BMW elektrische auto’s BMW i3 op de weg driekwart vooraanzicht

ELEKTRISCHE BMW MODELLEN.

100% ELEKTRISCH, 100% RIJPLEZIER.

ELEKTRISCHE BMW MODELLEN.100% ELEKTRISCH, 100% RIJPLEZIER.

ONZE ELEKTRISCHE MODELLEN.

De snelste weg naar de mobiliteit van de toekomst: met elektrische auto’s als de BMW i3 en de BMW i3s als consistent duurzame en lokaal emissievrije auto’s, maakt BMW vandaag al duidelijk dat het merk staat voor de mobiliteit van morgen. De indrukwekkende acceleratie en dynamiek van de auto’s die maximaal rijplezier bieden, zorgen er voor dat puur rijplezier ook in de toekomst onderdeel blijft van het BMW DNA. Tegelijk hecht BMW grote waarde aan het creëren van een nieuwe kijk op het begrip premium, met innovatieve mobiliteitsdiensten, inspirerend design en visionaire aandrijvingen. BMW neemt de volgende beslissende stap met de baanbrekende BMW iX3 en daaropvolgende BMW i4. Ervaar de elektrische auto’s en digitale diensten van BMW Charging, die er zijn om u te ondersteunen met toekomstgerichte mobiliteitsoplossingen in iedere situatie.

Lees meer

BORN ELECTRIC: BMW i3s EN BMW i3.

De BMW i modellen maken volledig elektrisch rijden mogelijk met een maximale hoeveelheid rijplezier.

BMW i3s

Als sportief en emissievrij rijden de toekomst is, dan is de BMW i3s daar allang aangekomen. En hij gaat direct verder. Met een indrukwekkende acceleratie, een typisch one-pedalgevoel en zijn progressieve design ontvouwt hij zijn sportieve dynamiek. Emoties onder stroomspanning bij iedere meter.
 • Systeemvermogen 135 kW (184 pk)
 • 0-100 km/h 6,9 s
 • Verbruik 0 l
 • Elektrische actieradius 260 km
BMW i3s, Configurator, configureren

BMW i3

De BMW i3 volgt geen enkele trend, hij etaleert een zelfverzekerde levensstijl. Zijn progressieve designtaal is helder en van binnen heeft hij een loungekarakter. Van nature met een lichtvoetigheid die overtuigt met duurzame materialen en functionele details. Een auto waarmee individualiteit trendsettend wordt.
 • Systeemvermogen 125 kW (170 pk)
 • 0-100 km/h 7,3 s
 • Verbruik 0 l
 • Elektrische actieradius 260 km
BMW i3, Configurator, configureren
 • BMW i3s
 • BMW i3
BMW vooruitzicht 2023 BMW Concept iX3 en BMW Vision iNEXT voor gebouw

DE ROUTE NAAR 2023.

DE BAANBREKENDE CONCEPTCARS VAN BMW.

BMW kan nu al terugkijken op tien jaar ervaring met elektrische auto’s in zowel klein- als grootschalige productie. De BMW i modellen worden continu verder ontwikkeld, waarbij hun technologie wordt gebruikt om geleidelijk de modellen van de BMW familie te elektrificeren. De volgende stap is het integreren van de strategische innovatiegebieden van autonoom rijden, connectiviteit, elektrificatie en diensten (ACES) in de auto’s. Het design geeft hierbij vorm aan de innovatiegebieden en beantwoordt de vraag hoe we puur rijplezier in de toekomst zullen ervaren (D+ACES).

Lees meer

DE ROUTE NAAR 2023.

DE BAANBREKENDE CONCEPTCARS VAN BMW.

DE BMW i3 NU MET € 4.000,- SUBSIDIE.

DE BMW i3 NU MET € 4.000,- SUBSIDIE.

DE BMW i3 NU MET € 4.000,- SUBSIDIE.

De overheid stimuleert elektrisch rijden voor particulieren al met het schrappen van de wegenbelasting en bpm. En daar komt de €4.000,- subsidie bij voor elektrische auto’s tot €45.000,-. Goed nieuws voor de BMW i3 Corporate Executive. En voor u. Geldt ook bij Private Lease en een financiering. Het jaarbudget voor 2020 is reeds besteed. Voor meer informatie zie de website van de Rijksoverheid.

VRIJ OVERSTAPPEN NAAR ELEKTRISCH.

BMW i-Ready

VRIJ OVERSTAPPEN NAAR ELEKTRISCH.

BMW biedt nu op Private en Operational Lease de i-Ready optie. Zo kunt u straks, na minimaal 24 maanden, boetevrij overstappen naar een elektrische of hybride BMW.

