BMW elektrische mobiliteit BMW opladen

OPLADEN VAN ONZE ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

OPLADEN VAN ONZE ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

BMW CHARGING MAAKT OPLADEN MAKKELIJK.

Waar u ook bent of wat u ook met uw elektrische BMW van plan bent – met de laadoplossingen van BMW Charging zijn er altijd talrijke op maat gemaakte aanbiedingen om thuis, onderweg en op het werk op te laden. Ontdek elektrisch rijden zo eenvoudig, flexibel, individueel en transparant als u zelf wilt.

Standaard is uw BMW altijd voorzien van een uitrusting voor thuis en onderweg opladen, zoals de BMW Charging Card en een laadkabel (mode 3) voor openbaar opladen. Aanvullend kunt u dan de producten en diensten van BMW Charging kiezen die het best bij uw situatie passen. Uw BMW dealer of Erkend Service partner adviseert u graag.

Lees meer

DE WERELD VAN BMW CHARGING.

BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto thuis opladen

Thuis opladen.

Met BMW Charging is opladen thuis eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Er zijn verschillende producten en services beschikbaar waarmee u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW thuis kunt opladen met tot 22 kW*. *De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto onderweg opladen

Openbaar opladen.

U wilt uw elektrische of Plug-in Hybride BMW onderweg opladen? Met BMW Charging heeft u toegang tot een steeds verder uitbreidend netwerk van openbare laadstations in binnensteden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden laadstation elektrische auto op het werk opladen

Op het werk opladen.

Als u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW voor het woon-werkverkeer gebruikt, heeft BMW Charging ook laadmogelijkheden voor de plaats waar u werkt: gebruik heel eenvoudig het steeds groeiende netwerk van openbare laadpunten of gebruik de laadstations van uw werkgever.
Ontdek meer

THUIS OPLADEN.

Met BMW Charging is opladen thuis eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Er zijn verschillende producten en services beschikbaar waarmee u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW thuis kunt opladen met tot 22 kW*. Tot ons aanbod behoort ook een installatieservice voor uw Wallbox. Uw BMW Erkend Service partner adviseert u graag, ook over op maat gemaakte pakketaanbiedingen.

*De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.
BMW elektrisch rijden opladen thuis
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox Essential.

Het tankstation voor thuis. Met de vaste BMW Wallbox Essential wordt de BMW snel, betrouwbaar en comfortabel opgeladen met tot 22 kW*. *De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW. Behalve ruimtebesparende, compacte afmetingen in BMW design biedt de BMW Wallbox Essential ook comfortabel kabelmanagement. Via de statusweergave kunt u op ieder moment de actuele status van de BMW Wallbox controleren. De geïntegreerde aardlekdetectie maakt een eenvoudige en voordelige installatie mogelijk.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Eneco Wallbox

Eneco Wallbox.

Alfen Eve Pro-Line* biedt behalve een laadvermogen van 22 kW** ook slimme mogelijkheden voor intelligent laden. Bijvoorbeeld het bijhouden van de laadhistorie voor de verrekening van zakelijk gereden kilometers. *Afbeelding dient als voorbeeld. **De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen standaard laadkabel

Standaard laadkabel.

De standaardlaadkabel met 2,3 kW laadcapaciteit behoort tot de standaarduitrusting van uw geëlektrificeerde BMW. Met een lengte van vijf meter is toegang tot een huishoudelijk stopcontact meestal gegarandeerd. Het gebruik van verlengsnoeren en/of meerdere stekkers is verboden. Standaard is een laadsterkte van 1,3 kW over 6A ingesteld. Via de voertuiginstellingen is deze stroombegrenzing volledig uit te schakelen, of de AC laadstroom instellen op de stroomsterkte en afhankelijk van uw elektrische installatie.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen BMW Installatieservice.

BMW Installatieservice.

