BMW M3 Sedan
Leverbaar vanaf€ 120.100,00
VermogenTot 510 pk (375 kW)
AandrijvingBenzine

THE M3

BMW M

DE NIEUWE BMW M3 SEDAN MODELLEN.

Leverbaar vanaf€ 120.100,00
VermogenTot 510 pk (375 kW)
AandrijvingBenzine
THE M3DE NIEUWE BMW M3 SEDAN MODELLEN.

Leverbaar vanaf

€ 120.100,00

BMW M3 Competition Sedan, BMW M3 Sedan, BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Sedan.

De BMW M3 Sedan Modellen verenigen krachtige proporties en een markant vierdeurs design met M typerende sportiviteit. Aan de leiding van het karakteristieke kwartet staat de BMW M3 Competition Sedan met een indrukwekkende 510 pk en 650 Nm koppel. Dankzij de high-performance BMW M TwinPower Turbo motor, 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic, optionele xDrive* vierwielaandrijving, Actief M Sperdifferentieel en talrijke van de autosport afgeleide technologieën is maximale rijdynamiek gegarandeerd – zowel bij dagelijks gebruik als op het circuit. De BMW M3 Sedan biedt een sportautowaardige 480 pk vermogen en 550 Nm koppel. De combinatie van achterwielaandrijving en een optimaal afgestemde handgeschakelde M versnellingsbak met zes versnellingen maakt een zeer dynamische rijstijl mogelijk en transformeert de auto tot een puristische volbloed topatleet. Het modellenaanbod wordt afgerond door de BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Sedan. De krachtige sportsedans overtuigen behalve met een aantrekkelijk design ook met een bijzondere balans van sportiviteit, efficiëntie en comfortabel alledaags gebruiksgemak. *M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.

VERGELIJK DE BMW M3 SEDAN MODELLEN.

De belangrijkste prestatiegegevens op een rij: design, aandrijving, onderstel en vermogen.

BMW M3 Competition Sedan.

Maximale rijdynamiek met achterwielaandrijving of M xDrive* *M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.
 • High-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 510 pk
 • Snelle 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic
 • Achterwielaandrijving of M xDrive* vierwielaandrijving
 • 375 kW (510 pk), 650 Nm, 0–100 km/h in 3,5 sec
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic driekwart vooraanzicht

BMW M3 Sedan.

Puristische rijdynamiek met achterwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 480 pk
 • Handmatige zesversnellingsbak met korte en nauwkeurige schakelwegen
 • Sportieve achterwielaandrijving voor maximale emotie op de limiet
 • 353 kW (480 pk), 550 Nm, 0–100 km/h in 4,2 sec
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün metallic driekwart vooraanzicht

BMW M340i xDrive Sedan.

De perfecte balans tussen sportiviteit, comfort en dagelijks gebruiksgemak.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 374 pk
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 pk), 500 Nm, 0–100 km/h in 4,4 sec
BMW M340i xDrive Sedan G22 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht

BMW M340d xDrive Sedan.

Kracht en efficiëntie gaan samen met onverminderd gebruiksgemak.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met 340 pk
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive
 • 250 kW (340 pk), 700 Nm, 0–100 km/h in 4,6 sec
BMW M340d xDrive Sedan G22 Mineralgrau metallic driekwart vooraanzicht
 • BMW M3 Competition Sedan.
 • BMW M3 Sedan.
 • BMW M340i xDrive Sedan.
 • BMW M340d xDrive Sedan.

HIGHLIGHTS BMW M3 COMPETITION SEDAN.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M3 Competition Sedan.

De BMW M3 Competition Sedan laat zien tot hoeveel autosport een BMW 3 Serie Sedan in staat is. Het topmodel van de BMW M3 Sedan Modellen beschikt over een 510 pk sterke high-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en talrijke van de autosport afgeleide aandrijvings- en ondersteltechnologieën. In samenspel met de optionele M xDrive* vierwielaandrijving met Actief M Sperdifferentieel wacht de bestuurder van deze unieke sportsedan altijd M typerende rijdynamiek op het hoogste niveau. Het atletische karakter van de BMW wordt visueel benadrukt door krachtige proporties en het markante 3-box sedan design. Expressieve M designelementen zoals het carbondak met vinnen of de zwarte dorpelverbreders zorgen voor opvallende autosportaccenten in het exterieur. Het interieur van de BMW M3 Competition Sedan heeft dankzij vele M kenmerken een sportief-elegante uitstraling en stelt de bestuurder volledig centraal.
*M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.

