BMW opladen BMW i3s man bij BMW Wallbox

OPLADEN VAN ONZE ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

OPLADEN VAN ONZE ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

ALLE INFORMATIE OVER EN TIPS VOOR ONZE OPLAADMOGELIJKHEDEN.

Om ervoor te zorgen dat u eenvoudig de juiste oplaadmogelijkheden voor uw Plug-in Hybride of elektrische auto vindt, hebben we de belangrijkste informatie over thuis en onderweg opladen en de geschikte kabeltypes voor u verzameld. Ook vindt u hier handige tips.

Lees meer

OPLAADMOGELIJKHEDEN.

BMW onderweg opladen BMW Hybride modellen bij laadstation voor gebouw

BMW Charging.

Voor het onderweg opladen zijn diverse laadstations beschikbaar. Momenteel zijn er meer dan 50.000 publieke laadstations in Nederland, waarvan zo’n 1.300 snellaadstations met gelijkstroom (DC laadstation). Deze zijn hoofdzakelijk langs snelwegen te vinden en maken snel en comfortabel opladen op lange ritten mogelijk. In binnensteden is een netwerk van laadstations met wisselstroom (AC laadstations) beschikbaar, die een ideale oplossing bieden voor het ’s nachts of tijdens het winkelen opladen van de BMW. Veel van deze laadstations kunnen worden gebruikt met behulp van BMW Charging. Dit zijn ca. 145.000 laadstations wereldwijd. In het bijzonder de BMW Charging mobiliteitsdiensten maken energiebeheer eenvoudiger en helpen u ook om op al uw reizen laadstations te vinden. Bovendien worden alle elektrische BMW modellen geleverd met een standaard laadkabel voor onderweg opladen bij AC laadstations. Vind meer informatie op de website van BMW Charging.
BMW thuis opladen BMW i3 bij laadstation voor huis

Thuis opladen van elektrische en Plug-in Hybride modellen.

Zeker als u thuis bent, moet het opladen van uw BMW zo comfortabel mogelijk zijn. Daarom bieden we diverse mogelijkheden voor laadstations, zogenaamde Wallboxen en laadkabels die in ieder stopcontact passen. Zo past u de laadtijden en bijbehorende actieradii aan op uw omstandigheden. Bovendien is er de BMW Installatieservice om de Wallbox voor u te installeren.
BMW opladen op het werk BMW Hybride model bij laadstation voor kantoor

Opladen van elektrische en Plug-in Hybride modellen op het werk.

Opladen op het werk biedt een comfortabele en eenvoudige mogelijkheid om de BMW op te laden en de tijd efficiënt te gebruiken. Aangezien bij elektromobiliteit speciale belastingvoordelen komen kijken, wordt deze laadinfrastructuur vaak door werkgevers aangeboden in combinatie met elektrische of Plug-in Hybride auto’s van de zaak – en kan deze worden gebruikt op de parkeerplaats bij het werk. BMW heeft een samenwerking voor opladen op het werk met Eneco eMobility. Vind meer informatie op de website van Eneco eMobility.

WALLBOXEN.

De gemakkelijkste manier om een elektrische auto op te laden is om dit thuis te doen. Met een Wallbox kan dit snel en eenvoudig. BMW biedt twee Wallboxen aan – bekijk de productomschrijvingen hieronder en selecteer de Wallbox die het beste past bij uw behoeften. Als u hulp nodig heeft bij de installatie, staan onze installatiepartners voor u klaar.

LAADKABEL VOOR ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

Charging cables are distinguished by the type and charging intensity. For private charging, a standard cable, the so-called “Mode 2” charging cable, is supplied with the vehicle and can be used in combination with conventional domestic sockets with alternating current (AC). For public charging, however, the public AC charging cable or also “Mode 3” charging cable is recommended. As hybrid and electric vehicles are designed for certain charging capacities, the rate of charging varies according to the vehicle. Our plug-in hybrids have a maximum charging speed of 3.7 kW. For purely electric vehicles, higher AC and DC charging speeds including high-power charging are available.

BMW standard laadkabel voor donkergrijze achtergrond

Standard laadkabel.

De standaard laadkabel wordt geleverd bij uw elektrische of Plug-in Hybride BMW. Hij kan zowel voor thuis als op het werk opladen worden gebruikt, mits er een huishoudelijk stopcontact beschikbaar is. De kabel is 5 meter lang en ontworpen voor een spanning van 230 volt.
Ontdek meer
BMW AC laadkabel voor grijze achtergrond

Publieke AC laadkabel.

De publieke AC laadkabel wordt gebruikt voor het opladen bij reguliere openbare laadstations. Hij heeft een Type 2 stekker aan beide uiteinden en is leverbaar in twee versies. Voor de BMW Plug-in Hybrides gebruikt u de eenfasekabel met een maximumvermogen van 3,7 kW. Voor elektrische BMW modellen heeft u de keuze uit een eenfasekabel van 7,4 kW en een driefasekabel van 22 kW, waarvan onze elektrische BMW modellen momenteel tot 11 kW kunnen gebruiken. De BMW iX3 die zomer 2020 op de markt komt, kan echter de volle 22 kW benutten.
Ontdek meer

ONDERWEG LADEN.

