BMW VOETAFDRUK

CIRCULAIRE ECONOMIE.

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE.

Deze basisprincipes van een circulaire economie passen wij toe om natuurlijke grondstoffen te besparen en materialen voor een lange termijn en met hoge kwaliteit in de kringloop te houden. Zo gebruiken we secundaire grondstoffen voor nieuwe onderdelen. Daarnaast houden we al bij het designproces en bij de productontwikkeling rekening met de recycling van de onderdelen.

Het aandeel secundaire grondstoffen voor de nieuwe BMW 5 Serie Sedan is op het moment van de productiestart in 2023 ca. 23%. De waarde is berekend op basis van zowel specifieke gegevens van leveranciers als algemene waarden in de sector en is inclusief restmateriaal van productie.

SECUNDAIRE MATERIALEN ZIJN TE VINDEN IN UITEENLOPENDE DELEN VAN DE BMW 5 SERIE:

  • Aluminium onderdelen zoals wielophanging, dakdragers en het carter: tot 50%
  • Kunststof in de vloerbedekking: ca. 50% gerecyclede polyamide (Econyl uit o.a. visnetten)
  • Kunststof in bagageruimtebekleding: ca. 80%
     

Het gebruik van secundaire materialen levert – afhankelijk van het materiaal – een grote bijdrage aan het reduceren van de CO₂e voetafdruk. Zo wordt bij de productie van bepaalde onderdelen van secundair aluminium minstens 20% CO₂ bespaard.

RECYCLEBAARHEID VAN DE BMW 5 SERIE.

In overeenstemming met de wettelijke vereisten is 85% van de materialen voor de nieuwe BMW 5 Serie recyclebaar en is de BMW in totaal tot 95% recyclebaar. Bovendien bieden wij momenteel, in overeenstemming met de geldende regelgeving, bij meer dan 2.800 inzamelpunten in 30 landen de retournering en recycling van gebruikte modellen aan.

DE VOETAFDRUK VAN DE BMW 5 SERIE SEDAN.

Meer informatie en de milieubalans van uw BMW 520i vindt u hier: