BMW i

BMW i is een omvangrijk concept voor duurzame en toekomstgerichte mobiliteit. Het staat voor visionaire elektrische auto’s en mobiliteitsdiensten, inspirerend design en voor een nieuwe opvatting van het begrip premium, dat sterk wordt bepaald door duurzaamheid. En BMW i overtuigt met innovatieve auto's: met de volledig elektrisch aangedreven BMW i3 als consequent duurzaam vormgegeven emissievrije auto voor de stedelijke gebieden en met de BMW i8 Coupé en de BMW i8 Roadster als toekomstgerichte sportauto's.

Elektrisch en 'electrifying': ieder detail, ieder kenmerk, werkelijk alles aan de BMW i3 met eDrive is toegespitst op het pulserende leven in de stad en daarbuiten. Door zijn volledig emissievrije, elektrische aandrijving garandeert de BMW i3 urban mobility, en dan vooral daar waar dat extra belangrijk is: in de stadscentra, waar op dit moment al rijverboden voor bepaalde voertuigen bestaan. Behalve met ecologische voordelen kan de BMW i3 vooral met zijn adembenemende versnelling overtuigen, zowel bij lage snelheid als vanuit stilstand. En dat alles bij een dagelijkse actieradius van de HV-accu (hoogvoltage lithium-ion-accu) van maximaal 160 kilometer, waardoor nagenoeg alle bestemmingen, zelfs in de buitenwijken van een metropool, bereikbaar zijn. Door de grote actieradius kunnen ook langere ritten probleemloos worden gemaakt.

De sportauto van de toekomst: efficiënter – bijvoorbeeld dankzij de intelligente lichtgewicht constructie met carbon en het aerodynamische design. Duurzamer – met recyclebare materialen in het interieur. Zonder af te doen aan zijn dynamiek en sportieve uitstraling. Geen compromis, maar de optimale combinatie van rijplezier en verantwoordelijkheid. De BMW i8, verkrijgbaar als Roadster of als Coupé, is een Plug-in Hybride sportauto die de voordelen van innovatieve elektro- en verbrandingsmotortechnologie in zich verenigt. Het resultaat is een buitengewone rijbeleving – bij een bijzonder laag verbruik en een geringe emissie.

Lees meer