BMW iX3.

BMW iX3.

BMW iX3.

De BMW iX3 luidt een nieuw tijdperk van emissievrij rijden in. Ontdek de eerste volledig elektrische BMW Sports Activity Vehicle. Met een actieradius van tot wel 460 km* en een stroomverbruik van 18,5kWh/100 km* zet de BMW iX3 nieuwe maatstaven.

*Dit zijn voorlopige waarden

BMW i4.

BMW i4 in de sneeuw driekwart vooraanzicht

BMW i4.

Bent u klaar voor een nieuwe dimensie van elektrisch rijplezier? De BMW Concept i4 is de eerste volledig elektrische BMW Gran Coupé – en een fascinerend voorbeeld van hoe de elektrische aandrijving inmiddels bij BMW hóórt. De BMW Concept i4 is uitgerust met BMW eDrive technologie van de vijfde generatie en levert daarmee adembenemende prestaties. Bestuurder en passagiers kunnen uitkijken naar een zeer sportieve rijsensatie die niet alleen in cijfers uitgedrukt kan worden. Deze vrijwel geruisloze, dynamische krachtontwikkeling is iets wat gewoon ervaren moet worden. Met zijn uitstekende actieradius van maximaal 600 kilometer zet de innovatieve elektrische BMW nieuwe maatstaven op gebied van praktisch dagelijks gebruiksgemak en geschiktheid voor lange afstanden.

 

Ontdek het sportieve en elegante design en de moderne esthetiek van de volledig nieuwe BMW Concept i4. We geven u een spannende vooruitblik op de BMW i4 – het eerste volledig elektrische serieproductiemodel in het premium middenklassesegment van BMW. Hij gaat in 2021 in productie.

BMW VISION iNEXT.

BMW Vision iNEXT voor bos driekwart vooraanzicht

BMW VISION iNEXT.

Individuele mobiliteit staat aan het begin van een nieuw tijdperk. Onderwerpen als autonoom rijden, elektrificatie en connectiviteit zorgen voor nieuwe uitdagingen. De BMW Vision iNEXT maakt een gedurfd en positief statement voor te toekomst. Hij rijdt volledig elektrisch, met een hoge mate van autonomie en connectiviteit. Bij het rijden in de BMW Vision iNEXT kunnen bestuurders ervoor kiezen om zelf te rijden in de ‘Boost’ modus of om gereden te worden in de ‘Ease’ modus. Dankzij de elektrische aandrijving is de ‘Boost’ modus zeer dynamisch, vrijwel stil en emissievrij. Het interieur krijgt een volledig ander design en een volledig nieuwe status. De BMW Vision iNEXT wordt een plek voor ontspanning, interactie, entertainment of concentratie. Dit maakt het steeds beter mogelijk om te bepalen hoe de tijd tijdens de rit wordt gebruikt. In 2021 zal het serieproductiemodel op de weg verschijnen als het nieuwe technologische vlaggenschip.

FAQ OVER ELEKTRISCHE AUTO’S.

 • Hoe werkt een elektrische auto?

  De werking van een elektrische auto verschilt fundamenteel van die van een auto met verbrandingsmotor. De motor van een elektrische auto wordt namelijk niet aangedreven door brandstof, maar alleen door elektriciteit. Deze elektriciteit is opgeslagen in een accu, waarvan de capaciteit de actieradius bepaalt. Met andere woorden: de afstand die op één acculading kan worden afgelegd.

 • Welke voordelen heeft een elektrische auto?

  De voordelen van een elektrische auto zijn vooral de volgende: het rijden is vrijwel stil en emissievrij, d.w.z. op een manier die heel goed voor de leefomgeving en duurzaam is. Bovendien wordt de aanschaf van elektrische auto’s vaak gesteund met lokale belastingvoordelen of subsidies, zodat het rijden met een elektrische auto vaak voordelig uitpakt voor de gebruiker.

 • Is er ondersteuning voor de aanschaf van een elektrische auto?

  De ondersteuning van de aanschaf van elektrische auto’s, bijvoorbeeld in de vorm van belastingvoordelen en/of subsidies, verschilt per land.

 • Voor wie is een elektrische auto geschikt: gezinnen, forenzen, stadsrijders?

  Voor wie een elektrische auto geschikt is, hangt af van de specifieke voorkeuren van de bestuurder. Met een gemiddelde actieradius van een enkele honderden kilometers zijn de elektrische auto’s van BMW zeker geschikt voor zowel stads- als forenzenverkeer. Een BMW i3 of BMW i3s met vier zitplaatsen is een geschikte gezinsauto, net als de BMW iX3. Een Plug-in Hybride is ideaal voor bestuurders die de meeste veelzijdigheid wensen. Ten eerste elektrische aandrijving voor dagelijks gebruik, zoals kostenbesparend en duurzaam woon-werkverkeer. Ten tweede een maximale actieradius en flexibiliteit voor lange afstanden, zoals weekenduitstapjes met het gezin.

