BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic driekwart vooraanzicht

THE M5

BMW M

DE NIEUWE BMW 5 SERIE SEDAN M MODELLEN: ALLE HIGHLIGHTS.

THE M5DE NIEUWE BMW 5 SERIE SEDAN M MODELLEN: ALLE HIGHLIGHTS.

BMW M5 CS, BMW M5 Competition, BMW M5 en BMW M550i xDrive Sedan.

De BMW 5 Serie Sedan M modellen combineren op overtuigende wijze de voor M kenmerkende sportiviteit met het comfort en de elegantie van een zakensedan. Ontdek vier unieke M modellen met elk een sterk individueel karakter: een uitzonderlijk vermogen van 467 kW (635 pk) en een acceleratie van 0 naar 100 km/h is slechts 3,0 seconden maken de BMW M5 CS de krachtigste BMW M5 Sedan ooit. Het uitzonderlijke model wordt in een gelimiteerd aantal geproduceerd en is voorzien van unieke, M specifieke onderstel- en designcomponenten. Deze zijn uitsluitend beschikbaar voor de BMW M5 CS en garanderen een pure autosportsensatie. Met een maximaal vermogen van 460 kW (625 pk) en een op prestaties gerichte onderstelafstemming overtreft de BMW M5 Competition met M xDrive de hoogste verwachtingen. De high-performance sportsedan onderstreept dit visueel met talrijke designkenmerken in hoogglans zwart. De BMW M5 beschikt niet alleen over het op maximale tractie en dynamiek afgestelde M xDrive, maar ook over een onderstel dat sportief comfort op lange afstanden biedt. Samen met de 441 kW (600 pk) sterke 8-cilinder M motor ontstaat een met kracht en wendbaarheid doordrenkte rijdynamiek. De BMW M550i xDrive Sedan maakt het kwartet compleet: deze atletische BMW 5 Serie Sedan levert een vermogen van 390 kW (530 pk) en maakt indruk met een bijzonder uitgebalanceerde combinatie van sportiviteit, comfort en efficiëntie.

Lees meer

VERGELIJK DE BMW 5 SERIE SEDAN M MODELLEN.

De sportieve feiten op een rij: aandrijving, onderstel en vermogen.

BMW M5 CS.

De krachtigste BMW M5 ooit: de BMW M5 CS met gelimiteerde productie.
 • Verbeterde rijdynamiek dankzij exclusieve BMW M onderstelcomponenten en een uniek lichtgewicht exterieur- en interieurconcept
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor met 467 kW (635 pk)
 • 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic en M xDrive
 • 467 kW (635 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,0 sec.
BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic driekwart vooraanzicht

BMW M5 Competition.

Maximale rijdynamiek en exclusieve designhighlights voor exterieur en interieur.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor met 625 pk
 • M xDrive met Actief M Sperdifferentieel en 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • Exclusieve M specifieke designelementen en uitrustingen
 • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,3 sec.
BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot driekwart vooraanzicht

BMW M5.

M typerende rijdynamiek en sportief comfort op het hoogste niveau.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor met 600 pk
 • M xDrive met Actief M Sperdifferentieel
 • 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,4 sec.
BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau metallic driekwart vooraanzicht

BMW M550i xDrive Sedan.

De perfecte balans tussen sportiviteit, comfort en dagelijks gebruiksgemak.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor met 530 pk
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive
 • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,8 sec.
BMW M550i xDrive Sedan G30 LCI BMW Individual Verde Ermes metallic driekwart vooraanzicht
 • BMW M5 CS.
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Sedan.

HIGHLIGHTS BMW M5 CS.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M5 CS.

De krachtigste BMW M5 ooit: de BMW M5 CS. Dankzij een met 70 kg gereduceerd gewicht levert hij baanbrekende prestaties en biedt hij BMW M5 genen tot in de finesse. Een superieur vermogen van 467 kW (635 pk) katapulteert de high-performance sedan in een indrukwekkende 3,0 seconden van 0 naar 100 km/h. Dankzij exclusieve onderstel- en designcomponenten en een lichtgewicht constructie is hij uniek op gebied van prestaties en premium sportiviteit. Exclusieve designhighlights, zoals carbon elementen en accenten in Goldbronze onderstrepen zowel aerodynamisch als visueel zijn voorsprong. Het autosportkarakter zet zich voort in het interieur, met sportieve M Carbon kuipstoelen met Nürburgring silhouet op de hoofdsteunen en rode contraststiksels en een lichtgewicht achterbank met plaats voor twee personen.

BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic driekwart achteraanzicht
BMW TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor BMW M5 CS F90 close-up motorafdekking

BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor.