U kunt onze BMW Installatieservice eenvoudig samen met uw Wallbox bestellen. Daarmee is een veilige en professionele installatie en inrichting van de Wallbox gegarandeerd.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Pakketaanbod voor thuis opladen

Pakketaanbod voor thuis opladen.

Op maat gemaakte pakketoplossingen combineren de BMW Charging producten en diensten die voor de laadsituatie bij u thuis geschikt zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket bestaande uit een Wallbox en de BMW Installatieservice voor sneller thuis opladen. Uw BMW Erkend Service Partner adviseert u graag en verzendt alle benodigde informatie naar onze partner, die vervolgens zorg draagt voor alle verdere stappen, zoals levering, installatie en configuratie.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Connected Charging

Connected Charging.

Met de digitale services van Connected Charging vindt u snel een eenvoudig het dichtstbijzijnde laadstation in uw omgeving. Het systeem informeert u over de beschikbaarheid en de aangeboden laadvermogens. Zo bespaart u tijd en moeite tijdens het opladen van uw elektrische of Plug-in Hybride BMW.
BMW elektrisch rijden BMW Charging Support BMW Wallbox gen 2

Charging Support BMW Wallbox.

OPENBAAR OPLADEN.

U wilt uw elektrische of Plug-in Hybride BMW onderweg opladen? Met BMW Charging heeft u toegang tot een steeds verder uitbreidend netwerk van openbare laadstations in binnensteden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes – inclusief snellaadstations voor het extra snel opladen van uw elektrische auto. De laadstations worden in het navigatiesysteem van de BMW, via de app en online op de website www.bmw-charging.com weergegeven en kunnen via de app of de BMW Charging Card worden geactiveerd. De BMW Charging Card en de laadkabel Professional worden standaard bij uw elektrische of Plug-in Hybride BMW meegeleverd.
BMW elektrisch rijden openbaar opladen
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen onderweg opladen BMW Charging Card

BMW Charging Card.

Samen met de Publieke laadkabel behoort de BMW Charging Card tot de standaarduitrusting van uw elektrische BMW en biedt toegang tot een continu groeiend openbaar laadnetwerk van BMW Charging. Dit omvat ook een veelvoud aan snellaadstations voor supersnel onderweg opladen. De laadstations van diverse aanbieders worden in het navigatiesysteem van de auto, via de app en online op de website weergegeven en kunnen via de app of de BMW Charging Card worden ontgrendeld. Met een overzichtelijke maandelijkse rekening worden alle BMW Charging laadprocessen afgerekend.
Ontdek meer
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten

Laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten.

De Publieke laadkabel maakt het comfortabel opladen van de accu bij openbare laadstations mogelijk. Deze kan voor 3-faseladen tot 11 kW laadcapaciteit worden gebruikt. Hij is vijf meter lang, basaltgrijs* en wordt geleverd met een praktische opbergtas. Behalve BMW Charging Card is ook de Publieke laadkabel voor openbaar opladen standaard bij uw BMW inbegrepen. * Dit geldt alleen voor modellen vanaf de iX3. De laadkabel voor de i3 is blauw en grijs voor Plug-in Hybride modellen, met uitzondering van fase-3.
Snelladen

Snelladen.

Bij een snellaadstation laadt u uw BMW iX3 al binnen 34 minuten van 0% tot 80% op. BMW Charging biedt steeds meer aantrekkelijke aanbiedingen voor alle elektrische modellen.
BMW elektrisch rijden openbaar opladen tarieven

Openbaar opladen.

Via het BMW Charging netwerk heeft u toegang tot een groot aantal aanbieders van openbare laadpunten – en dat alles via de BMW Charging Card of App. Kijk voor de meest recente gegevens op www.bmw-charging.com.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen Connected Charging

Connected Charging.

