BMW i 2016

BMW i.

Born electric.

BMW i.

Born electric.

BMW i is een omvangrijk concept voor duurzame en toekomstgerichte mobiliteit. Het staat voor visionaire elektrische auto’s en mobiliteitsdiensten, inspirerend design en voor een nieuwe opvatting van het begrip premium, dat sterk wordt bepaald door duurzaamheid. BMW i overtuigt met innovatieve auto's: de volledig elektrische BMW i3 als consequent duurzaam vormgegeven emissievrije auto voor stedelijke gebieden en de BMW i8 Roadster en BMW i8 Coupé als sportwagen van de toekomst.

BMW i

MEER DAN EEN AUTO.

BMW i.

Onze wereld verandert in hoog tempo: steden groeien uit tot metropolen, en steeds meer mensen bewegen zich steeds vaker van de ene plaats naar de andere. Tegelijk groeit het verlangen naar authentieke waarden en een duurzame, bewuste leefstijl. Met BMW i richten wij ons consequent en fundamenteel naar deze veranderde ambities.

MOBILITEIT IN EEN NIEUWE VORM.

Met BMW i hebben we alles wat we tot nu toe wisten over mobiliteit ter discussie gesteld. En het 'concept auto' een geheel nieuwe vorm gegeven. Met nieuwe productielocaties en fabricageprocessen. Met een krachtige en emissievrije elektrische aandrijving. Met een visionair, duurzaam design. Het resultaat: de BMW i3 en BMW i8 – moderne mobiliteitsconcepten die zich aanpassen aan individuele eisen.

PIONIER VAN DE MOBIELE TOEKOMST.

Elektrisch en elektriserend – de BMW i3 is een volledig doorontwikkelde hightech auto die de weg naar de toekomst bepaalt en daarbij zichzelf overstijgt. Een auto die mobiliteit een nieuwe definitie geeft: visionair, innovatief en consequent duurzaam. De BMW i3 is meer dan een auto. Het is een manier van leven.

MOED EN VISIE.

Als Plug-in Hybride verenigen de BMW i8 Roadster en de BMW i8 Coupé de performance van een sportauto met het verbruik van een kleine auto. Hun design, aerodynamica en stijlvolle details vormen het bewijs: duurzaamheid is geen compromis, maar een mindset.

LIFEDRIVE ARCHITECTUUR.

BMW LifeDrive is de eerste speciaal voor elektromobiliteit ontworpen autoarchitectuur. In de Drive-module van aluminium zijn alle onderstel- en aandrijfcomponenten evenals de accu absoluut veilig ondergebracht. Dat betekent dat de gehele ruimte van de Life-module beschikbaar is voor de inzittenden. Voor het eerst is het passagierscompartiment vervaardigd uit het zeer sterke carbon. Carbonvezels zijn tien keer fijner dan een menselijke haar. Ze zijn stabieler dan staal, maar slechts half zo zwaar. Dat betekent minder gewicht, meer veiligheid en meer wendbaarheid op de weg.

THE BORN ELECTRICS.

THE BORN ELECTRICS.

Sinds BMW i in 2013 op de markt kwam, ervaren mensen over de hele
wereld onze visie op de mobiliteit van de toekomst. Hoe uniek elektrisch
rijplezier precies aanvoelt kan niemand beter vertellen dan de pioniers van het
eerste uur: The Born Electrics. Ontdek hun verhalen.

INTELLIGENTE DUURZAAMHEID.

Duurzaamheid is bij BMW i geen loze kreet. Het is het uitgangspunt van waaruit wij handelen. Daarom hebben wij de gehele levenscyclus van de BMW i3 vormgegeven in lijn met het principe van minimaal gebruik van middelen en maximale duurzaamheid.

ONTWIKKELING.

In plaats van alleen maar een elektrische aandrijving te integreren in een bestaand model, werd het gehele BMW i autoconcept speciaal ontwikkeld met het oog op elektrische mobiliteit. Dat resulteerde niet alleen in een uiterst aerodynamisch autodesign, maar ook in de toepassing van specifieke materialen: waar mogelijk hebben wij duurzame of gerecyclede materialen ingezet, waardoor de auto aan het einde van zijn levensduur voor 95% recyclebaar is.

PRODUCTIE.

Nieuwe energie voor nieuwe ideeën: de fabriek van de BMW i3 in Leipzig wordt voor 100% gevoed met duurzaam opgewekte elektriciteit, onder meer afkomstig van vier op het eigen fabrieksterrein geïnstalleerde windmolens. De carbonvezels worden voor 100% geproduceerd met energie uit waterkracht.

GEBRUIK.

Nul emissie – en dat vrijwel zonder geluid of geur. BMW i rijden is niet alleen leuk, het betekent ook minder luchtvervuiling in stedelijke gebieden. Innovaties zoals de ECO PRO Modus brengen het stroomverbruik nog verder omlaag en verhogen de elektrische actieradius.

RECYCLING.

Tijd voor nieuwe waarden: 95% van de materialen die in een BMW i3 worden gebruikt, is recyclebaar. Overtollige carbonvezels kunnen bijvoorbeeld weer aan het productieproces worden toegevoegd of op andere gebieden hergebruikt worden. De accumodules zijn bovendien herbruikbaar als tussentijdse opslag voor zonne- en windenergiecentrales.

