BMW opladen BMW i3

OPLADEN ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE BMW.

ALLE INFORMATIE EN TIPS VOOR ONZE OPLAADMOGELIJKHEDEN.

OPLADEN ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE BMW.

OPLADEN ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE BMW.ALLE INFORMATIE EN TIPS VOOR ONZE OPLAADMOGELIJKHEDEN.

Om er voor te zorgen dat u eenvoudig en gemakkelijk de juiste oplaadmogelijkheden voor uw Plug-in Hybride of elektrische auto vindt, hebben we de belangrijkste informatie over thuis en onderweg opladen.

Lees meer
 • Vind uw dealer
 • Brochure en prijslijst aanvragen
 • Proefrit aanvragen
 • Configurator en prijzen
 • Contact
 • Word teruggebeld

ONDERWEG LADEN.

Onderweg laden

Op elk gewenst moment.

U kunt altijd uw auto opladen als u onderweg bent. Nederland heeft ’s werelds meest uitgebreide infrastructuur aan laadpalen en snellaadstations. U vindt deze via de navigatie in uw auto of via de ChargeNow app. De ChargeNow laadpas geeft toegang tot alle publieke laadpalen en snellaadpunten in Nederland én daarnaast nog vele in het buitenland.

CHARGENOW.

Opladen met de ChargeNow-laadpas.

CHARGENOW.

De ChargeNow-laadpas geeft toegang tot een groot netwerk aan openbare laadpalen én snellaadstations, alleen in Nederland al meer dan 45.000. Bij snellaadstations laad u met de BMW i3 tot wel 5km/min aan actieradius.

Maandelijks ontvang je een factuur met een gedetailleerd overzicht van u laadbeurten.

OPLAADKABELS.

Thuis opladen

Publieke AC Laadkabel.

Snelle en effectieve laadbeurten zijn gegarandeerd. De laadkabel krijgt u standaard meegeleverd bij uw auto. Afhankelijk van het energieaanbod kunt u hiermee 1- of 3-fase laden. Door de spiraalwerking rolt de kabel makkelijk op en bergt u hem eenvoudig op in de auto.
ChargeNow

Standaard noodlaadkabel.

Uw BMW kunt u incidenteel ook opladen aan een regulier stopcontact, mocht er geen laadpaal in de buurt zijn. Hiervoor gebruikt u de noodlaadkabel, die standaard wordt meegeleverd met uw auto.

THUIS LADEN.

BMW Thuis laden

Voorbereid de weg op

Altijd op weg met een volle batterij. BMW biedt in samenwerking met Eneco eMobility laadstations afgestemd op de behoefte van de zakelijke en particuliere rijder. Zo kunt u altijd zorgeloos thuis laden. Wanneer het bij u thuis niet mogelijk is om op eigen terrein te laden, dan kun je een openbare laadpaal aanvragen.
Meer informatie
 • Wallboxen
 • Installatie
Wallbox Essential

Wallbox Essential

Particulier laden zonder randzaken. Als u de auto wilt kunnen opladen maar verder geen extra opties nodig hebt, dan is de Wallbox Essential uw beste keuze. De BMW Wallbox Essential is beschikbaar via Eneco eMobility. De Wallbox Essential kost €890,- incl. btw
Ontdek meer
ChargeNow

Eneco Wallbox

Het Alfen Eve Single Pro-Line laadpunt is een aantrekkelijk alternatief voor de Wallbox Essential vanwege de slimme toepassingen die hierin geïntegreerd zijn. Naast de mogelijkheid gebruik te maken van de gratis ChargeNow laadpas krijgt u bij deze laadpaal ook kosteloos een Eneco eMobility laadpas. Vooral de zakelijke rijder is gebaat bij de mogelijkheden die dit laadpunt biedt. U kunt laadtransacties uitlezen en de verbruikte stroom wordt automatisch iedere maand verrekend.
Ontdek meer
Samenwerking BMW en Eneco

Samenwerking Eneco eMobility.

De samenwerking tussen de BMW Group en Eneco eMobility voor de levering en installatie van laadpunten is niet verrassend. Al 5 jaar lang wordt samen gestreefd naar klanttevredenheid op verschillende terreinen.  Vanuit BMW is het mogelijk om te kiezen voor het vertrouwde BMW Wallbox Essential laadpunt of voor het slimme Alfen Eve Single Pro-Line laadpunt. Deze worden door dezelfde kundige installateurs geplaatst en de dienstverlening wordt verzorgd door Eneco eMobility dat jarenlange ervaring heeft op het gebied van elektrische laadpunten. Neem contact op met je BMW dealer voor meer informatie over het aanbod van Eneco eMobility voor BMW rijders.
Vind uw dealer
Installatieservice wallbox

Installatieservice.

