BMW elektrische mobiliteit BMW opladen

OPLADEN VAN ONZE ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

OPLADEN VAN ONZE ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

BMW CHARGING MAAKT OPLADEN MAKKELIJK.

Waar u ook bent of wat u ook met uw elektrische BMW van plan bent – met de laadoplossingen van BMW Charging zijn er altijd talrijke op maat gemaakte aanbiedingen om thuis, onderweg en op het werk op te laden. Ontdek elektrisch rijden zo eenvoudig, flexibel, individueel en transparant als u zelf wilt.

Standaard is uw BMW altijd voorzien van een uitrusting voor thuis en onderweg opladen, zoals de BMW Charging Card en een laadkabel (mode 3) voor openbaar opladen. Aanvullend kunt u dan de producten en diensten van BMW Charging kiezen die het best bij uw situatie passen. Uw BMW dealer of Erkend Service partner adviseert u graag.

Lees meer

DE WERELD VAN BMW CHARGING.

BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto thuis opladen

Thuis opladen.

Met BMW Charging is opladen thuis eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Er zijn verschillende producten en services beschikbaar waarmee u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW thuis kunt opladen met tot 22 kW*. *De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto onderweg opladen

Openbaar opladen.

U wilt uw elektrische of Plug-in Hybride BMW onderweg opladen? Met BMW Charging heeft u toegang tot een steeds verder uitbreidend netwerk van openbare laadstations in binnensteden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto op het werk opladen

Op het werk opladen.

Als u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW voor het woon-werkverkeer gebruikt, heeft BMW Charging ook laadmogelijkheden voor de plaats waar u werkt: gebruik heel eenvoudig het steeds groeiende netwerk van openbare laadpunten of gebruik de laadstations van uw werkgever.
Ontdek meer

THUIS OPLADEN.

Met BMW Charging is opladen thuis eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Er zijn verschillende producten en services beschikbaar waarmee u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW thuis kunt opladen met tot 22 kW*. Tot ons aanbod behoort ook een installatieservice voor uw Wallbox. Uw BMW Erkend Service partner adviseert u graag, ook over op maat gemaakte pakketaanbiedingen.

*De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.
BMW elektrisch rijden opladen thuis
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox Essential.

Het tankstation voor thuis. Met de vaste BMW Wallbox Essential wordt de BMW snel, betrouwbaar en comfortabel opgeladen met tot 22 kW*. *De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW. Behalve ruimtebesparende, compacte afmetingen in BMW design biedt de BMW Wallbox Essential ook comfortabel kabelmanagement. Via de statusweergave kunt u op ieder moment de actuele status van de BMW Wallbox controleren. De geïntegreerde aardlekdetectie maakt een eenvoudige en voordelige installatie mogelijk.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Eneco Wallbox

Eneco Wallbox.

Alfen Eve Pro-Line* biedt behalve een laadvermogen van 22 kW** ook slimme mogelijkheden voor intelligent laden. Bijvoorbeeld het bijhouden van de laadhistorie voor de verrekening van zakelijk gereden kilometers. *Afbeelding dient als voorbeeld. **De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen standaard laadkabel

Standaard laadkabel.

De standaardlaadkabel met 2,3 kW laadcapaciteit behoort tot de standaarduitrusting van uw geëlektrificeerde BMW. Met een lengte van vijf meter is toegang tot een huishoudelijk stopcontact meestal gegarandeerd. Het gebruik van verlengsnoeren en/of meerdere stekkers is verboden. Standaard is een laadsterkte van 1,3 kW over 6A ingesteld. Via de voertuiginstellingen is deze stroombegrenzing volledig uit te schakelen, of de AC laadstroom instellen op de stroomsterkte en afhankelijk van uw elektrische installatie.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen BMW Installatieservice.

BMW Installatieservice.

U kunt onze BMW Installatieservice eenvoudig samen met uw Wallbox bestellen. Daarmee is een veilige en professionele installatie en inrichting van de Wallbox gegarandeerd.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Pakketaanbod voor thuis opladen

Pakketaanbod voor thuis opladen.

Op maat gemaakte pakketoplossingen combineren de BMW Charging producten en diensten die voor de laadsituatie bij u thuis geschikt zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket bestaande uit een Wallbox en de BMW Installatieservice voor sneller thuis opladen. Uw BMW Erkend Service Partner adviseert u graag en verzendt alle benodigde informatie naar onze partner, die vervolgens zorg draagt voor alle verdere stappen, zoals levering, installatie en configuratie.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Connected Charging

Connected Charging.