 • Welke voordelen heeft een elektrische auto ten opzichte van een hybride?

  De combinatie van een verbrandingsmotor en elektrische aandrijving betekent dat een Plug-in Hybride een grotere actieradius heeft dan een 100% elektrische auto. Aan de andere kant biedt een 100% elektrische auto meer belastingvoordelen.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Ontdek de services en apps van BMW ConnectedDrive.

Lees meer
 • Digital Charging Service

  Hoe kan ik mijn BMW overdag van stroom voorzien en is mijn BMW opgeladen voordat ik vertrek? Met de Digital Charging Service zijn vragen als deze niet meer nodig. De intelligente laadassistent zorgt ervoor dat dat batterij volledig wordt opgeladen bij het laadstation bij u thuis of aan het stopcontact. ’s Nachts of overdag, volledig automatisch, efficiënt en bovendien op milieuvriendelijke wijze.

 • BMW Charging Services

  Vind ik op tijd een laadstation? De laaddiensten van BMW zorgen ervoor dat u ontspannen kunt blijven. Zonder uw BMW te verlaten kunt u eenvoudig uw volgende laadstation op maximaal 20 minuten rijden reserveren, of u kunt van te voren controleren of uw gewenste laadstation op een later tijdstip beschikbaar is. Bovendien worden u in de buurt van het laadstation voorzieningen aangeboden die het wachten aangenamer maken.

 • Remote Services

  Is de laadstatus voldoende voor een ritje naar de stad, vind ik daar een laadpaal? Met eDrive Remote Services is dat gemakkelijk via de BMW Connected App op te smartphone te controleren. Bovendien kan de bestuurder de elektrische BMW op afstand voorbereiden voor vertrek. Een in de auto geïnstalleerd programma stelt automatisch de batterij in op de optimale status, zodat verbruik en actieradius met maximaal effect benut kunnen worden.

 • Navigatie

  Een exclusieve navigatiefunctie voor de BMW i3 is de actieradiusweergave. Die is te zien in de navigatiekaart en geeft in de vorm van een blauwe zone de actieradius van de elektrische auto aan. Zo is te zien hoe ver u nog kunt rijden met de actuele laadstatus. Zodra u een bestemming invoert buiten het berekende bereik, krijgt u een oplaadstop voorgesteld.

 • Send to Car

  Stel dat u een bestemming heeft gevonden en direct zonder tijd te verliezen wilt vertrekken. Dat is met Send to Car heel gemakkelijk. Zoek in de BMW Connected App naar interessante locaties zoals uw favoriete restaurant of de dichtstbijzijnde attractie in de ‘POI’s’. Daar vindt u ook een weergave van de dichtstbijzijnde laadstations op uw route. Klik dan op ‘Gaan’ of stuur de gegevens direct naar het navigatiesysteem van uw BMW. Als u op ‘Gaan’ heeft geklikt, start de navigatie automatisch zodra hij via Bluetooth uw smartphone verbindt als u in de auto stapt. Als u de gewenste bestemming naar uw navigatiesysteem heeft gestuurd, vindt u het adres in het menu onder ‘BMW i berichten’. Vanaf daar kunt u de navigatie direct of op een later moment starten.

BMW belastingvoordelen BMW elektrische en Hybride modellen man bij laadstation

BELASTINGVOORDELEN VOOR ELEKTRISCHE AUTO’S.

WAT ANDEREN OOK BEKEKEN.

BMW i3 Executive Edition

DE BMW i3 EXECUTIVE EDITION.

DE BMW i3 en i3s Executive Editions zitten vol opties die het verschil maken. Opties die zorgen voor meer beleving, gemak en comfort. Wat allemaal optelt tot meer rijplezier.
Ontdek meer
BMW 225xe eDrive Edition

THUIS EN ONDERWEG OPLADEN.

Optimaal genieten van uw elektrische BMW begint al bij het opladen: met een laadstation aan huis of aan de kant van de weg.
Ontdek meer
BMW i3

8% BIJTELLING.

Zoekt u een zakelijke leaseauto met lage bijtelling? Kies dan voor elektrisch rijden met de BMW. Voor de elektrische BMW i3 geldt vanaf 2020 namelijk slechts 8% bijtelling.
Ontdek meer

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,2 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 13,1 en 22,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO2-emissie varieert tussen de 0 en 51 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2019.

  Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.