BMW M5 Competition F90 LCI facelift BMW Individual Imola Rot vooraanzicht rijdend
Leverbaar vanaf€ 175.795,00
Vermogen460 kW (625 pk)
AandrijflijnBenzine

THE M5

BMW M

DE BMW 5 SERIE SEDAN M MODELLEN.

Leverbaar vanaf€ 175.795,00
Vermogen460 kW (625 pk)
AandrijflijnBenzine
THE M5DE BMW 5 SERIE SEDAN M MODELLEN.

BMW M5 Competition, BMW M5 en BMW M550i xDrive Sedan.

Leverbaar vanaf

€  151.481,00

De BMW 5 Serie Sedan M modellen combineren op overtuigende wijze de voor M kenmerkende sportiviteit met het comfort en de elegantie van een zakensedan. Ontdek drie unieke M modellen met elk een sterk individueel karakter. Met een maximaal vermogen van 460 kW (625 pk) en een op prestaties gerichte onderstelafstemming overtreft de BMW M5 Competition met M xDrive de hoogste verwachtingen. De high-performance sportsedan onderstreept dit visueel met talrijke designkenmerken in hoogglans zwart. De BMW M5 beschikt niet alleen over het op maximale tractie en dynamiek afgestelde M xDrive, maar ook over een onderstel dat sportief comfort op lange afstanden biedt. Samen met de 441 kW (600 pk) sterke 8-cilinder M motor ontstaat een met kracht en wendbaarheid doordrenkte rijdynamiek. De BMW M550i xDrive Sedan maakt het kwartet compleet: deze atletische BMW 5 Serie Sedan levert een vermogen van 390 kW (530 pk) en maakt indruk met een bijzonder uitgebalanceerde combinatie van sportiviteit, comfort en efficiëntie.

VERGELIJK DE BMW 5 SERIE SEDAN M MODELLEN.

De sportieve feiten op een rij: aandrijving, onderstel en vermogen.

BMW M5 Competition.

Maximale rijdynamiek en exclusieve designhighlights voor exterieur en interieur.
 • High-performance M TwinPower Turbo V8 benzinemotor met 625 pk
 • M xDrive met Actief M Sperdifferentieel en 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic
 • Exclusieve M specifieke designelementen en uitrustingen
 • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,3 sec.
BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot driekwart vooraanzicht

BMW M5.

M typerende rijdynamiek en sportief comfort op het hoogste niveau.
 • High-performance M TwinPower Turbo V8 benzinemotor met 600 pk
 • M xDrive met Actief M Sperdifferentieel
 • 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic
 • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,4 sec.
BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau metallic driekwart vooraanzicht

BMW M550i xDrive Sedan.

De perfecte balans tussen sportiviteit, comfort en dagelijks gebruiksgemak.
 • M TwinPower Turbo V8 benzinemotor met 530 pk
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive
 • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,8 sec.
BMW M550i xDrive Sedan G30 LCI BMW Individual Verde Ermes metallic driekwart vooraanzicht
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Sedan.

HIGHLIGHTS BMW M5 CS.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M5 CS.

De krachtigste BMW M5 ooit: de BMW M5 CS. Dankzij een met 70 kg gereduceerd gewicht levert hij baanbrekende prestaties en biedt hij BMW M5 genen tot in de finesse. Een superieur vermogen van 467 kW (635 pk) katapulteert de high-performance sedan in een indrukwekkende 3,0 seconden van 0 naar 100 km/h. Dankzij exclusieve onderstel- en designcomponenten en een lichtgewicht constructie is hij uniek op gebied van prestaties en premium sportiviteit. Exclusieve designhighlights, zoals carbon elementen en accenten in Goldbronze onderstrepen zowel aerodynamisch als visueel zijn voorsprong. Het autosportkarakter zet zich voort in het interieur, met sportieve M Carbon kuipstoelen met Nürburgring silhouet op de hoofdsteunen en rode contraststiksels en een lichtgewicht achterbank met plaats voor twee personen.

BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic driekwart achteraanzicht
BMW TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor BMW M5 CS F90 close-up motorafdekking

M TwinPower Turbo V8 benzinemotor.

Met een vermogen van 460 kW (625 pk) en 750 Nm koppel laat de M TwinPower Turbo V8 benzinemotor de BMW in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Zijn enorme stuwkracht al vanaf stationair toerental, directe respons op het gaspedaal en verbluffende trekkracht dankt de 4,4-liter motor aan twee TwinScroll turbocompressoren, High Precision Injection en de volledig variabele klepregeling Valvetronic.

Gewichtsbesparing BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic motorkap van carbon

Gewichtsbesparing.

De intelligente materiaalmix met met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) en de speciale lichtgewichtconstructie beperken het gewicht en verhogen tegelijkertijd de wendbaarheid en de prestaties BMW M5 CS.
M Carbon-keramische remmen hoogglans rood BMW M5 CS F90 metallic close-up lichtmetalen wiel

M Carbon-keramische remmen hoogglans rood.

De lichtgewicht M Carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe, zijn corrosievrij, nog hittebestendiger, minder slijtagegevoelig en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze bijzondere technische uitrusting is herkenbaar aan de in hoogglanzend rood uitgevoerde remklauwen met het M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
Lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 789 M Goldbronze BMW M5 CS F90

20 inch lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 789 M Goldbronze met bredere achterbanden en circuitbanden.

20 inch lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 789 M Goldbronze met bredere achterbanden en circuitbanden, gesmeed, voor 9,5 J x 20 met bandenmaat 275/35 ZR 20, achter 10,5 J x 20 met bandenmaat 285/35 ZR 20.
M Sportuitlaatsysteem BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up achterbumper

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem met de minimalistische dubbele uitlaateindstukken in roestvrij staal biedt een kenmerkende sound die via de geïntegreerde kleppentechniek is aan te passen. De met de rijdynamiekknop voor de motor te selecteren programma's SPORT en SPORT+ worden begeleid door een nog intensere sound.
8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic BMW M5 CS F90 close-up transmissiehendel

8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic.

De 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic valt op door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van uiterst sportief en dynamisch tot comfortabel en brandstofbesparend. Met de M transmissiehendel of de schakelpaddles aan het M stuurwiel is het ook mogelijk om handmatig te schakelen tussen de versnellingen van de automatische M transmissie.
BMW Laserlight BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic voorzijde in vogelperspectief

BMW Laserlight met gele lichtsignatuur.

BMW Laserlight schijnt in de laser grootlichtmodus met tot wel 650 meter bijna dubbel zo ver als conventionele koplampen. Gele verlichting, het opschrift ‘BMW Laser’ in de koplampen en de zwarte behuizing benadrukken bovendien het technologische en sportieve karakter van de auto.
M Carbon motorkap BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic zijaanzicht voorzijde in vogelperspectief

M Carbon motorkap met luchtuitlaten.

De motorkap van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) beschikt over luchtuitlaten uitgevoerd in zichtbaar carbon.
M nierengrille met omlijsting in Goldbronze BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up

M specifieke nierengrille.

De M nierengrille met omlijsting in Goldbronze uit één stuk verleent de BMW M5 CS een markante, eigen uitstraling. De voor M modellen kenmerkende dubbele spijlen zijn in hoogglans zwart uitgevoerd en bovendien voorzien van een goudbronskleurig M5 CS embleem.
M Carbon frontsplitter BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up

M Carbon frontsplitter.

De frontsplitter van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) maakt het op prestaties gerichte uiterlijk van de BMW M5 CS nog intenser.
M Carbon spiegelkappen BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up

M Carbon spiegelkappen.

De M Carbon spiegelkappen met M kenmerkende 'dubbele voet' benadrukken het krachtige, sportieve design van de auto.
M Carbon achterspoiler BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up achterzijde

M Carbon achterspoiler.

De M Carbon achterspoiler benadrukt het exclusieve karakter en het krachtige en sportieve design van de BMW M5 CS en vermindert de ongewenste opwaartse kracht. De spoiler zorgt door het genereren van downforce op de achteras voor nog meer rijstabiliteit.
M Carbon achterdiffusor BMW M5 CS F90 BMW Frozen Deep Green metallic close-up

M Carbon achterdiffusor.