Met de digitale services van Connected Charging vindt u snel een eenvoudig het dichtstbijzijnde laadstation in uw omgeving. Het systeem informeert u over de beschikbaarheid en de aangeboden laadvermogens. Zo bespaart u tijd en moeite tijdens het opladen van uw elektrische of Plug-in Hybride BMW.
BMW elektrisch rijden BMW Charging Support BMW Wallbox gen 2

Charging Support BMW Wallbox.

BMW elektrisch rijden BMW Charging Support BMW Wallbox Gen 3

Charging Support voor de BMW Wallbox Gen 3.

OPENBAAR OPLADEN.

U wilt uw elektrische of Plug-in Hybride BMW onderweg opladen? Met BMW Charging heeft u toegang tot een steeds verder uitbreidend netwerk van openbare laadstations in binnensteden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes – inclusief snellaadstations voor het extra snel opladen van uw elektrische auto. De laadstations worden in het navigatiesysteem van de BMW, via de app en online op de website www.bmw-charging.com weergegeven en kunnen via de app of de BMW Charging Card worden geactiveerd. De BMW Charging Card en de laadkabel Professional worden standaard bij uw elektrische of Plug-in Hybride BMW meegeleverd.
BMW elektrisch rijden openbaar opladen
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen onderweg opladen BMW Charging Card

BMW Charging Card.

Samen met de Publieke laadkabel behoort de BMW Charging Card tot de standaarduitrusting van uw elektrische BMW en biedt toegang tot een continu groeiend openbaar laadnetwerk van BMW Charging. Dit omvat ook een veelvoud aan snellaadstations voor supersnel onderweg opladen. De laadstations van diverse aanbieders worden in het navigatiesysteem van de auto, via de app en online op de website weergegeven en kunnen via de app of de BMW Charging Card worden ontgrendeld. Met een overzichtelijke maandelijkse rekening worden alle BMW Charging laadprocessen afgerekend.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten

Laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten.

De Publieke laadkabel maakt het comfortabel opladen van de accu bij openbare laadstations mogelijk. Deze kan voor 3-faseladen tot 11 kW laadcapaciteit worden gebruikt. Hij is vijf meter lang, basaltgrijs* en wordt geleverd met een praktische opbergtas. Behalve BMW Charging Card is ook de Publieke laadkabel voor openbaar opladen standaard bij uw BMW inbegrepen. * Dit geldt alleen voor modellen vanaf de iX3. De laadkabel voor de i3 is blauw en grijs voor Plug-in Hybride modellen, met uitzondering van fase-3.
Snelladen

Snelladen.

Bij een snellaadstation laadt u uw BMW iX3 al binnen 34 minuten van 0% tot 80% op. BMW Charging biedt steeds meer aantrekkelijke aanbiedingen voor alle elektrische modellen.
BMW elektrisch rijden openbaar opladen tarieven

Openbaar opladen.

Via het BMW Charging netwerk heeft u toegang tot een groot aantal aanbieders van openbare laadpunten – en dat alles via de BMW Charging Card of App. Kijk voor de meest recente gegevens op www.bmw-charging.com.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Connected Charging

Connected Charging.

Met de services van Connected Charging kunt u de actieradius van uw elektrische of Plug-in Hybride BMW efficiënt gebruiken. Het systeem informeert u over nabijgelegen laadstations op uw route en wijst op Points of Interest, zoals cafés of restaurants, zodat u de laadtijd zinvol en zo goed mogelijk kunt benutten.
BMW elektrisch rijden BMW Charging Support BMW Wallbox gen 2

UW BMW THUIS OPLADEN.

Meer weten over de technische gegevens, gebruiksaanwijzigingen, handleidingen voor uw BMW Wallbox? Klik dan op onderstaande link.
Laadstations voor het opladen van uw BMW

DICHTSTBIJZIJNDE LAADSTATION.

Vind direct het dichtstbijzijnde openbare laadstation voor uw elektrische of Plug-in Hybride BMW.

OP HET WERK OPLADEN.

BMW elektrisch rijden op het werk opladen
BMW elektrisch rijden opladen op het werk laadoplossingen

Laadoplossingen voor op het werk.