BMW M3 Competition G80 Frozen Brilliant White metallic driekwart vooraanzicht
BMW M3 Competition Sedan G80 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

De BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor wordt gekenmerkt door een superieure krachtontwikkeling en de markante M motorsound. Twee Mono Scroll turbocompressoren, de directe benzine-inspuiting High Precision Injection, de volledig variabele klepregeling Valvetronic en de variabele nokkenasregeling dubbele VANOS zorgen voor een uitzonderlijk prestatiepotentieel.
BMW M3 Competition Sedan G80 8-traps M Steptronic transmissie close-up transmissiehendel

8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic

De 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot bijzonder comfortabel, nauwelijks merkbaar en brandstofbesparend. De bestuurder kan handmatig schakelen met de transmissiehendel of de schakelpaddles aan het stuurwiel, of via Drivelogic een van de drie automatische schakelprogramma's kiezen.
BMW M3 Competition Sedan G80 M xDrive

M xDrive.

M xDrive* met Actief M Sperdifferentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek, zowel in het dagelijks gebruik als op het circuit. De optionele M specifieke technologie combineert de stuurdynamiek van achterwielaandrijving met de stabiliteit van vierwielaandrijving. De bestuurder heeft keuze uit de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in DSC off modus – 2WD. *M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.
BMW M3 Competition Sedan G80 M Compound schijfremmen, hoogglans rode remklauwen close-up wiel

M Compound schijfremmen, hoogglans rode remklauwen.

Door toepassing van verschillende materialen bieden de M Compound schijfremmen behalve voortreffelijke vertragingswaarden ook een hoge bestendigheid tegen fading en dragen ze bij aan een lager gewicht. De remklauwen in hoogglans rood met M logo verlenen dit high-performance remsysteem een nadrukkelijk sportieve uitstraling.
BMW M3 Competition Sedan G80 M Carbon-keramische remmen close-up

M Carbon-keramische remmen.

De lichtgewicht M Carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de Carbon-keramische remschijven en remklauwen in de kleur Gold mat met M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
BMW M3 Competition Sedan G80 M Sportuitlaatsysteem achteraanzicht

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die via geïntegreerde kleppentechniek kan worden aangepast. Een nog krachtigere sound begeleidt de via de SETUP toets selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel-sportieve klanken te horen zijn.
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic design van de voorzijde vooraanzicht

Design van de voorzijde.

De voorzijde van de BMW M3 Competition Sedan wordt gekenmerkt door een expressieve BMW M nierengrille met een maximaal dynamische en minimalistische interpretatie. De volledig zwarte nierengrille, voor het eerst zonder omlijsting, met M kenmerkende horizontale dubbele lamellen maakt een maximale doorstroming van koellucht voor de hoogtoerige M aandrijving mogelijk. De grote, trapeziumvormige centrale luchtinlaat onderstreept samen met compact naar de nierengrille toelopende koplampen het atletische karakter van de auto.
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic design van de zijkant zijaanzicht

Design van de zijkant.

Met scherpe proporties en een markant 3-box sedan design – voorzijde, inzittendencompartiment en achterzijde zijn duidelijk afzonderlijk herkenbaar - ziet het silhouet van de BMW M3 Competition Sedan er zeer dynamisch uit. Het zwarte carbondak en de op autosport geïnspireerde en aerodynamisch geoptimaliseerde dorpels maken het silhouet van de auto optisch en fysiek lager. De dynamisch vormgegeven buitenspiegels met M kenmerkend design met 'dubbele voet’ zorgen samen met de M kieuwen met modelaanduiding en de markante gesmede M wielen met M Compound schijfremmen voor nog meer sportieve highlights.
BMW M3 Competition Sedan G80 19/20 inch gesmede M wielen 825 M Orbit Grey close-up wiel

19/20 inch gesmede M wielen in Dubbelspaak styling 825 M met bredere achterbanden.

Gesmede M wielen in Dubbelspaak styling 825 M, uitgevoerd in Bicolor Orbit Grey, gepolijste velgrand, met bredere achterbanden, voor 9,5 J x 19 inch met bandenmaat 275/35 R 19, achter 10,5 J x 20 inch met bandenmaat 285/30 R 20.
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic design Carbon dak

Carbon dak.

Het carbondak van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) draagt als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie van BMW bij aan een vermindering van het totaalgewicht en verlaagt het zwaartepunt van de auto. Dat leidt zowel tot een verbetering van wendbaarheid en dynamiek in bochten, als tot betere acceleratie- en remwaarden.
BMW M3 Competition Sedan G80 Frozen Brilliant White metallic design van de achterzijde achteraanzicht

Design van de achterzijde.