De perfect op het karakter van de BMW M5 CS afgestemde achterdiffusor van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) geeft de auto een nog sportievere uitstraling en versterkt op indrukwekkende wijze het prestatiegerichte uiterlijk van de BMW M5 CS.
M5 CS modelaanduiding BMW M5 CS F90 Frozen Deep Green metallic close-up bagageklep

M5 CS modelaanduiding.

De modelaanduiding ‘M5 CS’ rechts op de bagageklep, de M nierengrille en de M kieuwen verwijzen naar de bijzonder hoge rijdynamiek van de auto.
M Carbon kuipstoelen BMW M5 CS F90 BMW Frozen Deep Green metallic close-up

M Carbon kuipstoelen.

De M Carbon kuipstoel met verlicht M5 logo, het silhouet van de Nürburgring in reliëf in de hoofdsteun en contraststiksel in Mugellorot combineert het lage gewicht en het autosportkarakter van een kuipstoel met de functionaliteit van een M Sportstoel. De vorm biedt perfecte zijdelingse steun en uitstekend comfort op lange ritten.
M lichtgewicht achterbank BMW M5 CS F90 interieur

M lichtgewicht achterbank.

De twee aparte, sportieve zitplaatsen op de lichtgewicht achterbank zijn voorzien van driepuntsgordels. Tussen de rugleuningen achterin is het opschrift ‘CS’ aangebracht, alsmede een praktisch opbergvak.
M Sportstuurwiel BMW M5 CS F90 interieur cockpit

M Sportstuurwiel.

Het multifunctionele M Sportstuurwiel met M logo en geïntegreerde bestuurdersairbag is voorzien van carbon schakelpaddles. Dankzij de stuurwielrand in Alcantara met contraststiksel en extra profilering voor de duimen ligt het perfect in de handen. Een 12-uurmarkering biedt oriëntatie en via de M Drive toetsen kan de bestuurder tijdens het rijden de set-up van de auto aanpassen.
Lichtgewicht armsteunen BMW M5 CS F90 interieur

Lichtgewicht armsteunen.

De armsteunen zijn geïntegreerd in de voor- en achterportieren; de lichtgewicht middenconsole voorin is voorzien van een eendelige armsteun zonder opbergvak.
Interieurlijsten Aluminium Carbonstruktur BMW M5 CS F90 interieur

Interieurlijsten Aluminium Carbonstruktur.

Interieurlijsten in Aluminium Carbonstruktur dunkel op het dashboard, de portieren en de middenconsole met accentlijst in chroom dunkel en opschrift ‘CS’ in rood.
Instaplijsten met ‘M5 CS’ opschrift BMW M5 CS F90 LCI close-up geopend portier

Instaplijsten met ‘M5 CS’ opschrift.

De exclusieve instaplijsten vóór met het verlichte ‘M5 CS’ opschrift wekken al bij het openen van het portier de voorpret van de komende rijbeleving.

HIGHLIGHTS BMW M5 COMPETITION.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M5 Competition.

Met een vermogen van 460 kW (625 pk) en een speciale onderstelafstemming inclusief alle relevante regelsystemen neemt de BMW M5 Competition de leiding. Talrijke karakteristieke BMW M accenten laten ook visueel hierover geen misverstand ontstaan.

BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot zijaanzicht
BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor BMW M5 Competition F90 LCI close-up motorafdekking

M TwinPower Turbo V8 benzinemotor.

Met een vermogen van 460 kW (625 pk) en 750 Nm koppel laat de M TwinPower Turbo V8 benzinemotor de BMW in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Zijn enorme stuwkracht al vanaf stationair toerental, directe respons op het gaspedaal en verbluffende trekkracht dankt de 4,4-liter motor aan twee TwinScroll turbocompressoren, High Precision Injection en de volledig variabele klepregeling Valvetronic.