Met een vermogen van 467 kW (635 pk) en 750 Nm koppel laat de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor de BMW M5 CS in 3,0 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Zijn enorme stuwkracht al vanaf stationair toerental, directe respons op het gaspedaal en verbluffende trekkracht dankt de 4,4-liter motor aan twee TwinScroll turbocompressoren, High Precision Injection en de volledig variabele klepregeling Valvetronic.
Gewichtsbesparing BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic motorkap van carbon

Gewichtsbesparing.

De intelligente materiaalmix met met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) en de speciale lichtgewichtconstructie beperken het gewicht en verhogen tegelijkertijd de wendbaarheid en de prestaties BMW M5 CS.
M Carbon-keramische remmen hoogglans rood BMW M5 CS F90 metallic close-up lichtmetalen wiel

M Carbon-keramische remmen hoogglans rood.

De lichtgewicht M Carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe, zijn corrosievrij, nog hittebestendiger, minder slijtagegevoelig en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze bijzondere technische uitrusting is herkenbaar aan de in hoogglanzend rood uitgevoerde remklauwen met het M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
Lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 789 M Goldbronze BMW M5 CS F90

20 inch lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 789 M Goldbronze met bredere achterbanden en circuitbanden.

20 inch lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 789 M Goldbronze met bredere achterbanden en circuitbanden, gesmeed, voor 9,5 J x 20 met bandenmaat 275/35 ZR 20, achter 10,5 J x 20 met bandenmaat 285/35 ZR 20.
M Sportuitlaatsysteem BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up achterbumper

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem met de minimalistische dubbele uitlaateindstukken in roestvrij staal biedt een kenmerkende sound die via de geïntegreerde kleppentechniek is aan te passen. De met de rijdynamiekknop voor de motor te selecteren programma's SPORT en SPORT+ worden begeleid door een nog intensere sound.
8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic BMW M5 CS F90 close-up transmissiehendel

8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic.

De 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic valt op door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van uiterst sportief en dynamisch tot comfortabel en brandstofbesparend. Met de M transmissiehendel of de schakelpaddles aan het M stuurwiel is het ook mogelijk om handmatig te schakelen tussen de versnellingen van de automatische M transmissie.
BMW Laserlight BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic voorzijde in vogelperspectief

BMW Laserlight met gele lichtsignatuur.

BMW Laserlight schijnt in de laser grootlichtmodus met tot wel 650 meter bijna dubbel zo ver als conventionele koplampen. Gele verlichting, het opschrift ‘BMW Laser’ in de koplampen en de zwarte behuizing benadrukken bovendien het technologische en sportieve karakter van de auto.
M Carbon motorkap BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic zijaanzicht voorzijde in vogelperspectief

M Carbon motorkap met luchtuitlaten.

De motorkap van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) beschikt over luchtuitlaten uitgevoerd in zichtbaar carbon.
M nierengrille met omlijsting in Goldbronze BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up

M specifieke nierengrille.

De M nierengrille met omlijsting in Goldbronze uit één stuk verleent de BMW M5 CS een markante, eigen uitstraling. De voor M modellen kenmerkende dubbele spijlen zijn in hoogglans zwart uitgevoerd en bovendien voorzien van een goudbronskleurig M5 CS embleem.
M Carbon frontsplitter BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up

M Carbon frontsplitter.

De frontsplitter van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) maakt het op prestaties gerichte uiterlijk van de BMW M5 CS nog intenser.
M Carbon spiegelkappen BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up

M Carbon spiegelkappen.

De M Carbon spiegelkappen met M kenmerkende 'dubbele voet' benadrukken het krachtige, sportieve design van de auto.
M Carbon achterspoiler BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up achterzijde

M Carbon achterspoiler.

De M Carbon achterspoiler benadrukt het exclusieve karakter en het krachtige en sportieve design van de BMW M5 CS en vermindert de ongewenste opwaartse kracht. De spoiler zorgt door het genereren van downforce op de achteras voor nog meer rijstabiliteit.
M Carbon achterdiffusor BMW M5 CS F90 BMW Frozen Deep Green metallic close-up

M Carbon achterdiffusor.

De perfect op het karakter van de BMW M5 CS afgestemde achterdiffusor van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) geeft de auto een nog sportievere uitstraling en versterkt op indrukwekkende wijze het prestatiegerichte uiterlijk van de BMW M5 CS.
M5 CS modelaanduiding BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up bagageklep

M5 CS modelaanduiding.