De achterzijde van de BMW M3 Competition Sedan zet de sportieve, wendbare uitstraling van de zijkant consequent voort. De grote spoorbreedte van de M specifieke wielophanging zorgt samen met de gespierde wielkuipen voor een krachtige houding, die de prestatiedrang van de sportsedan op indrukwekkende wijze onderstreept. Twee M kenmerkende dubbele uitlaateindpijpen in zwart chroom en een subtiele Gurney in hoogglans zwart onderstrepen het exclusieve autosportkarakter van de BMW.
BMW M3 Competition Sedan G80 M Sportstoelen interieur

M Sportstoelen.

De op vele manieren in te stellen kuipvormige M Sportstoelen met gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en voorpassagier uitmuntende zijdelingse steun. Daartoe is ook de breedte van de rugleuning instelbaar. Het specifieke design met verlicht M3 logo geeft nog beter uitdrukking aan de sportieve ambities van de BMW.
BMW M3 Competition Sedan G80 met leder bekleed M Sportstuurwiel cockpit interieur

Met leder bekleed M Sportstuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M Sportstuurwiel met extra profilering voor de duimen zorgt voor een sportief-direct stuurgevoel en maximale controle. De geïntegreerde bedieningselementen maken het bedienen van diverse multimedia- en assistentiesystemen mogelijk. Met de rode M1/M2 schakelaars kunnen vooraf ingestelde M Drive autoconfiguraties worden opgeroepen.

HIGHLIGHTS BMW M3 SEDAN.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M3 Sedan.

De BMW M3 Sedan is een puristische sportsedan met voortreffelijke rijeigenschappen. Daarvoor verantwoordelijk zijn een 480 pk sterke high-performance BMW M TwinPower Turbo motor, achterwielaandrijving en geavanceerde van de autosport afgeleide technologieën zoals het M specifieke onderstel met Actief M Sperdifferentieel. Een perfect afgestemde handgeschakelde M zesversnellingsbak met korte, nauwkeurige schakelwegen maakt een bijzonder intensieve interactie tussen bestuurder en BMW mogelijk. Het atletische vierdeurs 3-box design en markante M designelementen zorgen voor een zelfverzekerde brutale houding, die onmiskenbaar verwijst naar het sportieve potentieel van de BMW M3 Sedan.

BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün metallic driekwart achteraanzicht laag perspectief
BMW M3 Sedan G80 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

De BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor wordt gekenmerkt door een superieure krachtontwikkeling en de markante M motorsound. Twee Mono Scroll turbocompressoren, de directe benzine-inspuiting High Precision Injection, de volledig variabele klepregeling Valvetronic en de variabele nokkenasregeling dubbele VANOS zorgen voor een uitzonderlijk prestatiepotentieel.
BMW M3 Sedan G80 handgeschakelde M zesversnellingsbak en achterwielaandrijving close-up schakelhendel

Handgeschakelde M versnellingsbak en achterwielaandrijving.

De handgeschakelde M zesversnellingsbak maakt een zeer sportieve rijstijl mogelijk. Hij schakelt licht, is perfect gespatieerd en overtuigt met korte en precieze schakelwegen. Dankzij de nauwkeurig onderling afgestemde versnellingen kan de motorkarakteristiek wat betreft vermogensontplooiing en efficiency optimaal worden benut. Perfect voor een trackday – met de achterwielaandrijving wordt de BMW met uitgeschakeld DSC een echte topsporter. Dankzij de krachtoverbrenging op uitsluitend de achterwielen biedt de BMW nog meer rijbeleving op de limiet.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün M specifiek onderstel zijaanzicht

M specifiek onderstel.

Het M specifieke onderstel combineert consequente gewichtsbesparing met bijzonder grote stijfheid, geoptimaliseerde onderstelgeometrie met grotere spoorbreedte en een Actief M Sperdifferentieel. De nauwkeurige respons en feedback van stuurinrichting en wielophanging zorgen voor perfecte controle over de auto. Met de M Setup kunt u de karakteristiek naar wens aanpassen.
BMW M3 sedan G80 19/20 inch gesmede M wielen 825 M Bicolor Black close-up wiel

M Compound schijfremmen, hoogglans rode remklauwen.

Door toepassing van verschillende materialen bieden de M Compound schijfremmen behalve voortreffelijke vertragingswaarden ook een hoge bestendigheid tegen fading en realiseren ze een gewichtsreductie. De remklauwen in hoogglans rood met M logo verlenen dit high-performance remsysteem een nadrukkelijk sportieve uitstraling.
BMW M3 Sedan G80 M Carbon-keramische remmen close-up

M Carbon-keramische remmen.

De lichtgewicht M Carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de Carbon-keramische remschijven en remklauwen in de kleur Gold mat met M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün voorste wielkasten close-up

Voorste wielkasten.