Met de services van Connected Charging kunt u de actieradius van uw elektrische of Plug-in Hybride BMW efficiënt gebruiken. Het systeem informeert u over nabijgelegen laadstations op uw route en wijst op Points of Interest, zoals cafés of restaurants, zodat u de laadtijd zinvol en zo goed mogelijk kunt benutten.
BMW elektrisch rijden BMW Charging Support BMW Wallbox gen 2

UW BMW THUIS OPLADEN.

Meer weten over de technische gegevens, gebruiksaanwijzigingen, handleidingen voor uw BMW Wallbox? Klik dan op onderstaande link.
Laadstations voor het opladen van uw BMW

DICHTSTBIJZIJNDE LAADSTATION.

Vind direct het dichtstbijzijnde openbare laadstation voor uw elektrische of Plug-in Hybride BMW.

OP HET WERK OPLADEN.

BMW elektrisch rijden op het werk opladen
BMW elektrisch rijden opladen op het werk laadoplossingen

Laadoplossingen voor op het werk.

Als u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW voor het woon-werkverkeer gebruikt, heeft BMW Charging ook laadmogelijkheden voor de plaats waar u werkt: gebruik heel eenvoudig het steeds groeiende netwerk van openbare laadpunten of gebruik de laadstations van uw werkgever. Op www.bmw-charging.com, de BMW Charging App, het navigatiesysteem of de My BMW App* vindt u gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van openbare laadstations. Wij ondersteunen graag zakelijke klanten en wagenparkbeheerders die laadoplossingen willen opzetten op hun bedrijfslocatie. Raadpleeg uw zakelijk adviseur en profiteer van ons aanbod op het gebied van laaddiensten.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten

Laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten.

De laadkabel Professional voor opladen, die naast de BMW Charging Card tot de standaarduitrusting behoort, maakt gemakkelijk opladen van de accu bij openbare laadstations mogelijk. Deze kan voor 3-faseladen met tot 22 kW laadcapaciteit worden gebruikt – de exacte laadcapaciteit is afhankelijk van de auto en het laadstation. De laadkabel is vijf meter lang en basaltgrijs.
BMW elektrisch rijden elektrische auto opladen oplaadmogelijkheden voor werkgevers

Oplaadmogelijkheden voor werkgevers.

Opladen op het werk biedt een gemakkelijke gelegenheid om de auto eenvoudig op te laden en de tijd efficiënt te gebruiken. Hier biedt Eneco eMobility talrijke oplaadmogelijkheden, van lease tot elektrisch-wagenparkbeheer voor ondernemers en werkgevers. Daarbij gaat het om speciale oplaad-hardware zoals AC/DC laadpalen, Wallboxen of andere stopcontacten, waarvoor de juiste uitrusting is inbegrepen. Bovendien zijn er afrekeningsmogelijkheden voor het thuis en onderweg opladen van dienstauto's en veel meer aanbod speciaal voor zakelijke klanten. Zo staat niets uw efficiënte dagelijks leven meer in de weg.

VOLLEDIG VERBONDEN.

BMW elektrisch rijden My BMW App

My BMW App*.

De My BMW App verbindt u altijd en overal met uw BMW en biedt met zijn moderne design, intuïtieve bediening en uitgebreide functionaliteiten een compleet nieuwe mobiliteitsbeleving. Niet alleen houdt u altijd de status van uw BMW in het oog, waaronder de laadstatus of de beschikbare actieradius, maar ook integreert en programmeert u uw auto heel eenvoudig via uw smartphone. Plan uw ritten bijvoorbeeld vooraf op uw smartphone en stuur uw bestemming direct naar het navigatiesysteem van uw BMW. Daarbij worden in de My BMW App* altijd de dichtstbijzijnde openbare laadstations en hun beschikbaarheid weergegeven. Tijdens het opladen heeft u altijd zicht op de actuele laadstatus en kunt u uw BMW als optimale voorbereiding op uw rit vooraf op temperatuur brengen – of daar een timer voor instellen. Ook ziet u in de My BMW App de details van uw laadhistorie en het aantal gespaarde BMW Points. Met deze en nog veel meer functies zorgt de My BMW App* voor zorgeloze mobiliteit en maakt die elektrisch rijden nog geweldiger – altijd en overal.