Maar is het aanleggen van zo'n laadpaal niet veel gedoe? Gelukkig niet! Met jouw toestemming deelt je BMW dealer  jouw contactgegevens met Eneco eMobility. Van hen ontvang je vervolgens een uitnodiging voor het uitkiezen van een laadoplossing op maat. Nadat je een installatieofferte hebt ontvangen kan de installatieafspraak ingepland worden met Eneco eMobility. De installateur komt op het afgesproken moment langs om jouw laadpaal te installeren.
Meer informatie

HOME LOAD BALANCING

Grafiek over Home Load Balancing

HOME LOAD BALANCING

Het opladen van een auto vraagt veel stroom. In sommige huizen kan de stroomaansluiting het gevraagde vermogen niet direct leveren in combinatie met het reguliere huishoudelijke gebruik. Is dit bij u het geval, dan is het mogelijk om de stroomaansluiting te verzwaren. Het kan echter voordeliger zijn om een andere oplossing te kiezen.

Home Load Balancing kan die oplossing zijn. Het is een slimme techniek om comfortabel en veilig te laden. U plugt de auto in het laadpunt en het slimme laadpunt stelt de laadsnelheid automatisch af op je huishoudelijke verbruik.

FAQ OVER HET OPLADEN VAN ELEKTRISCHE AUTO’S.

 • Waar kan ik mijn elektrische auto opladen?

  U kunt uw elektrische auto overal opladen – thuis of op het werk, via een conventioneel stopcontact of met een laadpunt via Eneco eMobility voor sneller opladen. Als u onderweg bent zijn er publieke laadstations of snellaadstations beschikbaar, die allemaal zijn verbonden met het ChargeNow netwerk.

 • Wat kost het gemiddeld om een elektrische auto op te laden?

  De gemiddelde kosten voor het opladen van een elektrische auto verschillen en zijn afhankelijk van het lokale elektriciteitstarief en/of de aanbieder van het laadstation. Thuis opladen is altijd de goedkoopste oplossing omdat dan alleen uw eigen energietarief geldt. Gebruikt u een publiek laadpunt, dan zal de eigenaar van het laadpunt zijn investering willen terugverdienen. Hierdoor zijn de tarieven meestal 10 tot 20 cent hoger per kWh dan thuis. De investering voor een snellader is nog hoger, daarom is een kWh daar meestal driemaal zo duur als thuis uit het stopcontact.

 • Wat is de juiste manier om een elektrische auto op te laden?

  Om een elektrische auto op de juiste manier op te laden hoeft u alleen maar de stekker in te pluggen. Het gekleurde display in de klep van de laadopening geeft aan of het opladen op de juiste manier gebeurt. Het laadproces wordt automatisch afgebroken als de accu volledig is opgeladen, zodat de accu wordt beschermd.

 • Heb ik echt een laadpas nodig om mijn elektrische auto op te laden bij laadstations?

  In Nederland zijn alle publieke laadstations en snelladers te activeren met een laadpas zoals ChargeNow. Heeft u thuis een Wallbox Essential, dan start het laden onmiddellijk zodra de stekker in het stopcontact van de auto is gestoken.

 • Hoe lang duurt het om een elektrische auto op te laden?

  De tijd die nodig is om elektrische auto’s op te laden (afhankelijk van de kabel of laadstation) duurt bij wisselstroom (AC) aanzienlijk langer dan bij gelijkstroom (DC). De nieuwe BMW i3 laadt bij een publiek laadpunt of thuislaadpunt meestal met 11kW, daarmee laadt u bijna 70 kilometer actieradius per uur. Bij de snellader langs de snelweg laadt u met 50kW, dat staat gelijk aan bijna 5 kilometer actieradius per minuut.

WAT ANDEREN OOK BEKEKEN.

BMW 530e eDRIVE Edition

BMW eDRIVE EDITIONS.

Kiest u voor een eDrive Edition Plug-in Hybride van BMW dan ontvangt u tijdelijk het High Executive pakket standaard. Met het High Executive Pakket betreedt u een wereld van luxe, comfort en gemak.
Ontdek meer
BMW i-Ready

VRIJ OVERSTAPPEN NAAR ELEKTRISCH.

BMW biedt nu op Private en Operational Lease de i-Ready optie. Zo kunt u straks, na minimaal 24 maanden, boetevrij overstappen naar een elektrische of hybride BMW.
Ontdek meer
BMW i3 Executive Edition

DE BMW i3 EXECUTIVE EDITION.

DE BMW i3 en i3s Executive Editions zitten vol opties die het verschil maken. Opties die zorgen voor meer beleving, gemak en comfort. Wat allemaal optelt tot meer rijplezier.
Ontdek meer