De zeer gespierde wielkuipen van de BMW M3 Sedan zijn een visuele verwijzing naar de autosportgenen van dit model. Ze vormen een passend kader voor de grote, nauwkeurig vormgegeven gesmede M wielen in Bicolor Black en benadrukken de brede stand van de sportsedan.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün M kieuwen close-up

M kieuwen.

Het kenmerkende M kieuwelement met modelopschrift op de flanken benadrukt als uitgesproken sportief driedimensionaal accent het prestatiepotentieel van de auto en belooft een buitengewone rijbeleving. Het is een zichtbare uitdrukking van de dynamische verbinding van technische perfectie en meeslepend design, die zo typerend is voor de BMW M modellen.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün M buitenspiegels close-up

M buitenspiegels.

De buitenspiegels in M kenmerkend design met 'dubbele voet' en asferisch glas zijn elektrisch verstel- en verwarmbaar. De spiegelvoet is optisch geïntegreerd in de omlijsting van de zijruiten en onderstreept het stijlvolle, sportieve design van de BMW.
BMW M3 Sedan G80 19/20 inch gesmede M wielen 825 M Bicolor Black close-up wiel

19/20 inch gesmede M wielen in Dubbelspaak styling 825 M met bredere achterbanden.

Gesmede M wielen in Dubbelspaak styling 825 M, uitgevoerd in Bicolor Black, gepolijst en gefreesd, met bredere achterbanden, voor 9,5 J x 19 inch met bandenmaat 275/35 R 19, achter 10,5 J x 20 inch met bandenmaat 285/30 R 20.
BMW M3 Sedan G80 Isle of Man Grün sierstuk uitlaateindpijpen in chroom achteraanzicht

Sierstuk uitlaateindpijpen in chroom.

De twee dubbele uitlaateindpijpen van de BMW M3 Sedan steken optisch af tegen de in hoogglans zwart uitgevoerde diffusor. Bovendien zorgen de hoogwaardige chroomdelen samen met de uitgesproken lamellen van de diffusor voor een sportief achteraanzicht.
BMW M3 Sedan G80 M Sportstoelen interieur

M Sportstoelen.

De op vele manieren in te stellen kuipvormige M Sportstoelen met gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en voorpassagier uitmuntende zijdelingse steun. Daartoe is ook de breedte van de rugleuning instelbaar. Het specifieke design met verlicht M3 logo geeft nog beter uitdrukking aan de sportieve ambities van de BMW.

HIGHLIGHTS BMW M340i xDRIVE SEDAN EN BMW M340d xDRIVE SEDAN.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Sedan.

De BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Sedan zijn zowel visueel als technisch duidelijk sportief georiënteerd – en tegelijk geschikt voor dagelijks gebruik. Markante accenten in Cerium Grey metallic onderstrepen samen met de dubbele BMW nierengrille in mesh design en sportieve interieurkenmerken het dynamische karakter van de BMW. Krachtige en efficiënte M TwinPower Turbo motoren met tot 374 pk zorgen samen met nauwkeurig afgestemde onderstelcomponenten zoals het Adaptieve M Onderstel voor sportief rijplezier en optimale handling.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic zijaanzicht rijdend
BMW M340i xDrive Sedan G20 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn motoren close-up

M TwinPower Turbo 6-cilinder motoren.

De BMW M340i xDrive heeft een drieliter 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met BMW M TwinPower Turbo technologie. Met een vermogen van 275 kW (374 pk) en een maximum koppel van 500 Nm maakt hij extreem sportieve prestaties mogelijk. Zo sprint de M340i xDrive in slechts 4,4 seconden van 0 naar 100 km/h. De BMW M340d xDrive heeft een indrukwekkend presterende 6-cilinder-in-lijn dieselmotor van 250 kW (340 pk) en een maximum koppel van 700 Nm. Van 0 naar 100 km/h gaat in slechts 4,6 seconden.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic M Sportdifferentieel achteraanzicht

M Sportdifferentieel.

Het M Sportdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge bochtsnelheden en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch geregelde lamellenkoppeling die toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.
BMW M340i xDrive Sedan G20 8-traps traps Steptronic Sport transmissie close-up transmissiehendel

8-traps Steptronic Sport transmissie.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als handmatig met de transmissiehendel of de schakelpaddles aan het stuurwiel – voor comfortabel cruisen of een zeer dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT en met de transmissiehendel in de linkerpositie M/S is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
M Sportremsysteem BMW M340i xDrive Sedan G20

M Sportremsysteem.

Het M Sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en eenzuiger vaste remklauwen achter in blauw met M logo beschikt over grote remschijven en daarmee over bijzonder hoge remkracht.
Variable Sport Steering BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic cockpit interieur

Variable Sport Steering.