Onderweg laden

Op elk gewenst moment.

U kunt altijd uw auto opladen als u onderweg bent. Nederland heeft ’s werelds meest uitgebreide infrastructuur aan laadpalen en snellaadstations. U vindt deze via de navigatie in uw auto of via de BMW Charging app. De BMW Charging laadpas geeft toegang tot alle publieke laadpalen en snellaadpunten in Nederland én daarnaast nog vele in het buitenland.

BMW CHARGING.

Opladen met de BMW charging-laadpas.

BMW CHARGING.

De BMW Charging-laadpas geeft toegang tot een groot netwerk aan openbare laadpalen én snellaadstations, alleen in Nederland al meer dan 50.000. Bij snellaadstations laadt u met de BMW i3 tot wel 5km/min aan actieradius.

Maandelijks ontvang je een factuur met een gedetailleerd overzicht van uw laadbeurten.

OPLAADKABELS.

Thuis opladen

Publieke AC Laadkabel.

Snelle en effectieve laadbeurten zijn gegarandeerd. De laadkabel krijgt u standaard meegeleverd bij uw auto. Afhankelijk van het energieaanbod kunt u hiermee 1- of 3-fase laden. Door de spiraalwerking rolt de kabel makkelijk op en bergt u hem eenvoudig op in de auto.
ChargeNow

Standaard noodlaadkabel.

Uw BMW kunt u incidenteel ook opladen aan een regulier stopcontact, mocht er geen laadpaal in de buurt zijn. Hiervoor gebruikt u de noodlaadkabel, die standaard wordt meegeleverd met uw auto.

THUIS LADEN.

BMW Thuis laden

Voorbereid de weg op

Altijd op weg met een volle batterij. BMW biedt in samenwerking met Eneco eMobility laadstations afgestemd op de behoefte van de zakelijke en particuliere rijder. Zo kunt u altijd zorgeloos thuis laden. Wanneer het bij u thuis niet mogelijk is om op eigen terrein te laden, dan kun je een openbare laadpaal aanvragen.
Meer informatie
Wallbox Essential

Wallbox Essential

Particulier laden zonder randzaken. Als u de auto wilt kunnen opladen maar verder geen extra opties nodig hebt, dan is de Wallbox Essential uw beste keuze. De BMW Wallbox Essential is beschikbaar via Eneco eMobility. De Wallbox Essential kost €890,- incl. btw
Ontdek meer
BMW Charging

Eneco Wallbox

Het Alfen Eve Single Pro-Line laadpunt is een aantrekkelijk alternatief voor de Wallbox Essential vanwege de slimme toepassingen die hierin geïntegreerd zijn. Naast de mogelijkheid gebruik te maken van de gratis BMW Charging laadpas krijgt u bij deze laadpaal ook kosteloos een Eneco eMobility laadpas. Vooral de zakelijke rijder is gebaat bij de mogelijkheden die dit laadpunt biedt. U kunt laadtransacties uitlezen en de verbruikte stroom wordt automatisch iedere maand verrekend.
Ontdek meer
Samenwerking BMW en Eneco

Samenwerking Eneco eMobility.

De samenwerking tussen de BMW Group en Eneco eMobility voor de levering en installatie van laadpunten is niet verrassend. Al 5 jaar lang wordt samen gestreefd naar klanttevredenheid op verschillende terreinen.  Vanuit BMW is het mogelijk om te kiezen voor het vertrouwde BMW Wallbox Essential laadpunt of voor het slimme Alfen Eve Single Pro-Line laadpunt. Deze worden door dezelfde kundige installateurs geplaatst en de dienstverlening wordt verzorgd door Eneco eMobility dat jarenlange ervaring heeft op het gebied van elektrische laadpunten. Neem contact op met je BMW dealer voor meer informatie over het aanbod van Eneco eMobility voor BMW rijders.
Vind uw dealer
Installatieservice wallbox

Installatieservice.

Maar is het aanleggen van zo'n laadpaal niet veel gedoe? Gelukkig niet! Met jouw toestemming deelt je BMW dealer  jouw contactgegevens met Eneco eMobility. Van hen ontvang je vervolgens een uitnodiging voor het uitkiezen van een laadoplossing op maat. Nadat je een installatieofferte hebt ontvangen kan de installatieafspraak ingepland worden met Eneco eMobility. De installateur komt op het afgesproken moment langs om jouw laadpaal te installeren.
Meer informatie

HOME LOAD BALANCING

Grafiek over Home Load Balancing

HOME LOAD BALANCING

Het opladen van een auto vraagt veel stroom. In sommige huizen kan de stroomaansluiting het gevraagde vermogen niet direct leveren in combinatie met het reguliere huishoudelijke gebruik. Is dit bij u het geval, dan is het mogelijk om de stroomaansluiting te verzwaren. Het kan echter voordeliger zijn om een andere oplossing te kiezen.