Als u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW voor het woon-werkverkeer gebruikt, heeft BMW Charging ook laadmogelijkheden voor de plaats waar u werkt: gebruik heel eenvoudig het steeds groeiende netwerk van openbare laadpunten of gebruik de laadstations van uw werkgever. Op www.bmw-charging.com, de BMW Charging App, het navigatiesysteem of de My BMW App* vindt u gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van openbare laadstations. Wij ondersteunen graag zakelijke klanten en wagenparkbeheerders die laadoplossingen willen opzetten op hun bedrijfslocatie. Raadpleeg uw zakelijk adviseur en profiteer van ons aanbod op het gebied van laaddiensten.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten

Laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten.

De laadkabel Professional voor opladen, die naast de BMW Charging Card tot de standaarduitrusting behoort, maakt gemakkelijk opladen van de accu bij openbare laadstations mogelijk. Deze kan voor 3-faseladen met tot 22 kW laadcapaciteit worden gebruikt – de exacte laadcapaciteit is afhankelijk van de auto en het laadstation. De laadkabel is vijf meter lang en basaltgrijs.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen oplaadmogelijkheden voor werkgevers

Oplaadmogelijkheden voor werkgevers.

Opladen op het werk biedt een gemakkelijke gelegenheid om de auto eenvoudig op te laden en de tijd efficiënt te gebruiken. Hier biedt Eneco eMobility talrijke oplaadmogelijkheden, van lease tot elektrisch-wagenparkbeheer voor ondernemers en werkgevers. Daarbij gaat het om speciale oplaad-hardware zoals AC/DC laadpalen, Wallboxen of andere stopcontacten, waarvoor de juiste uitrusting is inbegrepen. Bovendien zijn er afrekeningsmogelijkheden voor het thuis en onderweg opladen van dienstauto's en veel meer aanbod speciaal voor zakelijke klanten. Zo staat niets uw efficiënte dagelijks leven meer in de weg.

VOLLEDIG VERBONDEN.

BMW elektrisch rijden My BMW App

My BMW App*.

De My BMW App verbindt u altijd en overal met uw BMW en biedt met zijn moderne design, intuïtieve bediening en uitgebreide functionaliteiten een compleet nieuwe mobiliteitsbeleving. Niet alleen houdt u altijd de status van uw BMW in het oog, waaronder de laadstatus of de beschikbare actieradius, maar ook integreert en programmeert u uw auto heel eenvoudig via uw smartphone. Plan uw ritten bijvoorbeeld vooraf op uw smartphone en stuur uw bestemming direct naar het navigatiesysteem van uw BMW. Daarbij worden in de My BMW App* altijd de dichtstbijzijnde openbare laadstations en hun beschikbaarheid weergegeven. Tijdens het opladen heeft u altijd zicht op de actuele laadstatus en kunt u uw BMW als optimale voorbereiding op uw rit vooraf op temperatuur brengen – of daar een timer voor instellen. Ook ziet u in de My BMW App de details van uw laadhistorie en het aantal gespaarde BMW Points. Met deze en nog veel meer functies zorgt de My BMW App* voor zorgeloze mobiliteit en maakt die elektrisch rijden nog geweldiger – altijd en overal.

BMW elektrisch rijden BMW Connected Charging

Connected Charging.

Vaarwel actieradiusangst: Met BMW Connected Charging maakt u heel efficiënt gebruik van de actieradius van uw elektrische BMW. Via de My BMW App* heeft u uw rit al gepland op uw smartphone en naar uw BMW toe gestuurd, waarna het navigatiesysteem automatisch de optimale route berekent en weergeeft. De beschikbare elektrische actieradius van uw auto kunt u altijd op de kaart weergeven. Ligt uw bestemming daarbuiten, dan wordt er automatisch een laadpauze toegevoegd aan uw route. Bovendien heeft u altijd zicht op alle relevante informatie: benodigde type stekker, beschikbare laadvermogens, openingstijden en kosten voor het laadstation, maar ook Points of Interest in de directe omgeving, zoals een café of restaurant. Onderweg staat de BMW Intelligent Personal Assistant met spraakbediening altijd voor u klaar met antwoorden en nuttige tips. Vraag bijvoorbeeld: “Hey BMW, hoe kan ik mijn actieradius vergroten?”.

BMW elektrisch rijden BMW eDrive Zones & BMW Points

BMW eDrive Zones & BMW Points.