De Variable Sport Steering inclusief Servotronic zorgt voor een direct en dynamisch rijgedrag met minder stuurbewegingen en minder krachtinspanning. Dit systeem reageert met een variabele stuuroverbrenging op de stuurwieluitslag. Dit verbetert de handling bij een sportieve rijstijl en reduceert de noodzakelijke stuurbewegingen bij inparkeren en afslaan. De Servotronic zorgt voor een sterkere stuurbekrachtiging bij lage snelheden, waardoor bijvoorbeeld parkeren minder inspanning kost.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Adaptief M Onderstel

Adaptief M Onderstel.

Het tien millimeter verlaagde Adaptieve M Onderstel past zich continu automatisch aan de toestand van het wegdek en de rijomstandigheden aan. Bovendien kan de bestuurder op elk moment de karakteristiek van het onderstel via de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die op dat moment zijn voorkeur geniet – comfortabel of bijzonder sportief met nadrukkelijk dynamische handling.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic Mild Hybrid technologie close-up voorzijde

Mild Hybrid technologie.

De Mild Hybrid technologie zorgt voor terugwinning van de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen of uitrollen en ondersteunt de verbrandingsmotor bij acceleraties met elektrisch aandrijfvermogen. Daardoor worden verbruik en emissie gereduceerd, terwijl de bestuurder tegelijkertijd geniet van meer dynamiek. Bovendien laat de Mild Hybrid technologie de Auto Start Stop functie nog sneller en comfortabeler werken. Momenteel leverbaar voor de BMW M340d xDrive Sedan.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic M Aerodynamicapakket close-up voorzijde

M Aerodynamicapakket.

Het M Aerodynamicapakket met M specifieke voorbumper, achterbumper en dorpelverbreders in carrosseriekleur en een diffusorinzet in Dark Shadow metallic in de achterbumper straalt pure dynamiek en sportiviteit uit. De componenten benadrukken niet alleen het sportieve design maar optimaliseren bovendien de aerodynamische eigenschappen van de BMW.
BMW M340i xDrive Sedan G20 19 inch lichtmetalen M wielen 792 M Bicolor close-up wiel

19 inch lichtmetalen M wielen in Dubbelspaak styling 792 M Bicolor.

Lichtmetalen M wielen in Dubbelspaak styling 792 M, uitgevoerd in Bicolor Cerium Grey, met bredere achterbanden en noodloopeigenschappen, gepolijst, voor 8 J x 19 inch met bandenmaat 225/40 R 19, achter 8,5 J x 19 inch met bandenmaat 255/35 R 19.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic BMW Individual hoogglans Shadow Line exterieur

BMW Individual hoogglans Shadow Line.

Bij de uitrusting BMW Individual hoogglans Shadow Line zijn tal van uitrustingsdetails uitgevoerd in hoogglans zwart. Daartoe behoren de raamomlijsting en -geleider, de bekleding van de B- en C-stijlen alsmede de omlijsting, driehoek en voet van de buitenspiegels.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Saphirschwarz metallic exclusieve sierstukken uitlaateindpijpen close-up

Exclusieve uitlaateindpijpen.

Exclusief voor de BMW M340i xDrive en M340d xDrive Sedan: eindpijpen links en rechts met specifieke vorm en uitgevoerd in de kleur Cerium Grey. Hiermee maken de uitlaateindpijpen een visueel statement en benadrukken het sportieve karakter van de M340i en M340d Sedan.
BMW M340i xDrive Sedan G20 Sportstoelen en M veiligheidsgordels interieur

Sportstoelen en M veiligheidsgordels.

De sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier zorgen voor optimale ondersteuning en bieden tal van instelmogelijkheden, waaronder de leuningbreedte. De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een verfijnd, ingeweven accent in de kenmerkende BMW M kleuren.
BMW M340i xDrive Sedan G20 met leder bekleed M Sportstuurwiel cockpit interieur

Met leder bekleed M Sportstuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M Sportstuurwiel met M logo en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in 3-spaak styling. Met een stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met zwart stiksel en extra profilering voor de duimen zorgt het M stuurwiel voor een sportief-direct stuurgevoel.
BMW M340i xDrive Sedan G20 M specifiek instrumentenpaneel cockpit interieur

M specifiek instrumentenpaneel.

Het M specifieke instrumentenpaneel kan behalve rijgegevens zoals snelheid en toerental ook aanvullende informatie voor bijzonder sportief rijden weergeven.
BMW Business Editions

BUSINESS EDITIONS. ONBESCHEIDEN VEEL BMW.