Home Load Balancing kan die oplossing zijn. Het is een slimme techniek om comfortabel en veilig te laden. U plugt de auto in het laadpunt en het slimme laadpunt stelt de laadsnelheid automatisch af op je huishoudelijke verbruik.

FAQ OVER HET OPLADEN VAN ELEKTRISCHE AUTO’S.

 • Waar kan ik mijn elektrische auto opladen?

  U kunt uw elektrische auto overal opladen – thuis en op het werk via een conventioneel stopcontact, of met een laadpunt via Eneco eMobility voor sneller opladen. Als u onderweg bent, zijn er publieke laadstations en snellaadstations beschikbaar, deze kunt u gebruiken met uw BMW Charging laadpas, welke verbonden is het met het ChargeNow netwerk.

 • Wat kost het gemiddeld om een elektrische auto op te laden?

  De gemiddelde kosten voor het opladen van een elektrische auto verschillen en zijn afhankelijk van het lokale elektriciteitstarief en/of de aanbieder van het laadstation. Thuis opladen is altijd de goedkoopste oplossing omdat dan alleen uw eigen energietarief geldt. Gebruikt u een publiek laadpunt, dan zal de eigenaar van het laadpunt zijn investering willen terugverdienen. Daarom zijn de tarieven meestal 10 tot 20 cent per kWh hoger dan thuis. De investering voor een snellader is nog hoger, daarom is een kWh daar meestal driemaal zo duur als thuis uit het stopcontact.

 • Wat is de juiste manier om een elektrische auto op te laden?

  Om een elektrische auto op de juiste manier op te laden hoeft u alleen maar de stekker in te pluggen. Het gekleurde display in de klep van de laadopening geeft aan of het opladen op de juiste manier gebeurt. Het laadproces wordt automatisch afgebroken als de accu volledig is opgeladen, zodat de accu wordt beschermd. Volg bij publieke laadstations de instructies van het desbetreffende laadstation.

 • Heb ik echt een laadpas nodig om mijn elektrische auto op te laden bij laadstations?

  In Nederland zijn alle publieke laadstations en snelladers te activeren met een laadpas zoals die van BMW Charging. Heeft u thuis een BMW Wallbox Essential, dan start het laden onmiddellijk zodra de stekker in het stopcontact van de auto is gestoken.

 • Hoe lang duurt het om een elektrische auto of een Plug-in Hybride op te laden?

  De tijd die nodig is om elektrische auto’s op te laden (afhankelijk van de kabel of laadstation) duurt bij wisselstroom (AC) aanzienlijk langer dan bij gelijkstroom (DC). De BMW i3 laadt bij een publiek laadpunt of thuislaadpunt meestal met 11 kW, daarmee laadt u bijna 70 kilometer actieradius per uur. Bij de snellader langs de snelweg laadt u met 50 kW, dat staat gelijk aan bijna 5 kilometer actieradius per minuut. Aangezien BMW Plug-in Hybrides momenteel een maximum van 3,7 kW kunnen benutten, duurt het opladen langer. De exacte laadtijden zijn te vinden in de documentatie van uw BMW.

BMW Services Installatieservice Wallbox

BMW INSTALLATIESERVICE.

Maar is het aanleggen van zo'n laadpaal niet veel gedoe? Gelukkig niet! Met uw toestemming deelt uw BMW dealer uw contactgegevens met Eneco eMobility. Van hen ontvangt u vervolgens een uitnodiging voor het uitkiezen van een laadoplossing op maat. Nadat u een installatieofferte hebt ontvangen kan de installatieafspraak ingepland worden met Eneco eMobility. De installateur komt op het afgesproken moment langs om uw laadpaal te installeren.

WAT ANDEREN OOK BEKEKEN.

BMW 530e eDRIVE Edition

BMW eDRIVE EDITIONS.

Kiest u voor een eDrive Edition Plug-in Hybride van BMW dan ontvangt u tijdelijk het High Executive pakket standaard. Met het High Executive Pakket betreedt u een wereld van luxe, comfort en gemak.
Ontdek meer
BMW i-Ready

VRIJ OVERSTAPPEN NAAR ELEKTRISCH.

BMW biedt nu op Private en Operational Lease de i-Ready optie. Zo kunt u straks, na minimaal 24 maanden, boetevrij overstappen naar een elektrische of hybride BMW.
Ontdek meer
BMW i3 Executive Edition

DE BMW i3 EXECUTIVE EDITION.

DE BMW i3 en i3s Executive Editions zitten vol opties die het verschil maken. Opties die zorgen voor meer beleving, gemak en comfort. Wat allemaal optelt tot meer rijplezier.
Ontdek meer
BMW elektrische auto’s BMW i3 op de weg driekwart vooraanzicht

ELEKTRISCHE AUTO’S.

BMW Plug-in Hybrides BMW Hybride model op de weg driekwart vooraanzicht

PLUG-IN HYBRIDES.

BMW actieradius BMW i3 voor stad met vrouw en kind

ACTIERADIUS VAN ONZE ELEKTRISCHE AUTO’S & PLUG-IN HYBRIDES.