BMW M5 Competition met M xDrive F90 LCI BMW Individual Imola Rot driekwart vooraanzicht rijdend

M xDrive.

M xDrive met Actief M Sperdifferentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek, zowel in het dagelijks gebruik als op het circuit. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de stabiliteit van vierwielaandrijving. De bestuurder heeft keuze uit de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in DSC-off-modus – 2WD.
BMW M5 Competition met 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic F90 LCI interieur transmissiehendel

8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic.

De 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic valt op door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van uiterst sportief en dynamisch tot comfortabel en brandstofbesparend. Met de M transmissiehendel of de schakelpaddles aan het M stuurwiel is het ook mogelijk om handmatig te schakelen tussen de versnellingen van de automatische M transmissie.
BMW M5 Competition met M MODE F90 LCI interieur close-up transmissiehendel

M MODE toets.

Met de M MODE toets op de middenconsole kan de bestuurder de regelintensiteit van de bestuurdersassistentiesystemen instellen. Het rijprogramma ROAD biedt de volledige functie-omvang van de elektronische assistentiesystemen. In de instelling SPORT waarschuwen de systemen alleen, maar grijpen niet in. Met de instelling TRACK kunnen de assistentiesystemen, bijvoorbeeld voor rijden op het circuit, volledig gedeactiveerd worden. Afhankelijk van het gekozen rijprogramma ligt de focus van de displays op de in die instelling meest relevante rijgegevens.
BMW M5 Competition met M Setup F90 LCI interieur transmissiehendel

M Setup.

De M Setup biedt de mogelijkheid om verschillende rijdynamiekparameters, zoals de motor-, transmissie- en besturingskarakteristiek, de schokdemperafstelling, de regelintensiteit van de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) en de aandrijfkrachtverdeling van het vierwielaandrijvingssysteem M xDrive, naar individuele voorkeuren te configureren.
Met leder bekleed M stuurwiel BMW M5 Competition met M Servotronic F90 LCI cockpit

M Servotronic.

De M Servotronic levert in elke rijsituatie de juiste mate van stuurbekrachtiging, door de benodigde stuurkracht optimaal af te stemmen op de rijsnelheid. Verder zorgt het bij alle snelheden voor een direct en nauwkeurig stuurgevoel. Het systeem heeft een specifieke M afstemming en biedt twee verschillende instellingen, die met een druk op de knop geselecteerd kunnen worden.
BMW M5 Competition met M Carbon-keramische remmen F90 LCI BMW Individual Imola Rot close-up wiel

M Carbon-keramische remmen.

De lichtgewicht M carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe, zijn corrosievrij, nog hittebestendiger, minder slijtagegevoelig en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze bijzondere technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de remklauwen in de kleur Gold matt met M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
BMW M5 Competition met M Sportuitlaatsysteem F90 LCI BMW Individual Imola Rot close-up achterbumper

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die via geïntegreerde kleppentechniek kan worden aangepast. Een nog krachtigere sound begeleidt de via de M Driving Dynamics schakelaar selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel-sportieve klanken te horen zijn.
M nierengrille in hoogglans zwart BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot vooraanzicht

M specifieke nierengrille.

De eendelige M nierengrille met hoogglans zwarte omlijsting verleent de BMW M5 Competition een markante, eigen uitstraling. De M typische, driedimensionaal vormgegeven dubbele spijlen zijn eveneens uitgevoerd in hoogglans zwart en voorzien van een zwart M5 Competition embleem.
M kieuwen in hoogglans zwart BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot close-up

M kieuwen.

Het voor M modellen kenmerkende kieuwelement in hoogglans zwart met modelaanduiding 'M5 Competition' onderstreept als krachtig, driedimensionaal sportief accent de dynamische verbinding van technische perfectie en zinnenprikkelende vormen, die onmiskenbaar is voor M modellen.
M buitenspiegels in hoogglans zwart BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot close-up

M specifieke buitenspiegels.

De in hoogglans zwart uitgevoerde M specifieke buitenspiegels verlenen de BMW M5 Competition een bijzonder sportief karakter.
M achterspoiler in hoogglans zwart BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot close-up bagageklep

M achterspoiler.