Ontdek de BMW Business Editions. Royaal uitgerust met de meest geavanceerde, intelligente en sportieve opties. En als u zoekt naar de overtreffende trap van geweldig zijn er nog de Business Editions Plus. Een absolute verrijking voor uw BMW 3 Serie.

COCKPIT & TECHNOLOGIEËN.

M specifiek instrumenten- en bedieningsconcept, digitale services en bestuurdersassistentiesystemen.

Comfort, veiligheid en M gevoel op het hoogste niveau: de BMW M3 Sedan Modellen ondersteunen u tijdens de rit met talrijke innovatieve technologieën. Het M specifieke instrumentenpaneel* en het M specifieke BMW Head-Up Display* zorgen voor maximaal overzicht. Uitrustingen als het individueel te configureren M Setup*, de rode start-/stopknop* of de middenconsole met M MODE* en SETUP* knoppen zorgen voor extra autosportuitstraling. Profiteer bij het rijden en parkeren van intelligente bestuurdersassistentiesystemen of communiceer via de BMW Intelligent Personal Assistant op een nieuwe en eenvoudige manier met uw BMW. Bovendien staan vele connectiviteitsuitrustingen en digitale diensten tot uw beschikking, waarmee u zich optimaal kunt verbinden met uw BMW en de wereld daaromheen. Zo wordt uw mobiele leven nog comfortabeler.
*Leverbaar voor BMW M3 Competition Sedan en BMW M3 Sedan.

BMW M3 Sedan G80 cockpit interieur
BMW M3 Sedan G80 M specifiek instrumentenpaneel interieur

M specifiek instrumentenpaneel.

Het M specifieke instrumentenpaneel* biedt in de programma's SPORT en TRACK een bijzonder precieze en gefocuste presentatie van rijgegevens. Zo blijven waarden als turbodruk of bandenspanning en -temperatuur ook op het circuit altijd in beeld. De bediening en configuratie verloopt via de M MODE toets op de middenconsole. *Leverbaar voor BMW M3 Competition Sedan en BMW M3 Sedan.
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 BMW Live Cockpit Professional Control Display interieur

BMW Live Cockpit Professional.

De uitrusting BMW Live Cockpit Professional inclusief navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergave- en bedieningsconcept, bestaande uit een via aanraking bedienbaar, hoge-resolutie Touch Control Display van 10,25 inch en een volledig digitaal multifunctioneel instrumentenpaneel van 12,3 inch. Het bij deze uitrusting inbegrepen BMW Operating System 7 is onder andere via de iDrive Touch Controller te bedienen.
BMW M3 Sedan G80 BMW M3 M Setup Control Display interieur

M Setup.

De M Setup* biedt de mogelijkheid om verschillende rijdynamische parameters, zoals de motor-, transmissie- en besturingskarakteristiek, de schokdemperafstelling, de regelintensiteit van de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) en de aandrijfkrachtverdeling van het optionele vierwielaandrijvingssysteem M xDrive*, naar individuele voorkeuren te configureren. *M Setup is leverbaar voor de BMW M3 Competition Sedan en BMW M3 Sedan; M xDrive is naar verwachtig leverbaar vanaf zomer 2021.
BMW M3 Sedan G80 geïntegreerd M specifiek remsysteem pedalen cockpit

Geïntegreerd M specifiek remsysteem.

het geïntegreerde M specifieke remsysteem van de BMW M3 Competition Sedan en BMW M3 Sedan biedt naast een gewichtsbesparing van ca. 2 kg een zeer hoge remdynamiek. Voor maximale individualisering kan de bestuurder afhankelijk van de situatie via de M Setup de rempedaalkarakteristiek wisselen tussen ‘Comfort’ en ‘Sport'. De remreactie past zich afhankelijk van de gekozen setup aan. In ‘Sport’ is de vertraging hoger bij een gelijke pedaalslag, vooral bij lagere snelheid. Bij hogere snelheden is het reactiegedrag van beide instellingen zeer vergelijkbaar.
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 G20 BMW Head-Up Display

BMW Head-Up Display.

Het full-colour BMW Head-Up Display met M specifieke weergave* projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder op de voorruit. Met een druk op de knop wordt de M specifieke weergave geactiveerd, die ook de actuele versnelling, een dynamische toerentalband met shift lights voor het optimale schakelmoment en aanwijzingen van de navigatie weergeeft. *M specifieke functies zijn leverbaar voor BMW M3 Competition Sedan en BMW M3 Sedan.
BMW M3 Sedan G80 bedieningscentrum middenconsole interieur

Bedieningscentrum middenconsole.

