DE NIEUWE BMW M5 MET M xDRIVE.

STARTING AT INCREDIBLE.

DE BMW M5 FIRST EDITION.

DE JAGER. OOK VOOR VERZAMELAARS.

DE NIEUWE BMW M5 MET M xDRIVE.

STARTING AT INCREDIBLE.

DE BMW M5 FIRST EDITION.

DE JAGER. OOK VOOR VERZAMELAARS.

Leverbaar vanaf

€ 161.498,00  

Opwindend en elegant gevormd. Krachtiger dan ooit. De nieuwe generatie van de BMW M5 is een statement van vooruitstrevende techniek en innovatieve rij-intelligentie. Voor het ontdekken van tot nu toe verborgen rijdynamische dimensies, tot in het grensbereik. Vol met de modernste technologieën die de dagelijkse zakelijke routine veiliger en comfortabeler maken. De innovatieve vierwielaandrijving M xDrive van de 600 pk (441 kW) sterke nieuwe BMW M5 verandert de bestuurder in een zelfbewuste piloot van een high performance sportsedan met verbluffende power, precisie en dynamiek – puur M rijplezier van een nieuw niveau.

STARTING AT INCREDIBLE.

TOPPRESTATIES TOT DE MACHT 5.

 • 01 Vermogen 441 kW (600 pk)
 • 02 Maximaal koppel 750 Nm
 • 03 Van 0 tot 100 km/h in 3,4 sec.
 • 04 Topsnelheid 305 km/h met M Driver’s Package
 • 05 Uitmuntende rijdynamiek dankzij M xDrive

COCKPIT: FIRST CLASS IN PLAATS VAN BUSINESS CLASS.

Het design van de nieuwe BMW M5 met M xDrive.

"De nieuwe BMW M5 met M xDrive rijdt als een auto met achterwielaandrijving, alleen met meer tractie."
Frank van Meel, BMW M GmbH, bestuursvoorzitter.

ADEMBENEMEND MEESTERLIJK.

Hoe vertaalt men de enorme kracht van de BMW M5 direct en nauwkeurig naar maximale rijdynamiek? Met innovatieve technologieën, geïnspireerd door de autosport.

Uiterst nauwkeurig schakelen.

De 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic wordt gekenmerkt door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot comfortabel en brandstofbesparend. Met de schakelpook of de schakel-paddles aan het stuur is het ook mogelijk om handmatig te schakelen tussen de versnellingen van de automatische transmissie.

Maximale vertraging.

De lichtgewicht M carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe, zijn corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder slijtagegevoelig en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze bijzondere technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de remklauwen in de kleur Gold matt met M logo.
Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat situatie- en gebruiksafhankelijke werkingsgeluiden hoorbaar zijn, met name bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Onder invloed van vocht en strooizout kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Dit is waarneembaar als een kortstondig verminderde remwerking, wat zo nodig door grotere pedaaldruk te compenseren is.

Perfecte handling.

De M Servotronic levert in elke rijsituatie de juiste stuurbekrachtiging, door de benodigde stuurkracht optimaal af te stemmen op de rijsnelheid. Daarnaast zorgt het bij alle snelheden voor een direct en nauwkeurig stuurgevoel. Het systeem heeft een specifieke M afstemming en biedt drie verschillende instellingen die met een druk op de knop geselecteerd kunnen worden.

Optimale krachtverdeling.

Het actieve M sperdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge snelheden in bochten en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling die de toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.

IN GEWICHT GEREDUCEERD. IN SOUND GEOPTIMALISEERD.

IN GEWICHT GEREDUCEERD. IN SOUND GEOPTIMALISEERD.

M sportuitlaatsysteem

Het M sportuitlaatsysteem biedt een van het rijprogramma afhankelijke, kenmerkende sound, die middels geïntegreerde kleppentechniek wordt aangepast. Een nog krachtigere sound onderstreept de via de Driving Experience Control selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel-sportieve klanken te horen zijn. Daarnaast is het mogelijk om via de nieuwe Sound Control toets het geluidsniveau te verlagen.

CONNECTIVITEIT EN ASSISTENTIESYSTEMEN.

De BMW M5 vestigt nieuwe maatstaven op het gebied van connectiviteit en bestuurdersassistentie. Ongeacht of u afspraken wilt organiseren, mails wilt bekijken of op het circuit nieuwe persoonlijke records wilt vestigen. Het innovatieve bedieningsconcept, de multifunctionele instrumentencombinatie en het Head-Up Display overtuigen met een uiterst intuïtieve bediening, digitale services en volledig nieuwe M specifieke weergaven. In een fractie van een seconde zicht op alle voor het rijden relevante informatie: van weergave van versnelling, navigatie of snelheid, via de vierwielaandrijvingsmodus tot weergave van uw persoonlijk geselecteerde setup. Tal van intelligente assistentiesystemen staan u naar wens als copiloot ter zijde.

BMW M5 FIRST EDITION.

BMW M5 FIRST EDITION.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • BMW M5 met M xDrive:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 10,5
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 241

   

 • Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

  De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.