesmede M wielen 825 M Bicolor Black close-up wiel

19/20 inch gesmede M wielen in Dubbelspaak styling 825 M met bredere achterbanden.

Gesmede M wielen in Dubbelspaak styling 825 M, uitgevoerd in Bicolor Black, gepolijst en gefreesd, met bredere achterbanden, voor 9,5 J x 19 inch met bandenmaat 275/35 R 19, achter 10,5 J x 20 inch met bandenmaat 285/30 R 20.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün sierstuk uitlaateindpijpen in chroom achteraanzicht

Sierstuk uitlaateindpijpen in chroom.

De twee dubbele uitlaateindpijpen van de BMW M3 Sedan steken optisch af tegen de in hoogglans zwart uitgevoerde diffusor. Bovendien zorgen de hoogwaardige chroomdelen samen met de uitgesproken lamellen van de diffusor voor een sportief achteraanzicht.
BMW M3 Sedan G80 M Sportstoelen interieur

M Sportstoelen.

De op vele manieren in te stellen kuipvormige M Sportstoelen met gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en voorpassagier uitmuntende zijdelingse steun. Daartoe is ook de breedte van de rugleuning instelbaar. Het specifieke design met verlicht M3 logo geeft nog beter uitdrukking aan de sportieve ambities van de BMW.

HIGHLIGHTS BMW M340i xDRIVE SEDAN EN BMW M340d xDRIVE SEDAN.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Sedan.

De BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Sedan zijn zowel visueel als technisch duidelijk sportief georiënteerd – en tegelijk geschikt voor dagelijks gebruik. Markante accenten in Cerium Grey metallic onderstrepen samen met de dubbele BMW nierengrille in mesh design en sportieve interieurkenmerken het dynamische karakter van de BMW. Krachtige en efficiënte BMW M TwinPower Turbo motoren met tot 374 pk zorgen samen met nauwkeurig afgestemde onderstelcomponenten zoals het Adaptieve M Onderstel voor sportief rijplezier en optimale handling.

BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic zijaanzicht rijdend
BMW M340i xDrive Sedan G20 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn motoren close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder motoren.

De BMW M340i xDrive heeft een drieliter 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met BMW M TwinPower Turbo technologie. Met een vermogen van 275 kW (374 pk) en een maximum koppel van 500 Nm maakt hij extreem sportieve prestaties mogelijk. Zo sprint de M340i xDrive in slechts 4,4 seconden van 0 naar 100 km/h. De BMW M340d xDrive heeft een indrukwekkend presterende 6-cilinder-in-lijn dieselmotor van 250 kW (340 pk) en een maximum koppel van 700 Nm. Van 0 naar 100 km/h gaat in slechts 4,6 seconden.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic M Sportdifferentieel achteraanzicht

M Sportdifferentieel.

Het M Sportdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge bochtsnelheden en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch geregelde lamellenkoppeling die toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.
BMW M340i xDrive Sedan G20 8-traps traps Steptronic Sport transmissie close-up transmissiehendel

8-traps Steptronic Sport transmissie.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als handmatig met de transmissiehendel of de schakelpaddles aan het stuurwiel – voor comfortabel cruisen of een zeer dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT en met de transmissiehendel in de linkerpositie M/S is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
M Sportremsysteem BMW M340i xDrive Sedan G20

M Sportremsysteem.

Het M Sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en eenzuiger vaste remklauwen achter in blauw met M logo beschikt over grote remschijven en daarmee over bijzonder hoge remkracht.
Variable Sport Steering BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic cockpit interieur

Variable Sport Steering.

De Variable Sport Steering inclusief Servotronic zorgt voor een direct en dynamisch rijgedrag met minder stuurbewegingen en minder krachtinspanning. Dit systeem reageert met een variabele stuuroverbrenging op de stuurwieluitslag. Dit verbetert de handling bij een sportieve rijstijl en reduceert de noodzakelijke stuurbewegingen bij inparkeren en afslaan. De Servotronic zorgt voor een sterkere stuurbekrachtiging bij lage snelheden, waardoor bijvoorbeeld parkeren minder inspanning kost.