SHOP THE LOOK

BMW CHARGING: LIFE, IN CHARGE.

ALLES OVER HET OPLADEN
VAN UW ELEKTRISCHE BMW.

Zorgeloos opladen, makkelijk, altijd en overal. Elektrische en Plug-in Hybride auto's openen de weg voor een nieuw soort mobiliteit, die net zo efficiënt als comfortabel is. Dankzij flexibele laadmogelijkheden en innovatieve laadtechnologieën bent u elke dag en ook op reis zonder zorgen op weg. Onderweg zo snel mogelijk, of juist comfortabel thuis. Vind de laadoplossingen die precies bij u passen.

LAADMOGELIJKHEDEN VOOR UW ELEKTRISCHE AUTO.

BMW Charging onderweg opladen

ONDERWEG OPLADEN.

Ook onderweg vindt u voor uw elektrische auto, dankzij onze uitgebreide laadoplossingen, altijd een passende laadmogelijkheid in de buurt. U laadt uw BMW op via een van de grootste laadnetwerken van Europa, dat bovendien steeds groter wordt. Met tot 510.000 laadpunten waar u uw elektrische BMW gemakkelijk openbaar kunt opladen. 

BMW Charging thuis opladen

THUIS OPLADEN.

Thuis laadt u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW bijzonder gemakkelijk op. Comfortabel en zo snel als nodig met een Wallbox van BMW of met de BMW Flexible Fast Charger aan een industrieel stopcontact. Ontdek meer over de handige oplossingen van BMW voor het thuis opladen van uw elektrische auto.

BMW LAADTECHNOLOGIEËN EN -PRODUCTEN.

BEKIJK LAADSTATIONS VOOR UW ELEKTRISCHE BMW.

Meer informatie

Laadtijden van

Openbaar opladen

Snellaadstation (met max. capaciteit)

Bij een snellaadstation kunt u uw BMW bijzonder snel opladen. Doordat hier gelijkstroom (DC) aanwezig is, is er ten opzichte van wisselstroom (AC, zoals bij een huishoudelijk stopcontact) een aanzienlijk hoger laadvermogen beschikbaar. Daarmee zijn snellaadstations ideaal voor onderweg opladen. In het overzicht ziet u de minimaal benodigde tijd om de accu van 10 naar 80% op te laden met het maximale laadvermogen van uw BMW. Binnen dat bereik laadt de accu het snelste op en wordt die ook het minst belast. Op de kaart staan alle snellaadstations (HPC) binnen het BMW Charging netwerk. (Stand: 22-03-2023)

Snellaadstation (max. 50 kW)

Wanneer u onderweg snel verder wilt, is een snellaadstation heel handig. Doordat hier gelijkstroom (DC) aanwezig is, is er ten opzichte van wisselstroom (AC, zoals bij een huishoudelijk stopcontact) een hoger laadvermogen beschikbaar. Daarmee zijn snellaadstations ideaal voor onderweg opladen. In het overzicht ziet u de minimaal benodigde tijd om de accu van 10 naar 80% op te laden met tot 50 kW laadvermogen. Binnen dat bereik laadt de accu het snelste op en wordt die ook het minst belast. Op de kaart staan alle snellaadstations met max. 50 kW binnen het BMW Charging netwerk. (Stand: 22-03-2023)

AC laadstation

Bijna overal zijn openbare laadstations met wisselstroom (AC) te vinden. Deze zijn vooral geschikt om regelmatig voor langere tijd op te laden – bijvoorbeeld 's nachts of terwijl u aan het werk bent. In het overzicht ziet u de minimaal benodigde tijd om de accu van 0 naar 100% op te laden met een maximaal laadvermogen van 22 kW. Dit laadvermogen is afhankelijk van de uitrusting van uw BMW. Kijk op de kaart voor alle laadstations met wisselstroom binnen het BMW Charging netwerk. (Stand: 22-03-2023)

Thuis opladen

Wallbox/Flexible Fast Charger

Thuis kunt u uw BMW eenvoudig opladen met een BMW Wallbox of met de meegeleverde laadkabel. Voor beide wordt wisselstroom (AC) gebruikt. De BMW Wallbox heeft afhankelijk van het type en de uitrusting een maximaal laadvermogen van 22 kW, de Flexible Fast Charger maximaal 11 kW. In het overzicht ziet u de minimaal benodigde tijd om de accu van 0 naar 100% op te laden met een laadvermogen van 11 kW.

De laadprestaties zijn afhankelijk van de batterijlading, omgevingstemperatuur, het individueel rijprofiel, het gebruik van extra stroomverbruikers en het specifieke model voertuig. De oplaadtijden gelden voor een omgevingstemperatuur van 23°C nadat eerder gereden is en kunnen afwijken naargelang het gebruik en het rijgedrag.


Met de My BMW App kunt u laadstations vinden en laadsessies plannen, controleren en beheren – zowel thuis als onderweg. Ontdek de vele functies van de My BMW App in de demomodus.

Elektrische auto opladen:
My BMW App & services

UW BMW NEEMT HET WERK VAN U OVER.

DE LAADDUUR VAN ELEKTRISCHE AUTO'S.

U kunt uw elektrische BMW bijzonder snel opladen bij een snellaadstation. Met een laadvermogen van tot 350 kW bij snellaadstations gaat het opladen zeer snel. Het laadvermogen is afhankelijk van het model auto. De BMW i5 kan bij een snellaadstation bijvoorbeeld in 10 minuten 156 kilometer actieradius bijladen. Met de BMW Wallbox of de BMW Flexible Fast Charger kan de BMW i5 gemakkelijk thuis worden opgeladen in 8 uur en 30 minuten.

BMW Charging kosten

DE KOSTEN VAN EEN ELEKTRISCHE BMW.

Hoe hoog zijn de laadkosten voor een elektrische auto? Bespaar geld dankzij lage onderhoudskosten en lagere belasting. Zit er subsidie op elektrische auto's? Ontdek of een elektrische auto voor u voordelig is.

ZO VEEL STROOM VERBRUIKT EEN ELEKTRISCHE AUTO.

Het stroomverbruik bij het opladen van een elektrische auto hangt van meerdere factoren af. Maar ook uw eigen rijgedrag, de gemiddelde snelheid en de buitentemperatuur dragen hieraan bij. De maandelijkse kosten voor de laadstroom hangen vooral af van de gereden kilometers en het verbruik van de elektrische auto. Ook de eigen rijstijl heeft daar invloed op. Bovendien hebben het gekozen laadtarief en de plaats waar u oplaadt een belangrijk effect op de stroomkosten.

Profiteer van aantrekkelijke tarieven met voordelige vaste kosten. Bij een nieuwe BMW hoeft u hierbij een jaar lang geen basistarief te betalen.

BMW Charging levensduur

ACCU

DE LEVENSDUUR VAN DE ACCU VAN UW ELEKTRISCHE AUTO OPTIMALISEREN.

De levensduur van een hoogvoltage-accu kan worden beïnvloed door uw eigen gebruiksgedrag. De hoogvoltage-accu moet zo veel mogelijk worden opgeladen met lage laadvermogens aan een AC-laadstation of aan een Wallbox. In het dagelijks gebruik is het goed om de laadstatus van de auto tussen de 10 en de 80% te houden. Daarvoor kunt u het laaddoel instellen op 80%. Een efficiënte en anticiperende rijstijl dragen ook bij aan de verhoging van de actieradius en de levensduur van de accu.

VEELGESTELDE VRAGEN.