BMW elektrisch rijden BMW Connected Charging

Connected Charging.

Vaarwel actieradiusangst: Met BMW Connected Charging maakt u heel efficiënt gebruik van de actieradius van uw elektrische BMW. Via de My BMW App* heeft u uw rit al gepland op uw smartphone en naar uw BMW toe gestuurd, waarna het navigatiesysteem automatisch de optimale route berekent en weergeeft. De beschikbare elektrische actieradius van uw auto kunt u altijd op de kaart weergeven. Ligt uw bestemming daarbuiten, dan wordt er automatisch een laadpauze toegevoegd aan uw route. Bovendien heeft u altijd zicht op alle relevante informatie: benodigde type stekker, beschikbare laadvermogens, openingstijden en kosten voor het laadstation, maar ook Points of Interest in de directe omgeving, zoals een café of restaurant. Onderweg staat de BMW Intelligent Personal Assistant met spraakbediening altijd voor u klaar met antwoorden en nuttige tips. Vraag bijvoorbeeld: “Hey BMW, hoe kan ik mijn actieradius vergroten?”.

BMW elektrisch rijden BMW eDrive Zones & BMW Points

BMW eDrive Zones & BMW Points.

Wereldwijd richten steeds meer steden gebieden in waar geen of beperkt verkeer in wordt toegelaten. Ook sommige Nederlandse steden hebben zogenaamde milieuzones, waarmee men de lokale uitstoot van CO₂ en schadelijke stoffen wil verminderen. Om emissievrij rijden in deze zones mogelijk te maken en te promoten, hebben we de BMW eDrive Zone ontwikkeld. Daarmee herkent uw BMW Plug-in Hybride volledig automatisch wanneer u een milieuzone inrijdt en schakelt zelfstandig over naar lokaal emissievrije, puur elektrische aandrijving. Voor iedere elektrisch afgelegde kilometer verzamelt u met het BMW Points programma punten, in milieuzones zelfs twee keer zoveel. De punten kunt u inzien en beheren in de My BMW App*. De BMW Points kunt u vervolgens gebruiken voor handige voordelen, zoals gratis oplaadtegoed bij BMW Charging.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER OPLADEN.

 • Wat is BMW Charging?
  BMW elektrisch rijden BMW thuis opladen FAQ

  BMW Charging is onze allround ontzorgende oplossing voor het opladen van uw BMW. Met de producten en diensten van BMW Charging kunt u gebruikmaken van talrijke op maat gesneden aanbiedingen voor thuis en onderweg opladen. De laadkabel is inbegrepen in de standaarduitrusting van elke elektrische BMW, net als de BMW Charging Card. Zo heeft u onbeperkt toegang tot een wereldwijd netwerk van laadpunten in steden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersaders – inclusief High-Power Charging laadstations voor ultrasnel laden. Verder ontvangt u een laadtegoed dat u afhankelijk van de auto en de markt kunt inwisselen voor een laadoplossing aan huis. Op www.bmw-charging.com vindt u gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van openbare laadstations, of laat openbare laadstations eenvoudig weergeven via het navigatiesysteem of de My BMW App*. Ook de BMW Charging app kan dienen als portaal voor openbaar opladen. Ongeacht of het oplaad-hardware is, digitale diensten of andere dienstverlening – ons aanbod groeit voortdurend. Daartoe behoren ook de BMW Installatieservice voor uw Wallbox en een speciaal energiecontract.

 • Hoe kan ik mijn elektrische BMW en Plug-in Hybride BMW thuis opladen?