De in hoogglans zwart uitgevoerde M achterspoiler accentueert het sportieve silhouet van de BMW en reduceert bovendien merkbaar de ongewenste opwaartse kracht aan de achterzijde. De spoiler zorgt met het genereren van downforce bij hogere snelheden voor meer tractie aan de achteras en daarmee voor meer rijstabiliteit.
M specifieke dubbele uitlaateindpijpen BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot close-up achterzijde

M specifieke dubbele uitlaateindpijpen.

De dubbele uitlaateindpijpen van het M Sportuitlaatsysteem in Schwarzchrom vormen een zicht- en hoorbare uiting van de sportieve prestaties van dit BMW M model.
M achterbumper met inzet in hoogglans zwart BMW M5 Competition F90 LCI BMW Individual Imola Rot close-up diffusor

M achterbumper met inzet in hoogglans zwart.

De in hoogglans zwart uitgevoerde inzet in de achterbumper van de BMW M5 Competition onderstreept het sportieve karakter van de auto en verleent de BMW een onmiskenbare eigen identiteit.
Multifunctionele M stoelen BMW M5 Competition F90 LCI interieur

Multifunctionele M stoelen.

In het interieur weerspiegelen multifunctionele M stoelen voor bestuurder en voorpassagier het sportieve karakter van de BMW. Diepe zittingen en hoge zijwangen versterken het kuipdesign en garanderen perfecte zijdelingse steun. Daarbij zorgen uitgebreide instelmogelijkheden voor een hoge mate van comfort.
Met leder bekleed M stuurwiel BMW M5 Competition F90 LCI cockpit

Met leder bekleed M stuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M stuurwiel met M embleem, applicatie in chroom, de M1 en M2 toetsen en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in dubbelspaak styling. Dankzij de stuurwielrand in zwart leder met contraststiksels in kenmerkend M kleurenschema en extra profilering voor de duimen ligt het perfect in de handen.
Start-/stopknop in rood BMW M5 Competition F90 LCI cockpit

Start-/stopknop in rood.

De rode start-/stopknop dient voor het sleutelloos starten van de motor nadat de BMW is ontgrendeld. Met dezelfde knop wordt de motor ook afgezet. De autosleutel wordt automatisch herkend zonder dat het nodig is deze in een contact te steken.
M transmissiehendel BMW M5 Competition F90 LCI interieur

M transmissiehendel.

Behalve het M logo bevindt zich ook de druktoets voor het selecteren van de drie Drivelogic schakelprogramma's op de bovenzijde van de M transmissiehendel, direct daaronder de P-toets voor de parkeerrem. In het programma 'S' kan de bestuurder handmatig schakelen met de transmissiehendel, in programma 'D' geschiedt het schakelen automatisch.
M specifiek instrumentenpaneel BMW M5 Competition F90 LCI cockpit

M specifiek instrumentenpaneel.

Het M specifieke instrumentenpaneel maakt het mogelijk om naast rijgegevens zoals snelheid en toerental ook aanvullende informatie voor bijzonder sportief rijden weer te geven. Wanneer het rijprogramma TRACK voor circuitgebruik is geselecteerd, kunnen in het instrumentenpaneel bijvoorbeeld de turbodruk, de spanning en temperatuur van de banden en de G-krachten bij acceleratie en in bochten worden opgeroepen.
Instaplijsten met ‘M5 Competition’ opschrift F90 LCI

Instaplijsten met ‘M5 Competition’ opschrift.

De verlichte instaplijsten met opschrift 'M5 Competition' vergroten al bij het openen van de portieren de voorpret op de aanstaande rijbeleving.

HIGHLIGHTS BMW M5.

Rijdynamiek en designuitrustingen van de BMW M5.

De BMW M5 is een statement van engineering op topniveau en innovatieve rij-intelligentie. Voor nooit eerder vertoonde en onvoorstelbare rijdynamische eigenschappen in een zakensedan. De modernste technologieën die het zakenleven veiliger en comfortabeler maken. Het innovatieve vierwielaandrijvingssysteem M xDrive van de 441 kW (600 pk) sterke BMW M5 geeft de bestuurder de controle over een high-performance sportsedan met ongelooflijke prestaties, precisie en wendbaarheid – puur M rijplezier op het hoogste niveau.

BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau metallic driekwart vooraanzicht
BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor BMW M5 F90 LCI close-up motorafdekking

M TwinPower Turbo V8 benzinemotor.

Met een vermogen van 441 kW (600 pk) en 750 Nm koppel laat de M TwinPower Turbo V8 benzinemotor de BMW in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Zijn enorme stuwkracht al vanaf stationair toerental, directe respons op het gaspedaal en verbluffende trekkracht dankt de 4,4-liter motor aan twee TwinScroll turbocompressoren, High Precision Injection en de volledig variabele klepregeling Valvetronic.

M xDrive BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau metallic zijaanzicht

M xDrive.

M xDrive met Actief M Sperdifferentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek, zowel in het dagelijks gebruik als op het circuit. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de stabiliteit van vierwielaandrijving. De bestuurder heeft keuze uit de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in DSC-off-modus – 2WD.
8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic BMW M5 F90 LCI interieur transmissiehendel

8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic.

De 8-traps M Steptronic Sport transmissie met Drivelogic valt op door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van uiterst sportief en dynamisch tot comfortabel en brandstofbesparend. Met de M transmissiehendel of de schakelpaddles aan het M stuurwiel is het ook mogelijk om handmatig te schakelen tussen de versnellingen van de automatische M transmissie.
M MODE toets BMW M5 F90 LCI interieur close-up transmissiehendel

M MODE toets.

Met de M MODE toets op de middenconsole kan de bestuurder de regelintensiteit van de bestuurdersassistentiesystemen instellen. Het rijprogramma ROAD biedt de volledige functie-omvang van de elektronische assistentiesystemen. In de instelling SPORT waarschuwen de systemen alleen, maar grijpen niet in. Met de instelling TRACK kunnen de assistentiesystemen, bijvoorbeeld voor rijden op het circuit, volledig gedeactiveerd worden. Afhankelijk van het gekozen rijprogramma ligt de focus van de displays op de in die instelling meest relevante rijgegevens.
M Setup BMW M5 F90 LCI cockpit transmissiehendel

M Setup.

De M Setup biedt de mogelijkheid om verschillende rijdynamiekparameters, zoals de motor-, transmissie- en besturingskarakteristiek, de schokdemperafstelling, de regelintensiteit van de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) en de aandrijfkrachtverdeling van het vierwielaandrijvingssysteem M xDrive, naar individuele voorkeuren te configureren.
M Servotronic BMW M5 F90 LCI cockpit

M Servotronic.

De M Servotronic levert in elke rijsituatie de juiste mate van stuurbekrachtiging, door de benodigde stuurkracht optimaal af te stemmen op de rijsnelheid. Verder zorgt het bij alle snelheden voor een direct en nauwkeurig stuurgevoel. Het systeem heeft een specifieke M afstemming en biedt twee verschillende instellingen, die met een druk op de knop geselecteerd kunnen worden.
M Compound schijfremmen BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau metallic close-up wiel

M Compound schijfremmen.

Door toepassing van verschillende materialen bieden de M Compound schijfremmen behalve voortreffelijke vertragingswaarden ook een hoge bestendigheid tegen fading en een lange levensduur. Ze leveren ook een gewichtsreductie die een positieve uitwerking heeft op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Het M specifieke high-performance remsysteem wordt gekenmerkt door de hoogglans rood metallic remklauwen. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
M Sportuitlaatsysteem BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau close-up bumperinzet

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die via geïntegreerde kleppentechniek kan worden aangepast. Een nog krachtigere sound begeleidt de via de M Driving Dynamics schakelaar selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel-sportieve klanken te horen zijn.
M nierengrille BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau metallic vooraanzicht

M specifieke nierengrille.