Wereldwijd richten steeds meer steden gebieden in waar geen of beperkt verkeer in wordt toegelaten. Ook sommige Nederlandse steden hebben zogenaamde milieuzones, waarmee men de lokale uitstoot van CO₂ en schadelijke stoffen wil verminderen. Om emissievrij rijden in deze zones mogelijk te maken en te promoten, hebben we de BMW eDrive Zone ontwikkeld. Daarmee herkent uw BMW Plug-in Hybride volledig automatisch wanneer u een milieuzone inrijdt en schakelt zelfstandig over naar lokaal emissievrije, puur elektrische aandrijving. Voor iedere elektrisch afgelegde kilometer verzamelt u met het BMW Points programma punten, in milieuzones zelfs twee keer zoveel. De punten kunt u inzien en beheren in de My BMW App*. De BMW Points kunt u vervolgens gebruiken voor handige voordelen, zoals gratis oplaadtegoed bij BMW Charging.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER OPLADEN.

 • Wat is BMW Charging?
  BMW elektrisch rijden BMW thuis opladen FAQ

  BMW Charging is onze allround ontzorgende oplossing voor het opladen van uw BMW. Met de producten en diensten van BMW Charging kunt u gebruikmaken van talrijke op maat gesneden aanbiedingen voor thuis en onderweg opladen. De laadkabel is inbegrepen in de standaarduitrusting van elke elektrische BMW, net als de BMW Charging Card. Zo heeft u onbeperkt toegang tot een wereldwijd netwerk van laadpunten in steden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersaders – inclusief High-Power Charging laadstations voor ultrasnel laden. Op www.bmw-charging.com vindt u gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van openbare laadstations, of laat openbare laadstations eenvoudig weergeven via het navigatiesysteem of de My BMW App*. Ook de BMW Charging app kan dienen als portaal voor openbaar opladen. Ongeacht of het oplaad-hardware is, digitale diensten of andere dienstverlening – ons aanbod groeit voortdurend. Daartoe behoren ook de BMW Installatieservice via onze partner Eneco eMobility voor uw Wallbox. 

 • Hoe kan ik mijn elektrische BMW en Plug-in Hybride BMW thuis opladen?
 • Kan ik een elektrische auto rijden zonder dat ik thuis een oplaadpunt heb?
 • Waar moet ik op letten voordat ik een thuislaadoplossing kies?
 • Waar kan ik mijn elektrische BMW en Plug-in Hybride BMW onderweg opladen?
 • Hoe vind ik onderweg een passend laadstation?
 • Hoe krijg ik toegang tot openbaar opladen en hoe werkt het afrekenen?
 • Hoe kan ik de laadstatus van mijn elektrische en Plug-in Hybride BMW opvragen?
 • Welke laadstatus is optimaal voor mijn elektrische BMW?
 • Waar moet ik bij het opladen van mijn Plug-in Hybride BMW op letten?
 • Waar moet ik bij het opladen aan het stopcontact op letten?
 • Wie installeert thuis mijn Wallbox?
 • Wat is het verschil tussen opladen met wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC) en een snellaadstation?
 • Hoe kan ik een high-power-laadoptie reserveren?
 • Kan ik met mijn elektrische BMW ook langere afstanden rijden?
BMW elektrisch rijden elektrische BMW modellen

ELEKTRISCHE BMW MODELLEN.

BMW elektrisch rijden BMW Plug-in Hybride

BMW PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

BMW elektrisch rijden BMW actieradius

ACTIERADIUS.

Vrijheid betekent voor ons grenzeloze mobiliteit.

Brandstofverbruik en CO2 emissie.

*De My BMW App is compatibel met alle BMW modellen vanaf modeljaar 2014. Hiervoor is de uitrusting ConnectedDrive Services en een geschikte smartphone vereist. De beschikbaarheid en functies van de My BMW App zijn afhankelijk van de markt.

Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,2 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 13,1 en 22,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 0 en 51 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2019. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 

 

 

 

 

Lees meer

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

 • *De My BMW App is compatibel met alle BMW modellen vanaf modeljaar 2014. Hiervoor is de uitrusting ConnectedDrive Services en een geschikte smartphone vereist. De beschikbaarheid en functies van de My BMW App zijn afhankelijk van de markt.

  Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,4 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 14,4 en 25,9 kWh/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 0 en 56 g/km. Data op basis van peildatum 01-10-2020. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.