  Met een Wallbox laadt u uw elektrische BMW eenvoudig, snel en veilig op. De laadtijd is beduidend korter dan opladen aan een huishoudelijk stopcontact. Er zijn twee modellen:

  BMW WALLBOX ESSENTIAL.

  Tot 22 kW laadcapaciteit*, waterbestendig minimalistisch design, geïntegreerd kabelmanagement. 

  ENECO WALLBOX.

  De Eneco Wallbox is een aantrekkelijk alternatief voor de BMW Wallbox Essential vanwege de slimme toepassingen die hierin geïntegreerd zijn.

  Bovendien kunt u eenvoudig bij het bestellen van een Wallbox ook de BMW Installatieservice bijboeken. Uw BMW Erkend Service partner adviseert u graag, ook over op maat gemaakte pakketaanbiedingen.

  De standaardlaadkabel met 2,3 kW laadcapaciteit behoort tot de standaarduitrusting van uw elektrische BMW.* Met een lengte van vijf meter is toegang tot een huishoudelijk stopcontact meestal gegarandeerd. Het gebruik van verlengsnoeren en/of meerdere stekkers is verboden. Standaard is in de auto een laadsterkte van 1,3 kW over 6A ingesteld. Via de voertuiginstellingen is deze stroombegrenzing volledig uit te schakelen, of de AC laadstroom instellen op de stroomsterkte en afhankelijk van uw elektrische installatie.

  *De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW.

 • Kan ik een elektrische auto rijden zonder dat ik thuis een oplaadpunt heb?

  Natuurlijk: gebruik daarvoor het steeds groeiende openbare laadnetwerk van BMW Charging of andere laadstations, bijvoorbeeld op het werk. De My BMW App en het navigatiesysteem in de auto tonen waar in uw omgeving de openbare laadstations te vinden zijn. Een kaart met de openbare laadpunten vindt u op www.bmw-charging.com of in de BMW Charging app.

 • Waar kan ik mijn elektrische BMW en Plug-in Hybride BMW onderweg opladen?

  Voor het openbaar laden staan u in het steeds groeiende openbare laadnetwerk van BMW Charging niet alleen laadpunten van diverse aanbieders in steden of op parkeerplaatsen ter beschikking, maar voor uw elektrische BMW ook de snelladers langs de snelwegen. Op www.bmw-charging.com vindt u gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van openbare laadstations, of laat openbare laadstations eenvoudig weergeven via het navigatiesysteem of de My BMW App*. Ook de BMW Charging app kan dienen als portaal voor openbaar opladen.

 • Hoe vind ik onderweg een passend laadstation?

  In het navigatiesysteem zijn de beschikbare laadpalen te filteren op wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC) en HPC snelladers. Of u kiest voor weergave van alleen openbare laadpunten met een gecontroleerde kwaliteits- en beschikbaarheidsstatus (‘Preferred’). Een passend laadpunt wordt in het navigatiesysteem van de BMW of in de My BMW App weergegeven – steeds met markering van de laadpunten en functies als Points of Interest, status en andere informatie over de afzonderlijke laadstations.

 • Hoe krijg ik toegang tot openbaar opladen en hoe werkt het afrekenen?

  De sleutel tot de wereld van BMW Charging ontvangt u gelijk met de aflevering van uw elektrische BMW: in de vorm van uw persoonlijke BMW Charging Card en de laadkabel voor opladen bij openbare laadpunten. U moet zich alleen nog met uw BMW ID en uw VIN-nummer aanmelden op www.bmw-charging.com, een laadcontract afsluiten en uw BMW Charging Card activeren. Dan heeft u toegang tot het fijn vertakte, internationale netwerk van laadstations en kunt u uw auto opladen! Uw laadtransacties worden eenvoudig en gemakkelijk via BMW Charging geboekt. De kosten worden eens per maand gefactureerd met een overzicht van alle laadtransacties.