De M nierengrille met zwarte dubbele spijlen, M5 logo en een chromen omlijsting verwijzen naar de sportieve dominantie van de BMW.
M kieuwen BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau metallic close-up

M kieuwen.

De M kieuw met modelaanduiding zorgt met een geïntegreerde Air Breather voor een optimale luchtstroom rondom de wielkuip. Tegelijk onderstreept het krachtige driedimensionale accent de voor M modellen kenmerkende verbinding van technische perfectie en fascinerende vorm.
20 inch lichtmetalen M wielen in Dubbelspaak styling 810 M Bicolor BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau metallic close-up wiel

20 inch lichtmetalen M wielen in Dubbelspaak styling 810 M Bicolor.

De hoogwaardige 20 inch lichtmetalen M wielen in Dubbelspaak styling 810 M Bicolor Orbitgrey zijn gepolijst. Voor 9,5 J x 20 met bandenmaat 275/35 R 20, achter 10,5 J x 20 met bandenmaat 285/35 R 20.
M achterspoiler BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau close-up bagageklep

M achterspoiler.

De M achterspoiler in carrosseriekleur benadrukt het sportieve silhouet van de BMW en draagt bij aan het aerodynamische totaalconcept voor een betere efficiëntie en rijstabiliteit.
M specifieke dubbele uitlaateindpijpen BMW M5 F90 LCI Brands Hatch Grau close-up achterbumper

M specifieke dubbele uitlaateindpijpen.

De dubbele uitlaateindpijpen van het M Sportuitlaatsysteem in Schwarzchrom vormen een zicht- en hoorbare uiting van de sportieve prestaties van dit BMW M model.
M Sportstoelen BMW M5 F90 LCI interieur

M Sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier.

Sportief en comfortabel: de individueel instelbare M Sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier zijn voorzien van talrijke elektrische instelmogelijkheden, waaronder de hoek en breedte van de rugleuning en de zithoogte. De hoge wangen van zitting en rugleuning en de verstelbare bovenbeensteun zorgen ook bij vlot bochtenwerk voor uitstekend zitcomfort met perfecte ondersteuning.
Met leder bekleed M stuurwiel BMW M5 F90 LCI interieur cockpit

Met leder bekleed M stuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M stuurwiel met M embleem, applicatie in chroom, de M1 en M2 toetsen en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in dubbelspaak styling. Dankzij de stuurwielrand in zwart leder met contraststiksels in kenmerkend M kleurenschema en extra profilering voor de duimen ligt het perfect in de handen.
Start-/stopknop in rood BMW M5 F90 LCI interieur

Start-/stopknop in rood.

De rode start-/stopknop dient voor het sleutelloos starten van de motor nadat de BMW is ontgrendeld. Met dezelfde knop wordt de motor ook afgezet. De autosleutel wordt automatisch herkend zonder dat het nodig is deze in een contact te steken.
M transmissiehendel BMW M5 F90 LCI interieur

M transmissiehendel.

Behalve het M logo bevindt zich ook de druktoets voor het selecteren van de drie Drivelogic schakelprogramma's op de bovenzijde van de M transmissiehendel, direct daaronder de P-toets voor de parkeerrem. In het programma 'S' kan de bestuurder handmatig schakelen met de transmissiehendel, in programma 'D' geschiedt het schakelen automatisch.
M specifiek instrumentenpaneel BMW M5 F90 LCI cockpit

M specifiek instrumentenpaneel.

Het M specifieke instrumentenpaneel maakt het mogelijk om naast rijgegevens zoals snelheid en toerental ook aanvullende informatie voor bijzonder sportief rijden weer te geven. Wanneer het rijprogramma TRACK voor circuitgebruik is geselecteerd, kunnen in het instrumentenpaneel bijvoorbeeld de turbodruk, de spanning en temperatuur van de banden en de G-krachten bij acceleratie en in bochten worden opgeroepen.
Instaplijsten met ‘M5’ opschrift BMW M5 F90 LCI

Instaplijsten met ‘M5’ opschrift.

De exclusieve instaplijsten vóór met het opschrift ‘M5’ wekken al bij het openen van het portier de voorpret van de komende rijbeleving.