VISIONAIRE MOBILITEIT.

UW INTELLIGENTE NETWERK ONDERWEG.

Dankzij BMW ConnectedDrive zijn BMW i modellen de best verbonden auto's in hun klasse. Via een geïntegreerde SIM-kaart kunt u steeds verbinding maken met alles wat er voor u toe doet. En met iedereen die u dierbaar is.

DRIVE NOW.

Het premium carsharing-aanbod van BMW i, MINI en Sixt. Overal instappen, overal parkeren: spontane mobiliteit voor elke gelegenheid.

CHARGE NOW.

De mobiliteitsservice van BMW i biedt u onderweg uitgebreide service om uw BMW i op te laden in het wereldwijd grootste netwerk van openbare laadstations.

PARK NOW.

De premium service omvat zowel parkeren op straat als parkeren in parkeergarages. De door u gewenste parkeerplaats eenvoudig vinden, reserveren en betalen met een en dezelfde app.

BMW i VENTURES.

BMW i Ventures investeert in innovatieve oplossingen die zich richten op de mobiliteitsbehoeften in stedelijke gebieden. Wij ondersteunen groeiende bedrijven met groot potentieel om de koers van de wereldwijde mobiliteit van de toekomst te bepalen.

DAILY ELECTRIC.

E-MOBILITEIT VOOR ELKE DAG.

Als eerste volledig op elektromobiliteit gerichte auto maakt de BMW i3 het u gemakkelijk om dagelijks te genieten van duurzame mobiliteit. De BMW i8 vormt met zijn concept het toonbeeld van een moderne en duurzame sportauto. Met een BMW i model getuigt u van stijl – en visie.

RIJPLEZIER IN EEN GEHEEL NIEUWE VORM.

De BMW i3 en de BMW i8 zijn pioniers van een nieuw tijdperk. Waar eerder het geluid van motoren klonk, ontplooit het vermogen zich nu vrijwel geluidloos. Plotseling ervaren we de dynamiek in de metropolen veel relaxter. Want BMW i heeft elektromobiliteit consequent een nieuwe en duurzame vorm gegeven.

GEMAKKELIJK THUIS OPLADEN.

Een auto staat gemiddeld 22 uur per dag geparkeerd, zo blijkt uit onderzoek. Tijd die u optimaal kunt benutten om uw BMW i3 of BMW i8 comfortabel op te laden. Bijvoorbeeld met het standaard noodlaadsnoer, de BMW i Wallbox of de BMW i Wallbox Pro.

OVERAL ONDERWEG OPLADEN.

Ook onderweg zijn er tal van mogelijkheden om uw BMW i3 of BMW i8 op te laden. De mobiliteitsservice ChargeNow laat u zien waar zich bij u in de buurt laadstations bevinden. Daar wordt uw BMW i als het ware automatisch volgetankt, terwijl u winkelt, werkt of ontspant.

The Born Electrics.

BMW i partners.

BMW i Visions.

De BMW i3.

De BMW i3s.

De BMW i8 Coupé.

De BMW i8 Roadster.

Brandstof- en stroomverbruik en CO2-emissie.

 • Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (94 Ah):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 13,6* / 13,1**

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (94 Ah) met Range Extender:
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 14,0* / 13,0**
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 11,9* / 11,5**
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0,6

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (94 Ah):
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 0
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 14,31

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (94 Ah) met Range Extender:
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 14,01
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 12,51

  BMW i8 met Plug-in Hybride aandrijving BMW iPerformance (2)(3):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,1
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 49
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 11,9

  BMW i8 Roadster met Plug-in Hybride aandrijving BMW iPerformance (2)(3):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,1
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 14,5
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 46

  * Wielcluster 1: 19-inch
  ** Wielcluster 2: 20-inch winterbanden

  De vermelde waarden van brandstofverbruik, CO2 uitstoot en energieverbruik zijn gebaseerd op de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening (EC) 715/2007. De waarden hebben betrekking op een voertuig met een standaard configuratie in Nederland en de getoonde variaties geven optionele uitrustingsmogelijkheden en de verschillende voor het geselecteerde model beschikbare maten van wielen en banden weer.

  (2) Met een 2 gemarkeerde waarden zijn onder voorbehoud en nog niet officieel bevestigd.

  (3) Met een 3 gemarkeerder waarden zijn al gebaseerd op de nieuwe WLTP regelgeving en zijn terugvertaald in de NEDC-equivalent teneinde de vergelijking tussen de voertuigen duidelijk te maken. Met betrekking tot deze voertuigen, voor voertuig gerelateerde belastingen of andere heffingen gebaseerd op (onder andere) CO2 uitstoot, de CO2 waarden kunnen verschillen ten opzichte van de vermelde waarden afhankelijk van lokale wet- en regelgeving.

  De CO2 efficiency specificaties zijn gebaseerd op de EU Richtlijn 1999/94 / EG en de huidige versie van de Europese Richtlijn. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en het energieverbruik zoals bepaald in de NEDC cyclus voor de classificatie.

  Meer informatie over officiële brandstof- en stroomverbruikswaarden, evenals de CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.