  Wij controleren en optimaliseren onze prijsstructuur voor openbaar opladen continu, afhankelijk van uw wensen en de oplaadmogelijkheden van onze elektrische en Plug-in Hybride modellen. Alle actuele informatie hierover vindt u onder andere op www.bmw-charging.com.

  Via BMW Charging biedt BMW een nieuwe tariefstructuur voor openbaar laden, met als doel om openbaar laden net zo eenvoudig en aantrekkelijk te maken als thuis laden – bijvoorbeeld zonder basistarief in het eerste jaar voor nieuw gekochte elektrische modellen. Via het BMW Charging netwerk heeft u toegang tot een groot aantal aanbieders van openbare laadpunten – en dat alles via de BMW Charging Card, de BMW Charging App of de My BMW App*. Alle informatie over de kosten vindt u op www.bmw-charging.com.

 • Hoe kan ik de laadstatus van mijn elektrische en Plug-in Hybride BMW opvragen?

  Heel eenvoudig kunt u via de My BMW App* op uw smartphone of in de auto de actuele laadstatus en de beschikbare actieradius van uw elektrische of Plug-in Hybride BMW zien.

 • Welke laadstatus is optimaal voor mijn elektrische BMW?

  De ideale laadstatus is tussen de 20% en 80%. Een lagere of hogere laadstatus is weliswaar mogelijk, maar voor een optimale levensduur van de accu wordt het bereik tussen 20% en 80% aanbevolen. In het voertuigmenu van uw BMW kunt u eenvoudig het maximum voor opladen op 80% instellen en hoeft u zich nergens om te bekommeren.


  Een laadlimiet van 80 procent is voldoende voor al uw dagelijkse ritten. Als u toch een keer meer actieradius nodig heeft, kunt u eenvoudig een hogere laadlimiet instellen.

 • Waar moet ik bij het opladen van mijn Plug-in Hybride BMW op letten?

  Een Plug-in Hybride kan aan een stopcontact, een Wallbox of een openbare laadpaal worden opgeladen. De maximale efficiëntie van een Plug-in Hybride wordt bereikt bij een volledig opgeladen batterij, dus moet thuis of op het werk een oplaadmogelijkheid aanwezig zijn. Laad uw BMW Plug-in Hybride zo vaak mogelijk op, om zo de elektrische aandrijving ten volle te benutten.

 • Waar moet ik bij het opladen aan het stopcontact op letten?

  De standaardlaadkabel met 2,3 kW laadcapaciteit behoort tot de standaarduitrusting van uw elektrische BMW. Met een lengte van vijf meter is toegang tot een huishoudelijk stopcontact meestal gegarandeerd. Het gebruik van verlengsnoeren en/of meerdere stekkers is verboden. Standaard is in de auto een laadsterkte van 1,3 kW over 6A ingesteld. Via de voertuiginstellingen is deze stroombegrenzing volledig uit te schakelen, of de AC laadstroom instellen op de stroomsterkte en afhankelijk van uw elektrische installatie.

 • Wie installeert thuis mijn Wallbox?

  U kunt onze BMW Installatieservice eenvoudig samen met uw Wallbox bestellen. Daarmee is een veilige en professionele installatie en inrichting van de Wallbox gegarandeerd.

 • Wat is het verschil tussen opladen met wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC) en een snellaadstation?

  De tijd die nodig is om op te laden. Het opladen van elektrische auto’s duurt – afhankelijk van de gebruikte kabel en het laadpunt – met gelijkstroom (DC) beduidend korter dan met wisselstroom (AC). Ultrasnel opladen met gelijkstroom is mogelijk met een HPC snellader (High-Power Charging). De accu van bijvoorbeeld een BMW iX3 is daar met tot 150 kW laadcapaciteit in slechts 34 minuten van 0 tot 80% opgeladen. De maximale laadcapaciteit is afhankelijk van de infrastructuur.


  Let op: bij DC en HPC snelladen moet u de laadstekker van de auto vasthouden totdat de stekker vergrendeld is. Zo weet u zeker dat het laadproces succesvol kan worden gestart.