Op de gemakkelijk te bereiken middenconsole kunt u onder de start-/stopknop met de M MODE* toets de scherminhoud aanpassen. De SETUP* knop biedt nog meer keuze voor de configuratie van de karakteristiek van de BMW. U opent het menu voor individuele instellingen van de rijdynamiek. Andere knoppen schakelen individuele assistantiesystemen in of uit. *M MODE en SETUP zijn leverbaar voor de BMW M3 Competition Sedan en de BMW M3 Sedan.
BMW M3 Sedan G80 start-/stopknop in rood middenconsole interieur

Start-/stopknop in rood.

De rode start-/stopknop* dient voor het sleutelloos starten van de motor nadat de BMW is ontgrendeld. Met dezelfde knop wordt de motor ook afgezet. De autosleutel wordt automatisch herkend zonder dat het nodig is deze in een contact te steken. *De rode start-/stopknop is leverbaar voor BMW M3 Competition Sedan en BMW M3 Sedan.
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 G20 Digital Key (iPhone)

BMW Digital Key.

Waarom een autosleutel gebruiken als u uw smartphone bij zich heeft? Met de BMW Digital Key kunt u uw BMW ver- en ontgrendelen en zelfs starten. Ook kunt u maximaal vijf personen met een daarvoor geschikte iPhone* op deze manier toegang bieden tot uw BMW. Daarbij kunt u onder meer vermogen en topsnelheid van de auto beperken voor bijvoorbeeld beginnende bestuurders. *De BMW Digital Key is alleen met daarvoor geschikte iPhones te gebruiken. Een lijst van de geschikte iPhones is te vinden op bmw.com/digitalkey Digital Key is beschikbaar voor de BMW M3 Competition, BMW M340i en BMW M340d.
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 Remote Software Upgrade Control Display interieur

Remote Software Upgrade.

Uw BMW up-to-date houden met de nieuwste software? Met Remote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel. De upgrades worden 'over the air' geïnstalleerd, zoals u dat ook kent van de smartphone. Zo kunnen ook nieuwe functies in de BMW beschikbaar worden gemaakt.
BMW 3 Serie Sedan M Modellen G80 G20 smartphone integratie Control Display interieur

Smartphone integratie.

U wilt in uw BMW de functies van uw smartphone niet missen en hem bedienen zoals u gewend bent? Met de smartphone integratie ondersteunt uw BMW Apple CarPlay via een draadloze verbinding. Daardoor kunt u in de auto comfortabel gebruikmaken van diverse apps.
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 G20 WiFi Hotspot Control Display interieur

WiFi Hotspot.

Neem via uw tablet deel aan videoconferenties of stream de laatste aflevering van uw favoriete serie op uw smartphone. De WiFi Hotspot brengt u met LTE snelheid (beschikbaarheid netwerkafhankelijk) online via de in de BMW geïntegreerde SIM kaart. Zo kunnen u en uw passagiers tegelijkertijd surfen op maximaal tien apparaten.
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 G20 Connected Pack Professional Control Display interieur

BMW Connected Pack Professional.

Personal Assistant Service, Remote Services, BMW Maps, smartphone integratie met Apple CarPlay of toch In-Car Experiences? Waarom kiezen als dat helemaal niet hoeft? Met het BMW Connected Pack Professional krijgt u deze services van BMW ConnectedDrive in één pakket.
BMW 3 Serie Sedan M Modellen G80 G20 Comfort telefoonvoorbereiding met Wireless Charging Control Display interieur

Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid.

De Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid (Wireless Charging) omvat een dock met draadloze oplaadfunctie en een tweede microfoon voor een betere handsfree-geluidskwaliteit voor u en uw voorpassagier. Aansluiting op de dakantenne zorgt voor optimale ontvangst van het mobiele telefoonverkeer. Via Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een audiospeler tegelijk worden aangesloten. De uitrusting wordt gecompleteerd met een WiFi Hotspot voorbereiding.
BMW M3 Sedan G80 M Drive Professional Control Display interieur

M Drive Professional.

Of het nu gaat om een trackday of een spontane driftsessie – M Drive Professional* is de optimale begeleider voor ritten met een extra dosis adrenaline. De M Laptimer en de M Drift Analyser ondersteunen u bij het jagen op de beste rondetijden en de perfecte drifthoek. Het M rijprogramma TRACK en de tientraps M Traction Control zorgen voor een perfect daarop afgestemd rijgedrag. *M Drive Professional is leverbaar voor de BMW M3 Competition Sedan en de BMW M3 Sedan.
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 G20 Driving Assistant Professional Control Display interieur

Driving Assistant Professional.

De uitrusting Driving Assistant Professional biedt optimaal comfort en veiligheid in kritieke of monotone verkeerssituaties. Behalve de functionaliteiten van de uitrusting Safety Pack omvat de Driving Assistant Professional onder meer ook de Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functieomvang en Side Collision Warning met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen.
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 G20 Parking Assistant Plus Control Display interieur

Parking Assistant Plus.