De modelaanduiding ‘M5 CS’ rechts op de bagageklep, de M nierengrille en de M kieuwen verwijzen naar de bijzonder hoge rijdynamiek van de auto.
M Carbon kuipstoelen BMW M5 CS F90 BMW Frozen Deep Green metallic close-up

M Carbon kuipstoelen.

De M Carbon kuipstoel met verlicht M5 logo, het silhouet van de Nürburgring in reliëf in de hoofdsteun en contraststiksel in Mugellorot combineert het lage gewicht en het autosportkarakter van een kuipstoel met de functionaliteit van een M Sportstoel. De vorm biedt perfecte zijdelingse steun en uitstekend comfort op lange ritten.
M lichtgewicht achterbank BMW M5 CS F90 interieur

M lichtgewicht achterbank.

De twee aparte, sportieve zitplaatsen op de lichtgewicht achterbank zijn voorzien van driepuntsgordels. Tussen de rugleuningen achterin is het opschrift ‘CS’ aangebracht, alsmede een praktisch opbergvak.
M Sportstuurwiel BMW M5 CS F90 interieur cockpit

M Sportstuurwiel.

Het multifunctionele M Sportstuurwiel met M logo en geïntegreerde bestuurdersairbag is voorzien van carbon schakelpaddles. Dankzij de stuurwielrand in Alcantara met contraststiksel en extra profilering voor de duimen ligt het perfect in de handen. Een 12-uurmarkering biedt oriëntatie en via de M Drive toetsen kan de bestuurder tijdens het rijden de set-up van de auto aanpassen.
Lichtgewicht armsteunen BMW M5 CS F90 interieur

Lichtgewicht armsteunen.

De armsteunen zijn geïntegreerd in de voor- en achterportieren; de lichtgewicht middenconsole voorin is voorzien van een eendelige armsteun zonder opbergvak.
Interieurlijsten Aluminium Carbonstruktur BMW M5 CS F90 interieur

Interieurlijsten Aluminium Carbonstruktur.

Interieurlijsten in Aluminium Carbonstruktur dunkel op het dashboard, de portieren en de middenconsole met accentlijst in chroom dunkel en opschrift ‘CS’ in rood.
Instaplijsten met ‘M5 CS’ opschrift BMW M5 CS F90 LCI close-up geopend portier

Instaplijsten met ‘M5 CS’ opschrift.

De exclusieve instaplijsten vóór met het verlichte ‘M5 CS’ opschrift wekken al bij het openen van het portier de voorpret van de komende rijbeleving.

HIGHLIGHTS BMW M5 COMPETITION.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M5 Competition.

Met een vermogen van 460 kW (625 pk) en een speciale onderstelafstemming inclusief alle relevante regelsystemen neemt de BMW M5 Competition de leiding. Talrijke karakteristieke BMW M accenten laten ook visueel hierover geen misverstand ontstaan.

BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot zijaanzicht
BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor BMW M5 Competition F90 LCI close-up motorafdekking

BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor.

Met een vermogen van 460 kW (625 pk) en 750 Nm koppel laat de BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor de BMW in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Zijn enorme stuwkracht al vanaf stationair toerental, directe respons op het gaspedaal en verbluffende trekkracht dankt de 4,4-liter motor aan twee TwinScroll turbocompressoren, High Precision Injection en de volledig variabele klepregeling Valvetronic.
BMW M5 Competition met M xDrive F90 LCI BMW Individual Imola Rot driekwart vooraanzicht rijdend

M xDrive.

M xDrive met Actief M Sperdifferentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek, zowel in het dagelijks gebruik als op het circuit. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de stabiliteit van vierwielaandrijving. De bestuurder heeft keuze uit de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in DSC-off-modus – 2WD.
BMW M5 Competition met 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic F90 LCI interieur transmissiehendel

8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic.

De 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic valt op door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van uiterst sportief en dynamisch tot comfortabel en brandstofbesparend. Met de M transmissiehendel of de schakelpaddles aan het M stuurwiel is het ook mogelijk om handmatig te schakelen tussen de versnellingen van de automatische M transmissie.
BMW M5 Competition met M MODE F90 LCI interieur close-up transmissiehendel

M MODE toets.

Met de M MODE toets op de middenconsole kan de bestuurder de regelintensiteit van de bestuurdersassistentiesystemen instellen. Het rijprogramma ROAD biedt de volledige functie-omvang van de elektronische assistentiesystemen. In de instelling SPORT waarschuwen de systemen alleen, maar grijpen niet in. Met de instelling TRACK kunnen de assistentiesystemen, bijvoorbeeld voor rijden op het circuit, volledig gedeactiveerd worden. Afhankelijk van het gekozen rijprogramma ligt de focus van de displays op de in die instelling meest relevante rijgegevens.