  Plug-in Hybrides worden alleen met wisselstroom (AC) geladen – ook gemakkelijk via een stopcontact, een Wallbox of een openbaar wisselstroom laadstation.

 • Hoe kan ik een high-power-laadoptie reserveren?

  In Europa is het openbare HPC laadnetwerk van IONITY direct in het aanbod van BMW Charging geïntegreerd. U ontvangt uw BMW Charging Card bij aflevering van uw BMW. U hoeft zich dan alleen nog te registreren voor BMW Charging en een contract af te sluiten bij uw nieuwe elektrische BMW model en u kunt vervolgens uw accu ultrasnel opladen – bijvoorbeeld die van uw BMW iX3!
  Via BMW Charging biedt BMW een nieuwe tariefstructuur voor openbaar laden, met als doel om openbaar laden net zo eenvoudig en aantrekkelijk te maken als thuis laden – bijvoorbeeld zonder basistarief in het eerste jaar voor nieuw gekochte elektrische modellen. Via het BMW Charging netwerk heeft u toegang tot een groot aantal aanbieders van openbare laadpunten – en dat alles via de BMW Charging Card, de BMW Charging App of de My BMW App*. Alle informatie over de kosten vindt u op www.bmw-charging.com.


  Wij controleren en optimaliseren onze prijsstructuur voor openbaar opladen continu, afhankelijk van uw wensen en de oplaadmogelijkheden van onze elektrische en Plug-in Hybride modellen. Dat geldt ook voor het High-Power-Charging-netwerk van onze partner IONITY. Alle actuele informatie hierover vindt u onder andere op www.bmw-charging.com.

 • Kan ik met mijn elektrische BMW ook langere afstanden rijden?

  Ja, geen probleem. Voor bijzonder snel opladen kunt u gebruikmaken van bijvoorbeeld snellaadstations. Die bevinden zich langs de hoofdverkeersaders in geheel Europa en u kunt ze vinden via de My BMW App en het navigatiesysteem in uw BMW. U hoeft alleen maar het passende filter in te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld heel gemakkelijk met uw BMW iX3, die een laadcapaciteit heeft van maximaal 150 kW, al tijdens een korte koffiestop van zo’n tien minuten tot wel 100 kilometer extra actieradius laden. Tijdens een langere pauze – 34 minuten zijn al genoeg – kunt u de accu van uw BMW iX3 al tot 80% opladen. De maximale laadcapaciteit is afhankelijk van de infrastructuur.

BMW elektrisch rijden elektrische BMW modellen

ELEKTRISCHE BMW MODELLEN.

BMW elektrisch rijden BMW Plug-in Hybride

BMW PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN.

BMW elektrisch rijden BMW actieradius

ACTIERADIUS.

Vrijheid betekent voor ons grenzeloze mobiliteit.

Brandstofverbruik en CO2 emissie.

*De My BMW App is compatibel met alle BMW modellen vanaf modeljaar 2014. Hiervoor is de uitrusting ConnectedDrive Services en een geschikte smartphone vereist. De beschikbaarheid en functies van de My BMW App zijn afhankelijk van de markt.

Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,2 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 13,1 en 22,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 0 en 51 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2019. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 

 

 

 

 

Lees meer

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

 • *De My BMW App is compatibel met alle BMW modellen vanaf modeljaar 2014. Hiervoor is de uitrusting ConnectedDrive Services en een geschikte smartphone vereist. De beschikbaarheid en functies van de My BMW App zijn afhankelijk van de markt.

  Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW elektrische en Plug-in Hybride modellen varieert tussen de 0 en 2,4 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik varieert tussen de 14,4 en 25,9 kWh/100 km en de gemiddelde CO2 emissie varieert tussen de 0 en 56 g/km. Data op basis van peildatum 01-10-2020. Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.