De uitrusting Parking Assistant Plus maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren en te manoeuvreren. Het pakket omvat onder meer het systeem Surround View met Top View en Panorama View, de Remote 3D View, een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control, de Parking Assistant met geleiding in parkeervakken in lengte- en dwarsrichting, alsmede de Reversing Assistant (achteruitrijassistent).
BMW 3 Serie Sedan M modellen G80 G20 BMW Intelligent Personal Assistant Control Display interieur

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent is? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, leert steeds bij en biedt assistentie in uiteenlopende situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringscommando geven. Hij kan u alles uitleggen over de auto en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Max. vermogen (kW (pk)/1/min):

375 (510)/6250-6250

Maximaal koppel in Nm / 1/min:

650 / 2750-5500

Acceleratie 0–100 km/h (s):

3,9

Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld):

10,2-10,0

BMW M3 Sedan Technische gegevens
BMW wielen en banden EU bandenlabel close-up

BMW WIELEN EN BANDEN.

De banden voor onze modellen ondergaan strenge tests met tot wel vijftig kwaliteitscriteria – aanzienlijk meer dan de EU voorschrijft voor de wettelijk vereiste bandenlabels. Hier vindt u alle informatie over de eigenschappen van de door BMW gemonteerde banden.
BMW M3 Sedan BMW Individual Mexikoblau metallic G80 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Sedan BMW Individual Mexikoblau metallic G80 driekwart achteraanzicht stilstaand
BMW M3 Sedan BMW Individual Tansanitblau metallic G80 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Sedan BMW Individual Dravitgrau metallic G80 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Brilliant White metallic G80 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Portimao Blau metallic G80 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Orange metallic G80 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Dark Grey metallic G80 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Black metallic G80 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW Individual vollederuitrusting Merino Elfenbeinweiß BMW M3 Sedan G80 interieur cockpit
BMW Individual vollederuitrusting Merino Fjordblau/Schwarz BMW M3 Sedan G80 interieur cockpit
BMW Individual vollederuitrusting Merino Feinnarbe Fjordblau/Schwarz BMW M3 Sedan G80 interieur cockpit
BMW Individual vollederuitrusting Merino Tartufo BMW M3 Sedan G80 interieur cockpit
BMW Individual interieurlijsten in Pianolack Schwarz met accentlijst in Perlglanz chroom BMW M3 Sedan G80 interieur
BMW Individual interieurlijsten in aluminium hoogglans met accentlijst in Perlglanz Chrom BMW M3 Sedan G80 interieur
BMW Individual interieurlijsten in edelhoutuitvoering Fineline Schwarz Silbereffekt met open structuur BMW M3 Sedan G80 interieur
BMW Individual interieurlijsten Carbon met accentlijst Perlglanz chroom BMW M3 Sedan G80 interieur

BMW INDIVIDUAL VOOR DE BMW M3 SEDAN.

Het karaktervolle design van de BMW M3 Sedan straalt vanuit ieder detail kracht en dynamiek uit. Met de uitzonderlijke uitrustingsmogelijkheden van BMW Individual onderstreept u de exclusieve sportiviteit van de BMW aanzienlijk. Kies uit een veelvoud van briljante BMW Individual carrosseriekleuren, zoals de hier afgebeelde metallickleuren Mexikoblau, Oxidgrau, Aventurinrot, Tansanitblau en Dravitgrau. Net zo dynamisch als elegant zijn de matte BMW Individual metallickleuren Frozen Brilliant White, Frozen Portimao Blau, Frozen Orange metallic, BMW Individual Frozen Dark Grey en BMW Individual Frozen Black. In het interieur zorgen M Sportstoelen of optionele M Carbon kuipstoelen met het fijnste leder Merino voor een sportief-elegante ambiance. Tot het aanbod behoren onder andere de BMW Individual vollederuitrusting Merino Feinnarbe Fjordblau/Schwarz en de BMW Individual vollederuitrustingen Merino Elfenbeinweiß, Fjordblau/Schwarz, Fionarot/Schwarz en Tartufo – elk met gedeeltelijke perforatie. Hoogwaardige BMW Individual interieurlijsten, zoals de hier getoonde in Carbon met accenlijst in Perlglanz chroom, aluminium hoogglans met accenlijst in Perlglanz chroom, edelhoutuitvoering Fineline Schwarz met Silbereffekt met open structuur of Pianolack Schwarz zorgen voor individuele highlights in het op de bestuurder georiënteerde interieur van de BMW M3.